Spring naar bijdragen

Vrijdag 29 september 2017


Lars

Aanbevolen berichten

20 minuten geleden zei renate:

Sorry even tussendoor, ik weet niet goed wat er aan de hand is want ken nog niemand hier. Ik zou graag willen weten of je bij de AA er ook achter komt waarom je drinkt? Dat zou ik graag van mezelf willen weten. 

Hoi @renate, welkom hier, misschien wil je je wel even voorstellen bij "Wie is wie", is niet verplicht hoor.  Ik heb zelf geen ervaring met de AA dus ik kan je daar niet op antwoorden.

bewerkt door Sophie60
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik heb me al voorgesteld bij Wie is Wie maar kan niet goed mijn berichten terugvinden zodat ik kan kijken of er reacties zijn. Wil hier nog wel even mijn problemen vertellen. Ik drink en weet niet waarom. Ik dacht eerst uit verveling of eenzaamheid maar eigenlijk ben ik na een poosje niet drinken veel productiever en sociaal ook vaardiger. Eigenlijk maakt drank me heel erg onzeker en lui dus. Ik snap niet van mezelf waarom ik dan toch met voorbedachte rade naar de winkel ga, alcohol koop en dat thuis in eenzaamheid op ga drinken en dan ook nog van te voren bedenk dat ik mezelf een leuk avondje gun. Ik snap werkelijk niets van mezelf.

bewerkt door renate
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik snap je pas na een paar keer lezen Harp. Ik vrees wel dat je gelijk hebt. Ga jij ook naar de AA? Ik wil niet dat mijn huisarts dit weet omdat ik me schaam. Er is hier één groep dan moet ik iemand gaan bellen van die groep om informatie. Bah, is zo'n idioot grote drempel. Wat moet ik zeggen, straks kom ik niet uit mijn woorden of kom idioot over en daarna moet ik nog een bus nemen en er echt heen gaan en naar binnen en misschien wel iets zeggen want anders ben ik ook weer raar.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

10 uur geleden zei Kohtje:


Ja, ik geef toe, ik was een tijdje 'onuitstaanbaar' wat betreft het 12-stappen programma. 

Behoorlijk ja!!!! Grijns. Voor mij. Dus wie Was er nou onuitstaanbaar?

Masr dat Is niet waarom ik quote. Ik quote je omdat alles wat ik weggehaald heb, je hele posting, die hele posting, zo prachtig, mild en (vooral) toegankelijk beschrijft wat de 12 stappen voor jou betekenen, hebben betekend, en voor een ander kunnen betekenen.

Dank je wel daarvoor. Maar ook dank je wel voor je vragen al die jaren. Je kritische noten. De bereidheid om de dialoog aan te gaan. Van jou heb ik, wat dat betreft, misschien wel het meest geleerd. Juist omdat wij zo ver uiteen leken te staan.  

Dank ook voor je onlangse vraag. Ik Had toen even geen zin in een dialoog hier,  maar t zet me wel weer "in de weerstand".....en dus (!) aan t denken. En dat ís mooi. 

Het antwoord, de waarheid, het woord, Is uiteindelijk helemaal niet zo belangrijk denk ik. 

Thee nu. Honger opgelost met de laatste oliebollen van een tentje op sloterdijk vlak naast de halte. Tja. 

bewerkt door Gast
Link naar opmerking
Deel via andere websites

@renate veel groepen die ik ken, zowel AA als NA steken je een helpende hand toe als je in een telefonisch contact aangeeft dat je het eng vindt voor de eerste keer. Komt er gewoon iemand je ophalen als je wil. De eerste ervaring die je op gaat doen is een warm welkom en een warm-bad-gevoel. Iedereen daar is namelijk hetzelfde en iedereen weet meteen wat je bedoelt als je vertelt wat je komt doen en waarom.
En de eerste keer in een vreemde omgeving tussen vreemde mensen, dat is zelfs voor een 'normaal' mens nog eng. Alcoholisten hebben vaak nog iets minder zelfvertrouwen, maar iedereen die daar is weet dat ook en zal de uiterste best doen om je op je gemak te stellen. En je hoeft niks, je mag anoniem blijven met een zelfverzonnen naam, net als hier, er wordt niets geregistreerd en je hoeft geen contributie te betalen. Er gaat wel een potje rond voor een vrijwillige bijdrage naar draagkracht voor de huur van het lokaal en de koffie en thee. En die drempel is er alleen maar die eerste keer, dat voorspel ik je.
Ik wens je veel kalmte moed en wijsheid!

De film was aardig, Câini, Roemeens.

 

Ik meld me tevens droog te kooi, welterusten.
Morgen een hele dag naar een AA Conventie, zin in! Bekenden ontmoeten, nieuwe mensen leren kennen, en veel zaken over herstel horen. Ik ga er mijn voordeel mee doen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@renate http://www.aa-nederland.nl/informatie-over-aa/adressen-aa-groepen/  hier vind je de juiste gegevens van een groep bij jou in de buurt.

Ik zou gewoon even bellen als ik jou was. Een van de uitspraken bij zelfhulpgroepen is: Je moet het zelf doen, maar je hoeft het niet alleen te doen.
Het is even er door heen. Later leer je dat dat steeds het geval is: niet er omheen, geen afleiding of omleiding zoeken, maar er door heen.
Even op je tanden bijten, even voelen bij jezelf hoe hard het nodig is en waarom. Wat je verliest als je het niet doet.

Sterkte ermee.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...