Spring naar bijdragen

Noortje72

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    63
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

Noortje72's Achievements

Forummer

Forummer (2/4)

  1. Noortje72

    Even voorstellen

    @ntl88 Bedankt, ik vind het een goed idee om te zeggen, ik ga 2 maanden niet drinken. En dan ook echt helemaal niet. En ik vind ook dat dit forum erg veel ondersteuning bied, zo fijn als mensen je even een hart onder de riem steken. Jij ook heel veel succes. Black-outs zijn vreselijk, ik kan daar dagen over piekeren.
  2. Noortje72

    Even voorstellen

    @Cleo66 Bedankt, het is lastig.
  3. Noortje72

    Even voorstellen

    @Pulluptomybumper Bedankt, dat is lief, het is zo fijn om even iets aardig te horen. Ik heb niets meer in huis. Goede tip om even mijn eigen draadje terug te lezen.
  4. Noortje72

    Even voorstellen

    Het is weer helemaal mis gegaan, afgelopen weken. Vreselijk, het ik vind het zo moeilijk. Het ergste is misschien nog wel dat ik mezelf niet eens meer kan vertrouwen, en steeds weer van de rare acties doe als ik gedronken heb.
  5. Noortje72

    Even voorstellen

    Vandaag precies een maand geleden heb ik mij ingeschreven. Afgelopen maand zijn er drie dagen geweest dat ik toch heb gedronken. Op naar de tweede maand, eigenlijk verwacht ik aankomende maand geen terugval. Ik begin het fijn te vinden om lekker helder te zijn in mijn hoofd. Het gaat goed. Behalve het slapen, maar aangezien ik hier heb gelezen dat het vanzelf beter gaat met slapen, maak ik daar maar niet teveel problemen van. Ik merk dat mijn rookverslaving mij ernstig begint te irriteren. Verder gaat het lekker, ik ben een paar kilo afgevallen, niet dat ik echt overgewicht had, maar toch fijn. Ook ben ik trots op mezelf. Ik ga gewoon door, eigenlijk ben ik er ook helemaal niet zoveel meer mee bezig. Dat is super fijn.
  6. Noortje72

    Even voorstellen

    Ja, zo had ik het nog niet bekeken, maar ik wil ook geen verslavingen meer hebben. Voor mij horen deze twee verslavingen trouwens ook bij elkaar, want bij een wijntje hoort een sigaret, en andersom. Wat knap dat je in 6 weken met beide bent gestopt.
  7. Noortje72

    Even voorstellen

    Ik denk dat ik ook maar ga stoppen met roken, daar ben ik mij nu geestelijk voor aan het voorbereiden, voor mij hoort roken bij drinken. Bovendien begin ik mij nu te storen aan mijn verslaving aan roken, daar dacht ik voorheen niet zoveel over na.
  8. Noortje72

    Even voorstellen

    Het gaat heel lekker, huis uitgebreid schoongemaakt, lekker gekookt, mooie inspirerende popcast geluisterd, ik voel mij veel helderder, en mijn energie begint ook terug te komen. Ik krijg zowaar plezier in het stoppen. Tja echt waar, niet dat het makkelijk is, maar het is ook wel een uitdaging. Ik ga mij er nu op voorbereiden dat ik ook ga stoppen met roken, voor mij hoort roken bij alcohol drinken. Slapen is nog drama, maar de grootste vermoeidheid is weg.
  9. Noortje72

    Even voorstellen

    Vraagje, zijn jullie behalve het stoppen met alchol ook gestopt met roken? Ik merk dat ik meer ben gaan roken, dat gaat natuurlijk niet helpen om mij fitter te voelen. En als jullie daar mee gestopt zijn, tegelijkertijd, of eerst even gewacht tot het niet drinken normaler is geworden.
  10. Noortje72

    Even voorstellen

    @Lonster Ik heb gemerkt dat het een hoop rust geeft om een week de tijd te nemen, zo heb ik ook even geen stress van het niet slapen en totaal geen honger hebben, wat wel stress geeft als ik de volgende dag weer vroeg uit de veren moet. (En stress is voor mij een enorme trigger, dat kan ik er echt even niet bij hebben). In de eerste dagen gaf het werk wel afleiding trouwens. Het gaat best goed, de lichamelijke trek ben ik voorbij, mijn bed kan ik wel verkopen, maar dat hoort erbij las ik. Moe en lusteloos dat wel, maar daar vecht ik even niet tegen. Ik vermijdt even zoveel mogelijk prikkels die aanleiding geven tot trek, en daar heb ik vrede mee, dat komt later, eerst moet ik weer energie terug krijgen. Ik focus mij nu even op lichamelijk herstel, voor later ik sta op een wachtlijst voor therapie. Bedankt voor je aardige berichtje. Het is zo fijn om hier steun en opbeurende en lieve berichten te ontvangen.
  11. Noortje72

    Jaarpact

    @lady jane12 jaar, wat een prestatie!!! Gefeliciteerd.
  12. Noortje72

    Even voorstellen

    @GrunnIk heb deze week vrij genomen. Een hele week mag het er gewoon even , slecht slapen, mij niet fit voelen, en dat ik er veel aan zal denken. Dat alleen al geeft mij veel rust. Deze week even niet: stoppen met alcohol en werken, en andere verplichtingen Deze week alleen stoppen met alcohol. Niemand weet ook van mijn probleem, en ik denk dat het daarom ook beter is om even een week vrij te nemen. Maar het gaat vandaag goed, ik heb totaal geen zin in alcohol. Sterker nog ik voel er zelfs nu weerstand tegen, ik snap dat het met ups en downs zal gaan, maar vandaag zie ik het leven zonder alcohol helemaal zitten. De eerste paar dagen voelde ik mij fitter, maar nu niet, maar is denk ik ook wel logisch is, mijn lichaam moet natuurlijk ook herstellen, niet alleen de geest. Hartstikke goed van je dat je een oude hobby hebt opgepakt, ik merk ook dat het bij mij een beetje begint te kriebelen met dingen die ik straks allemaal ga doen.
  13. Noortje72

    Even voorstellen

    Ik ben het helemaal met je eens dat daar een andere energie hangt, en ik ben dol op wandelen, ik heb ook een hond, maar nu wil ik even 'niets' meer van mezelf moeten. Ik denk dat dat voor mij nu het beste is, ik ga een week te tijd nemen om uitrusten. Ik heb een week vrij genomen van mijn werk, en ik ga "niets' doen. Ik heb mij vandaag aangemeld voor therapie, dat kan nog even duren, want er zijn lange wachtlijsten, maar alleen al het feit dat ik op de wachtlijst staat geeft geruststelling. Helemaal alleen gaat het mij niet lukken. Vandaag heb ik voor het eerst zin in mijn leven zonder alchohol. Ik ga eerst uitrusten, ik ga in therapie (want ik moet natuurlijk wel iets met de redenen waarom ik drink, om terugvallen te voorkomen). Vandaag hele makkelijk dag, totaal geen zin in alcohol, ik ga een leuke film kijken met een kop kruidenthee. Misschien wel twee films.
  14. Noortje72

    Even voorstellen

    Ja, ik heb besloten, dat ik even niet ga vechten tegen de vermoeidheid. Ik kan niet vechten tegen de alcohol en vechten tegen de vermoeidheid tegelijkertijd. Ik verwacht dat ik mij over een paar dagen wel weer fitter voel. Ik heb een week vrij genomen van mijn werk. Deze week ga ik gebruiken om uit te rusten. Als jarenlang alleenstaande moeder met meer dan full-time werk en een huishouden te runnen heb ik alchohol ook vaak gebruikt om over de grenzen van vermoeidheid te gaan. En inderdaad normaal functioneren, terwijl je stevig drinkt, is echt zwaar voor het lichaam. Soms als ik bij de glasbak stond, en mijn lege flessen er in gooide, had ik gewoon medelijden met mijn lichaam, dat die dat allemaal had moeten verwerken. Los nog van het feit, dat ik altijd pijn in mijn rechterzij had, en last had van mijn darmen en maag. Dus daarvan moet mijn lichaam ook herstellen.
  15. Noortje72

    Even voorstellen

    't Is niet makkelijk, op dit moment verdoof ik mezelf met netflix en wat surfen op internet. De lichamelijke trek is wel weg, maar ik heb me wel eens beter gevoeld. Ik weet dat ik hier doorheen moet. Iedereen die de moeite doet om op mijn berichten te reageren, heel erg bedankt, daar haal ik heel veel steun uit, ook haal ik veel steun uit het lezen van andermans verhalen. Alleen al de herkenning is fijn. Mijn energie niveau is heel erg laag, vandaag doe ik echt even niets, Van mezelf moet ik altijd best veel doen op een dag, en als ik moe werd, dan dronk ik wat wijn, en dan kon ik nog wel wat extra werk verzetten. Maar mijn energie niveau is nu echt heel laag, en slapen lukt ook niet. Mijn lichaam en mijn geest zijn bezig aan het herstellen.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...