Spring naar bijdragen

Leon

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    6
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

Leon's Achievements

Nieuw hier

Nieuw hier (1/4)

  1. Wat knap dat je al zover bent! De laatste stap is altijd het moeilijkst. Misschien kan de stap nog wat kleiner of inderdaad nog voor nood?
  2. Leon

    Wat een hel

    Hoi, ik slik al jaren lorazepam en ook andere middelen waaronder mao remmers. Op zijn hoogst zat ik op 4 mg. Het is een lang verhaal maar op een gegeven moment was ik gedwongen om af te bouwen. Ik had al een paar pogingen gedaan maar door een totaal gebrek aan informatie wist ik niet waaraan ik begonnen was. Uiteindelijk ben ik terecht gekomen bij een psychiater van een verslavingskliniek die mijn klachten begreep en ook ideeen heeft hoe zoiets aan te vliegen. Met wat aanvullende medicijnen om de acute klachten onder controle te krijgen en de opmerking dat het geen hardloopwedstrijd is ben ik eraan begonnen. Je leest vaak dat je in 4 tot 6 weken af kan bouwen en sommige mensen kunnen dat ook, maar je lijf moet wel meewerken. Dit is namelijk een keiharde lichamelijke verslaving. Terwijl al heel lang bekend is hoe je dit kunt doen. Zoek even op de Ashton Manual, daar kun je veel in vinden. Het is inderdaad omzetten naar diazepam en dan stapjes nemen die je aankan. Wordt het teveel, dan kleinere stapjes of meer tijd ertussen. Fijn gaat het niet worden maar ik heb afbouwstappen gehad die redelijk mild waren, bv alleen wat slaaponderbrekingen. Ik ben er trouwens nog steeds niet klaar mee na twee jaar, maar het heeft een half jaar stil gelegen vanwege een behandeling. Ik wens je veel sterkte en wijsheid. Probeer vol te houden maar maak het niet moeilijker dan nodig.
  3. Ik slikte 4mg lorazepam daarvan is het gelukt 3 mg om te zetten in 15mg diazepam. Die heb ik nu afgebouwd naar 9. Meestal gaat dat zo: ik minder 1 mg, na een dag of 3 ga ik dat merken, met name door huilbuien en stress, maar het is iedere keer anders. Het duurt meestal ongeveer een week en dan is het plotseling weg. Dat gebeurde nu ook, maar vanwege de heftigheid hebben we even de pauzeknop ingedrukt. Nu ging het gisteren plotseling een heel stuk slechter, met hele heftige huilbuien. Mijn vraag is: kan dat toch nog ontwenning zijn of is het eerder echt psychisch, iets waartegen de benzo's toch nog iets deden na al die tijd (een paar jaar).
  4. Beste Pluisje, Kan niet zeggen dat ik het zelf al helemaal voor elkaar heb en het is ook bepaald heftig. Maar google eens op ashton manual. Verder heb ik een psychiater bij een afkickkliniek die heel goed begrijpt hoe lastig dit is. Omzetten naar valium is wel de eerste stap. Deze is ook al heftig, het devies is: langzaam, langzaam. Zelf heb ik 3 van de 4mg lorazepam omgezet. De rest was te heftig. Als de omzetting lukt wordt het iets makkelijker door de lange halfwaardetijd. De dosis gaat ook x5 dus hoef je waarschijnlijk ook niet te vijlen. En anders is er toch wel een apotheek te vinden die bepaalde doses of taperingstrips maakt? Ik weet dat niet alle apothekers dit doen maar het hoort wel bij hun taak. Ik merk dat veel artsen, ook psychiaters, niet goed op de hoogte zijn van hoe dit werkt, hoewel sommige mensen dit wel snel kunnen. Maar verder lijkt het er steeds meer op dat langzaam uiteindelijk sneller is. Zoek iig begeleiding die deze materie kent. Mijn vorige psych kende de ashton manual niet, toch al 30 jaar oud, en was ook niet bereid zich erin te verdiepen !?! Welke arts schrijft nu medicijnen voor maar wil niet weten hoe het zit? Maar goed je beste kansen liggen idd bij een afkickkliniek. Zelf zit ik bij Brijder. Na de omzetting van 3 mg lp naar 15 mg valium zit ik nu op 9 mg valium en 1 mg lp. De laatste rond was/is erg heftig. Ik wens je veel wijsheid, geluk en sterkte bij het afbouwen.
  5. Leon

    Koud

    Ben aan het afbouwen en heb het ook wel eens koud. Niet zoals jij denk ik, maar een vreemde, diepe kou van binnen. Ik vind eigenlijk dat er een instantie moet zijn die dit soort verschijnselen bijhoudt (zoals het lareb, maar dan voor ontwenning). De lijstjes die je vindt zijn simpelweg niet compleet.
  6. In maart had ik ook zo'n situatie dat ik een soort ontwenning had zonder dat ik afbouwde. Mijn huidige psych noemt dat tolerantie, maar goed. De situatie werd daarna steeds slechter daarom heb ik ook quetiapine, en dat is voor nu genoeg om enigzins stabiel te zijn. Echter, deze psych is van Brijder, een afbouwkliniek. Deze dokter snapt het veel beter en is gezien het randje waar ik langs liep erg voorzichtig (ik wil nog wel eens overmoedig zijn als het wat beter gaat). Mijn vorige psych heeft ook eens als tip gegeven om alleen maar halfjes te nemen. Behalve dat je dan de hele dag op de klok kijkt wordt je hoofd een rolltercoaster (bij mij dan). Dat trekt bij, maar het punt is gewoon dat lorazepam niet zo lang werkt en al helemaal niet als je eraan gewend bent. Je kunt dat niet blijven verdelen, het werkt gewoon te kort. Vandaar de diazepam: die kan wel een halfwaardetijd van 100 uur hebben. Maar zo'n omzetting is ook niet eenvoudig dus moet ook weer geleidelijk. Het klinkt alsof je een ervaren psychiater nodig hebt die de tijd neemt voor een geleidelijke omzetting/afbouw. Ik slikte 4 mg lorazepam. We hebben eerst 2 mg naar 10 mg diazepam omgezet, dat gaf weinig problemen. Maar die andere 2 mg, die was veel lastiger. Toen hebben we besloten dit half terug te draaien naar 15 mg diazepam en 1 mg lorazepam (dat is wel degene voor het slapen gaan). Nu hebben we 1 mg van de diazepam afgehaald en dat is nog te doen maar zeker wel merkbaar. Volgende week kijken we weer verder. Verder weet ik dat het laatste stuk lastiger is omdat de relatieve afbouw snel groter wordt. Dus ik zou zeggen: voorzichtig, kleine stapjes. Probeer het doenlijk te houden voor je zelf. Trek aan de bel als het niet gaat. En ja, het kost tijd.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...