Spring naar bijdragen

Anne85

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    13
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

Anne85's Achievements

Nieuw hier

Nieuw hier (1/4)

  1. @denise2 Gek he, dat we ons gebruik zo hadden genormaliseerd dat alles daarom heen draaide. Ik ben nu bijna anderhalve week sober. Ik ben blij en opgelucht maar soms komt dat kleine duiveltje nog in me hoofd. Ik probeer me gedachten te verzetten en te bedenken waarom ik niet drunk. Dan zakt het weer gelukkig. Ik ben mee uit gevraagd door een hele leuke kerel. Zelf drinkt hij graag een donker biertje maar ik ga uiteraard geen wijn nemen. En toch heb ik dan het gevoel alsof ik een spelbreker ben of saai ofzo. Het klinkt heel vreemd maar ik zit nu al te bedenken wat ik moet zeggen als ik een lipton bestel op het terras Herkent iemand dit gevoel?
  2. Ik heb geslapen als een roos. De eerste nacht dat ik aan 1 stuk diep heb geslapen, en gedroomd. Want dat heb ik al jaren moeten missen! Ik zag ontzettend op tegen de zaterdag avond. Dat was altijd de borrel en borrelplank avond. Het begin van mijn weekend. Ik werd zelfs een beetje chagrijnig gistermiddag, en treurig. De euforie maakte plaats voor gemis. Ik ben dus lekker uitgebreid een pizza gaan maken. En ik heb een filmpje opgezet. M'n dochter had een vriendin op bezoek en na de film heb ik haar vriendin thuisgebracht. Wat nu kan. Omdat ik niet drink Gisteren regende het hier en toen de regen ophield, rook je het gras en al het andere groen extra goed. Dat lijkt niets bijzonders maar het kwam echt binnen. Mijn zintuigen namen de geur en het moment helemaal op. Iets was normaal rond dat tijdstip aan me voorbij gaat. In de auto vroeg m'n dochter of ik wijn drinken mis. Ja zei ik, ik mis het enigzins maar ik mis niet de kater en het verpesten van de hele dag omdat er niets meer uit m'n handen komt. Ik voel me gewoon 1000 keer beter en dat wijntje kan daar niet tegenop. Dus we gaan gestaag verder. Fijne zondag allemaal!
  3. Wat herkenbaar jullie verhalen Denise en Lieke. Ik ben weliswaar alleen nu maar bij ons was het ook bal met een slok op. Mijn exman was er gisteren en had Belgische biertjes mee voor zichzelf. Ik vond dat ook egoïstisch. Zeker omdat ik aangegeven had dat ik tegen het weekend op zag. Verder triggerde het me niet heel erg maar ik ga ook nadenken over de alternatieven om niet aan wijn te denken als je geprikkeld bent. Echter moest ik vandaag werken en hij vannacht om 03.00 ook. Ik weet zeker dat ik fitter op ben gestaan!! Ik denk ook dat ik vaak met een borreltje de ellende heb geprobeerd te laten afglijden om maar niet overal op te hoeven reageren op bepaalde zaken die je vreselijk irriteerde. Weet niet of dat voor jullie ook is? Ik ben nog aan het wennen aan dit nieuwe normaal. Mijn broers en mijn vader zijn mijn grootste cheerleaders. Mijn vader die eerst zoiets had van : Ja maar in 't weekend kan je toch wel een borrel nemen, is na mijn uitleg hoe het hier dagelijks thuis ging er van terug gekomen en is blij dat ik nu ook in zie dat dat niet zo gaat. Hij kan zo lekker nuchter vertellen dat plezier niet in een glas alcohol zit. Dan ga ik er zelf ook wat nuchterder naar kijken en is de grote berg waar ik over lijk te moeten een stuk makkelijker begaanbaar. Dag 5, we gaan er weer voor!
  4. Voor mij pas dag 3. Ik hik een beetje tegen het weekend aan. Dan ging ik altijd goed los s'avonds. Het lijkt ook wel een beetje alsof ik beren op de weg zoek want anderzijds voel ik me zo ontzettend bevrijd. M'n dochter van 13 vind nuchtere mama veel fijner zei ze gisteren. Ik ben me ook veel meer bewust van mijn omgeving. En al gaat in slaap vallen niet heel makkelijk, ik ben toch blij en vrolijk omdat ik niet meer moet drinken. Wat ook gek is om te zeggen want van wie moest dat eigenlijk Morgen komt mijn ex man eten, ik ga denk ik lekker kokkerellen, iets waar ik nooit de tijd voor nam omdat ik moest zitten en wijn drinken. Vanavond weer sporten en lekker een filmpje kijken, genieten van de rust in m'n lijf.
  5. Anne85

    Hallo allemaal

    Vandaag dag 2 bijna ten einde. Ben lekker gaan sporten. Gisteravond kwam ik slecht in slaap, was dus ene redelijk korte nacht maar ik was nog steeds veel uitgeruster dan met een sloot wijn in me lijf. Er zijn wat momenten zoals met en na het eten dat ik denk van oh m'n wijn! En dan denk ik oh nee dat doe ik niet meer haha Ik merk in de gesprekken met sommige mijn directe omgeving dat ze in de veronderstelling zijn geweest dat mijn drankgebruik wel mee viel. Ik kreeg van die vragen van: maar met een feestje neem je toch wel gewoon een wijntje? Dat kan je toch wel? Ik denk dat in plaats van tv op bed kijken, ik lekker een stukje ga lezen vanavond. Op naar dag 3!
  6. Dank je voor de uitnodiging Lieke. Wat fijn dat je hier van je af kan schrijven. Ik ga dit jaar niet op vakantie. Ik ben net 2,5 jaar bezig met mijn eigen zaak en door corona kan ik het me niet permitteren dicht te gaan. Dat gezegd is het meteen een goede reden om niet te drinken zodat ik fit m'n werk kan doen. De laatste tijd was het sommige dagen een drama om mezelf uit bed te slepen en kwam ik dus vaak later als het personeel binnen. Chagrijnig en niet in staat om ook maar iets uit m'n handen te krijgen. Ik ben in 10 jaar dat ik drink nooit echt gestopt. Wel geminderd of niet gedronken doordeweeks maar dat mag geen naam hebben. Over 3 weken vieren we de verjaardag van m'n dochter en in mijn familie en vriendenkring zitten stevige drinkers. Ik zie er nu niet tegenop maar ik weet niet hoe ik me over 3 weken voel. Voor mij is nu dag 1 zonder alcohol bijna een feit. Bij moeilijke momenten kan ik bij mijn broer/vader/exman terecht. Bij vriendinnen en mijn zussen en moeder niet. Die drinken elke dag en ik denk dat ik hun hierin juist nu even moet mijden. Daarom extra blij met dit draadje!
  7. Anne85

    Hallo allemaal

    Wat goed, ik ga het op zoeken!
  8. Anne85

    Hallo allemaal

    Wat fijn om jullie berichten te lezen, ik voel me daar al gesterkt door! Ik ben meteen samen met mijn collega achter het vervangende drankje aangegaan. Ik drink eigenlijk geen frisdrank maar lipton ice tea sparkling vind ik erg lekker. Meteen maar even gehaald. Verder maak ik zelf vaak komkommer water met munt en limoen, maar eens wat anders tussendoor is wel eens lekker. Mijn exman heeft zojuist alle wijn uit m'n huis gehaald zodat ik daar niet als eerst tegenaan loop als ik thuiskom. Ik zie een beetje tegen het slapen op, op dagen dat ik weinig drink heb ik daar ook moeite mee. Misschien gewoon op tijd naar bed met een boek. De online verslavingshulp, hebben jullie daar suggesties voor?
  9. Anne85

    Hallo allemaal

    Ik ben er klaar voor! En ik hoop dat ik de wilskracht hou die ik nu heb
  10. Anne85

    Hallo allemaal

    Ik heb de hulp ingeschakeld van mijn broer (heeft jaren geleden zijn verslaving met succes overwonnen) Mijn vader en mijn exman op zijn aanraden gebeld dat ik mijn alcohol gebruik al lang niet meer in de hand heb. Het plan is geen druppel meer. Al zei me vader dat het misschien een idee was dat ik dan alleen op zaterdag en zondag een wijntje pak. Ik denk dat hij niet beseft hoe afhankelijk ik door de jaren heen ben geworden van de alcohol. En dat minderen niet helpt. Voorheen ging ik minderen door meteen uit mijn werk te gaan sporten. Dan had ik om half tien m'n eerste wijntje en ging ik een uurtje later naar bed. Dan komt er een avond dat je geen zin heb om te sporten. Pak een wijntje. Ga veel te ver. Op je tandvlees je werkdag door komen om vervolgens niet meer te sporten. Door helemaal niet te drinken hoop ik me fitter te voelen en zo dus dat moment van het eerste wijntje te vervangen door te sporten. Ik weet niet goed hoe ik het aan moet pakken. Alle tips zijn welkom!
  11. Anne85

    Hallo allemaal

    Dag allemaal, ik ben Anne en na jaren ontkennen, komt het laatste jaar steeds meer het besef dat ik afhankelijk ben van alcohol. Doordeweeks proberen geen wijn te drinken, 3 wijntjes per avond. Het helpt allemaal niet. M'n zaak gaat eronder lijden, ik ben niet fit. Het brengt me niets en toch schenk ik elke avond weer dat wijntje in, en vele volgen. Ik wil dit niet meer, ik wil vrij zijn. Ik voel me gevangen in m'n eigen verslaving. Ik weet niet goed wat me te wachten staat. Want helemaal stoppen heb ik nooit gedaan, maar er is geen midden weg.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...