Spring naar bijdragen

Amelie

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    11
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Amelie's Achievements

Nieuw hier

Nieuw hier (1/4)

  1. Amelie

    Nieuwe start

    Wat een heftig verhaal! Balen dat je zo met jezelf in de knoop zit. Ik heb een hele tijd geleden een coke verslaving gehad en dat was ook erg hardnekkig. Ik heb dat inmiddels al 3 jaar achter mij gelaten. Goede mensen in mijn omgeving helpt heel erg. Hoe gaat het nu met je?
  2. Ik heb gisteren alcohol gedronken. Ik had mij ervan overtuigd dat ik best gewoon weer alcohol kon drinken. Ik voelde mij er gisteren ook niet slecht over. Nu denk ik, ja dat was niet zo handig. Ik weet weer waar ik het voor doe en pak de draad weer op.
  3. Dank je Lady Jane ik heb mij er niet aan toegegeven en nu gaat het al een stuk beter.
  4. Ik heb opeens zo veel zin in alcohol!
  5. Dank je Bob, ik heb mijn tips er ook bij vermeld.
  6. Amelie

    Boekendraadje

    Ik vond Ik ben Loïs en ik drink niet meer van Lois Bisschop een heel herkenbaar verhaal. Een verhaal van een meid die al op jonge leeftijd tegen haar alcoholprobleem loopt. Verder wat serieuzere lectuur Jan Geurtz De verslaving voorbij. Deze laatste titel ben ik hier vaker tegengekomen. Van Jan Geurtz vind ik Verslaafd aan liefde ook een aanrader. Volgens mij de basis van alles.
  7. Hoi iedereen, inmiddels ben ik ruim drie weken gestopt met alcohol en het gaat mij veel beter af dan verwacht. Ik durf zelfs naar terrasjes, zonder dat ik medelijden heb met mijzelf. Alcoholvrije cocktails zijn ook gewoon hartstikke lekker! Wel ben ik sinds ik gestopt ben met alcohol extreem moe. Dat is wel irritant en ik had ook gehoopt dat het na 2 weken weg zou zijn. Ik kijk het nog even aan. Groetjes,
  8. Hi Bob, Ik ben er nog steeds dagelijks, meerdere keren per dag mee bezig. Dat is op zich niet veranderd. Wat wel is veranderd is de negatieve gedachte erover. Eerst had ik vooral medelijden met mijzelf, maar nu ben ik blij. Ik voel mij verlost. Ik volg niet een specifiek plan, maar wil wel gericht hulp gaan zoeken als ik het nodig heb. Ik weet alleen niet zo goed wat. Ik heb verschillende psychologen gehad en dat was oké. De AA is echt niks voor mij.
  9. Goedemiddag iedereen, Ik ben vandaag 1 week en 2 dagen alcoholvrij en de acceptatie begint het over te nemen van de angst! Goede dingen!
  10. Hoi iedereen, Dank jullie wel voor de lieve berichten! Wat ik vooral niet ga missen van het drinken, is de stress die ik voelde als ik bedacht dat de drank bijna op was en de winkels al dicht (of bijna dicht) waren. Wat ik mij verder afvraag, is of het denken aan drank op een gegeven moment minder wordt? Blijft het moeilijk om te stoppen, of wordt het op een gegeven moment het nieuwe normaal?
  11. Hoi allemaal, Ik ben Amelie en nieuw hier. Dit is mijn eerste post en dacht ik stel mij gelijk even voor. Ik ben een vrouw van 34 en na 5 jaar rondgelopen te hebben met een alcoholprobleem en ontkenning dat het allemaal wel mee viel en na meerdere stoppogingen, heb ik vandaag het besluit genomen dat ik niet meer wil drinken. Ik heb ontelbaar veel pogingen gedaan om te minderen, en zelfs perioden van 1 maand niet drinken. Dit is voor mij tot nu toe ook de max geweest. Na een tijdje of als er een leuk feestje kwam, of als ik mij ongemakkelijk voelde, zei ik weer tegen mijzelf: joh eentje kan wel, of twee. Dan was ik weer begonnen met drinken. Aan de ene kant ben ik trots dat ik de keus heb gemaakt om niet te drinken, want ik weet al heel lang dat ik geen leuk mens ben na 12 bier/wijn of meer, en heb zo veel verkeerde beslissingen gemaakt, maar toch ook vind ik het spannend. Een leven zonder drank, blijft er dan nog wel iets van mij over? Mijn leven heeft de afgelopen jaren erg in het teken gestaan van drank. Ik ben dus blij, maar vind het ook heel erg spannend. Tips zijn welkom, maar ben vooral benieuwd naar andere lotgenoten. Groetjes, Amelie
×
×
  • Nieuwe aanmaken...