Spring naar bijdragen

Jacq41

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    46
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Alles door Jacq41 geplaatst

  1. Vanavond gaat mijn 4e alcoholvrije week in. Ik voel me goed, ben helder in mijn hoofd dus kan me beter concentreren. De wallen onder mijn ogen slinken ook langzaam al zullen ze niet meer helemaal weg gaan op mijn leeftijd. Slapen gaat niet zo geweldig, het duurt uren voordat ik in slaap val. Maandag naar mijn huisarts om mijn bloeddruk te meten, op zijn advies ben gestopt met Micardis (Telmisartan) omdat dit medicijn een ondragelijke kriebelhoest veroorzaakte, ik hoop dat door langdurig stoppen met alcohol mijn bloeddruk aanvaardbaar blijft zonder medicijnen.
  2. Inderdaad de derde week, ik heb het gecorrigeerd. Bedankt!
  3. Vanavond gaat de derde week in na het stoppen met alcohol. De zwevingen in mijn hoofd zijn vrijwel over en het gunstige effect op mijn artrose klachten is opvallend, voorheen had veel last van mijn versleten en kapotte meniscus in mijn rechterknie, nu wandel ik dagelijks enkele kilometers met mijn hond. Ik begin nu ook wat beter te slapen maar ik ben altijd een moeilijke slaper geweest, vandaar ook mijn alcohol gebruik. Mijn gewicht is ook bijna 2 kg minder, maar dat kan ook komen door mijn cholesterolarm dieet. Ik eet ook minder vet en suikerhoudende voeding. Kortom ik voel me duidelijk beter. Craving is niet aan de orde, wel een gevoel van gemis op het moment van de dag dat ik voorheen mijn eerste glas wijn inschonk. Ook begin ik nu te beseffen dat helemaal nooit meer drinken een zware opgave is maar ik ben niet van plan om van mijn voornemen af te wijken.
  4. Nee een telefoonnummer blokkeren kan niet op een smartphone, je kunt wel iemand blokkeren op whatsapp maar als hij je nummer heeft kan hij je alsnog bellen.
  5. Ik heb die wijn toch maar door de gootsteen gespoeld omdat ik er niet meer mee geconfronteerd wil worden.
  6. Jacq41

    Nieuw lid

    Nu ik ruim 9 dagen geleden radikaal gestopt ben met de alcohol vraag ik me af wat de alcohol teweeg heeft gebracht in mijn lichaam. De hoeveelheden die ik innam ( 5 -6 glazen wijn per dag) zijn, indien dit over een relatief korte termijn is gebeurt (niet meer dan enkele jaren) niet alarmerend. Ik herinner me dat toen ik nog geen 50 was 's ochtends 20 km hard ging lopen nadat ik de avond ervoor een hele fles wijn had gedronken en soms ook nog een cognacje. En ik liep echt hard, mijn doelstelling was 16 km per uur. En daarna ging ik hard werken in de keuken van mijn eigen Hotel-Restaurant. Ik heb roofbouw op mijn lichaam gepleegd. De vraag die zich nu opdringt wat de gevolgen zijn voor het herstelproces van mijn lichaam zijn na 40 jaar teveel drinken. Anders gesteld: Wat is meer vernietigend voor een lichaam, bijvoorbeeld 20 jaar 10 glazen per dag of 40 jaar 5 glazen per dag.
  7. Jacq41

    Iets voor zelfstudie

    https://docplayer.nl/17796244-Cognitieve-stoornissen-door-alcoholgebruik.html
  8. Ben, of heb jij je weleens lichamelijk of geestelijk afhankelijk gevoeld van alcohol? Ja En/of ben je door je drinken ooit in de problemen gekomen? (werk, gezin, familie, functioneren in het geheel etc) Weleens bij functioneren in het geheel
  9. Omdat ik geen andere mogelijkheid meer heb om nog 10 jaar vol te maken
  10. Stoppen is bij mij ook niet vanzelf gegaan, ik heb het een paar keer geprobeerd en het was een constante strijd om te minderen die ik steeds weer verloor. Maar nu mijn lichaam signalen heeft gegeven dat het zo niet meer langer kan was het niet zo moeilijk meer om voor goed te stoppen.
  11. Het is heel simpel, het is gewoon niet doen, wat er ook gebeuren mag
  12. Omdat je mentaal sterk en zelfstandig moet worden om dit te volbrengen, je bent uit vrije wil met de drank begonnen, je zult er zelf een eind aan moeten maken.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...