Spring naar bijdragen

Yvo59

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    13
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

Yvo59's Achievements

Nieuw hier

Nieuw hier (1/4)

  1. Yollie, ik heb geen antwoorden op jouw vragen. Ik leef met je mee, en voor zover ik er verstand van heb: accepteer wat je voelt. Ik begrijp dat je niet veel aan zo’n advies hebt, maar het is het enige wat je kan doen. Wat je ook probeert om van je trillen af te komen, blijkbaar helpt het niet. Wat dan nog rest is dat je dat ‘drilboor’ gevoel accepteert, integreert in jouw leven. Leer er mee leven, misschien ‘slijt’ het dan. Hoe meer jij je druk maakt over je inwendige trillen, hoe meer je het ervaart; dus accepteer; zoek afleiding, blijf bezig, weet dat je meer bent dan je inwendige trillen.Weet dat je ook met je trillen leuke dingen kan doen. Is eerst niet leuk, maar als je doorzet komt, heel voorzichtig, heel even het gevoel van ‘ik vond het leuk, ik vergat even mijn trillen’. Voor wie dit leest. Afkicken van benzo’s, bijverschijnselen van benzo gebruik, kunnen akelig en vervelend zijn; het kost tijd om dat te overwinnen. Niet vergeten; jullie hoofd is sterker dan je denkt; zet je hersens op “ ik kan, ik accepteer, ik wil, ik ben baas over mijn hoofd”. Vertrouw op je lijf, hoe gek het ook doet en welke pijntjes je ook hebt. Heb vertrouwen en geloof in jullie zelf. Wees niet bang. De grootste angst is de angst voor de angst. Dus vrees niet. Zowel; een gemiddelde angstaanval duurt 3 minuten. Dat overleef je wel. Dit is mijn laatste bericht. Ga ervoor allemaal, jullie kunnen het. Zoniet, Bolletje, ga door zoals je doet, wat ‘strenger’ mag ook.
  2. Beste mensen, Ik wil niet stoken, ik ben niet alcoholverslaafd. Ik lees mee, en schrijf heel enkel wat. Waarom ik meelees; beroepshalve. Ik vind namelijk ook dat er te weinig aandacht wordt besteed aan benzo-en/of alcoholverslaving; dat er te weinig kennis bestaat in het hulpverleningscircuit. Beschouw het maar als een vorm van verdieping in mijn vakgebied. Waar ik werk worden ervaringsdeskundigen ingezet en dat heeft de hulpverlening verrijkt. Bolletje, wil jij je als de ‘gesmeerde bliksem’ aanmelden voor een opleiding tot ervaringsdeskundige. M.i. kun je zonder opleiding ook gelijk aan het werk. Het leven is meer dan ‘verslaafd’ zijn aan......onder je verslaving, angst, pijn en verdriet; woont je ‘ware zelf’. Probeer en durf die de ruimte te geven. Sterkte en alle goeds toegewenst.
  3. Louisa, Yollie, Mientje, Whilhemina, en iedereen die denkt dat alles wat jullie hebben door benzo’s komt. Bolletje geeft het zo lief en vriendelijk aan; relativeer, accepteer en stop met analyseren. Natuurlijk geeft gebruik of afbouw van benzo’s en/of ad sommige mensen veel klachten: accepteer ze, maak ze niet groter dan ze zijn, stop met voortdurend zoeken naar de/ een oorzaak. De grootste oorzaak van jullie klachten is de alertheid op wat je fysiek voelt. Je ‘woont’ in je lijf, je lijf is niet een ‘stabiel, stormvast huis’; je lijf voelt, ervaart en reageert op wat je denkt. Jullie zijn ijzersterke mensen. Met jullie denken veroorzaken jullie ‘aardbevingen’ in jullie lijven, en......toch blijven die lijven maar doorleven. Lichamelijk zijn jullie onverwoestbaar. Vertrouw daar eens op. Louisa, geef dat brein eens rust. Houd op met redenen te bedenken voor hoe jij je voelt. Je hebt 3,5 weken per maand last van PMS, je hebt de griep, maagklachten, hersenpijn, etc. Ga zitten, heb het, ervaar het, accepteer het. En, zeg of schrijf er nooit weer een woord over. Zeg en schrijf alleen over leuke dingen die je ervaart. Als je die niet hebt, zoek ze dan op. Maar houd op met je klaagzang. yollie. Je lijf vormt nog steeds 1 geheel toch? Je trilt niet uit elkaar, toch? Doe wat je wil, moet en hoort te doen en accepteer het gevoel dat je trilt. Ook voor jou: praat en schrijf er nooit weer over. Leef je leven, met trillen en al. Whilelmina. Waarom zou jij op je 74ste stoppen met Bromezepam en wat je nog meer eet? Je hebt al die pillen meer dan 30 jaar gegeten, dat kan dan nog wel 10 jaar. Bouw niet af, maar op. Eet pillen die je rust geven; jij zit vast in je angststoornis. Maak je niet druk over pillen, probeer een zo goed mogelijk leven te krijgen en daar kunnen pillen goed bij helpen.
  4. Het doet er niet toe wie ik ben. Leer eerst jezelf kennen, weet dat jij geen wolf bent. Dat wil je misschien graag zijn, je bent een lammetje wat zoekt om erkenning. Een lammetje wat grauwt; maar ongeloofwaardig over komt. Een paradijsvogel
  5. Bor, jij bent een Paradijsvogel!
  6. Smaragd, je bent om te lachen. De ‘komiek’ van dit forum. Blijf geloven dat je een goede hulpverlener bent.
  7. Dag Cleo 66, het is een goed, informatief, duidelijk filmpje. Niets engs aan. Het Corona-virus is ‘eng’, het filmpje juist niet. Het doet een beroep op de ernst van de situatie, maar ook op het vertrouwen om hier samen mee om te gaan. Dank voor het plaatsen.
  8. Louisa, ik leef met je mee, maar pijn in je brein is onmogelijk. Hoofdpijn, onrust, dwanggedachtes, intrusies, etc., dat kan. Maar, je brein, je hersens; die zijn gevoelloos. Hersenen registreren pijn, onrust, angst, etc. Maar, je brein ervaart als ‘onderwerp/ orgaan’ geen pijn. Bij een hersenoperatie verdoofd men het omliggend weefsel, de hersenen kun je zo insnijden of wat dan ook. Dat doet geen pijn. zou je je voor kunnen stellen dat het jouw gedachten zijn die de hersenpijn veroorzaken? Dat het jouw idee is dat je brein pijn heeft, dat jouw denkwijze die pijn veroorzaakt in je ‘brein’? Spanning, angst, veel piekeren, zorgen maken, geven het gevoel dat je hoofd, je brein op ontploffen staat, in brand staat, doof en uitgeblust raakt na al die vorig genoemde sensaties. misschien, ik hoop het, kun je aanvaarden dat breinpijn niet bestaat. Een overwerkt brein bestaat wel. Ik hoop dat jij stapje voor stapje rust kan krijgen in je hoofd. Het zou, misschien, kunnen helpen dat je accepteert dat je ‘hoofd op hol’ is. Diep adem haalt en zegt/ denkt: ‘laat maar komen wat komt, ik onderga”. Ik wens je sterke en acceptatie.
  9. Yvo59

    Ma 25 nov 2019

    Gefeliciteerd Lika. Ik schrijf hier bijna niet. Nu wel. Ik heb jou gevolgd op “Wie is wie”. Ik nam de IPad mee op bed om jouw ‘verhaal’ te lezen. Een mooi verhaal van een sterke vrouw. Ik bewonder jouw kracht en willen. Met dank voor het delen van jouw ‘verhaal’.
  10. Je hoeft alcohol pas de baas te worden als je vindt, denkt dat je er een probleem mee hebt. De mensen die zich op dit forum bevinden, hebben een probleem met alcohol. Anders waren ze hier niet. ”Gecontroleerde gebruikers”, die hier zijn, hebben m.i. ook een probleem met alcohol, anders waren ze hier niet, hoefden ze alcohol niet de baas te worden. Je kan alcoholist zijn en daar geen problemen mee hebben. Je kan lid vd blauwe knoop zijn, en daar geen problemen mee hebben. De problemen die er zijn omtrent alcoholgebruik maakt ieder zelf. Je drinkt, je zuipt, je drinkt met “mate”, je drinkt niet. Je maakt een keuze, dus! Aangezien het hele leven bestaat uit keuzes maken, kan deze keuze er ook wel bij. zo simpel is het. Fouten maken is menselijk, doorgaan met je keuze is wenselijk! Amen
×
×
  • Nieuwe aanmaken...