Spring naar bijdragen

Johan64

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    20
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door Johan64

  1. 1 uur geleden zei Robbin:

    Dat is balen van het slapen @Johan64. Maar niet heel gek denk ik aangezien je al slaapmedicatie slikt sinds de jaren 90. Ik begrijp dat het heel frustrerend kan zijn, maar je lichaam zal weer moeten gaan leren het om het zelf te doen zonder medicatie en dat kost tijd. Ik zag dat je bij een psycholoog komt. Heb je het er wel eens over gehad daar? Er bestaat namelijk een cgt behandeling voor slapen en het schijnt bewezen te zijn dat het effectiever werkt als een benzo, zeker op de lange termijn. Ik zag ook dat je de Diazepam afbouwd in stappen van 2.5 mg per 2 weken. Gaat dit wel goed? Voorderest geen klachten naast het regelmatig niet kunnen slapen?

    @Robbinindien ik goed slaap geen klachten. Indien ik slecht slaap: futloos, wat depressieve klachten en denken dat het nooit meer goed komt. Ben bekend met CGT. Heb goede begeleiding, leggen mij geen druk op. Maar ben jij nu van alle benzo’s af??

  2. Ik heb jarenlang themazepam 20 Mg gebruikt, maar kan ineens niet meer slapen. Ik gebruik nu 15 Mg diazepam, die we aan het afbouwen zijn en z.n. 20 Mg themazepam die ik nauwelijks nodig heb. Bouw gemiddeld 2,5 Mg diazepam per 3 weken af. Dit kan weken goed gaan, maar kan zo een terugslag hebben en niet slapen. Raak dan mijn vertrouwen kwijt en raak gefrustreerd en boos. Ik zoek iemand die weet wat het is om af te kicken. Gaarne reactie, groet Johan.

  3. Ik slik vanaf jaren 90 slaapmedicatie. Tot ik onlangs niet meer kon slapen. 20 Mg themazepam werd omgezet naar 20 Mg diazepam en 20 themazepam. Ik bouw iedere twee weken 2,5 Mg diazepam af en de themazepam hoef ik vaak niet te gebruiken. Dit kan weken goed gaan, maar blijf er periodes bij hebben dat ik niet kan slapen. Wordt hier boos en gefrustreerd van. Ik word begeleid door een psycholoog en psychiater.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...