Spring naar bijdragen
Forum Verslavingdebaas

Gezond2019

Forumdeelnemers
 • Aantal bijdragen

  216
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over Gezond2019

 • Rang
  Forummer

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Goeiemorgen. Vandaag genieten van het huishouden. Nou ja genieten, het moet gebeuren want het is nu ontploft en daar kan ik niet zo goed tegen. Fris het weekend in en vanavond uiteten en naar het theater. Geniet van jullie weekend.
 2. Gezond2019

  Nieuw hier! Shanti34

  Wat een mooie stap heb je gezet. Verslaving is er in alle soorten. Eten, gokken, medicatie, roken en drinken. Eigenlijk maakt het niet eens uit WAAR je aan verslaafd bent, wel wat gebeurd er als je het middel weg haalt. Wat gebeurd er met je lijf, emoties, dagbesteding? Wat komt er naar boven allemaal qua verleden, nu en de zorgen voor de toekomst? Wat mij opvalt is echt betere slaap, helderder en betere focus. Dat vind ik fijn. Maar.... ook komt alles meer binnen. Ik ben eens vaker gestopt en toen heb ik de eerste 30 dagen gehuild. Ik vond het zo heftig. Ik schreef hier vaak. Dat hielp en het helpt nog steeds. Soms heb ik een terugval. Dat vertel ik ook. Schaamte, ja dat herken ik. Maar, hier hoeft dat niet. Sommige komen er in 1 keer helemaal door, anderen in tientallen keren. succes en schrijf maar veel hier.
 3. Ja, ik heb haar boek gelezen en vind haar een prettig persoon om naar te luisteren. Ze is helder in haar verhaal.
 4. er is nu een webinair van Jaqueline van Lieshout bezig. Kijk even op ontwijnen.nl. Je kan volgens mij gewoon nog meedoen.
 5. Dagpact Lika Yvonne Morgon Nadia Jane Gezond2019 Ik ga vandaag maar eens alles opschrijven, wat in mijn hoofd opkomt. En dan heb ik het over alle voordelen om te stoppen met alcohol en wat ik graag zou willen voelen de rest van mijn leven. Althans, fris wakker worden en 8 uur achter elkaar slapen is natuurlijk al goud waard.
 6. Gezond2019

  Weekpact

  WEEKPACT 1-9-2019 Bol. Morgon Nicky Lonster Catoo Moeps Gezond2019 Ik vind het moeilijk, maar, ga ervoor.
 7. Gezond2019

  Hier ben ik dan; Maartje.

  Dag Maartje, welkom terug. Herkenning lees ik. Bedrijf, kids, leuk sociaal leven en dan toch..... aan de drank. ik wens je alle succes en liefs toe. ps; hier ook een omgeving die (veel)drinkt. Kan me voorstellen dat je je alleen voelt, daarom is dit forum ook zo fijn en warm.
 8. Goeiemorgen, ik heb redelijk goed geslapen. Erg fijn, nadat ik wekenlang amper of slecht sliep. Ik zet mezelf op het dagpact vandaag Dagpact; gezond2019
 9. sinds gisteren slaap ik weer redelijk. Weet je dat dat goud waard is? Slechts 2 maal wakker geweest vannacht en weer doorslapen. Ik was zo blij dat ik geen alcohol had gehaald gisteren voor mijn man. Hij wilde graag een biertje en de winkels waren dicht. Ik voelde de onrust bijna bij hem en dacht; mmmm misschien is jouw gewoonte ook wel doorgeslagen. Het gaf mij uiteindelijk rust want hierdoor ben ik nu een stuk frisser. vanavond een beproeving want we hebben een feestje en iedereen drinkt.
 10. Mijn eigen plan trekken, is wel wat ik zoveel mogelijk doe. ik vind het soms lastig toe te geven dat ik graag alleen ben. Zeker als ik me zo voel als nu. Ik weet ook dat de tijd van ontwenning, vermoeidheid etc, parten speelt bij dit hele proces. Dit jaar zijn er zoveel dingen duidelijk geworden. Soms vind ik dat meer dan rot. Dan denk ik... okay, ik kan niet meer roken, niet meer drinken. Wat nog wel?
 11. Gezond2019

  Harald

  Wat vervelend is dat, lukt het om te stoppen nu? En iemand te bellen/ appen die je ondersteunt?
 12. Idd, een rund, echt precies zoals het is. Je bent ook moe he? Ik las het. Goed dat je jezelf op het dagpact hebt gezet. Vanavond groente thee en toevallig heb ik geitenyoghurt in huis. Jij ook sterkte.
 13. @nondetju en @Bob, dank jullie wel voor jullie berichtjes. ja, ik weet het best wel, hoe verslaving werkt, wat het beste is, wat niet en dat ik er vooral vanaf moet blijven. De wijn heks, roept mij elke keer. Geef er potverdorrie nog gehoor aan ook. niet drinken klinkt in eerste instantie logisch, prima, te doen en makkelijk. Nu denk ik, zo makkelijk is het niet. Hiermee wil ik niet zeggen dat ik niet verantwoordelijk ben, voor mijn verslaving. Want er is niemand, gelukkig, die tegen mij zegt: hup, doe toch niet zo flauw. Wel merk ik, dat drinken echt helemaal verweven is, in mijn omgeving. ik ken nauwelijks mensen die niet drinken. Ze zijn net zoals ik: gezin, kinderen, baan, hypotheek etc. Niets bijzonders. Toch vrees ik, dat ik voor altijd moet stoppen. Net zoals met roken is het niet te doen, om er maar eentje te pakken! Blijkbaar ga ik dan toch overstag en rook ik de 1 na de andere. Voor nu: hoofdpijn, vermoeid en depri. Morgen is alles anders
 14. Ja, ik kan het idd. Lees ook terug in mijn dagboekje en het is fijn als je helderder bent. Als je beter slaapt. Nu lijkt alles weer verstoord te zijn. Neiging tot destructief gedrag. Terwijl het alleen maar erger wordt zo. dank je voor je snelle reactie.
 15. Het drinken, roken, tja, wat een rare verslavingen zijn het toch. het gevolg weet ik, de onderliggende behoeftes weet ik (rust in mijn hoofd, gewoonte en wellicht ook impulsiviteit). deze dag maar eens rustig doorkomen. morgen is alles weer een stukje beter. dank je voor je fijne reactie.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...