Spring naar bijdragen
Forum Verslavingdebaas

Gezond2019

Forumdeelnemers
 • Aantal bijdragen

  47
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over Gezond2019

 • Rang
  Nieuw hier

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Gezond2019

  Voortaan zeg ik nope!

  Welkom, ik doe ook weer mee.
 2. Wat knap zeg, 13 maanden. wat is er nu voor in de plaats gekomen? En dan bedoel ik de fijne en minder fijne dingen
 3. Ja Els verteld het heel helder. Ken dat filmpje. ik bel geen andere mensen. Wat ik wel die, is me zwaar klote voelen. Ik neig dan naar nog meer drinken. Althans, de afgelopen weken. niet meer doen dus. hoe is dat nu voor jou?
 4. Gezond2019

  Eerste dagen

  Ik doe met je mee. Lezen, wandelen, warm, schrijven, series verslinden en werken. Dat zijn de afleiders. oh ja, heb kinderen. De leukste afleiders die er zijn.
 5. Ja he, Manou. Ik ken de processen in mijn lijf en het lijkt dus alsof ik nu meer ging drinken zelfs dan eerst. In 2 weken tijd is het explosief geworden. hoe ziek is dat he. Baal ervan
 6. Oh, wat ging het goed met mij. De eerste weken nadat ik was gestopt, vond ik de hel. Emotioneel, vermoeid maar na een tijdje, ging het steeds beter. ik dacht, laat ik eens een wijntje drinken en dat heb ik de afgelopen 2 weken veel gedaan. Vandaag, ben ik er klaar mee. Het voelt als falen, weer opnieuw beginnen maar blijkbaar kan ik dus geen maat houden. 1 wijntje drinken, bestaat niet. Ik heb net valdispert stemming, een tabletje om wat rustiger te worden, ingenomen. ik zie op tegen de nachten die komen gaan. De vorige keer sliep ik na een week als een roosje. Herkent iemand dit, een terugval na een tijd?
 7. zo, ruim 10 weken niets. Zelfs een week vakantie overleefd. En ja, soms denk ik weleens: zal ik er toch maar eentje. Maar kan me voor alsnog inhouden. Alle stormen overleefd nu. Verdriet, frustratie en zelfs woede kwamen er naar boven. Maar ook dat is nu voorbij. ik ben er nog niet, maar mijn systeem begint te veranderen. Jippie
 8. dag lieve mensen, ruim 7 weken gestopt en voel me goed. Ik merk dat het niet drinken me nu prima afgaat. Ben inmiddels diverse keren uiteten geweest, heb een feestje gehad en allemaal prima doorstaan. Het mooiste cadeau vind ik toch wel de volgende ochtend. Dat je je fris en fruitig voelt. Het geef me een boost om verder te gaan. Ik zeg nog steeds: geen idee hoe lang ik het volhoud, maar elke dag is er 1. Hoe gaat het met jullie?
 9. goeiemorgen, klok is vooruit gezet. Wat staat er bij jullie op het programma. Ik heb een borrel vanmiddag, maar ga lekker aan de thee/ koffie.
 10. dank je wederom voor de reacties. Ik ben benieuwd hoe jullie je 1ste jaar overleefd hebben. Welke momenten lastig waren? Ik had gisteren voor het eerst een biertje zelf gehaald voor mijn partner. Hij was zo dankbaar en vond het lief. Ik moet zeggen; dat het prima ging. Wel was er daarna gedonder. Ik voelde me om iets afgewezen en wat deed ik? Ik greep naar de sigaretten. Terwijl ik dus daar ook al lang mee was gestopt. Er is dus iets gaande in mij, wat zich toch gevoed/ gezien of wat dan ook moet worden. Pffff, aan de slag dus met dit.
 11. dit is dus precies wat we allemaal herkennen. Als je een ' normale' drinker bent, dan drink je af en toe wat maar niet perse als er verdriet is of je voelt je eenzaam. Een probleem drinker drinkt doorgaans omdat het lastig is om met emoties om te gaan. Ik vind het knap hoe je erin staat. Sterkte en dikke knuffel
 12. Goeiemorgen, we zijn inmiddels 6 weken verder en het gaat goed. Ik merk dat de alcohol wat meer verdwijnt uit mijn dagelijkse gedachten. Dat is zo fijn en bevrijdend. Verder ben ik erg druk met mijn bedrijf en dat zorgt ervoor dat ik voldoende afleiding heb. Super fijn. Wel ben ik veel bezig met de vakantie. Enerzijds natuurlijk super veel zin in, anderzijds is het een vakantie waarin alles voor het grijpen ligt.
 13. Gezond2019

  Nieuw leven zonder alcohol

  welkom, voor mij zijn het meerdere redenen: ten eerste omdat het lekker is, ten tweede een gewoonte maar ook om mijn dag even af te sluiten. Ik werk in de zorg en heb een eigen bedrijf. Daarnaast heb ik veel dingen meegemaakt die ik niet altijd even goed heb verwerkt. Ik ben ook een groentje qua stoppen. Zit nu op dag 33 en voel me echt pas sinds 2 dagen wat meer okay. Heb nog nooit zoveel gehuild als de afgelopen weken. Aan de buitenkant ziet aan mij ook niemand iets, ga vaak maar door maar dat is tegelijkertijd, ons grootste valkuil. Rust nemen en eerlijk zijn naar jezelf. Succes.
 14. vandaag dag: 32. Man oh man, de tijd vliegt bijna voorbij. Ik ben vandaag een aantal uren met mijn bedrijf bezig geweest. Dat voelde goed. Sinds dat ik gestopt ben, heb ik mezelf nog niet echt eerder okay gevoeld. Het was huilen, paniek voelen, angst en onzekerheid. Nu merk ik ietsjes verbetering en dat geeft lucht.
 15. goeiemorgen, ik ga vandaag weer wat werken. Ik streef naar maximaal 4 uur. Ik ben dus zo'n iemand die over grenzen gaat. En dat wil ik voorkomen. Ik wil genieten van de rust die ik mezelf gun. Anderzijds, ik heb oa een eigen bedrijf en dan is ziek zijn lastig.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...