Spring naar bijdragen

Houtje59

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    177
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

  • Gewonnen dagen

    1

Profile Information

  • Geslacht
    Vrouw
  • Interesses
    Lezen, puzzelen, koken, fietsen, haken, werk in bibliotheek. Verder vrijwilligerswerk.

Recente profielbezoeken

2.033 profielweergaven

Houtje59's Achievements

Forummer

Forummer (2/4)

  1. Bachelor plus je studierichting afgekort volgens de afspraken. Wat een ellende zo'n meltdown ..... sterkte zeg!
  2. Ik gebruik de oude universitaire Nederlandse titel nog het meeste, ik vind de titel "mr" (Doctoraal Ned Recht)... duidelijker dan MLL. De Mastertitel voor de meeste studies is MsC, Master of Science. Alleen voor de rechtenstudie werd je ook geen doctorandus maar mr in de rechten. Dus ook geen Master of Science of wellicht Arts, maar Master of Laws, vandaar die dubbele Ll. Alsof iemand dat weet of snapt. De jongere generatie (merci!) is opgevoed in de Engelse Bachelor (HBO) en MASTER- structuur (Universiteit) maar ik hecht aan het goede oude Nederlands. Waarom moet álles in het Engels????? En ja ik ben vóór 2002 afgestudeerd, royaal zelfs! Op de vraag van een frummer: een ouderwetse HTS-er werd een ingenieur met afgekort Ing. Een universitaire ingenieur (TU) heette een Ir. Het onderwijs is zwaar verslechterd n.m.b.m. Iedereen doet minimaal vmbo, mavo is verdwenen, doorstromen knettermoeilijk. Ambachtsscholen verdwenen, net als het lerend werken bij een leermeester. Vind je het gek dat er een schreeuwend tekort is aan loodgieters, monteurs, bouwvakkers, electriciens, enz enz. Zo, ik hen mijn plasje weer gedaan over het onderwijssysteem. Altijd lekker haha. Welterusten frummers!
  3. Hier ook droog, na pittige werkdag extra prestatie! Een vette parel aan het snoer!
  4. Hier ook weer droog. Hele dag klusjes gedaan in en rond het huis. Morgen werken dus slaap allen wel.
  5. Ben ik weer eens. Het parels rijgen gaat goed, maar niet altijd. Nieuwe baan vreet stress, en ik zit nog niet in goede boodschappen-modus dwz vóóraf boodschappen doen en zorgen dat ik om 6 uur na het werk niet meer de winkel in hoef. Maar de huisarts was zeer tevreden, nou ja, dan ben ijk het ook maar (iets met hoge eisen en perfectionisme)? Uitvliegende kinderen, spaargeld, erfenissen, breek me de bek niet open. Ik ben alleen (gescheiden) maar heb 2 kinderen en twee studies betaald van mijn erfenis. Zijn beiden pechstudenten. Wilde ze niet opzadelen met 80.000 euro schuld elk en mijn ex betaalde niks aan studiegeld, boeken, laptops o.i.d. Ben niet naar de Rechter gegaan zouden de kinderen vreselijk hebben gevonden. Heeft ook heel veel spaargeld gekost. Maar ja. Net als rijbewijs en dat soort grappen. Het stomme is, BJ (eens), dat je die erfenis vaak krijgt (of niet eens, dan blijk je onterfd of is alles weg), als je het niet meer nodig hebt. En ik ben ook geen ster in loslaten (integendeel).... maar nieuwe baan is zo intensief dat ij praktisch gezien veel minder kan piekeren. Goed, ik ga weer verder, maar herken me erg in de verhalen.
  6. Houtje59

    zondag 20-11-22

    Wel/niet drinken, het blijft een keuze van dag tot dag tot dag, uur tot uur, minuut tot minuut. Vandaag meld ik me droog af.
  7. Ik meld me droog af. Weer een parel. En lekker gewerkt vandaag. Fijn!
  8. De verwarming krijgt hier ook even een kort tikje, verder niet. Straks terug van werk is het alweer warmer. Ga goed (zoals collega ADB zou zeggen)!
  9. Ach @Musashi, kun je voor jezelf ook de voordelen bedenken als je dat eerste glas NIET neemt? Fris, helder, je weet nog wat je gedaan hebt, en miljoen keer beter voor je lijf want je bent eigenijk terug bij af. En het risico is dat je denkt: Ach, ik heb nu toch gedronken...... en dan wordt het een zooitje en is alles voor niets geweest..... Je hersenen omarmen dat spul weer met open armen dat weet je. Omdat je zolang niks gedronken hebt. Ik vind het niet gek dat je daar nu al over piekert, maar dat doen dus die hersenen die hunkeren naar die zooi. Ik denk dat dat voldoende zou moeten zijn.
  10. Ook goedemorgen! Aan de arbeid! Niet aantrekkelijk met dit weer. Het bed is akelig warm. Fijne dag!
  11. Rosee, zo logisch, een excuus om dat stemmetje gelijk te geven "het is zo ongezellig voor haar"..... Maar tijdig gestopt! Geen drankgelag zeg maar. Hier weer een droge parel aan de ketting geregen. Nu naar bed, morgen weer werken. Werk bij vrijwilligersorganisatie, ook op zaterdag open. Gelukkig pas om 10 uur ipv 9 uur. Slaap wel!
  12. Knap, Genoeg! Ik rijg steeds meer parels aan de ketting... heb deze week veel gewerkt. Kom net thuis en moet morgen weer. Daarom staat het eten al klaar ( ovenschotel bloemkool, gehakt, krieltjes van een bevriende buur, we wisselen wel eens eten uit). Nu ijsthee.
  13. Goedemorgen frummers, Hier ook fris en fruitig droog. Ik wel, buiten niet dus. Blèh. Ik vind dat gedicht mooi, Oskar. Geeft mooi de stemming weer. Ik heb het opgezocht, prachtig! Wens jullie een droge dag!
  14. Houtje59

    woensdag 16 nov

    Ik doe ook mee maar dat kopiëren en plakken beheers ik nog niet.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...