Spring naar bijdragen

Molletje

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    25
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Recente profielbezoeken

906 profielweergaven

Molletje's Achievements

Nieuw hier

Nieuw hier (1/4)

  1. Molletje

    Ik stel mij voor ..

    Hoe gaat het nu met je en met het afbouwen?
  2. Jammer dat het hier zo stil. Ik vind een forum zelf altijd fijner dan een facebook groep. Maar ik heb Bellie er naar gevraagd.
  3. Dapper dat je zo uitgebreid je verhaal doet. Medicatie afhankelijkheid (en ook andere middelen) speelt zich zo vaak alleen in je hoofd af. Ik heb zelf net ook de stap genomen om mijn verhaal te doen hier en dat lucht toch een beetje op. Ik kan me goed voorstellen dat je het afbouwen van de diazepam moeilijk vind. Ik hoop voor je dat de ontwenningsverschijnselen meevallen. Ik wens je veel sterkte en succes!
  4. Hallo, ik ben Molletje Wat brengt mij hier? Ik knoei eigenlijk al jaren met benzo's vanwege psychische problemen. Op dit moment gebruik dagelijks maximaal 50 mg oxazepam. Soms gebruik ik de oxazepam omdat ik me onrustig voel, maar ook vaak omdat ik rusteloze benen heb als ik in bed lig. Afgelopen zomer was ik juist gestopt met de benzo's omdat zelfs 150 mg oxazepam niet meer werkte. Ik ben nu heel bang dat ik weer gewenning ga krijgen maar slapen zonder oxazepam is ook geen optie. Ik kan de rusteloze benen niet verdragen en als ik geen medicatie neem slaap ik helemaal niet. Mijn huisarts en behandelaar van Tactus hebben het vertrouwen uitgesproken dat ik er wel weer vanaf kom. Maar vanwege mijn afhankelijkheids geschiedenis met benzo's ben ik toch heel erg bang. Ik merk dat ik me met moeite aan de voorgeschreven dosering kan houden en soms ook wel iets meer neem. Ik zoek hier vooral steun en herkenning. Ik heb in het verleden meerdere keren afgebouwd met diazepam en dat ging mij toen goed af. Ik zou die stap nu weer willen zetten. Maar ik weet niet of ik het mentaal aan kan als de oxazepam zou weg vallen. Aan de andere kant wil ik uitsluiten dat ik met de oxazepam in een vicieuze cirkel zit. In het verleden heb ik dit forum ook al eens bezocht en tips gelezen over afbouwen. Ik hoop die nu weer te vinden als steun. Liefs Molletje
  5. @kannietmeer Lief dat je het vraagt. Ja ik heb nu steun van haar. Ze is mee gegaan in de oxazepam omzetten naar diazepam en heeft een verwijzing naar benzodebaas geschreven. Nu is het wachten op hun. Ik laat mijn woonbegeleider daar straks even achter aan bellen.
  6. Met mij gaat het nog steeds ok met de diazepam. Ik ben iig ontwenningsverschijnselen vrij. Wel nog een paar keer een terugval gehad in oxazepam gebruik. Psychisch gaat het verder ook niet zo ok. Ik heb veel stres omdat ik bij de ggz tegen een muur aan loop en met mijn woonbegeleiders moet gaan kijken wat we gaan doen (klachten procedure, is er een externe hulpverlener die mij kan helpen, enz) Daarbij nemen mijn autisme klachten toe, loop ik met 2 trauma's rond en nu dus ook nog de benzo verslaving. En toch weigeren ze mij behandeling te geven bij de ggz. Ik voel me futloos, moe. Het lukt me niet om me aan mijn planning te houden. Ik kan niet echt genieten van dingen. En al dat soort dingen. Wat ik mij nog afvroeg. Ik lees jullie verhalen en gigantische strijd. Hoe komt het dat jullie het helemaal alleen moeten doen? Vinden jullie geen gehoor bij je huisarts?
  7. Heeeeel herkenbaar! Dit had ik ook voordat ik de oxazepam omzette naar diazepam en nog moet ik alert zijn op de momenten dat het zo fijn is om even zo'n pilletje te nemen. Ik heb psychische problemen dus emotionele instabiliteit is mij sowieso niet onbekend en daardoor trek ik de ontwenningsverschijnselen ook veeeeel minder goed. Ik vind jullie allemaal zulke dappere strijders!
  8. Even over het seroquel gedeelte. Ik slik al ruim 10 jaar seroquel vanwege psychische klachten. Zonder seroquel ben ik niet in staat om in een rust modus te komen. Ik heb autisme dus mijn hoofd staat 24/7 aan. Dit was jaren voordat ik benzo's ging gebruiken. Ik snap dat sommige mensen bang worden om ook nog maar iets van medicatie te nemen maar het is echt een veilig middel om te gebruiken ter ondersteuning van je slaap. Maak het jezelf niet moeilijker dan nodig is en stap eerst over op seroquel en als je wil kan je deze dan langzaam afbouwen. Wat betreft de dosis van seroquel. Die kan variëren van 25 tot 800 mg. 800 mg word bijvoorbeeld gebruikt bij accute psychoses. Dosissen er tussen in voor meer rust in je hoofd in het algemeen. 25 mg, of heel ietsje hoger, is dus echt niet zorgelijk en een heel veilige dosis om je te ondersteunen bij het slapen. Uitzonderingen daar gelaten. Iedereen reageert uiteraard anders op een medicijn.
  9. Ik snap je waarschuwing en dat veel van jullie slechte ervaringen hebben. Gelukkig is mijn ervaring vooralsnog anders. Alleen wat onwetendheid hier en daar. Maar als ik ze dan bijpraatte begrepen ze het en gingen mee in het geleidelijk afbouwen. En inmiddels staat er op internet ook genoeg informatie waarmee je je eigen afbouw schema kan maken. Van benzodebaas heb ik in het verleden wel degelijk advies op maat gekregen en ook een psychiater heeft mij geleidelijk laten afbouwen met diazepam. Er is dus nog wel hoop op dit gebied. En ook mijn huisarts werkt mee en snapt het. Daarbij heb ik ook mijn eigen ervaring van de vorige keer afbouwen en voel ik mijn eigen lichaam aan. Ik doe niks wat niet goed voelt of wat ik lichamelijk en psychisch niet aan kan. Daarvoor ken ik het klappen van de zweep met benzo's meer dan voldoende!
  10. Hallo lieve medestrijders! Vervelend dat het bij sommigen zo moeilijk gaat. Maar ook fijn om tussendoor een positief berichtje te lezen. @kannietmeer Zo herkenbaar! Als ik hoor dat mensen benzo's slikken en klachten hebben is het eerste wat ik me afvraag: hoe lang slik je dit al en hoeveel? Van mijn kant ook even een positief bericht. Ik slik nu 30 mg diazepam verspreid over de dag en dat gaat goed. De psychische 'honger' naar de benzo's lijkt gestild door de meerdere inname momenten en geleidelijkere werking. Ik hoop snel een echt advies op maat te krijgen van een specialist en ook aan de achter liggende problemen te kunnen werken. Bijvoorbeeld angst om te voelen. Psychische is het allemaal wat complex op dit moment. Er spelen veel kleine dingen die bij elkaar opgeteld veel zijn maar de grote ggz instelling hier ziet dat niet in. Heb ook geen contact met een psychiater. Ik was de afgelopen tijd psychische best wel stabiel maar na een roerig jaar zal ik op meerdere vlakken toch weer een tijd onderhoudstherapie nodig hebben. We zullen zien hoe het gaat lopen en welke hulp er uit welke hoek komt. Voor nu dus eerst lichamelijk en psychisch stabiliseren met de benzo's. Ik heb trouwens ook niet meer die gigantische spierpijn als ik 's ochtends wakker word sinds ik ben overgestapt op diazepam.
  11. Hoi @Sarah Ben je in 1 keer gestopt met de diazepam of ben je aan het afbouwen. Geleidelijk afbouwen is denk ik beter dan in 1 keer stoppen.
  12. Super bedankt voor je meedenken! Ik heb het zelf alvast omgezet naar diazepam omdat ik van de vorige keer nog weet dat dat veel beter is. Ik slik nu 2 x per dag 9 mg. Had nog een zooi diazepam in huis liggen die ik weinig gebruikte dus woonbegeleider A. heeft zeg maar zelf een soort 'baxter' voor mij gemaakt; het in envelopjes gedaan. Maar ik die 80 mg had deels nog een werkzame invloed en ik had net een paar dagen 100 mg gebruikt. Gezien de verschijnselen die ik nog heb lijkt 25 tot 30 mg diazepam idd beter. Ik hoop morgen contact te krijgen met Tactus en een arts van het benzodebaas team die me kunnen adviseren. De vorige keer verliep dat erg prettig. Ik heb er weinig vertrouwen in dat mijn huisarts woensdag adequaat regeert en weet waar ze mee bezig is. En dus ook weinig vertrouwen dat zij een haalbare dosis diazepam gaat voorschrijven. Echt dikke vette shitzooi dit. Concentreren en typen kost zo veel energie. Officieel mag ik de volgende dosis diazepam om half 10 pas nemen maar dat red ik niet. Rond 18.00 uur nam ik ook vaak de oxazepam dus mijn lichaam en hoofd schreeuwen om dat kut stofje. Ik wil dit niet maar het is sterker dan mij. En ik ben zo bang dat woonbegeleider A me morgen niet geloofd. Ik heb ook psychische problematiek dus ik moet extra voorzichtig zijn met afbouwen en wat ik met de pillen doe. Het afgelopen jaar is er veel gebeurd en zijn er op psychisch vlak nieuwe dingen omhoog gekomen, waarvoor we ook druk bezig zijn om behandeling te zoeken, dus ik moet oppassen met wat er achter het gebruik van de oxazepam zit.
  13. Wat fijn om te lezen dat jullie elkaar zo erg steunen! Geeft me ook een beetje vertrouwen in dat ik wel weer van die pillen af kom. Vandaag de oxazepam omgezet naar diazepam. Maar waarschijnlijk een te lage dosis. Ik heb de DDD vergelijking aangehouden terwijl ik op een andere site zag dat je oxazepam ongeveer keer 0,3 moet doen. Toen kwam ik op een hogere dosis van diazepam uit. Ik ben vanmiddag naar de dagbesteding geweest dus dat gaf wel fijne afleiding. En ik kon daarvoor nog even met woonbegeleider D. praten. Ik vind haar fijner als A. Woonbegeleider D. is helaas nog aan het reïntegreren dus kan zij minder vaak komen. Ik zal blij zijn als ze weer volledig werkt. Maar dat even terzijde. Wat is het moeilijk om af te bouwen en om me aan deze dosis te houden. Ik voel dat het niet voldoende is. Dat dit een te grote afbouw stap is. Ik heb vooral mentale ontwenningsverschijnselen. Maar ook wel spierpijn, lichamelijke onrust eetdrang. Maar ook het watten in mijn hoofd gevoel, slechter geheugen, moeite met concentreren, enz. Zeg me please dat ik niet de enige ben die dit heeft. Ik zit nu zo te vechten tegen alles. Ik heb met de diazepam 2 inname momenten per 24 uur ipv 1. Dat scheelt mentaal ook een beetje. Maar dan nog.
  14. Heeft iemand ervaring met oxazepam over de dag verdelen? Ik word nu zo flauw van de ontwenningsverschijnselen! Ik ben gewoon niet mezelf en vind dit verspilde tijd. Ik neem nu 1 keer in de 24 uur 80 mg. Ik weet dat omzetten naar diazepam beter is (daar heb ik nog tabletten van en weet hoe ik moet omrekenen) maar mijn woonbegeleider heeft mijn medicijnen nu in beheer en ik weer niet of zij daar mee akkoord gaat. Woensdag zie ik de huisarts pas. Zou ik die 80 mg oxazepam ook in 2 á 3 doseringen over de dag kunnen spreiden?
  15. @Anoniem48 Ik heb eerder wel heel veel aan de online behandeling gehad. Ik moet nog gaan uitzoeken wat de oorzaak is van mijn terugval nu. Jammer dat dit jouw ervaring met Tactus is. Is dit lang geleden? Ik zou juist niet totaal zelf de regie willen hebben want ik voel nu de venijnige kracht van de verslavingsstem.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...