Spring naar bijdragen

Dwarf

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    17
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Profile Information

  • Geslacht
    Man
  • Interesses
    Muziek: Leonard Cohen, Sinéad O'Connor, Brenda Fassie, etc.
    Vrijwilligerswerk Z.A., fotografie, beeldjes maken, techniek, m'n website ( www.dwarf2009.nl ), mijn kinderen en kleinkinderen, mijn vriendin, en natuurlijk ikzelf!

Recente profielbezoeken

612 profielweergaven

Dwarf's Achievements

Nieuw hier

Nieuw hier (1/4)

  1. Dwarf

    Hier ben ik dan; Maartje.

    Hoi Maartje, Geweldig dat je al 1 jaar en 7 maanden droog staat. Ik weet nog dat je voor 1 jaar ging. Goed om te lezen dat je de smaak van een echt leven te pakken kreeg en daar voor koos. Ruim anderhalf jaar geleden kwam ik toevallig op jouw eerste bericht uit en het greep me. De herkenning, de ellende en de wil. Ik ben je een beetje gaan volgen, uit interesse hoe (en of) jij overal door zou komen, maar ook als steunpunt voor mijzelf. Ik ben gestopt via de AA, jij liet mij zien dat het ook zonder kan. Daarvoor mijn dank. Ik ga zelfstandig verder en daar heb jij, en alle andere forumleden, een bijdrage in geleverd. Als laatste wens ik iedereen een goed leven (alleen 2021 vind ik wat karig). Groet, Jos.
  2. Dwarf

    Hier ben ik dan; Maartje.

    Zomaar een gedachte. Ga op een ontspannen moment met je man in gesprek. Geef aan wat je mist. Je werk, je atelier, wat meer luxe. Het plezier van je man afzeiken schiet niet op. Kom met alternatieven; een Natuurhuisje, een sta-caravan, en dan niet langer dan een week. Ik noem maar wat, zelf weet je wel betere dingen. Geef ook aan dat die aap op je schouder z'n bek begint te roeren. Je verhaal klinkt tenminste zo in mijn oren. Je bent een nieuwe situatie tegen gekomen in je ontwikkeling en dat is goed. Weer een uitdaging, om op te lossen. Nuchter, en laat je niet onderuit halen. Verder klaag je niet, maar ventileer je. Alles wat je schrijft kan anderen helpen. Herkenning. Blijven doen. Fijne vakantie evengoed, groet, Jos.
  3. Dwarf

    Hier ben ik dan; Maartje.

    Hallo Maartje, Ik heb met veel genoegen en soms met spanning meegelezen met jouw ontwikkelingen en keuzes. Ik vind het geweldig wat jij met jezelf bereikt hebt, op welk vlak dan ook. bij "ons" (AA) had jij nu een grote bos bloemen en je 1e jaarpenning gekregen. Je verjaardag was met applaus en gebak gevierd. Enorm gefeliciteerd en houd 'm vast. Groet, Jos.
  4. Dwarf

    Hier ben ik dan; Maartje.

    Hoi Maartje, Van harte! Een half jaar; dat zijn zes hele maanden! Prachtig! Ik wens je verder een heel mooi leven toe, met heel veel jaarpacten en zonder "Hoge Uitzonderingen". Groet, Jos.
  5. Dwarf

    Hier ben ik dan; Maartje.

    Hoi Maartje, 't Gaat goed met je, he?! Vraag voor de gein eens aan je man of je leuk was met drank, als je het antwoord nog niet weet tenminste. Als ik aan jouw schrijfsels denk krijg ik de indruk dat jij ook niet echt tegen drank kan, en heb je het niet nodig ook. Wie wel? Mijn advies betreffende je weekend met die Kroegtijgers: Ga niet. Een goede kans dat jij niet in hun sfeer past, of andersom, en dat je daar wat eenzaam van wordt. Linke soep. Ik zou me niet vrijwillig op het spek laten binden; een weekend is best lang en je hoeft niets te bewijzen. Jouw leven. Ga bijvoorbeeld de week erna een bak koffie met ze drinken en de foto's bekijken. Wie weet hoe leerzaam dat is. Maar goed, fijn dat je zoveel positiefs tegenkomt, zowel bij jezelf als in je omgeving. En "thuis", met man en kinderen. Houd het vast, groet, Jos.
  6. Dwarf

    Hier ben ik dan; Maartje.

    Hoi Maartje, Hartstikke goed van je! Ik kan me voorstellen dat je enorm trots op jezelf bent. Koester dat. En houd er rekening mee dat het niet betekend dat de strijd gestreden is. Als je die aap op je schouder ooit de kans geeft, zal hij in je oor toeteren dat ééntje wel mag; je bent toch sterk genoeg? Of zoiets. Wapen je tegen dat beest. Maar voor nu: Gefeliciteerd! Groet, Jos.
  7. Dwarf

    Hier ben ik dan; Maartje.

    Hoi Maartje, Herkenbaar, zoals veel wat ik hier lees. Ook ik ben na het stoppen mijn oude vertrouwde weg een hele tijd kwijt geweest. Dingen die ik met drank op kon lukte niet meer, lege dagen en vertwijfeling. Totdat mijn vriendin zei dat ik opener was geworden, totdat ik merkte dat ik mijn hobby's weer opnam en totdat ik steeds betere contacten kreeg met een deels nieuwe groep mensen. Toen realiseerde ik mij dat ik een oud leven opgaf ten gunste van een nieuw en dat dat niet in een poep en een scheet gebeurd is. Maar wel dat alles langzaam maar zeker weer op z'n pootjes terecht komt. Nu, na bijna 6 jr, kan ik zeggen dat de kwaliteiten die ik vroeger had niet verdwenen zijn maar beter zijn geworden; er zit meer diepgang in en alles is beter hanteerbaar. Ook jouw creativiteit, inspiratie en kundigheid zullen weer terugkeren. Nuchter nu, dus dichter bij de realiteit. Hoe "echt" zijn dingen die je met een slok op doet? Maar goed, gefeliciteerd met je 3 mnd + 2 dgn, geweldig! Groet, Jos.
  8. Dwarf

    Hier ben ik dan; Maartje.

    Hoi Maartje, Als eerste : Hartstikke goed dat je al meer dan 3 maanden droog staat! Knap, knap, knap, en houd het vol! Wees trots op jezelf, je flikt het toch maar mooi zelf! Dat je nu dingen mist is begrijpelijk; je hebt afstand gedaan van een levenshouding en daar moeten nog andere dingen en mensen voor in de plaats komen. Gun jezelf die tijd. Dat geldt denk ik ook voor je "Rock'n Roll", een goede kans dat je dat steeds minder gaat missen. Drank verdwijnt met de tijd uit je systeem, ook al blijft het in je rugzakje. Het blijft domweg een onderdeel van je leven, maar nu niet meer functioneel. Zeg nooit tegen jezelf dat je geen alcoholist bent, ook al drink je niet meer. Kijk maar in je rugzakje, en kijk dan ook naar hoe je je voelde in die tijd. Wees gewoon even selfish, het gaat om jouw leven. Heel veel succes verder, je bent goed bezig. Groet, Dwarf Hoi Maartje, Gelukkig begrijp je me. Het gaat mij om levenslange acceptatie. Niet om zijn of hebben. Zoiets als een pinda-allergie: Als je na 25 jaar zonder er ééntje neemt, ben je weer de klos. Groet, Dwarf.
  9. Dwarf

    Hier ben ik dan; Maartje.

    Hoi Maartje, Als eerste : Hartstikke goed dat je al meer dan 3 maanden droog staat! Knap, knap, knap, en houd het vol! Wees trots op jezelf, je flikt het toch maar mooi zelf! Dat je nu dingen mist is begrijpelijk; je hebt afstand gedaan van een levenshouding en daar moeten nog andere dingen en mensen voor in de plaats komen. Gun jezelf die tijd. Dat geldt denk ik ook voor je "Rock'n Roll", een goede kans dat je dat steeds minder gaat missen. Drank verdwijnt met de tijd uit je systeem, ook al blijft het in je rugzakje. Het blijft domweg een onderdeel van je leven, maar nu niet meer functioneel. Zeg nooit tegen jezelf dat je geen alcoholist bent, ook al drink je niet meer. Kijk maar in je rugzakje, en kijk dan ook naar hoe je je voelde in die tijd. Wees gewoon even selfish, het gaat om jouw leven. Heel veel succes verder, je bent goed bezig. Groet, Dwarf
  10. Dwarf

    Hier ben ik dan; Maartje.

    2-9-2019 Goede morgen Maartje, Wat goed van je dat je terug bent van weggeweest! Twaalf weken al; goede start. "Nooit meer" is, herkenbaar, een niet te overzien grote stap, "Vandaag drink ik niet" is haalbaar, en je dat dagelijks voornemen. Elke dag is er weer één op weg. Neemt niet weg dat ik je (jullie) veel succes wens met het jaarpact. Groet, Dwarf
  11. Dwarf

    Hier ben ik dan; Maartje.

    Hoi Maartje, Goed van je dat je het al zo lang droog houdt! En fijn dat het je zo goed bevalt. Hou jezelf scherp door af en toe wat van je te laten horen of iemand te volgen. Bij mij werkt dat en ik heb dat ook nodig. Die aap op je schouder gaat nooit weg. Ik wens je heel veel sucses toe in een verder alcohol-vrij leven. Dwarf. PS: lijkt mij niet te vr.... , Kip met suiker!!!
  12. Dwarf

    Hier ben ik dan; Maartje.

    Hoi Maartje, Gefeliciteerd met je 1e maand alcohol-vrij, heel knap! Opdat er nog vele zullen volgen, want ik geloof niet dat een alcoholist ooit sociaal kan drinken. Nogmaals, gefeliciteerd! Groet, Dwarf.
  13. Dwarf

    Hier ben ik dan; Maartje.

    Beterschap Maartje! En knap dat je het doorzet, ondanks dat je je ziek, zwak en misselijk voelt. Groet, Dwarf.
  14. Dwarf

    Hier ben ik dan; Maartje.

    Hoi Maartje, Realiseer je dat je de keuze hebt gemaakt voor een nuchter leven. Een keuze heeft gevolgen. Een positieve keuze, zoals jij gemaakt hebt en al 9 dagen uitvoert, kan alleen maar positieve gevolgen hebben. Je hebt gekozen voor een ander leven. Daarin zul je andere mensen ontmoeten. Je zult nieuwe vrienden vinden omdat je nieuwe dingen gaat ondernemen; hobby's, sport, yoga, .... De mensen uit je vorige leven zullen (deels) uit je zicht verdwijnen, simpelweg omdat jij een andere weg bent ingeslagen en je drankmaatjes (nog) niet. Op bepaalde momenten kunnen zij zelfs een risico voor jou zijn: "Kom op Maartje, ééntje kan toch wel?" , "Doe niet zo saai", et cetera. Alcohol is voor ons een levensbedreigende vijand die vele truukjes gebruikt om ons terug te winnen. Bedenk je dat voor ons één te veel is en honderd te weinig. Je schuldgevoel naar je partner, kinderen, familie en vrienden herken ik ook, maar helaas kan ik je die niet afnemen. Ik kan je alleen adviseren deze mensen zo veel mogelijk in jouw proces te betrekken. Verwacht geen begrip; jij bent de alcoholist en zij niet, maar laat je intentie en inzet zien. Laat vooral je zoon zien dat je sterk bent en negatief kunt omzetten in positief, daar heeft hij later wellicht ook wat aan. Op termijn zul je weer vertrouwen zien, maar reken op lange termijn. Er zijn hulpgroepen voor familieleden van alcoholisten, want ook zij komen van alles tegen waar zij niet aan gewend zijn, so to speak. Adressen etc. kun je vinden op Google, alcoholisme e.d. AA Nederland geeft een boekje uit wat je inzichten kan geven, zeker als je het vaker leest. Zelf lees ik er bij tijd en wijle wat in en ontdek steeds diepere lagen. Het heet simpelweg "Anonieme Alcoholisten". De pocketeditie is lekker handzaam en betaalbaar. Positieve Maartje, ik wens je een fijne toekomst. groet, Dwarf.
  15. Dwarf

    Hier ben ik dan; Maartje.

    Hoi Maartje, Allereerst wil ik je feliciteren met al je overwinningen. Met je moed om open te zijn. Met het lef om naar je eigen leugens te kijken. Knap. Jouw verhaal is herkenbaar, ik kocht mijn drank elke dag in een andere supermarkt, verstopte het onder het keukenblok en loog mijzelf voor best wel zonder te kunnen. Na 20 jaar steeds meer drinken begon ik toe te geven niet sociaal te kunnen drinken, geen handrem te hebben, alcoholist te zijn. Mij heeft de AA groep Zaandam geholpen. Zij (wij) zijn interactief en op humanitaire basis, een beetje zoals dit forum denk ik. Het eerste jaar is voor mij het moeilijkst geweest; alles voor het eerst zonder drank. Alle drank is na een paar weken het huis uit gegaan, bezoek kon koffie of thee krijgen, voor mij was het te gevaarlijk. Inmiddels zit ik op ruim 20 mnd droog, kan nog steeds de smaak van rode port missen maar ben ziels gelukkig met mijn keuze. Hou vol, wapen je tegen valkuilen, schroom niet om die ondersteuning te vragen die je mogelijk nodig hebt. Je bent zo goed bezig. Groet, Dwarf.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...