Spring naar bijdragen

Arjan

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    185
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

  • Gewonnen dagen

    7

Profile Information

  • Geslacht
    Man

Arjan's Achievements

Forummer

Forummer (2/4)

  1. Arjan

    NU dan echt?

    Graag gedaan hoor Dribbel Hoe ging het nou met de toets? Liever rationeel, niet teveel vrienden, liever geen gezwets over de neef van de zoon van de overbuurvrouw die misschien de mazelen heeft; dat heet introvert en daarin ben je niet alleen. Ik was ook nogal verbaasd toen ik hoorde dat ik daar vaak juist om gewaardeerd wordt, maar ik heb het maar gewoon geaccepteerd. Het geeft wel een goed gevoel hoor, weten dat je goed bent zoals je bent en dat anderen helemaal niet zoveel moeite hebben met je als jijzelf.
  2. Plannen genoeg. Ik hoop dat ik er nu ook eens echt iets van kan maken.
  3. Arjan

    zo moe

    Ik zit nu op een maand. Normaal is het leven vast nog niet, maar de trek die ik een paar keer per dag had is weg. Hoe het voor jou, of ieder ander is weet ik natuurlijk niet, maar mijn ervaring is dat er eigenlijk niet zo heel veel spannends gebeurt. Ik ben scherper, eerder bereid iets te doen en er komt behoorlijk wat uit mijn handen. Dat is het. Niet drinken was een doel op zich, nu is het normaal aan het worden. De eerste drie weken zoop ik liters fris op een dag, nu krijg ik een fles niet meer leeg. je kunt dus best snel wennen aan een drankloos bestaan, zolang je je niet in je eigen risicosituaties begeeft. Zodra ik me moet mengen op feestjes of zoiets moet ik me heel bewust zijn van wat ik doe, maar thuis is er niet veel meer aan de hand.
  4. Een hobby die niet teveel herrie maakt oppakken, zodat je er 's avonds mee bezig kunt? Heb ik ook gedaan en ik ben nog steeds blij dat ik alle uren die ik tot voor kort stil op een stoel zat met bier in mijn hand nu nuttig besteed kunnen worden. Zingen is dan misschien niet de beste, maar schilderen kan een hele nuttige zijn voor je.
  5. Daarin ben je niet de enige hoor. We zitten hier allemaal juist omdat we niet bepaald handig zijn met alcohol
  6. Arjan

    NU dan echt?

    Heel herkenbaar Dribbel! Toch weet ik, zonder dat ik je ooit heb gezien, dat het je gaat lukken. Lees je eigen draadje eens terug en kijk naar hoe sterk en zelfverzekerd je je dingen aanpakt! Het gaat straks over iets waar jij meer van weet dan je publiek. Maak het jezelf niet te moeilijk, bereid je goed voor en laat het gewoon gebeuren. De keren dat ik mocht gaan praten voor een publiek verliepen niet eens zo slecht als ik zelf dacht. Ik zocht soms oogcontact met mensen die ik vertrouw, praatte alsof ik naast mezelf stond en voor ik het wist ging het voorbij. We lijken een beetje op elkaar geloof ik, en als ik het kon kun jij het zeker.
  7. "forummers", maar dan kort? Ook een goede morgen. De eerste bakken koffie zitten erin, nu aan de arbeid.
  8. Arjan

    klaar mee!

    Dat omkeerbare is je grootste valkuil. Zorg voor voldoende dikke stokken achter de deur, want zeker in het begin ga je ze nodig hebben. Overmoed en onderschatten van het probleem liggen altijd op de loer namelijk. Je hebt je eerste stap gezet. Het zal voor iedereen anders zijn, maar ik vond het zelf nogal wat; een forum zoeken, jezelf aanmelden en gewoon recht voor zijn raap zeggen wat er aan de hand is. Ik heb het bericht ook aan mijn vrouw laten zien. Ze was niet verbaasd en ik denk dat iedereen die dicht bij jou staat best wel een goed idee heeft van hoe de vork in de steel zit.
  9. Arjan

    KiloKiller

    Als je dat ding nou nog eens een paar keer de trap op en af sjouwt heb je je eerste kilo's vast al gehad
  10. Arjan

    jeuk en zenuwen

    Heb je ze verteld dat je flink dronk? Neuropathie is normaal bij alcoholisten en jeuk kan daar weer een symptoom van zijn. Stoppen met drinken zorgt er meestal voor dat de perifere zenuwen zich gaan herstellen, mits de verschijnselen niet al te erg zijn.
  11. Arjan

    Jaarpact

    Dank jullie wel! Ik ga er eindelijk eens iets van maken dit jaar. Ik ben al veel te lang lamlendig geweest.
  12. Arjan

    KiloKiller

    Ik weet niet wie er zo aardig was om iets af te staan, maar ik heb er in twee weken bijna een kilo bij weten te eten.
  13. Arjan

    Voorstellen Maxi

    Onze lieve jobcoach heeft een mooie uitspraak: "het hoeft niet altijd makkelijk te gaan" Dat gaat hier zeker op. Je zult vast wel gaan merken dat het je uiteindelijk heel veel zelfvertrouwen geeft, kunnen stoppen met zoiets dwingends als een drankprobleem. Extra vitaminen slikken kan trouwens al helpen tegen sommige onthoudingsverschijnselen. Een beetje drinker komt nogal wat tekort, met name vitamineB en dat zorgt voor een boel problemen.
  14. Arjan

    Voorstellen Maxi

    Hallo Maxi, Knap, dat je jezelf realiseert dat je een probleem hebt, dat je dat durft te zeggen en dat je op eigen kracht al bijna een week droog staat. Het echte ontwennen duurde bij mij bijna twee weken. Daarna kon ik, zolang er niet zoiets gebeurde als een open fles naast mijn stoel of de geur van glühwein in de keuken, vrij makkelijk zonder echt met smacht te denken aan drank de dag doorkomen. Het zal altijd wel een probleempunt blijven voor iedereen die ooit verslaafd is geraakt. Jammer, maar het is niet anders. Ik houd me maar voor dat het gewoon niet nodig is om te drinken. Ik wil mijn eigen leven leiden en dat gaat stukken beter zonder te drinken. Ik hoop dat voor jou ook snel de grote voordelen zichtbaar worden. Laat je nog eens iets horen?
  15. Nee toch? Is er nog niet genoeg in de as gelegd van de week?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...