Spring naar bijdragen

Pinguin

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    5
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Profile Information

  • Geslacht
    Man

Pinguin's Achievements

Nieuw hier

Nieuw hier (1/4)

  1. Goedemorgen allemaal! Vandaag dag 5 van mijn nuchter bestaan. Alleen maar gezond gegeten, veel water gedronken, mezelf geregeld op lekkere alcoholvrije drankjes getrakteerd (taki taki!) en vooral de voordelen aan het uitvergroten van NIET drinken. Helder, goed slapen, meer energie.
  2. Pinguin

    klaar mee!

    Zjiertje, Lady jane, bedankt voor jullie reacties en adviezen. Inderdaad, als ik heel erg eerlijk ga zijn, is het er alleen voor staan eenzaam en zwaar, maar aan de andere kant heeft het ook iets veiligs en omkeerbaars. Ik ga doen wat je zegt Jane, de komende dagen eens goed nadenken en vooral heel eerlijk dingen bekijken en erkennen. Nuchter wel te verstaan
  3. Hallo allemaal, ik ben hagelnieuw hier (zie 'wie is wie'), maar heb me voorgenomen hier gewoon eens aan te sluiten en dat doe ik met dit eerste berichtje!
  4. Pinguin

    klaar mee!

    Hallo, bedankt voor je reactie en ik nodig je uit ook jouw verhaal te doen. Ik kan zeggen dat het prettig is -na al die jaren- je probleem eens te kunnen delen. Ja, ik wil mijn vriend er ook bij betrekken, maar weet nog niet hoe ik dat ga aanpakken. De schaamte is inderdaad erg groot. Jij ook veel succes om die alcohol eindelijk de baas te worden.
  5. Pinguin

    klaar mee!

    Hallo, Spannende stap dit. Maar ik moet er aan. Ben hier al eens eerder geweest en me voorgesteld onder een andere naam, enkele jaren terug, maar hierna nooit echt actief gepost. Wel gelezen de afgelopen jaren. En guess wat: om mezelf voor de gek te houden. Want wat is las, was vooral de rubriek ''wie is wie'' en ging mezelf vergelijken met anderen en aanpraten dat het "met mij wel meevalt...". Tja, hoe houd je je probleem in stand... En meevallen doet het niet echt. Als ik zo terugdenk heb ik een probleem met alcohol sinds mijn 20e. Ik ben nu 28, man, woon in Limburg al enkele jaren samen met mijn vriend, die overigens niks van mijn probleem af weet en nog altijd het idee heeft dat ik graag een wijntje, (speciaal) biertje, rum-cola of whiskey drink.. Het begon met altijd een biertje na het werk met collega's, bij het stappen natuurlijk ook, regelmatig dronken, of in elk geval aangeschoten. Met carnaval helemaal laveloos natuurlijk. Eenmaal op mezelf ook in m'n eentje drinken op een vrije dag (ik werk nu onregelmatig in de zorg), overdag al. Voral om lekker dronken te worden, dus het liefst zware bieren, maar ben ook een echte (Belgisch) bierliefhebber en drink graag goede wijnen. Op het moment toch zeker 2 avonden per week (veel) te veel. soms ook 3 of zo rond de feestdagen nog meer avonden. De zondag is voor mij mijn moeilijkste dag. Ik moet dan mijn portie hebben, anders is mijn weekend niet 'compleet' ofzo. Kan gerust of 2 flessen wijn, of een stuk of 6-7 triples drinken. Ook stiekem drinken, dus in de keuken even snel een flinke slok whiskey of een gewoon flesje bier klokken. Schuldig dat ik me voel, maar helaas: achteraf pas. Waarom ik drink? Ik weet het niet precies, daar zal vast iets achter zitten. Het is niet zo zeer om rotgevoelens te dempen, ik weet het ook niet.. Als ik drink ben ik ook helemaal niet gezelliger, maar word vooral stiller. Het stomme is dat niemand het merkt. Ik functioneer nog redelijk oke, ik ben fanatiek hardloper en loop zelfs marathons en eindig redelijk hoog bij loopwedstrijdjes; eet vrij gezond. Maar die drank, die drank.. Ik kan mezelf voor m'n kop slaan waarom het niet lukt om in elk geval te minderen. De nadelen zijn iedere keer ZO groot en maak me zorgen om mijn gezondheid. Na een dag/avond drinken kom ik de volgende dag tot niks, voel me moe, slap, gefaald. Een week niet drinken lukt wel, en voel me dan fit, rustig en helder in m'n hoofd, slaap goed en kom tot veel meer. Maar ga dan weer de fout in en is het de dag erop weer moeilijker eraf te blijven. En ondertussen mariadistel capsules slikken om mijn lever een beetje te sparen. Lekker krom. Nou ja.. mijn doel is in elk geval stoppen. Ik denk niet dat ik sociaal kan drinken. Ik wil het per dag bekijken en vooral de weekends worden zwaar. Ik weet nog niet of ik het alleen wil doen of ook mijn vriend hierbij wil betrekken. Hoewel, alleen is het nu niet helemaal meer. Het was fijn dit even te delen. Pinguin.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...