Spring naar bijdragen

Ayla89

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    126
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

1 Volger

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

Ayla89's Achievements

Forummer

Forummer (2/4)

  1. Ik sluit me aan bij @Lonster1 in de zin dat ik hem ruimte zou geven. Het is nogal wat om te verwerken. En dat er nu ineens iets medisch speelt, maakt iemand niet gelijk mentaal klaar om aan andere (verslavings)problematiek te werken. Persoonlijk zou ik hem laten dat je hem graag wilt helpen, maar ook steunen in wat hij zelf wil en dat je daarom zijn wens om er nu niks mee te doen respecteert. En dat hij altijd welkom is als hij zich bedenkt.
  2. Je kunt van alles wel en niet zeggen, maar uiteindelijk heeft een alcoholist altijd argumenten om te drinken. En de neiging om de mensen aan te vallen die hen op het probleem wijzen. Je kunt hier niet op een goede manier op reageren. Het enige wat je kunt doen is denk ik gesprekken voeren, op een moment dat niemand alcohol heeft gedronken. Zoveel mogelijk zonder oordeel. Begrijp dat het voor hem ook moeilijk is en dat hij echt niet in één keer het licht zal zien. En zelfs als hij dat wel doet, dan is het nog een heel pad om daadwerkelijk te stoppen. Probeer niet te veel verwijten te maken, maar geef wel aan waar je je zorgen om maakt. Ultimatums werken in mijn opinie zelden, dus daar zou ik ver weg van blijven, maar je kunt wel uitleggen wat het met jou en jullie gezin doet. Hoe dan ook: succes en sterkte!
  3. Ayla89

    Mijn drank ervaring

    Welkom @Johancornelis en je bent al mooi op weg. Krijg je behalve het onder toezicht innemen van disulfiram nog andere hulp?
  4. Ik heb mijn koptelefoon nog net niet de liefde verklaard. Wát een verademing en wat een rust. Dan nog een extra tip van deze adhd'er 😉 Zelf heb ik oordopjes van Loops. Dat doosje kan ik makkelijk meenemen en dan doe ik die in op drukke plekken, wanneer een koptelefoon niet wenselijk is. Op verjaardagen bijvoorbeeld. Als moeder kan ik ook moeilijk boodschappen doen met kinderen en dan mijn koptelefoon opzetten. Maar die loops kunnen wel, ze halen de angel uit de prikkels en ze vallen niet echt op.
  5. Hoi sleepless, Het klinkt als een onveilige situatie voor jou en de kinderen. Ik vind het lastig om hier tips in te geven, want ik ken de situatie niet. Misschien heb je mensen om je heen waar je even tijdelijk heen kan gaan met de kinderen? En anders zou je misschien kunnen overleggen met de huisarts wat je in zo'n situatie kan doen? Staat hij ingeschreven voor een opname? Wat een lastige situatie. Ik wens je veel sterkte!
  6. Nee, want ik snoep ook nog steeds meer dan daarvoor 😬 ik probeer de schade te beperken door eerst water te drinken als ik trek heb en anders iets gezonds, paprika of komkommer ofzo. Normaal zou ik zorgen dat ik geen snoep of ongezonde snacks in huis heb, maar daar gaan de kinderen tegen in staking denk ik.
  7. Goedemorgen. Heb er al een halve dag op zitten, niet geheel vrijwillig, mocht alweer flink schoonmaken. Onze oudste kat (15) wordt nu écht oud en de "kwaaltjes" zijn veranderd van incidenteel naar zeer vaak. Ze mauwt tegen de lucht, heeft geen idee meer waar haar kattenbakken staan en ik denk dat haar nieren het begeven. Ze eet prima, maar ze valt zienderogen af en is inmiddels bijna een wandelend skelet. Komende week weer naar de dierenarts, ben er bang voor.. Dagpact Dune Maya Claudius Fonny Wimmelt Zbb Alesto Ayla89
  8. Sommige dagen zijn gewoon k*t @alesto, dus super goed dat je niet hebt toegegeven! Hou vol! Het wordt beter En @lady jane fijn dat je weer kunt sporten. Moet je nog rustig opbouwen of geen beperkingen? Behalve misschien een wat roestige conditie?
  9. Goedemorgen allemaal! Op tijd eruit, lekker naar de sportschool. Sinds de vakantie en sinds mijn werkdagen zijn gewijzigd heb ik wat moeite om mijn ritme te vinden. Dat gaat eigenlijk altijd ten koste van het sporten. Maar vandaag gaan we het weer doen! Fijne dag iedereen Dagpact Ayla89
  10. Ik vind het steeds lastig wat te zeggen, maar ik vind het rot waar je allemaal door heen moet. Maar knap hoe je je staande houdt. Hopelijk krijg je positieve uitslagen van de scans
  11. Ayla89

    Gladiator 10%

    Wat goed dat je stopt! Ik denk dat het goed is om van termen als 'altijd' en 'nooit' weg te blijven. Voor mijzelf voelde het dan in ieder geval als een onmogelijke opgave. Voor nu drink ik niet en over een tijdje zien we wel weer verder. Maar, ik weet inmiddels wel dat voor mij persoonlijk af en toe een drankje niet verstandig is. Dat heb ik een aantal keer geprobeerd en het leidt steevast tot weer elke dag en te veel drinken. En dan moet ik die strijd opnieuw aan gaan, want zoveel wil ik niet drinken. Kortom: helemaal alcoholvrij is overzichtelijker en uiteindelijk voor mij makkelijker vol te houden. Hoe dat voor jou is weet ik niet, maar neem het voor nu dag voor dag en gun jezelf vooral ook de voordelen van alcoholvrij zijn.
  12. Waarom en hoe je ook stopt, ik denk dat er zijn altijd momenten zijn die zo verbonden aan alcohol dat ze iets triggeren. Wat bumperjim zegt over het niks mee willen doen is een goede tip. Het is een vervelend gevoel, maar het gaat weer voorbij. De term "gevoelsurfen" heb ik ook wel eens ergens gelezen in deze context. Als uitzitten niet werkt, kun je proberen afleiding te zoeken. Wandelen, sporten, podcast luisteren. Genoeg opties, dus kies wat bij jou past.
  13. Zandvoort av doorgekomen! Heerlijk weekend. Nou vond ik het op zaterdag al shockerend dat er mensen om 10 uur aan het bier waren, des te erger dat ze vanochtend nóg vroeger begonnen. In het openbaar, schaamteloos, alsof het de normaalste zaak was..
  14. Ik hoor hele goede verhalen over dit programma en dat het direct, confronterend, maar toch ook heel integer is. Goed dat ze dat maken! Ik word er alleen altijd (net als met bijvoorbeeld OML) verdrietig van en steek de meeste dagen liever mijn hoofd in het zand. Wat heftig lijkt me dat. Zelfs als je alles dus weloverwogen voorbereidt (wat als ik het stuk van jane lees al een uitdaging op zich is), moet je nog oppassen dat je geen "aanleiding" geeft waardoor dat voornemen niet meer serieus genomen wordt. Anywayyy, weer een droge dag vandaag. Ik ga dit weekend naar Zandvoort. Dat wordt een nieuwe uitdaging, maar ik heb er vertrouwen in. Ik zorg dat we nog een stuk met de auto moeten, dan Bob ik, zodat ik niet kan drinken.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...