Spring naar bijdragen

Jessy

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    115
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Profile Information

  • Geslacht
    Vrouw

Recente profielbezoeken

534 profielweergaven

Jessy's Achievements

Forummer

Forummer (2/4)

  1. Jessy

    Niet nieuw, weer terug

    Bedankt allemaal. Als ik terugkijk, ja dan was het zeker de eerste 3 maanden zwaar, maar dan wordt het langzamerhand beter. Dan ga je de voordelen proeven, in de eerste plaats voor jezelf maar dan ook voor de mensen dicht om je heen. Mijn dochter: mam, zo fijn dat we 's avonds ook wat kunnen doen, zo in de auto kunnen stappen. Veel minder ruzie's met partner omdat alcohol grenzen vervaagt (wegneemt). Een socialer leven omdat je afspraken kunt maken. Ik maakte bijna geen afspraken omdat ik 's avonds aan de wijn ging, dat ging bijna voor alles. Zonder alcohol heeft alleen maar voordelen. En voor degenen die het moeilijk hebben, zet door, het is zo ontzettend de moeite waard! Het kan echt!
  2. Jessy

    Niet nieuw, weer terug

    Nee Monster, ik hoopte het wel, maar ik was zo bang dat het weer niet zou lukken. Maar...... het is gelukt en ik ben er zo blij mee!!!
  3. Jessy

    Niet nieuw, weer terug

    Hallo allemaal, klein berichtje van mijn kant. Mijn eerste jaar alcoholloos is vandaag een feit! En ik moet zeggen het wordt echt makkelijker. De trekmomenten zijn er niet meer dagelijks. Ik ben er ook niet meer dagelijks mee bezig. Vorig jaar om deze tijd wist ik niet of het me zou lukken. Ik had het al zo vaak geprobeerd maar viel telkens weer terug. Jaren van zeker een fles wijn per dag! Een dag zonder alcohol kwam (bijna) niet voor. En ik was echt bang voor de tijd die komen ging. Na die eerste moeilijke weken (en die zijn echt zwaar) kwamen de voordelen. Helder in je hoofd, je lijf gaat beter functioneren en vooral vrijheid! Ik besef terdege dat ik op moet blijven passen, zeker nu het zo goed gaat. Dat ik er niet te makkelijk over ga denken. Misschien is dit ook een opsteker voor mensen die net begonnen zijn met stoppen. Het kan echt, het is mij ook gelukt
  4. Jessy

    Niet nieuw, weer terug

    Je hebt gelijk Monster. Het was niet het issue: zal ik wel of niet drinken. Ik wilde niet drinken, dat had ik helder. Het was (is) het niet willen accepteren dat ik (voor mijn gevoel) geen keuze heb. En daar op vakantie, met al die alcohol om me heen, mee geconfronteerd worden. Dat is iets om over na te denken hoe ik dat aan ga pakken en daar beter mee om te gaan. Die 9 maanden, daar ben ik ontzettend blij mee! Vooral nu de vakantie voorbij is, weer aan het werk, vroeg mijn bed uit en geen brak gevoel of kater (want dat gevoel herinner ik me nog steeds). En dan ben ik intens gelukkig. Na veel stoppogingen, terugvallen en weer overnieuw stoppen, er bijna niet meer in geloven dat ik het kon, ben ik nu bijna 9 maanden droog! Met behulp van jullie hier Monster, bedankt voor het voorhouden van die spiegel!
  5. Jessy

    Niet nieuw, weer terug

    Klopt Pumpkin, als je dan niet stevig in je schoenen staat, zou je in de verleiding kunnen komen. Gelukkig sta ik wat niet drinken betreft nog steeds stevig. Het is, zeg maar het gevoel. Soort jaloersheid of zo. Bozig op mezelf: waarom kan ik dat nou niet. Hut, wat een fijn antwoord. Dat het verleden tijd wordt. Niet meer ermee bezig zijn als je een ander ziet drinken. Het overviel me ook een beetje. Hier in huis heb ik geen alcohol meer, sinds ik gestopt ben. Voor mij is dat makkelijker, hoef ik er ook niet over na te denken. In zo'n vakantie is dat anders, je leeft toch meer buiten en werkelijk overal is alcohol. Je wordt er meer mee geconfronteerd en dan komt toch je verslaving om het hoekje kijken en kan dus toch venijnig prikken. Voor mij wel een reminder!
  6. Jessy

    Niet nieuw, weer terug

    Ja Gerrit, dat zit ik mezelf ook af te vragen. Hoe ga ik de voordelen van geen alcohol weer scherp krijgen. Jammer dat dat bijna euforische gevoel dat ik in de eerste maanden had, vervlakt. Wel is er nog steeds die sterke wil om niet te drinken, gelukkig. Maar het beïnvloedt mijn humeur in de vakantie en dat wil ik niet. Ik heb steeds nog meegelezen hier, maar wel veel minder als in het begin. Dit ga ik in elk geval weer oppakken, dagelijks hier lezen. Weet je wat het ook is, mijn omgeving is er inmiddels aan gewend dat ik niet meer drink en heeft er alle vertrouwen in. Tijdens mijn vakantie werd gezegd, joh een wijntje in de vakantie kan toch wel? Terwijl ik gewoon weet dat dat niet kan. Dan ben ik weer terug bij af.
  7. Jessy

    Niet nieuw, weer terug

    Een update van mij. Net terug van 2 weken vakantie naar de zon. Ik zag er wel een beetje tegenop, lekker weer, zon en natuurlijk overal terrasjes. Ik had me heel goed voorgenomen, ik drink niet. Ergens een vervelend gevoel. Waarom kan ik niet rustig genieten van een sapje, waarom zie ik overal die lachende mensen met die glazen wijn en voelt dat een soort van jaloers. Zo jammer. Ik moet wel zeggen dat ik dat gevoel vooral in het begin had, later werd dat minder. Voor mij wel duidelijk dat ik mijn alcoholprobleem niet moet laten versloffen. Het drankstemmetje zat gewoon weer een poosje op m'n schouder te klieren. ik had niet het gevoel van: zal ik? maar meer: waarom kan ik dat nou niet? Werd er een beetje chagrijnig van. Ondertussen kan ik wel bijna 9 maanden alcoholloos op m'n naam schrijven, dat geeft wel weer een goed gevoel. Maar ik moet wel weer voor mezelf de voordelen van geen alcohol helder maken. En daar van genieten!
  8. Jessy

    Niet nieuw, weer terug

    Hallo allemaal, ik meld me ook weer om een update te geven. Het gaat goed met mij. Overmorgen mag ik 6 maanden alcoholvrij op mijn naam schrijven, en ik ben er zo blij mee. Na heel veel vruchteloze pogingen om te stoppen, falen en weer opnieuw beginnen, vallen en overeind krabbelen. Maar 1 ding is voor mij zeker, dankzij de steun hier is het me de laatste keer gelukt. Door heel actief hier te lezen en te schrijven, mijn onzekerheid en angst te kunnen delen. Het wordt steeds makkelijker, ik ben er niet meer dagelijks mee bezig. De euforie van het begin is er af, maar daar tegenover staat dat ik mij die brakke ochtenden nog zo heel goed kan herinneren. Nu als ik het druk heb en 's morgens moe wakker word, dan komt die euforie even terug. Dan schiet het door mijn hoofd: wat ben ik ontzettend blij dat ik niet meer drink want dan had ik me dus echt versleten gevoeld tot de middag. Ook geen zorgen meer om zwarte gaten in mijn geheugen. Ik weet alles van de avond ervoor. Bij sommige gelegenheden vind ik het nog wel lastig en een soort van jammer dat ik geen wijntje mee kan drinken maar er is geen strijd in mijn hoofd. Omdat ik het eenvoudigweg niet durf. Ik voel me veel te goed om dit op te geven voor een wijntje want ik weet zeker dat 1 wijntje hem niet gaat worden. Dus blijft er een soort jammer/spijtgevoel over. Daar moet ik wel voor oppassen, heb ik zitten denken. Dat gevoel moet niet overgaan in een soort achteloosheid/onverschilligheid daar moet ik scherp op zijn. Misschien is deze update ook een hart onder de riem voor nieuwe stoppers. Het kan, het is niet makkelijk maar het kan. En de vrijheid die je ervoor terugkrijgt is onbetaalbaar!
  9. Jessy

    Ook ik ben nieuw

    Juist sterk, je weet waar het mis ging en je pakt de draad weer op. Knap Peter, zet m op!
  10. Jessy

    Niet nieuw, weer terug

    Een update van mijn kant. Vandaag 3 maanden droog! En ik ben er ongelofelijk blij mee :-) Wel nog steeds vervelende en onverwachte momenten van trek, maar het wordt ook steeds normaler om niet te drinken. Hier lezen houdt me echt bij de les. Als dat opdringerige stemmetje zegt: echt nooit meer? Dan kruip ik weer op het forum en lees. En dan weet ik het weer zeker, ja, echt nooit meer. Wat ik nu heb is me te kostbaar om te proberen of ik het kan, 1 of 2 glazen wijn. Dankzij jullie heb ik het voor elkaar gekregen, 3 maanden droog en ik ga door! Bedankt lieve mensen voor de steun! Ik blijf hier gewoon hoor maar ben niet zo'n schrijver meer een lezer.
  11. Jessy

    Terug op herhaling...

    Zet m op Sam, kom hier veel als je het moeilijk hebt. Het helpt! Succes!
  12. Jessy

    Nieuw op ADB.

    Hoi Tony, succes! Lekker lezen en schrijven hier, hier vind je ruggesteun!
  13. Welkom Sas, goed van je om je hier aan te melden. Succes en ga ervoor!
  14. Jessy

    Wat wil ik nu?

    Je hebt al een goede stap gezet, geen alcohol in huis. Dan kun je ook niet in de verleiding komen. Hier thuis ook niets. Ik zeg ook sinds kort dat ik gestopt ben. Dat ik me er niet goed door voel en nu zonder veel beter in mijn vel zit. Succes en zet m op!
  15. Jessy

    Even voorstellen

    Hoi LV, we gaan samen op! Ik ben vandaag ook precies 2 maanden droog! Super hè. Ik herken wat je zegt in je 2e stuk. Het lijkt wel iets moeilijker dan de 1e maand. Maar doorzetten, het gaat ook weer anders worden. Normaler en automatischer om geen alcohol te drinken. Wat je eerste stuk betreft: ik ben ook bekend met hyperventilatie, paniekaanvallen, heb daartegen zo'n 2 jaar AD geslikt. Moet zeggen dat ik best bang was dat de paniek terug zou komen na het stoppen met alcohol. Maar tot nu hebbik gelukkig geen last en voel me beter dan dat ik de laatste 5 jaar heb gedaan. Succes, we zijn op de goede weg
×
×
  • Nieuwe aanmaken...