Spring naar bijdragen

PatrickB

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    57
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit

Recente profielbezoeken

576 profielweergaven

PatrickB's Achievements

Forummer

Forummer (2/4)

  1. PatrickB

    Nieuw lid

    Bedankt lieve mensen. Keep the faith!
  2. PatrickB

    Nieuw lid

    Beste mensen Ik ben weer terug op het forum na een flinke tijd afwezigheid. Heel veel gebeurd dit jaar... phew! Ik ben nu 7 maanden gestopt en voel me daar harstikke goed bij. Zo ontzettend blij met mijn nieuwe leven zonder alcohol! Twee maanden een ambulante detox programma doorlopen met groepsessies, heel veel aan gehad moet ik zeggen. Wel 1x een terugval gehad eind juni met zelfmoordpoging en kort verblijf in psychiatrisch hostel, maar daar ben ik uiteindelijk sterker uit gekomen... Heb er wel hard voor moeten knokken om de boel weer op poten te krijgen maar ik ben echt er van af. Het is nu echt over. De smaak vind ik niet eens meer lekker, het gevoel niet, niks... Ontzettend fijn zonder alcohol en heb er nooit behoefte aan. Zelfs als ik het moeilijk heb niet. Heb mezelf echt geherprogrammeerd en ik heb al langere tijd geen enkele behoefte of zucht terwijl dit tegen het einde van de zomer nog wel eens was (maar niet aan toegegeven). Helder en fris zijn is zo ontzettend veel beter en dat had ik 7 maanden geleden, toen ik hier begon met schrijven NOOIT gedacht. Dat wilde ik toch even laten weten, misschien inspireert het anderen of versterkt het bij anderen ook die kracht die ze vanbinnen al voelen.
  3. quote: Originally posted by: Rae Patrick, jij bent een druide Heb een stuk of 5 druides *Aangepast: op welke server zit je? Yep, Night Elf Druid. Casual speler , pas sinds 5 maanden. Details geef ik liever niet weg hier maar wel via PB.
  4. quote: Originally posted by: Rae Alcohol is verslavend, los van de omstandigheden waarin het gebruikt wordt. De omstandigheden kunnen het versnellen of vertragen. Gamen is al even verslavend, los van de omstandigheden waarin het gebruikt wordt. De omstandigheden kunnen het versnellen of vertragen. Hoi Rae, Ik denk niet dat gamen even verslavend is als alcohol maar dat gevoelige mensen het wel zo kunnen ervaren. Volgens mij met 1 groot verschil dat gamen nooit lichamelijk verslavend kan zijn. Maakt het dat minder erg? Ik denk dat iemand die écht gameverslaafd is (en verder niets gebruikt) ook in de goot terecht kan komen, ja. Net zoals iemand die zich opsluit in zijn kamer en alleen maar boeken leest in de problemen kan komen. quote: Originally posted by: Rae Inderdaad. En wat met mensen die liters bier drinken tot hun lichaam totaal geintoxiceerd is. Of Wijn of sterke drank. Hebben zij een dieperliggend probleem of hebben zij een verslaving? Ik ben het tot op zekere hoogte met je eens. Als ik zo vrij mag zijn : WIJ hebben dieperliggende problemen. Waardoor obsessies zich kunnen manifesteren in allerlei gedrag inclusief verslavingen. Maar er zijn ook mensen die "alleen verslaafd" zijn en wel allerlei problemen krijgen maar in principe, los van verslavingsgevoeligheid, helemaal niet zo veel problemen in zich hebben. Wel krijgen als ze zich overgeven aan alcohol, ja. Maar ik vind nog steeds dat we problemen soms teveel uitvergroten (ik doe dit zelf namelijk ook) waardoor we alles en iedereen problematiseren. Iemand die teruggetrokken is en verlegen en niet zo goed met gevoelens om kan gaan noemen we tegenwoordig al snel autistisch en drukke personen die zich niet lang kunnen concentreren ADHD. Zijn echt trends momenteel.
  5. quote: Originally posted by: bolletje Patrick ik stigmatiseer het gamen niet hoor ik zeg alleen dat er jongeren zijn niet op een goeie manier met hun agressie omgaan, en dat dat ook veroorzaakt kan worden door het gamen. Ik game zelf best wel veel en vind het nog steeds erg leuk, maar als ik inderdaad verhalen hoor van mensen die zo'n 60-70 uur bijna constant aan het gamen zijn, is dat niet goed. Je bent dan zo gefocust op het gamen dat je de hele wereld om je heen niet meer opmerkt. En dat vergelijk ik met het alcoholgebruik O en ik game als zo'n 25 jaar. Inderdaad. We moeten ons afvragen waar de ouders/opvoeding in dezen is gebleven. Waar gaat het mis? Maargoed, ik ga eventjes een uurtje WoW spelen om te ontspannen. Ik heb nét mijn Flight Form gehaald (level 60 voor de kenners) Zelda is trouwens één van mijn favoriete series.
  6. quote: Originally posted by: bolletje Aan WoW zijn mensen gestorven. Dus dat zijn geen goeie games. Dat is geldklopperij. Aan de drank zijn nog meer mensen gestorven. Is alcohol slecht? Mensen die 48 uur wakker blijven om te gamen hebben een dieperliggend probleem.
  7. Ja ik ken de horrorstories over gamen wel, maar ik ken daarnaast net zo veel goede verhalen. Net zoals er miljoenen mensen wel met drank om kunnen gaan en ik dat niet kan. Los nog van een fysieke verslaving. Er zijn hele volkstammen die zich met voetbal bezig houden of vissen, enz. enz. Ik snap dat er mensen zijn die gevoelig zijn voor de verslaving van een game. Ik heb dat zelf niet zo excessief. Ik speel al 23 jaar videogames -sinds mijn 10e- maar het is bij mij nog nooit problematisch geworden. Dat wordt het wel als je je gezondheid structureel ondermijnd of problemen krijgt met werk, relaties of sociaal leven. Maar de criteria daarvoor zijn relatief, vind ik. Dat er een stigma op rust bewijzen de reacties hier wel. Maar dat mag iedereen voor zichzelf bepalen. Het valt me wel op dat er tegenwoordig wel erg veel geproblematiseerd wordt terwijl we met zijn allen deze samenleving maken waarin het individu vooral centraal staat. Het is een narcistische samenleving en een prestatiegerichte maatschappij waarin van elke afwijking een probleem wordt gemaakt. Daar maak ik me op de lange termijn meer zorgen over dan toenemend escapisme (een symptoom van de samenleving) op zich.
  8. Ik speel WoW en doe dat niet iedere dag maar wel regelmatig en soms ook wel lang. Kan me er de hele avond wel mee bezighouden. Het helpt me om niet te drinken. Het is ook veel leuker nu ik niet drink want ik herinner me dan nog wat ik de avond tevoren heb meegemaakt in-game. Maar het is niet problematisch voor me. Ik verkies 9/10 keer een sociale activiteit, al ben ik van mezelf uit wel wat meer teruggetrokken. Kortom : denk dat het veel te veel gestigmatiseerd wordt, dat gamen. Verder gaat het hier wel ok. Ik denk veel aan opgeven en drinken maar doe het niet. Ik heb geen zin in drank, wel in het gevoel er van... die eerste paar. Kennen jullie wel. Dan sta ik daar in de supermarkt en begint het in mijn hoofd : "je kunt het gewoon doen, niemand houdt je tegen, het was een k*t dag, iedereen valt wel eens terug" enz, enz. alles passeert de revue. Maar ik negeer dat, laad mijn mandje vol met frisdrank en denk f*ck it. En als ik thuis ben is het al weer over Het is namelijk zo zwart wit in mijn hoofd dat als ik weer ga drinken ik ZO VEEL zal drinken dat ik nooit meer wakker word. Er is geen "uitglijdertje" of "terugvalletje" mogelijk voor mij. Alles of niets. Dus ik drink gewoon niet, zelfs met alle shitzooi nu in mijn leven. Ik wil niet dood, ik wil LEVEN!
  9. Nog steeds geen druppel gedronken, dag 14 nu. Ondanks veel stress op werk en rotdagen niet willen drinken. Geen zin in drank ook, bah. Goed om te lezen dat iedereen vol houdt.
  10. PatrickB

    Maandag 2 mei

    Pfffffffffffffff.... nou ik houd het vol. Vandaag eerste groepsgesprek bij NK. Verhalen over alcohol maakte me opeens ontzetten dorstig. Ontwenning is pittig. Maar ik houd het al 8 dagen vol en blijf dat doen. Goed om te zien dat jullie er zijn en ook al zo lang volhouden. Dat geeft me vandaag ook weer kracht. Al die mensen die het al zo lang volhouden.
  11. Al 8 dagen zo droog als de Sahara. Moeilijk maar ik houd keihard vol.
  12. PatrickB

    Dinsdag 26 april

    Het was een goede dag voor mij.
  13. Hoi Fleur. Ginger is Engels voor gember. Ginger Ale wordt als gemberbier vertaald maar het wordt helemaal niet gebrouwen en bevat al helemaal geen alcohol, het is gewoon sodawater met een smaakje en je kunt het overal kopen van Schweppes./ En heel lekker Ben het met Rae eens overigens v.w.b.t. alc. vrij bier en wijn. Ik vind ze persoonlijk niet eens lekker en die link met alcohol blijft. Ik ben nog op zoek naar een gezond alternatief voor mijn dorst. Drink wel altijd al veel kruidenthee maar da's niet echt een dorstlesser. En frisdranken bevatten zo veel suiker of aspartaam dat ik er akelig van wordt.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...