Spring naar bijdragen

Nijn

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    197
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit

Alles door Nijn geplaatst

  1. Nijn

    De Wandelclub

    Ha Jopie, ik kan jammer genoeg weer niet meelopen op 3 april.
  2. Nijn

    De Wandelclub

    Ha Jopie, ik kan jammer genoeg weer niet meelopen op 3 april.
  3. Nijn

    Dinsdag 1 maart 2011

    Dank jullie wel voor de felicitaties en goede wensen. Fijne dag allemaal. Ik ga naar mijn vrijwilligerswerk.
  4. Dank je Witte, jij ook succes gewenst. Je bent intussen niet meer online zie ik.
  5. Ha Jane, Die 10 kg afvallen ging vrij makkelijk. Minder drinken en daardoor ook minder snoepen (geen vette snacks meer bij de wijn) en doordat ik me fitter voel heb ik ook meer zin om te bewegen. Een positieve spiraal! Jij ook succes gewenst.
  6. Hallo forummers, Hier weer eens een berichtje van mij. Het gaat heel goed met mij. Ik heb de ADB training inmiddels helemaal afgerond, inclusief 6 weken "vinger aan de pols". Ik ben erg tevreden over het resultaat. Het heeft mijn leven behoorlijk veranderd. Ik heb door de training geleerd om geen alcohol meer nodig te hebben om gevoelens af te dempen. Dat geldt zowel voor positieve als negatieve gevoelens. Ik drink nu nog maximaal 2 glazen wijn per dag, vaak 1 glas of soms ook helemaal niet. Ik kan nu makkelijk stoppen na 1 of 2 glazen. Ik heb het idee dat mijn leven daardoor verrijkt is. Zowel lichamelijk als geestelijk voel ik me een stuk beter. Ik ben 10 kg afgevallen, mijn bloeddruk is weer normaal zonder medicatie en ik ben ook meer gaan bewegen. Alles bij elkaar voor mij voldoende motivatie om het vol te houden. Een tijdje geleden meldde ik jullie dat er mogelijk een nieuwe relatie aan het ontstaan was. Dat is uiteindelijk toch niet doorgezet, maar ook dat was voor mij geen reden om meer alcohol te gaan drinken. Integendeel, achteraf gezien vind ik het toch een heel positieve ervaring die ik zonder de ADB training zeker niet op deze manier beleefd zou hebben. Ik log af en toe nog wel eens in op het forum maar heb meestal geen behoefte om te reageren. Het ga jullie allen goed.
  7. Nijn

    De Wandelclub

    Leuk idee jopie, maar ik kan helaas niet. Ik heb al een andere afspraak op 6 maart.
  8. Nijn

    vrijdag 31 december

    Mooi Yvonne, dank je wel ik ga nu weg, morgen lees ik het nog eens over.
  9. Nijn

    vrijdag 31 december

    quote: Originally posted by: jopie hou me vast leg mijn hoofd hier op jeschouders hou me vast streel me zachtjes door mijn haar hou me vast soms word het allemaal eventjes te veel en bij jou zijn is dan alles wat ik wil amstel live nu zat ik ook net naar te kijken. toeval?
  10. Nijn

    vrijdag 31 december

    Ja heb het heel goed, net een emotioneel gesprek gehad, maar heel goed. Ga nu oudjaar vieren met mijn 2 zussen. Waarschijnlijk ouderwets met sjoelbak.
  11. Nijn

    vrijdag 31 december

    Ik ga voor de nieuwe kansen
  12. Nijn

    vrijdag 31 december

    Ik hou het bij 3. Nog 3 uurtjes dan is dit jaar weer om. Nieuwe ronde, nieuwe kansen.
  13. Nijn

    vrijdag 31 december

    lekker rustig blijven zitten op je eigen takje
  14. Nijn

    vrijdag 31 december

    quote: Originally posted by: witte Ik ga helemaal niet apart op een draadje, paria zitten zijn omdat ik een minderraar ben. Ben me daar betoerterd zeg (mooi netjes woord he) Ik ben erg trots op mezelf hoe ver ik nu ben. En btw als iemand mij niet kan lezen, dan lees me maar lekker niet. :D:D:D:D:D En Witte: dank voor je goede wensen, jij ook het allerbeste voor 2011
  15. Nijn

    vrijdag 31 december

    quote: Originally posted by: Mupke quote: Originally posted by: woman Ik wil nog wel even een reactie geven op het gesprek van gister. Eigenlijk werd er beetje boos gekeken naar de stoppers omdat de minderaars geen plek hier zouden hebben ofzo. Minderaars kunnen toch ook hier gewoon praten, en volgens mij gebeurt dat ook. Ik denk alleen dat je niet kunt verwachten dat je van stoppers een schouderklopje krijgt. Stoppers kĂșnnen niet met mate drinken. Ik mag nooit nooit nooit meer 1 slok alcohol drinken !! Dat vind ik niet erg, maar ik hoef ook niet lekker gemaakt te worden...dus die verhalen sla ik over.... Ik wil hier nog wel even op reageren Woman. Juist omdat ik weet dat er mensen getriggerd kunnen worden schrijf ik weinig over het minderen. Niet meer dan dat het'goed' gaat. Nooit zal je hier van me lezen dat ik net iets gedronken heb, of met iets op achter de pc zit. Maar, dat maakt wel ook dat ik als minderaar weinig dialoog vind hier over dit punt. Dat mis ik weleens. Hier ben ik het helemaal mee eens Mupke. Dat is ook de reden dat ik weinig schrijf op dit forum. Ik wil niemand triggeren en ik ben ook niet boos op stoppers, ik zeg alleen dat er weinig respons is op minderaars wat ik ook wel weer begrijp. Iedereen mag trouwens overslaan wat hij wil, ik sla ook wel eens stukken over, over zieke katten of iets dergelijks. Het idee van een apart draadje voor minderaars is al eens eerder geopperd en weer afgewezen. Ik snap ook de reden wel. Mijn uitgangspunt zou zijn: Alcohol de Baas, of dat nou met stoppen of minderen gaat, maar kennelijk werkt dat niet voor iedereen.
  16. Nijn

    donderdag 30-12-2010

    quote: Originally posted by: BamBam Heb het zelf maar een jaartje of 24 geprobeerd en geloof me, vanaf mijn eerste x drinken kon ik niet matigen en ik bleef het maar proberen en maar proberen... BamBam, Ik begrijp dat het jou beangstigt als iemand na een stopperiode weer besluit om matig te gaan drinken, zekr als het bij jouzelf na heel veel pogingen niet gelukt is. Ik heb datzelfde gevoel met roken. Ik ben 20 jaar geleden gestopt na 25 jaar 1 pakje per dag gerookt te hebben. Ik weet van mezelf dat ik niet moet proberen om matig te roken, want dat gaat mij niet lukken. Bovendien heb ik er geen absoluut geen behoefte meer aan en ben ik blij dat ik met roken gestopt ben. Met alcohol ligt het in mijn geval anders. Ik heb lange tijd wel matig kunnen drinken en ik denk dat ik naar die situatie terug kan als ik de oorzaak van de ontsporing de baas word. Ik wil mezelf de kans geven om af en toe eenn glas wijn te kunnen drinken gewoon omdat ik het lekker vind. Ik vind het wel eens jammer als minderaars op dit forum gezien worden als mensen die nog niet gestopt zijn maar die er vanzelf wel achter komen dat stoppen de beste manier is. Ik zeg niet dat jij dat doet want ik geloof dat jouw bezorgdheid echt is en gebaseerd op eigen ervaring. Maar ik geloof zelf dat minderen een reeele mogelijkheid is. Misschien niet voor iedereen maar ik wil mezelf een kans geven. Goed nummer trouwens: Go your own way van Fleetwood Mac
  17. Nijn

    donderdag 30-12-2010

    quote: Originally posted by: jopie onmatigheid, dwangmatig, nu/alles/altijd........... door daaraan te werken is niet alleen de drang naar alcohol weg, maar ook een groot deel van de andere problemen.....soort sneeuwbaleffect..... ik noem het zelf 'rust in de kop', en natuurlijk 'dicht bij jezelf blijven' en 'loslaten' Volgens mij is dat ook de beste manier om succes te hebben bij het stoppen of minderen. Bij mij was de trigger vooral: het afdempen van emoties die ik als lastig ervaar. Door het toelaten van die emoties blijken ze veel minder lastig dan ik in eerste instantie dacht en kom ik steeds dichter bij mijzelf en mijn werkelijke behoeftes. De zin in alcohol wordt daarmee ook stukken minder.
  18. Nijn

    donderdag 30-12-2010

    Ja woman, dan is jouw probleem dus eigenlijk niet de alcohol maar de onmatigheid.
  19. Nijn

    donderdag 30-12-2010

    Ja jopie, dat geldt voor mij eigenlijk precies hetzefde. Het hoeft niet maar het kan en ik ben zelf de leidraad in mijn eigen leven. Ik merk trouwens bij mijzelf ook meer openheid en ruimte voor emoties waardoor contacten met vrienden/vriendinnen (oude en nieuwe) ook intenser worden na het stoppen/minderen met alcohol.
  20. Nijn

    donderdag 30-12-2010

    Ja fleurtje, ik drink nog steeds "gecontroleerd" zoals je dat noemt. Ik heb zelf niet het idee dat het veel met controle te maken heeft. Ik heb gewoon die behoefte veel minder en dat komt volgens mij omdat ik mijn triggers heb leren kennen en geleerd heb om daar op een andere manier mee om te gaan. Alcohol drink ik nu gewoon "voor het lekker" zoals je een taartje bij de koffie eet, dat doe je ook niet elke dag, of ook geen 3 achter elkaar.
  21. Nijn

    donderdag 30-12-2010

    Hallo allemaal, Jullie hebben al een tijdje niks van mij gehoord. Ik schrijf niet veel, maar lees wel regelmatig op het forum. Ik heb de ADB training nu bijna afgerond, heb 6 weken niets gedronken en heb besloten dat ik geen stopper maar een minderaar wil zijn. Ik heb nu sinds 2 weken ongeveer om de andere dag 1 glas wijn gedronken. Dat bevalt me prima. Ik kan heel goed stoppen na 1 glas en het hoeft ook niet perse elke dag. Dat geeft mij het ultieme gevoel van vrijheid. Ik heb nu het gevoel dat ik de baas ben over de alcohol en niet andersom. Het mag wel, maar het hoeft niet. Ik kan natuurlijk niet in de toekomst kijken maar ik heb wel het vertrouwen dat als ik regelmatig over de limiet van 2 glazen ga, ik dan weer weet hoe ik op de rem moet gaan staan en evt. weer hulp kan vinden (bij ADB bijvoorbeeld). Ik ga met vertrouwen het nieuwe jaar in. Ha Jopie, ik lees altijd met interesse jouw postings maar had nu al even niets van je gehoord. Fijn om te horen dat het zo goed met je gaat: nieuwe baan en groot rijbewijs etc. Je timmert aardig aan de weg op een positieve manier. Ik hoop dat je fijne dagen hebt gehad in het hotel (met kans op intimiteit?). Ik gun het je!
  22. Nijn

    Is alcoholisme een spel?

    Dag Alf, Als je dit nog leest: fijn om te horen dat je er nog bent. Dank voor je bijdrage aan deze discussie en al je andere bijdragen. Ik vind het jammer dat je besloten hebt afscheid te nemen van het forum. Een kritische geest is veel waard. Het ga je goed.
  23. Nijn

    Mindfulness

    dank je wel Marc
  24. Marc, Je schrijft dat je alcoholvrij bent sinds 13 december 2010. Wil dat zeggen dat je alle nummers die je op dit draadje hebt gezet onder invloed van alcohol hebt uitgezocht?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...