Spring naar bijdragen

Van Drankorgel naar Draaiorgel


Draaiorgel

Aanbevolen berichten

Dank voor alle lieve bemoedigingen! 

 

Vandaag de achtste dag volbracht maar eigenlijk nu behoorlijke aanvallen van drankzucht. Ook in meerdere opzichten gewoon een zware week met een aantal onzekerheden. Enfin, in ieder geval nog één week eraan vastplakken en daarna zien we wel weer! 

 

In ieder geval was vorige week wonderlijk, een aantal heel mooie momenten gehad zonder dat er drank bij kwam kijken. 

 

Ik kom van de week weer naar het forum! :D 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Nou, als ik het druk heb, heb ik er weinig last van maar ik werk erg onregelmatig. Vandaag had ik dus eigenlijk niets omhanden en voelde ik me vooral leeg, licht depressief zelfs. Ik ben vandaag maar op bed gaan liggen. 

 

Terwijl, anderzijds, als ik een drukke agenda heb ik overal wel moeiteloos doorheen kom en ook veel gemakkelijker nee kan zeggen. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hmmmm, balans of zo?

Ja, lastig, herken het wel wat.

Alles of niets...vol aan de bak of de hele dag niks te doen.

 

Hoe vul je tijd zinvol als je niet werkt?

Daar zou je dus wat mee mogen doen misschien.

 

Nou, ik heb genoeg te doen maar kan me vreemd genoeg nu met de abstinentie eigenlijk nergens op concentreren. Heel erg vervelend. Ik voel me op dit moment ook behoorlijk kwetsbaar moet ik bekennen. Vannacht heb ik al een paar keer op het punt gestaan mijn drankleverancier te bellen (bezorgdienst voor bier et cetera). Ik had uiteraard het nummer uit mijn telefoon geschrapt, maar ik kende het uit mijn hoofd dus dat schiet niet op. Enfin, ik heb me gewoon voorgenomen het voorlopig uit te zingen en pas mijn uitstelgedrag nu toe op het drinken: morgen begin ik misschien weer, vandaag niet. Hopelijk wordt het met het verstrijken van de tijd (vroeg dat ook al aan MijnGerrit) weer wat minder. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Het is dus precies als verwacht, eigenlijk. De eerste week nergens last van, behalve de eerste dagen wat lichte ontwenningsverschijnselen (stelt niet echt veel voor, beetje rillerig de eerste twee dagen en last van de buik) en de tweede week voortdurende aanvallen van craving. Heel raar, want in de eerste week had ik die amper. Nu is het echt iedere keer een gevoel van: "ik wil drank!". Ik ben sterk genoeg om het te weerstaan, maar mede dankzij dit forum en daar ben ik erg dankbaar voor. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Het zijn van die aanvallen, dat ik wel een heel vat bier op zou kunnen zuipen. Nu heb ik vanmorgen vroeg al boodschappen gedaan en hoef ik in principe de deur niet meer uit, maar ik ben nu echt heel dankbaar voor het forum. Mijn omgeving weet er helemaal niets van en dat wil ik ook graag zo houden. Ze begrijpen het toch niet. Dus 'k ouwehoer hier maar wat haha. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoe zou je je voelen na een vat bier..... brrrrr.

Helpt het je om daar aan te denken?

 

Houd vol!! :rose:  :rose:

Ja goeie. 

 

Of ik denk aan de laatste literfles jenever in die ik soldaat had gemaakt, nu 11 dagen geleden. In een uurtje of twee tijd, compleet laveloos was ik, de vloerbedekking had ik ondergekotst, en toen moesten de laatste slokken nog op omdat de fles nu eenmaal leeg moet. 

 

Ik pas. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Oh...dit lijkt voor mij zo lang geleden  :blush:

Niet een liter, maar wel snel en veel en 'op'

 

Ik herken de trekaanvallen.

Had er echt last van, en het heeft ff geduurd voor ik dat kon tackelen.

Een dag of acht volhouden en dan voor de bijl. Heel erg vond ik het.

Alsof ik er niet bij was zelf, die trek had grip en voor ik het wist.

Vond het ook steeds moeilijker worden om opnieuw te stoppen.

Brrrr....goed dat je me er aan herinnert  ;)

 

Het goeie nieuws? Nu eenmaal doorgezet, wat langere tijd verder, 

is het toch minder geworden. Ik ervaar niet meer die hele sterke trek.

 

Meer een flauwe gedachte nu. En dan denk ik O,ja..maar meer niet.

 

Misschien helpt je dat om die lastige 2e week vol te maken.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Een liter jenever in zo'n korte tijd was voor mij ook uitzonderlijk, moet ik zeggen. Meestal lag het zo tussen de 15 en 20 standaardglazen op een zuipavond, doorgaans wel snel achter elkaar, met mijn gewicht (meer dan lineair verband) en gewenning nodig om een roes te bereiken. 

 

Maar ik herken het heel goed inderdaad, na een dik weekje voor de bijl gaan. Hoorde voor mij allemaal bij het proces van stoppen. Dat gaat dit keer gewoon niet gebeuren. In ieder geval de tweede week ga ik vol maken.  

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Mijn ervaring is dat de echte trek wel te doorstaan is, gewoon negeren en dan gaat het wel weer over (om weer opnieuw te beginnen). Het feit alleen al dat ik craving ervaar, maakt dat ik me bewust ben dat ik er niet aan moet toegeven. 

 

Gevaarlijk wordt het wanneer ik geen bijstere aandrang heb, maar gewoon denk dat het wel een goed idee is. Dat gaat doorgaans niet lang goed. Ik heb nu een briefje met de drogredenen en de ontkrachtingen ervan opgesteld. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 3 weeks later...

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...