Spring naar bijdragen

Draaiorgel

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    66
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

  • Gewonnen dagen

    1

Profile Information

  • Geslacht
    Man

Recente profielbezoeken

925 profielweergaven

Draaiorgel's Achievements

Forummer

Forummer (2/4)

  1. Leuk plan! Waar is de meeting?
  2. Het is nu weer dag 1. Vervelende toestand: het begint met een kater, dan komen de ontwenningsverschijnselen, dan de cravingaanvallen en dan de alcoholistensmoezen. En die laatste zijn het lastigst, want ze zijn (of liever gezegd: lijken) o zo rationeel. Ik had de afgelopen anderhalve week steeds meer de aanvallen van drankzucht, ik klaagde daarover en kon het weerstaan. Maar het feit dat mijn eigen brein zit te 'mindffucken', dát kan ik niet uitstaan.
  3. Stomme irrationele actie om een slijterij in te lopen tegen al mijn voornemens in. Enfin, de schade is nog beperkt gebleven, ik sla mezelf alleen wel een beetje voor het hoofd dat ik zo stom ben. En het was niet eens in een drankzuchtaanval, meer dat ik dacht: lekker een glaasje drinken. Enfin, ik heb nu niets meer en ik hervat morgen. Weer terug naar de nul dagen, grrr.
  4. Goed, ik ga even eerlijk zijn. Het is me vandaag niet gelukt. Tien dagen is het me gelukt. Vandaag, de elfde dag, hierviel ik. Morgen hervat ik en ga ik voor de veertien. Ik heb geen zin om smoezen, uitwijkmanoeuvres of wat al te meer te verzinnen. Morgen ga ik de draad hervatten, langs bij een groepsmeeting en uiteraard hier. Hopelijk verwijten jullie me niet het dagpact te hebben geschonden, ik heb hoofdzakelijk mezelf er mee. Update: rest van de fles door de gootsteen. Kwart van mijn fles op, zonde maar beter dan de ellende doorzetten. Ik ga slapen, tot morgen.
  5. Draaiorgel

    Basta

    Dat 'wat te drinken' is wel irritant, zeker met uitgaan. Vroeger was het eenvoudig: bier. En daar had ik nooit genoeg van. Na een glaasje cola, een glaasje spa blauw en een glaasje liptonice, slaat de verveling wel toe hoor. En thuis merk ik ook wel dat het lastig is een lekker non-alcoholisch drankje te vinden. Liters thee, koffie, limonade, het is toch een stuk vervangingsgedrag denk ik.
  6. Goedemiddag, iets latere aanmelding! Dagpact: Rosa Kruidenthee Lars Momentum jowan Sonnetje Quinn Nadia Rapilos Asterix Draaiorgel
  7. Ik ga bijtijds slapen dus meld me droog af! Iedereen bedankt voor de steun vandaag!
  8. Mijn ervaring is dat de echte trek wel te doorstaan is, gewoon negeren en dan gaat het wel weer over (om weer opnieuw te beginnen). Het feit alleen al dat ik craving ervaar, maakt dat ik me bewust ben dat ik er niet aan moet toegeven. Gevaarlijk wordt het wanneer ik geen bijstere aandrang heb, maar gewoon denk dat het wel een goed idee is. Dat gaat doorgaans niet lang goed. Ik heb nu een briefje met de drogredenen en de ontkrachtingen ervan opgesteld.
  9. Een liter jenever in zo'n korte tijd was voor mij ook uitzonderlijk, moet ik zeggen. Meestal lag het zo tussen de 15 en 20 standaardglazen op een zuipavond, doorgaans wel snel achter elkaar, met mijn gewicht (meer dan lineair verband) en gewenning nodig om een roes te bereiken. Maar ik herken het heel goed inderdaad, na een dik weekje voor de bijl gaan. Hoorde voor mij allemaal bij het proces van stoppen. Dat gaat dit keer gewoon niet gebeuren. In ieder geval de tweede week ga ik vol maken.
  10. Ja goeie. Of ik denk aan de laatste literfles jenever in die ik soldaat had gemaakt, nu 11 dagen geleden. In een uurtje of twee tijd, compleet laveloos was ik, de vloerbedekking had ik ondergekotst, en toen moesten de laatste slokken nog op omdat de fles nu eenmaal leeg moet. Ik pas.
  11. En ik denk nog: laat ik vriendelijk een bastaardvloek gebruiken in plaats van een echte. Maar goed, bedankt voor de waarschuwing, zal het aanpassen.
  12. Het zijn van die aanvallen, dat ik wel een heel vat bier op zou kunnen zuipen. Nu heb ik vanmorgen vroeg al boodschappen gedaan en hoef ik in principe de deur niet meer uit, maar ik ben nu echt heel dankbaar voor het forum. Mijn omgeving weet er helemaal niets van en dat wil ik ook graag zo houden. Ze begrijpen het toch niet. Dus 'k ouwehoer hier maar wat haha.
  13. Verdraaid, ik heb het dagpact hard nodig vandaag. Veel te veel trek in bier, wijn of wat dan ook met alcohol erin. Arggggh.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...