Spring naar bijdragen

Zaterdag 30-01-2016


Gast Lars

Aanbevolen berichten

ietje, wat vind ik het naar om te lezen dat je niets moois kunt noemen van je zelf.

Ik heb een zwak voor je, omdat je zoveel voor anderen doet. Omdat je zo begripvol bent. Omdat je zo blablabla nog véél meer.

 

Het is naar om te ontdekken dat je niet perfect bent. Overnieuw. Het is naar als je besluit dat je moet voldoen aan een bepaalde standaard, vóórdat je goed genoeg bent om jezelf een mooi mens te mogen noemen. Wie bepaalt de cesuur? Jij hebt als onderwijzeres genoeg te maken gehad met cesuur, die bepaalde jij toen. En je legde de lat niet te hoog voor de kinderen. Je bekeek de kinderen en hield van ze, en los daarvan keek je naar kwaliteiten en velde een oordeel. Maar dat zei niets over je liefde voor het mensje achter die kwaliteiten. Waarom doe je dat bij jezelf wel? Ben je zo speciaal anders, dat je een andere behandeling moet krijgen van jezelf?

 

ietje, als mens ben je toch mooi? Als je je kinderen ziet in hun goede doen, dan voel je toch liefde? Trots en respect? Kun je dat gevoel voor jezelf leren vinden? Afgelopen jaren hebben al heel veel forummers tegen je gezegd dat het fijn is dat jij er bent. Hoe je schrijft. Je voegt toe. Maar het beklijft niet. Ik heb het gevoel dat je het niet gelooft dat je goed genoeg bent. Gewoon om wie je bent. Al presteerde je niets, dan nóg zou je goed genoeg zijn. Maar je vind pas rust als je zélf beseft dat je goed genoeg bent. En dan hoeft het niet meer perfect. Dat gun ik je uit mijn hart. Ik kan het je niet geven, al zou ik je dagelijks bevestiging sturen. Je kunt het alleen uit jezelf halen door jezelf te geloven. Want je wéét het, maar je durft het niet te geloven. (denk ik)

 

Sorry voor de betutteling. Bosje bloemen dan maar? :rose: :rose: :rose: :rose: :rose: :rose: :rose: :rose: :rose:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik ben een beetje ongerust.
​Vandaag startte ik met de speciale voeding voor de kat. Maar ze wil er niet van eten. Op zich geen probleem denk ik dan, ze doet het wel meer zo haar eten laten staan.
​Maar nu miauwde ze ook de hele dag niet om iets anders. Dat is niet haar manier van doen.
​Zou ik ze nu toch al haar gewone eten terug geven of nog even afwachten? 

bewerkt door Truus
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik mag het eten met niets mengen Jane :-(
​Ze heeft een schildklierprobleem en mag enkel en alleen deze voeding en wat water.
​Alleen is ze al zo fijn. Ze weegt maar 2 kilo 300gr, zeker 1 kilo te weinig.

​Misschien inderdaad gewoon nog even afwachten tot morgenvroeg.
​Het is alleen zo vreemd dat ze al heel de dag niet weent...en ik heb geen ervaring met katten. Ze was de kat van mijn papa en woont pas iets over een jaartje bij ons.

 

bewerkt door Truus
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...