Spring naar bijdragen

nuchter blijven


Poppy

Aanbevolen berichten

Hallo,

Ik ben Poppy en ben even aan het kijken hoe het hier werkt. Geen idee hoe het posten gaat.(weet niet wat een label is, zal ik zo wel zien)

Ik ben al een tijd nuchter en mijn hulp bij de verslavingszorg stopt binnenkort vandaar dat ik opzoek ben naar wat ondersteuning en herkenning om mijn nuchtere bestaan voort te zetten. De angst voor een terugval is en blijft altijd aanwezig weet ik uit ervaring.

groet Poppy

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ha Poppy,

Klinkt goed! Ik ervaar dit forum als super steunend. Van harte welkom hier. Lees lekker rond en voel je vrij overal op te reageren. Rechts bovenin de hoek zit een knopje 'bekijk nieuwe inhoud', daar zie je wat er op dit moment actueel is.

Hoop meer van je te horen :-)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hallo Poppy, Welkom hier. Super dat je al een tijdje nuchter bent en nu je aanmeld op dit forum. We hebben hier veel steun aan elkaar, lees en doe je voordeel ermee. Lekker van je af schrijven werkt ook goed. Je kunt ook op de dagdraad mee kijken en doen. Daar is bijna altijd wel iemand te vinden, een soort huiskamer.

Hoop veel van je te lezen!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Meya,

 

Bedankt voor je berichtje. Fijn te lezen dat je het forum als super steunend ervaart. Ik had al wat rondgelezen en vind hier herkenbare verhalen.

Bedankt voor de 'bekijk nieuwe inhoud knop'.

Ik zal me binnenkort wat uitgebreider voorstellen, eerste even wennen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

welkom Poppy

wat je ook kan helpen is nieuwe voorsteldraadjes

hier bij wie is wie lezen, van anderen dus

er is al zoveel geschreven

en meestal herken je bij iedereen wel iets.

Ik kom hier al jaren dagelijks

en ervaar dit forum als een soort van

virtuele familie, al is het verloop wat groter

dan in het echte fam.leven.

we hebben dus ook een virtuele huiskamer

bij de afd. ditjes en datjes

steeds op datum

succes!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Gerrit en Gypsy, ook jullie bedank voor jullie hartelijke welkom.

 

In het verleden ben ik een aantal maal bij de AA geweest en dat is het toch niet echt voor mij, de mensen waren buitengewoon aardige maar op de een of andere manier voelde ik me daar niet helemaal m'n plaats, dus dat valt af.

In februari 2016 sluit ik mijn traject af bij de verslavingszorg dus ik heb nog de ruimte om te onderzoeken/bespreken wat ik straks nodig heb om nuchter te blijven. Hopelijk is zo'n forum voldoende.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goedemorgen Gerrit,

 

Intact ken ik nog niet bedankt voor de info, dat zal ik zeker even onderzoeken wat er bij mij allemaal in de buurt is.

Mijn wens, doel en wil is dat ik nooit meer drink. Maar ik vind dat heel moeilijk om op te schrijven, ik word er gespannen van maar ik weet dat ik het per dag moet en mag nemen.

Hartelijk bedant voor je tips.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik heb zelf geen ervaring met zelfhulpgroepen maar heb me de afgelopen weken wel helemaal suf gelezen hier op het forum. Een paar dingen die me in dit verband opvielen:

 

- bijna iedereen is positief tot zeer positief over de zelfhulpgroep waar hij of zij zit;

- aardig wat mensen zijn niet gebleven bij hun eerste groep maar bij hun tweede of derde (dus even shoppen loont blijkbaar);

- de AA scoort matig. Een aantal frummers is enthousiast maar het merendeel heeft er geen klik.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hah dank je Indigo, ik ben me langzaam aan het inlezen. Ik moet je wel zeggen dat ik wel rete onzeker ben om te reageren, ben als de dood stomme dingen te zeggen. Maar goed ik kom hier ook nog maar net kijken en ik moet wat van mezelf laten zien en ik moet de tijd nemen om anderen te leren kennen. En niet te bang zijn iets verkeerds te schrijven. Ik ben bezig met een groot gevecht over hoe ruimte in te nemen in deze wereld dat is iets wat ik erg lastig vind. Ik wil mijn weg daar in zien te vinden, ik wil altijd erg graag aardig gevonden worden maar het mag niet meer ten koste van mezelf gaan. Ik ben hier druk mee bezig.

Ik zal nog wel meer vertellen over mezelf. :)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Was net mijn lappie aan het afsluiten, en zag nog jouw reactie staan...  Join the club zou ik zeggen! Wat jij nu zegt, heb ik ergens letterlijk geschreven; bang om ruimte in te nemen in de wereld. 

Voor wat betreft 'bang zijn om domme dingen te zeggen', heb ik ook, nog steeds, na tien maanden forum. Maar kan het loslaten. Ongetwijfeld zullen sommige dingen 'dom' zijn, maar hé, ik heb de waarheid niet in pacht. Doe ook maar wat, net als ieder mens denk ik dan maar. Gewoon lekker schrijven Poppy! Heeeel goed oefenmateriaal, zo'n forum : ))

Link naar opmerking
Deel via andere websites

haha, het wordt nog druk bij de cursus, maar dat is denk niet verwonderlijk dat meer mensen die een alcoholprobleem hebben hier mee worstelen.

Weet je Indigo, je hebt helemaal gelijk, ik mag gewoon oefenen hier, ook ik mag fouten maken en hoef dan niet te verdwijnen, niet letterlijk want je ziet het niet aan mij maar mijn ziel en bestaansrecht verdwijnt wel. Ook ik heb recht op mijn fouten. Ik heb altijd in een behoorlijke kramp geleefd en dat verdoofd met alcohol, nu doe ik dat niet meer. Wel heb ik veel pijn, had ik al maar nu is het flink wat erger, in nek en schouders ik verdoof het niet meer. Maar ik moet er wel wat mee. Het vertelt me iets.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik vind domme mensen vaak aardiger dan mensen die zeker weten dat ze alles weten.

Mits ze bereid zijn te leren en ruimdenkend zijn. En daar kunnen dan ook weer mensen die alles weten maar dat niet zeker weten bij horen..

 

Ik heb de afgelopen tien jaar verschillende soorten zelfhulpgroepen bezocht. Intact, AA, CA en NA.

Momenteel bezoek ik nog twee meetings per week. Ik heb ze nodig.

Dat klinkt zwaarder dan ik het ervaar. Ik heb er twee keer per week naast veel leermomenten ook veel plezier.

Ze zijn als vast agendapunt in mijn leven geïntegreerd.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Humor is goed, humor is belangrijk Indigo, ben het met je eens. Ben benieuwd wie zich meldt?

 

Och ik lees mezelf terug over mijn pijn, klinkt dramatisch zo dramatisch is het niet het is vervelend en het verteld me iets.

 

En Kohtje, of je nou minder slim  bent of superslim bent ik vind dat als je jezelf een spiegel durft voor te houden dat je hoe dan ook heel wijs bezig bent.

En het werkt ook nog eens erg opluchtend, ik hoef niet meer alleen maar lief te zijn dat ben ik n.l. ook niet, ik ben b.v. ook boos en mag/mocht ook niet.

Weet je ik kom er zelfs achter en dan heb ik het echt alleen over mezelf, dat het ook wel egocentrisch is om alleen maar lief en aardig gevonden te willen worden, dat heeft dan weer raakvlakken met narcisme en ik ben er nu trots op dat ik dat durf te zeggen. Ik ben opgegroeid tussen narcisten (alcoholisten en psychisch zieken) en heb me altijd weg laten blazen en heb ook erg mijn best gedaan om oplopende spanningen te sussen/manipuleren, ik heb mezelf een zware en onmogelijke taak opgelegd als kind/jonge puber. Het helpt me op dit moment om bovenstaande onder ogen te zien. Het maakt me dat ik minder afhankelijk wordt van de goedkeuring van anderen, jeetje wat was ik daar afhankelijk van. Ik ben nu begin 50 en er begint toch duidelijk verandering in te komen en dat komt puur en alleen omdat ik niet meer drink.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Och Poppy, ik was een beetje melig gisteren. Niet dat je denkt dat ik het allemaal als een grote grap zie, integendeel. Heb ook een hele woelige tijd achter de rug, en nog hoor. Maar het wordt allemaal wel lichter. En over het 'er mogen zijn', zullen we helaas zelf hard aan moeten werken, met een beetje hulp van mekaar. Tja verdoven, of het nu lichamelijk of psychisch leed is, het forum staat er vol mee. Is niks 'dramatisch' aan, alleen maar logisch.

 

Pff opgegroeid tussen narcisten? Ik vond 'slechts' 1 alcoholist in ons gezin al meer dan genoeg, alle impact die dat heeft gehad. Enneuh, durf te betwijfelen dat er raakvlakken zijn met 'aardig gevonden willen worden'. Als ik kijk naar mezelf; bang voor negativiteit of een 'pak slaag', ook al zou dat alleen in de vorm van woorden zijn. Woorden kwetsen nog meer dan letterlijk slaag. 

Heb 1 rasechte narcist gekend, alle 'vriendelijkheid' had maar 1 doel, zelfverheerlijking, verder komen in het leven over de ruggen van anderen. Geen tegenspraak, niet in staat tot empathie, brrrr. Denk dat de meeste mensen die zich niet echt uit durven spreken, 'bang' zijn, een niet 'compleet'/goed zelfbeeld hebben. Maar das mijn idee...

Fijn dat je merkt dat er verandering komt, ook ik durf me af en toe uit te spreken, niet altijd alleen maar 'lief' hoeven zijn.

 

Niet drinken lost niet alle problemen op, maar het geeft tenminste de kans om te gaan groeien, ontwikkelen. In tegenstelling tot de stilstand die alcohol met zich meebrengt. En dat vereist geduld, heel veel geduld. Soms denk ik geen stap verder te komen in mijn 'issues', maar dat klopt niet. Het gaat alleen met hele kleine stapjes. We gaan gewoon stug door Poppy. En dat hoeven we niet helemaal alleen te doen, gelukkig

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hey Indigo,

Ik wil bijna zeggen en ik doe het toch, nee joh gekkie tuurlijk denk ik niet dat je alles als een grote grap ziet, ik vind het juist oprecht heel belangrijk om humor t.a.t. te behouden. Dus voor jou geldt het juist helemaal vooral in roerige en zware tijden is humor zo belangrijk! Ik durf het nog sterker te zeggen het kan zelfs levensreddend zijn, ik ben ooit zo zwaar depressief geweest dat o.a. humor mij heeft gered (met daarnaast  een opname, medicatie en 5 jaar uit de running te zijn geweest en dat alles met af en toe een flinke klodder humor en zelfspot ).

 

Ik denk ook dat ik net als jij geen narcist ben integendeel want, ik denk jij ook, loop over van empathische gevoelens en wel zo erg dat het ten koste van mezelf gaat. Aangezien ik vermijdende trekken heb en wat afhankelijke trekken zijn er toch wat lichte raakvlakken met narcisme  (ook al doe ik het liefst alles alleen en vind ik het heel moeilijk om me te verbinden omdat ik .....ruimte innemen moeilijk vind, dus vermijd ik liever en ik zou ook nooit iemand gaan claimen omdat ik zelf al zoveel geclaimd ben). Ik denk dat ik bedoel dat die raakvlakken er zijn op het moment dat ik doorsla in mijn angsten dat ik. b.v. enorm zit in te vullen in wat ik denk wat de ander wil, terwijl dat in werkelijk totaal iets anders kan zijn. Daarmee doen ik naast mezelf ook de ander tekort.

Ik zal er nog wel over nadenken. Wat ik ook moeilijk vind is een mening vormen ik kan geweldig dichtslaan en dan niet meer denken,   door het niet meer drinken kan ik ook weer aan het oefenen slaan met wat ik zelf van iets vind. Die ontwikkeling is heel lang stil blijven staan.

 

Mooi stuk heb je geschreven Indigo zeer treffend(ik ben ben ik bang een beetje warrig)

 

Wat een herkenning die angst voor een pak slaag, niet normaal hoe bang ik ben voor verbaal geweld of de gevoeligheid om gemanipuleerd te worden. Maar ik en ik heb het vermoeden jij ook, vecht er tegen en ben mezelf aan het leren kennen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Het wordt steeds drukker :) , hoop dat er zich een cursusleider meldt.

Volgens mij en als iemand anders er anders over denkt hoor ik dat graag, is dit voornamelijk een groot struikelblok voor vrouwen, of zeg ik dan heel iets geks, ik denk het stiekem niet.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...