Spring naar bijdragen

Anouk stelt zich voor


Anouk

Aanbevolen berichten

Dank voor jullie reacties! Vandaag de 3e dag zonder alcohol. Kon ik maar een abonnement nemen op zulke makkelijke dagen.

 

Gerrit, jouw moeite met de vierkante likeurfles in een slijterspapiertje trof me. Dat je nu nog door zoiets van slag kunt raken, wat is het toch een raar mechanisme! Of was er misschien een bepaalde reden voor?

 

Jane, dat 'niet meer hoeven' lijkt me geweldig. Maar dat zal nog even duren, ik was al verbaasd dat ik op de 1e droge dag een soort weerzin tegen alcohol voelde (ik had geen kater). Het was misschien meer weerzin tegen al dat geworstel. Zoals Smaragd schrijft het gevoel van slappeling en een gebrek aan wilskracht. Alleen ben ik de vorige 2 keren gelukkig niet teruggevallen in de modus 'zie je wel, het lukt me toch niet, dus wat maakt het uit'.

 

Meya, het is niet zozeer twijfel wat je in de bewuste zin opmerkt. Het is meer het laatste stukje van acceptatie dat ik nu zo in elkaar zit én dat dat niet meer veranderen zal / kan. Voor mij is dit een hele grote stap vooruit, hoe raar het ook mag klinken. Vorig jaar om deze was de gedachte aan nooit meer wijn al bijna 'ondraagbaar'. Dus ik ben er nog absoluut niet, ik ben 2 x gevallen, maar gelukkig beide keren opgestaan. Dankzij dit forum, want als ik me hier telkens weer heb gemeld, lukt het me om te stoppen. En nou maar gestopt blijven...

Iets wat ik mezelf heb aangeleerd te denken: "als ik ooit terugval, dan is dat geen ramp want ik weet nu hoe het ook kan". Ik ben het niet van plan, het terugvallen, maar het heeft me op de een of andere manier ook iets relaxter gemaakt in het proces.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Soms denk ik dat de meeste mensen hier de alcohol aardig in de hand hebben. Maar ik (weer) niet en daarom vanochtend besloten om hier weer te gaan schrijven. Afgelopen 4 dagen heb ik weer wijn gedronken. Aanleiding was een geweldig bericht van de oncoloog van mijn man. En opeens was er de gedachten om dat te gaan vieren... met wijn. Deze gedachte nam alle beschikbare ruimte in, leek het wel, er was geen plek voor een andere gedachte. En inmiddels weet ik dat ik het niet bij 1 of 2 glazen kan laten, dat wel. Met deze wetenschap doe ik het dan tóch, terwijl ik het eigenlijk niet wil. Hoe kan ik dit leren tackelen?

 

Tomtom, je hebt gelijk. Ik weet nu inmiddels ook, dat ik het kan, zonder drank en vooral hoe fijn het voelt. Dat is op zich een fijne gedachte.  Maar mijn hobbel is keer op keer dat de terugval niet bij 1 dag blijft, maar dat ik daarin blijf hangen. Nu ook weer 4 dagen. Over het algemeen zie ik mezelf als een sterk persoon, maar ten opzichte van alcohol allesbehalve. Maar één ding heb ik: ik geef niet op en zoek naar positieve aspecten. Vanaf 21 juni vorig jaar tot nu toe heb ik periodes gehad dat ik niets dronk: 2 maanden, daarna 25 dagen en nu 12 dagen. En dat is me in geen jaren gelukt.

 

Vandaag gewoon weer dag 1 :)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Superfijn dat er goed bericht is over je man. Maar natuurlijk niet leuk dat dat heeft geleid tot terugval. Dat lijkt me demotiverend.

 

Hoe zit je in je hulptroepen? Huisarts, zelfhulpgroep, vrienden, dit forum? Schakel je voldoende hulp in?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

... Maar mijn hobbel is keer op keer dat de terugval niet bij 1 dag blijft, maar dat ik daarin blijf hangen. ...

 

Anouk, ik denk dat je dat verkeerd ziet. Jouw hobbel is dat je het eerste glas neemt. Daarna zijn er geen hobbel meer.

 

Heb je je eigen draad al een keer opnieuw gelezen, van begin tot eind? Daar staat al zoveel in. Wat ik graag nog een keer gezegd wil hebben, is dat het voor mij zo belangrijk is om dagelijks wat aandacht te besteden aan mijn verslaving. Ik doe dat door hier op het forum actief te zijn. Verder is mijn zelfhulpgroep erg belangrijk voor me.

 

Veel succes Anouk. Drank voegt niets toe.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dus je word steeds meer alcohol de baas ❤

Ook bij spannende mooie dingen in het leven wil je dat gevoel versterken.

Net als zon ..blij..ijsje.

Zon en blij is al genoeg..daar gaat het om.

De pure gevoelens moet ik ook nog steeds aan wennen.

Geef niet op ..je doel is dichterbij dan dat je denkt.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Vandaag dag twee Anouk?   :rose: 

Mijn tijden van vallen en opstaan hebben geleid tot meer begrip waarom ik telkens struikelde.

Heb heel veel geschreven. Vooral al mijn triggers (smoezenboek) in beeld brengen, verdrietig, boos, of juist enorm blij enz. Dat lijstje gaf inzichten, en bij een volgende keer in een vergelijkbare situatie kon ik me beter wapenen. Afleiding, op het forum schrijven/lezen, uitzitten. 

 

Vooral veel schrijven. lezen werkt bij mij denk ik toch iets te vrijblijvend of zo. En al schrijvend komen er vaak inzichten.

Dus; lees ik je snel? ; )

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Heel herkenbaar je worsteling Anouk , ik heb ook het laatste half jaar zo geworsteld. Als ik een keer iets drink werden het weer dagen of weeken waar ik blijf drinken .Dit heet dus verslaving. en ook mijn remmen zijn kapot. Dit lees ik ook bij jou .wens je veel sterkte met de komenden dagen , je kunt het

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Vandaag dag 3 en het gaat goed. Als is het slapen weer niet geweldig, ik ben zo blij als ik 's ochtends niet met een houten kop opsta.

 

Meya, het lukt me gelukkig tot nu toe om de motivatie te vinden om weer te stoppen: er is dan maar één ding dat werkt en dat is dit forum. Wel zit ik te denken aan een zelfhulpgroep, maar de stap vind ik enorm groot. Ik ben heel bang dat het op de ene of andere manier in mijn woonplaats bekend zou worden. Alleen mijn man weet hoeveel ik echt dronk. De huisarts weet het wel en heeft me vorig jaar doorgestuurd naar een psychiatrisch (en nog iets) verpleegkundige. Maar daar vond ik geen herkenning en handvatten voor mijn probleem. Voordat ik me op dit forum heb aangemeld, dacht ik dat ik het zelf moest kunnen, op eigen kracht.

 

Indigo, je hebt gelijk als je zegt dat er een verschil is tussen hier alleen lezen of ook schrijven. In het allereerste begin schreef ik niet, ik vond dat ik niet veel te melden had. Niet dat ik dat nu wél vind, ik ben ik meer schrijven, omdat ik daardoor nieuwe inzichten kreeg.

 

Vanavond heb ik de artikelen van Tanja van Bergen gelezen over haar jaar zonder drank. Leuk geschreven, een aanrader! Ze is begin van dit jaar ook bij Jinek geweest.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Wat zal ik zeggen? Je bent aan de slag en dat is het, meer kun je niet dan je best doen.

 

Mij helpt het ook erover te lezen.

Ik ben ook weer toe aan de video van Mw Noorlander. Had jij die al eens gezien?

Morgen ga ik weer even kijken.

Gewoon maar herhalen van zetten, net als elke dag de eerste niet...

Alles wat helpt is mee genomen!! :)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Mooi weer Anouk, dag drie!

Ik denk dat het belangrijk is voor mijzelf om regelmatig aandacht aan niet drinken te blijven besteden. Inderdaad door hier op het forum te lezen en te schrijven. Maar ook door het bezoeken van een zelfhulpgroep. Voor mij erg waardevol.

Als je erkent dat je een drankprobleem hebt en daar vervolgens wat aan doet, dan is het eigenlijk gek dat je bang bent dat dat bekend zou worden. Eigenlijk zou je er trots op moeten kunnen zijn.

Voor nu ga je goed, morgen dag vier. Succes! 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Smart, het is inderdaad zoals het is. Ik ben weer op de rit en daar ben ik blij om. Mw. Noorlander heb ik ook gezien. Waar ik me aan vasthoud in haar verhaal, is dat er meestal meerdere pogingen nodig zijn, voordat het uiteindelijk lukt. Maar het moet ook weer geen excuus zijn om keer op keer de fout in te gaan.

 

Gerrit, trots ben ik niet. Het is meer het botsen van de ratio (erkennen van het probleem) en het gevoel (schaamte). Vandaag vroeg ik aan mijn man of hij eventueel met me mee zou willen naar zo'n zelfhulpgroep. Tot mijn stomme verbazing zei hij: Natuurlijk, geen probleem, maar liever niet in onze eigen woonplaats. Tja, ik moet er  nogmaals over denken.

 

In één van de artikelen van Tanja van Bergen schreef ze over het verschil in reacties van haar omgeving op het stoppen met roken en op het niet drinken. Bij roken komen er complimenten, bewondering en aanmoediging. Als ze zegt dat ze geen alcohol drinkt is er vaak ongeloof en verbazing. Zo van: hoe kún je leven zonder alcohol? Deze reacties vind ik zo herkenbaar. Ik zeg dan dat ik last heb van mijn darmen en geen alcohol verdraag, maar leuk vind ik het niet. Het werkt wel, discussie gesloten.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Anouk, ik denk dat je dat verkeerd ziet. Jouw hobbel is dat je het eerste glas neemt. Daarna zijn er geen hobbel meer.

 

Heb je je eigen draad al een keer opnieuw gelezen, van begin tot eind? Daar staat al zoveel in. Wat ik graag nog een keer gezegd wil hebben, is dat het voor mij zo belangrijk is om dagelijks wat aandacht te besteden aan mijn verslaving. Ik doe dat door hier op het forum actief te zijn. Verder is mijn zelfhulpgroep erg belangrijk voor me.

 

Veel succes Anouk. Drank voegt niets toe.

Ik kan niks toevoegen aan dit! De laatste paar keren dat ik weer dronk waren bar en boos en uiteindeljk een gehele week waarin ik drie flessen per avond dronk en dan nog sterke drank tussendoor (ontbijt) om weer bij te komen. Het is geen kwestie van discipline: een marathon rennen kan ik ook. Maar stoppen met drinken als ik eenmaal begin. Nee..

Maar gelukkig heb ik uitgevonden dat er een veel prettiger manier van bewust leven is. En jij ook zo te lezen!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Wat is alcoholvrij bier tegenwoordig goed te pruimen zeg!

Eerst had ik wat weerstand... bang dat het een bijsmaak zou hebben.

Gisteren nam ik een witbiertje 0,0,0. Nou echt erg lekker!

Ineens dacht ik: vanaf nu wordt het gemakkelijker....

 

Dag 9 Anouk!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...