Spring naar bijdragen

Voorstellen, Indigo


Indigo

Aanbevolen berichten

Ik heb er ook tijden over getwijfeld. En langzamerhand ook begrepen dat een leercurve niet zo:

lc1.jpg

maar zo:

lc2.jpg?w=560

 

werkt, 

 

Het gaat automatisch weer omhoog na zo'n tegenvaller en je  bent niet terug bij af maar je hebt al een hele afstand afgelegd...en het volgende punt komt dan weer in zicht. Zo'n dipje in de lijn kan van alles zijn, een alcoholische terugval maar ook een niet alcoholische waarbij je, zonder te drinken, in je eigen, oude valkuilen valt..

 

Succes ermee!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik denk dat ik snap hoe het voelt na je uitglijder en de kunst is dat dat er ook even mag zijn denk ik. En dat het even tijd mag kosten voordat het over is.

Echt super hoe je het doet en over een tijdje, en dat doe je nu al voor een groot deel volgens mij, kun je er op terug kijken en niets anders van maken dan dat het een leerzame ervaring was. Het is zo overduidelijk dat je dit niet wilt, blijkbaar had je de bevestiging even nodig.

Ik wens je een fijne avond en ik hoop dat je trots bent op jezelf, ook na een uitglijder kun je de draad weer oppakken, geweldig toch.

liefs van Poppy

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Lieve Indigo,

 

Ook ik heb moeten stoppen op het jaarpact. Maar wel veel eerder dan jij want zelfs een maand niet gered. Mijn uitglijder bestond uit 2 glazen wijn, ook op zaterdagavond. voor mij de avond dat altijd alles mag en alles kan.  Het gaat dan ook niet om de aantallen maar om de associaties en vooral de hunkering naar een gevoel van onvoorwaardelijke acceptatie, warmte, even niets, lekker in ongestoord in je eigen ei. 

Ik heb inmiddels ontdekt dat ik van mezelf altijd even in mijn eigen ei mag wegkruipen. Kwestie van leren mijn ruimte in te nemen. Maar ook daaraan is heel proces aan vooraf gegaan.

 

Heb besloten om niet een jaar alcoholvrij te zijn, maar 52 weken. M.a.w. Elke week is te overzien en elke week is er één. Doe je mee ?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dank jullie, alweer! Hartverwarmend  :heart:

 

Hier gewoon de draad weer opgepakt, gewoon het rustige ritme van niet drinken. De enige manier voor mij, heeft de uitglijder wel heel erg duidelijk gemaakt. Was me er niet bewust dat ik ergens nog een extra bevestiging nodig had, maar zo heeft het inderdaad wel gewerkt. Nooit meer terug, die weg is geen optie, brrr. Zal niet meer het woord walging gebruiken, want dan wordt Monster weer boos : ) Maar wel een vreselijke afkeer van alcohol na die zaterdag.

 

De associatie met vroeger, de herbeleving, alles staat haaks op hoe ik wil leven en wie ik nu ben. Inderdaad ook een enorme oefening in vergeving, en weet honderd procent zeker dat dat niet zonder jullie gelukt was. Het voelt nu' klaar', gebiecht, al jullie mooie reacties gelezen, en herlezen. En gewoon weer doorrr. Gaat weer vanzelfsprekend goddank. En inderdaad Kwispel, ik denk niet meer in 'een jaar volmaken', eigenlijk helemaal niet meer in termijnen. Gewoon door, dankbaar dat dat kan en mag. 

En vooral heel dankbaar dat ik het niet alleen hoef te doen   :rose:  :rose:  :rose:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Even naar 'mijn' draad kopiëren.....
 
 

 

Met vergeving, mild, de draad weer oppakken Smart   :heart:  En wat anderen al zeiden, wel goed kijken naar de factoren die er toe leidden dat je er naar greep. Voor mij geldt: met mededogen naar mezelf kijken, gevoel er laten zijn, mezelf troosten, maar wel 1 ding vermijden; zelfmedelijden. Lees goed: dit geldt voor MIJ. Maar een ieder kan alleen uit eigen ervaring reageren, dus...

 

Want dat was wat oa fout ging bij mijn uitglijder, mededogen sloeg om in medelijden. En dan ben ik al aan het droogdrinken.

 

Een soort combi dus van mild zijn naar mezelf, mezelf troost bieden maar ergens een deur sluiten waar mijn gedachten de kant op gaan van: ach ach ach wat ben je zielig Indigo, dit kan alleen maar opgelost worden door drank.

Laatst weer het AA-boek doorgenomen, en is iets wat is blijven hangen bij mij.... 

 

Voel je niet aangevallen ajb, zoals ik al zei, ik reageer vanuit wat VOOR MIJ van toepassing is. Anders omgaan met gedachten over alleen zijn, anders omgaan met pijn die er zit, want anders open ik de deur naar drinken. En verder heel goed oppassen voor HALT (hungry, angry, lonely, tired).

 

Gewoon weer vandaag, vandaag drinken we niet. 

 

 

Edit; even naar mijn eigen draad kopiëren als reminder want dit geldt in de eerste plaats allemaal uiteraard voor mijzelf   :ph34r:

Als jij er niks mee kan Smart, gewoon skippen

 
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Zo fijn om je te lezen, het steunt me zo. Je verwoord exact waarom ik niet meer wil drinken. Mijn twijfels die af en toe de kop opsteken verdwijnen als sneeuw voor de zon, niet dat ik mijn twijfels serieus neem dat is gewoon een staart van mijn verslaving.

Vrij van alcohol zijn is een actieve staat van zijn, soms baal ik daarvan maar als ik dit lees krijg ik alleen maar positieve energie om actief door te gaan.

Dus bedankt Indigo voor het delen :rose: :rose: :rose:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik skip dit zeker niet.

Leerzaam en recht uit je hart. Ik zal het meer dan eens herlezen.

Vooral het anders denken over pijn of alleen zijn trof me.

Ik vond alleen zijn vroeger geen enkel punt en heerlijk zelfs, nu koppel ik het aan

ouder worden, geen contact met mijn enige kind, afgelegen wonen, zielig en weirdo... haha

Maar er is geen enkele reden om zo over het alleen zijn te denken; kan er ook andere aannames aan gaan plakken,

aannames die wat meer helpend zijn.

Wellicht is het juist wel stoer (voor iemand die best tamelijk bang was) en independent, om alleen te zijn/wonen!

 

Vooruit: aan de slag met nuttigere denkwijzes! :)

Dank je wel dus :musicnote:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Nog niet gereageerd op jullie laatste reacties. Voornamelijk verbaasd, maar misschien zijn dat gewoon mijn onzekerheden.

 

Mocht het een voorbeeld zijn, dan een voorbeeld van: ‘don’t try this at home’. Want tuurlijk baal ik er van dat ik, redelijk korte tijd voor mijn eerste ‘verjaardag’ uitgegleden ben. Kan me er ook meer bij voorstellen dat mensen bewust niet stil staan bij termijnen. Want als je al een eindje bent gekomen, dan is de val des te dieper.

Brengt het risico van totale ontgoocheling met zich mee…. 

 

Goddank zie ik alle voordelen van niet drinken haarscherp, en is en blijft dat meer dan genoeg beloning. Mede dankzij jullie ook echt afgerond en verleden tijd, de uitglijder, maar dat heeft me aardig wat rondjes vechten met mezelf opgeleverd (qua vergeving, plaats geven, herpakken). Het is verre van leuk, neem dat van me aan. 

 

Dus tuurlijk blijft veel beter: niet uitglijden! En het fijne gevoel dat je laatste glas steeds langer geleden is. 

Maar om positief af te sluiten, elke dag dat ik niet drink is een dag fijner geleefd (plus de dagen, weken erna).

Dat heeft mijn 'uitstapje' heel duidelijk gemaakt. Dus vooral gewoon maar weer 'vandaag'. Vandaag leef ik, en vandaag wil ik nuchter en bewust leven. lieve groet

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Indigo,

Ik tel voor mezelf de periode sinds ik voor mezelf heb gekozen. Dat is vandaag 5 maanden. Dat ik daarbij 2 weken ( en jij zelfs maar 1 dag) niet gehaald heb, is nie t zo belangrijk. Dat versterkt alleen de motivatie.

Voor mij ben jij degene die al meer dan 10 maanden goed bezig is. Vandaag is vandaag. Maar die prestatie heb je toch binnen!

En meer woorden wil ik er niet aan kwijt. Jij was zo goed bezig met inzichten die je leven mooier maakten. Ik hoop dat je die draad weer oppikt. Heel wat zinvoller dan stil te staan bij iets wat je toch niet meer kan veranderen.

Fijne dag vandaag!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Rare periode

 

3,5 week geleden drank uitgeprobeerd na 10 maanden droog. Eergisteren een sigaret uitgeprobeerd na 3 maanden clean.

Beiden gaven niet wat ik 'zocht'. Opvulling van het gat in mij, maaghoogte. Onrust. 

Beiden hielpen niks, noppes en raar genoeg ook geen craving erna. Denk juist omdat het niks doet, niks toevoegt, niet helpt. Ik dat nu pas echt besef. 

 

Weet niet waarom 'het' de laatste tijd weer zo aanwezig is, maakt ook eigenlijk niet uit waarom. Misschien de tijd van het jaar, de donkere dagen. Of het 'verdragen' gewoonweg even moe. 

 

En toch, verdragen is weer het enige wat erop zit. Een weg terug is er niet, die weg wil ik niet meer afleggen. 

Gisteravond, iedereen op bed, ik met een enorm blok chocola op de bank. Keek ernaar en weg gelegd. Het ligt allemaal in elkaars verlengde, allemaal middeltjes om iets te dempen. Nepgeluk à la minute. Maar niks helpt, niet echt. 

Lees zo graag verhalen van mensen hier die na verloop van tijd in een andersoortige periode komen, heel goed leren leven met het 'gat'. Geeft hoop en moed. Blijf vooral veel schrijven, lieve ervaringsdeskundigen. 

 

Tis ook het enige dat er voor mij op zit. Verdragen. Sorry voor de toon van vandaag, ben vrij lang euforisch geweest en kon dat ook uitdragen hier. Momenteel even genoeg aan mezelf op de rit houden. 

 

'Gestopt blijven is het moeilijkste deel', dat heb ik veel gelezen hier. En tis waar. En tevens de enige optie. 

En ja gelukkig SAMEN Monster, zonder jullie verhalen en steun was ik niet waar ik nu was. Acceptatie dat alle schijnoplossingen niet helpen. Ik het toch echt met mezelf moet uitzoeken zonder ingrijpen.  

 

- sleutelt weer verder aan zichzelf - 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ja, die onrust en dat gat van verlangen naar...

 

Je verwoorde het prachtig; ik proef zo echt dat downe gevoel erbij (klopt dat?)

Ook ik voel dat elke dag. Ja, chocola zou helpen, ja.... enz enz

Verdragen.

Mij lukt het niet elke dag nog. Al weet ik wat het waard is.

 

Bedankt voor hoe je het vertelde... mooi / leerzaam.

Het is een echte strijd hoor! Maar we zijn niet alleen.... :musicnote: Jij ook niet meid :rose:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Troost me zeker dat ik niet de enige ben. Hoor het heel graag als je een oplossing gevonden hebt Gerrit! Ik gooi er ook nog te veel etenswaar in, burps. Ieder uur vol plannen is niet te doen idd, tenzij je wilt lopen rennen tot bedtijd. Komt ontspannen niet echt ten goede. Dus voorlopig maar af en toe blijven vergrijpen aan food  :lol:  Dank je voor je altijd fijne, warme reacties!

 

En ja Smart, helemaal goed. Af en toe heb ik zo'n bui, down. Nooit meer in de mate zoals ten tijde van mijn burn-out gelukkig, maar er helemaal van verlost ben ik nog niet. Staat ook weer tegenover dat ik af en toe een flink melige bui heb. Laten we zeggen dat ik alle kanten van gevoel intenser beleef zonder alcohol. 

Lees jou op veel draadjes, telkens inlevend, warm, lief. Mild! Als jij ook maar een klein deel daarvan naar jezelf zou kunnen richten..... (geldt natuurlijk weer net zo hard voor mijzelf ; )

 

En dank je Meya.... wat zijn hier toch veel lieverds

 

Kom af en toe aangewaaid, veel logeerpartijen kids, oma hier de komende tijd, druk druk druk...

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi,

Zoals je weet ben ik aan t werk voor die oplossing. Misschien kan ik op mn eigen draadje eens een beetje uitleggen wat ik heb geleerd in de therapie. Verder erg herkenbaar allemaal wat je schrijft. Het overvalt mij soms ook weer, het zoeken naar 'iets'. En nee, de hele dag vol gaan plannen is ook niet te doen!

Ga goed, ik volg je :)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik hoop dat je fijne kerstdagen hebt gehad en dat het met moeders goed is gegaan, logeren poeh hey dat zit je toch even flink dicht op elkaar, maar misschien dat er toch fijne momenten waren. Het weerspiegelt ook vaak hoe je zelf in je vel zit of het wel of niet lekker gaat.

Voor nu even een lieve groet

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Zie nu je berichtje Poppy, dank je voor het vragen. Hoop dat jij fijne kerstdagen gehad hebt! 

Tja dicht op mekaar, en laten we zeggen dat het een pittige test was qua ene oor in, andere oor uit,  - adem in, adem uit -  (NEE Indigo, niet uit ergernis naar een fles grijpen)

Ze is weer netjes thuis afgeleverd, en weer de normale gang van zaken hier. Zit blijkbaar redelijk goed in mijn vel ; )

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Citaat Indigo:

"Lees zo graag verhalen van mensen hier die na verloop van tijd in een andersoortige periode komen, heel goed leren leven met het 'gat'. Geeft hoop en moed. Blijf vooral veel schrijven, lieve ervaringsdeskundigen. "

 

Wat mij betreft gaat het juist om het "gat" te ervaren en niet te dichten. Het gat kan op een gegeven moment veranderen van leegte naar ruimte. Ruimte om je eigen essentie te ervaren, neer te zetten wie je bent. Onafhankelijk van meningen van anderen of vastgeroeste overtuigingen hoe je je dient te gedragen. Dan verandert het gat in bewegingsvrijheid.  

Niet dat ik daar altijd zit hoor, ik ervaar het alleen bij tijd en wijle zo....als de dingen weer kloppen, als ik verbinding voel met mezelf en de wereld. Als ik mijn lang weggestopte en verdoofde verlangens en dromen naar de oppervlakte komen en ik mezelf toestemming geef om die na te leven. Echte verlangens die vanuit mijzelf komen en niet vanuit verslavende overtuigingen. Want vergeet niet dat alcohol slechts één van de dempers zijn die zoveel mensen afhouden van wat ze werkelijk willen neerzetten.  

 

Na ruim twee maanden droog, droom ik als een gek over sigaretten (terwijl ik al honderd jaar niet meer rook) en over mensen die wijn drinken....  

Het verlangen gaat niet weg, maar het gevoel van vrijheid groeit.... Misschien wel net zo lang totdat het nieuwe vrijheidsgevoel het verlangen naar alcohol heeft overwoekerd. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...