Spring naar bijdragen

Voorstellen, Indigo


Indigo

Aanbevolen berichten

Dank je voor je fijne reactie Royco, het ervaren ja, je eigen weg in vinden.... Ik probeer maar te kijken naar wat goed voelt, weet in ieder geval dat in beide situaties; er niet mee bezig zijn of juist wel, er 1 gevoel overheerst, drinken is geen optie meer. Dus dan zal ik op dit moment wel aardig bezig zijn qua aanpak. En jaaa wat is dat fijn, niet meer die strijd vlak voor sluitingstijd van de winkels. Mijn god wat was dat altijd een gevecht! wel/niet/wel/niet

Tjee 8 jaar, super joh! Heb je maar af en toe gelezen hier, lees vooral dat je heel hard geknokt hebt. Heel veel respect!!!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Precies Indigo, dat heb ik nou ook. Het er de hele dag mee bezig zijn in mijn hoofd. Niet zal ik wel/geen nemen maar 'anders'. Ik weet het ook niet goed uit te leggen. Soms word ik gek van mezelf daardoor. Rust is er ook voor mij. Niet meer: ik moet nog even naar de winkel, flessen weggooien bla bla.

Ik denk en hoop dat er over een tijd meer evenwicht komt. Het zal dan gewoon zijn dat je/ik niet meer drink. En over gewoontes denk je vaak niet na. Denk dat het dus met tijd te maken heeft. Oude gewoontes eruit en de nieuwe routine komt erin.

Komt goed met ons!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dank je Vino! Er komt zeker meer routine, gisteravond lekker in de tuin met een glas Icetea, dochterlief die de trampoline onveilig maakt, de katten die op de stoel naast me liggen doezelen... Kan genieten zonder dat glas wijn (euh flessen) en wat is dat fijn.

 

Mocht ik de komende week even niet zo veel online zijn, niet denken dat ik aan het slempen ben : - P

Ga een weekendje erop uit, daarna logee, maar probeer af en toe kort even om het hoekje kijken. Net geleerd hoe plaatjes te plakken, weer even mee experimenteren  :P

 

Hele fijne, zonnige dag!

 

 

planting-780736__180.jpg

bewerkt door Indigo
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik wens je dan alvast een heel fijn en droog weekend, Indigo.

Mooi is dat hè, dat je zo kunt genieten zonder te drinken en van het feit, dat dat ook kan.

Ik ben daar nog steeds iedere dag blij om.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dat droog komt goed.... Ga naar familie, wonen ver..... Daar wordt niet gedronken i.v.m. het verleden, en zondag terug met mijn moeder die komt logeren, haar kleinkids weer eens zien. Haar heb ik niks verteld over mijn probleem, zou ze niet kunnen handelen.....

De laatste keer dat mijn moeder hier logeerde rond kerst en oud en nieuw, bah wat was ik stiekem bezig, als zij op bed lag de schade inhalen en de volgende dagen met kater weer toneel spelen  :blush:  :blush:

 

Des te meer heb ik er nu zin, geen spelletjes, niks hoeven verbergen

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 2 weeks later...

Inmiddels nog veel meer bijgelezen hier... ook over de TIQ's, was tuurlijk hier al bekend en of dit wel of niet waarheid is....

Weet niet hoe het anders te noemen, heb in de loop der jaren zelf wel ondervonden dat er bij 'eentje maar' van alles werd getriggerd, en dat dat keer op keer weer eindigde in overmatig, alle goede voornemens ten spijt. Denk dat ik me maar mijn eigen 'waarheid' moet houden, stond ik een tijdje droog, ach nu kan het wel weer: baf, weer het hele proces van compleet uitglijden.

Alle 'clichés' over verslavingen zijn iig bij mij compleet van toepassing. En soms even zo'n moment bij de wijnschappen in de supermarkt, zo van 'tis toch idioot dat dat nooit meer kan?'. Maar dan al snel weer het besef dat het niets toevoegt. Tjee wat had ik 'koning wijn' belangrijk gemaakt in mijn hoofd. 

 

Aantal avonden geleden even stevige trek... Zat ik rustig in mijn tuin met een Icetea, flarden muziek van een festival in de buurt kwamen voorbij... Kon het al vrij snel verklaren... Soort 'heimwee' naar toen ik jong was, onbezorgd met een drankje in mijn hand op een festival stond, nooit overmatig, gewoon combi muziek + vrienden + drankje....

De tijd voor de stopknop kapot was. Als ik nu nog naar iets dergelijks zou gaan én drinken, zou het onmatig gebruik worden, wat nou muziek etc, niks bewust genieten. En toen was de trek weer over....

Bepaalde associaties zorgen nog voor trekmomenten, gelukkig is mijn lijstje met 'voordelen' van drinken de afgelopen tijd naar nihil gedropt. Waar voegt het nog iets toe? Wanneer is het nog 'de moeite'?

 

Niks is zeker in dit leven, daar ben ik door schade en schande achter gekomen...alleen vandaag ben ik zeker. Maar het voelt fijn dat het luchtkasteel aan illusies wat alcohol mij allemaal te 'bieden' zou hebben aan het afbrokkelen is. Hoop zo ooit de laatste stenen daarvan aan de kant te kunnen schoppen, en dat mijn 'TIQ's' in een permanent coma zullen gaan raken. Ervan af komen zie ik niet gebeuren, dan was het me in al die jaren ooit wel eens gelukt om plots weer een gematigd drinker te worden. Maar denk dat er prima te leven valt met de 'aandoening', mits ik het beest niet meer voed. 

Maar nu zit ik al weer aan een toekomstplaatje te denken, jantje ongeduld  :D

Vandaag ben ik iig zeker, en deze dag is goed, het zonnetje breekt hier door....

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Indigo, wat een mooi inzicht. Jouw verhaal had ikzelf een poosje geleden woord voor woord identiek, geschreven kunnen hebben. Nog steeds komt soms die gedachte van:  'Jammer. Ja, ik wéét het.' Dat duurt een seconde en is dan weer weg.

We kunnen niet helpen als een vogel over ons hoofd vliegt, maar wél als ie een nestje in ons haar mag bouwen ;) .

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Fijne berichten, Gerrit en Monster! Dat er prima mee te leven is wordt mij ook steeds meer duidelijk, en dat het tig x fijner is zonder alcohol ook... Dussss die vogel jaag ik weg, kssstttttt!!! Heb al zulk pluizig haar, een nest dr in is helemaal geen gezicht  :D

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hi succes!

 

Dank je wel voor je herkenbare verhaal. Vooral dat 'fake' leuk doen met de kids oid. Oeee zo vaak gedaan!

Of andere gelegenheden, waaronder een paar keer mijn eigen verjaardag, alles geregeld en gedaan en de avond ervoor doorgezakt.

En totaal niet kunnen genieten van het feest, En natuurlijk niemand die iets heeft gemerkt want ik zou een oscar kunnen krijgen voor mijn gedrag. 

Ben ook erg goed in make up en visagie ( altijd handig haha!) en de omgeving kent mij als immer stralend, yoga, bio en healthfreak.

Maar het was dweilen met de kraan open. Heel erg vermoeiend.

En sommige dingen vallen idd af, bepaalde feestjes oid. Dan blijf ik lekker thuis met min netflix. En als ik de volgende ochtend vroeg door het bos ren met mijn hondje ( zonder kater!) denk ik aan die anderen die met een vieze smaak in hun mond en dorst zich nog een keer omdraaien en net niet in slaap kunnen vallen, moe brak wallen.

En er zijn er ook heel veel die wél matig kunnen drinken en dat is goed en dat moeten ze gewoon doen. Misschien kunnen zij zich weer niet beheersen met chips of drop of roken, whatever. Zo heeft iedereen wat. Ik denk er niet teveel over na, over hoe wat waarom en wel of niet drinken. Het heeft me gewoon niets gebracht. En het mooie is, iedereen die is gestopt, een tijdje beaamt dat het leven nog steeds leuk is!

Het is gewoon omdat het zo ingebakken is in de maatschappij, de meerderheid doet het en je voelt je raar als je niet meedoet.

Maar alcohol is een gif, onverdund ga je eraan dood. Dus waarom zouden we dat drinken, aangelengd met suiker druiven, wat dan ook,

Maar nogmaals, wat je schreef over je kinderen, dat nep leuk doen , dat herken ik, Zo zonde he. Of dat ze een heel enthousiast verhaal vertellen en je alleen maar denkt: wanneer is het klaar.. Terwijl ik nuchter echt geniet van hun verhalen.  

En: voordeel van niet meer drinken: nooit meer hoeven liegen dat je griep hebt haha!

Succes allen!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dank je voor je fijne en open reactie Lianne! Jaaaa het faken, liegen, verhullen, brrrr!! Voelt als een verademing dat dat allemaal niet meer hoeft. 

Mooie tekst heb je als handtekening; ik hoef er niets voor te doen, alleen wat voor te laten. Niets is onmogelijk!  :)  :)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hahaha morning positivo! 

Jazo is het toch, je hoeft er niets voor te doen! 

Oh dat faken, man man man

En het idee, nooit meer een kater, wow hoe heerlijk!

Vanochtend ben ik moe en niet zo fit, slecht geslapen, onrustige nacht, maar omdat het geen kater is zou ik mezelf bijv vanmiddag gunnen om even lekker met een kop thee op de bank te netflixen, terwijl als het een kater was 'mocht ' ik dat niet van mezelf óf zou ik als ik even op de bank zat mezelf alleen maar naar beneden praten: zie je nou wel loser, daar zit je dan.

Verder zeg ik ook altijd: niets is wat het lijkt. Staat je niet blind op al die andere 'gelukkige drinkers', achter elke voor deur is wat. Van mij 'weet' ook niemand het en heb ik het imago van stralend en happy. 

Moest van de week lachen, ik liep in het winkelcentrum hier en ik zag een bekend gezicht, maar beetje capuchon en zonnebril.. en ik keek en ik dacht hé dat is 1 van de yogateachers, En ze liep de gall en gall binnen met een tasje, Nou kan je natuurlijk gewoon normaal iets zijn gaan kopen of een kadootje voor iemand maar het flitste ineens door mijn hoofd: omg, misschien zij ook wel!

Maar dat is verder natuurlijk niet zo belangrijk. Ik heb lang gekeken naar andere mensen en het beeld van wijn is glamour is gezellig etc zit er gewoon stevig in bij mij. Maar ik volg lekker mijn eigen pad. Ja het is leuk lekker en fake ontspannend...   een paar uur , bijv van 18.00 tot 22.00, maarrrrrr de slechte nachtrust en de volgende dag rot voelen over mezelf is het niet waard.

 

Hoe vind je deze: wat is erger: een trekmoment uitzitten of een kater uitzitten?

Ooit ergens gelezen, vind hem zo mooi!

Iedereen een hele fijne dag!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Haha, good morning!  :) Ach positivo, ik weet het niet. Wel dat ik telkens erg blij ben dat ik niet drink, en oww dat zal heus in de toekomst wat gaan slijten, 'normaler' worden...

 

Herkenbaar, jezelf enorm op de kop geven bij een kater, en bij 'gewoon' ff niet fit zijn  wel lief kunnen zijn voor jezelf. De eerste 3 maanden was ik dood- en doodmoe, en gaf ik mezelf 'toestemming' om af en toe een powernap te nemen. Hele openbaring, 'je mag ff moe zijn en even slapen, want hé je drinkt iig niet meer!!'. Wat was ik mezelf non stop aan het afkraken en afbreken, nu maar een steentje voor steentje weer wat opbouwen.

En dat het niet allemaal goud is wat er blinkt, ha! Is een feit, voelde me vaak schuldig als ik met een kater met de kids naar school fietste, blijkt dat een van de andere moeders uit de klas van mijn dochter minstens zo veel te dronk en wat vond ik haar altijd fris en stralend 's ochtends terwijl ik dacht dat de kaakkramp van mijn fake smile overrrrduidelijk was.

Schijn ophouden, zijn veel mensen sterren in, ook ik ging voor een Oscar  ;)  

 

Ha!! Die houd ik erin, ja ik zit gráág een trekmoment uit in plaats van een enorme kater!

Thanks! Hele fijne dag!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Weer veel gelezen, gisteren en vandaag.... En wat blijft het een wereld aan herkenbaarheid.. Het ongeduld, het proces.. Ook jouw opmerking Lianne, 'positivo', en dan denk ik huh... In feite een paar flinke offdays, maar laat ik dat hier zien? En is dat nodig? Ik weet het niet...

 

En alles is verklaarbaar, de bekende dagen van de maand dat ik 'niet blij' ben, zaken wat somberder in zie... En ongeduld, wil snel snel snel zaken veranderd zien, bijvoorbeeld mijn wereldje vergroten... Mijn leven lang mensen slechts mondjesmaat toelaten, zal jullie mijn jeugd besparen. En de jaren waarin ik standaard in het weekend met 'vriend' wijn doorbracht heeft daar nog een schep bovenop gedaan.... Het verlies van mijn baan na de reorganisatie maakte mijn wereld nog kleiner, ja gelukkig een fijn vrijwilligersbaantje, doe ik nog iets in deze maatschappij, maar is toch anders....

 

Blij dat ik niet drink: absoluut! En ook op deze 'mindere dagen', gelijk de gedachte 'het helpt niet, integendeel'... Dat zit er aardig goed ingestampt.... Voor nu maar accepteren dat wat ik heb opgebouwd aan minder fijne zaken, tijd, veel tijd nodig heeft om te veranderen.... En dat dat nu tenminste kan, nuchter... Tevreden zijn met babystapjes, de grootste uitdaging voor mij op dit moment. Wat nou babystapjes, ik wil reuzenstappen zucht. Enfin, iets mindere 'blije' posting, nu weer back to reality, jongste van school halen en de 'denktank' effe uit... Fijne dag iedereen

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Even een glimlach, dank je wel Gerrit... Ik ga er een hele grote pot van aanschaffen.

Pfff water stond even hoog.... Botsing gehad met een docent op school dochter, een autoritaire man waar meerdere ouders problemen mee hebben... Losse handjes qua meppen, hoe kan hij in godsnaam nog steeds mogen werken.

Na jah, botsing.... Hij afblaffen en ik uiteindelijk afdruipen. Dat is wat ik bedoel met leerproces, wat moet ik nog veel leren.

Assertiever worden. Dit zou een uitgelezen moment geweest zijn om te gaan drinken. Niet dus, van proberen te leren. Niet afdruipen maar me gaan uitspreken in plaats van nu thuis mezelf opvreten, en 1001 zaken bedenken die ik had willen zeggen....

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...