Spring naar bijdragen

Ik ben nieuw


Ree

Aanbevolen berichten

Deze dag droog houden en dan zitten de eerste 6 weken er al weer op. Het gaat buitengewoon goed. Soms benauwd me dat ook een beetje, want ik zal nog wel een zware periode krijgen. Maar dan denk ik ook weer dat ik daar ook doorheen moet kunnen komen, en nu genieten van het feit dat ik weer meer dingen kan ondernemen en lekker fris uit bed kom iedere ochtend.

 

Sinds ik hier op het forum ben, heb ik veel dingen gelezen en tips gekregen en er ook wat mee gedaan.

Wat ik voor mezelf heel vaak herhaal is dat drank niets toevoegt aan je leven. En dat is zo. Toen ik dronk, had ik ook minder leuke dagen. Het enige wat drank me dan nog extra gaf, was een kater, een duf gevoel. Drank versterkt de gemoedstoestand. Maar als ik al vrolijk ben, hoef ik nog niet extra vrolijk te worden. En als ik verdrietig ben, zit ik al helemaal niet op een nog verdrietigere periode te wachten.

 

Ook ben ik er heilig van overtuigd dat we meer kunnen dan we denken. Het menselijk brein zit vreemd en mooi in elkaar.

Groene mayonaise eten we niet omdat het er raar uitziet. En als we het al eten, dan smaakt het toch anders (terwijl er alleen maar een smaakloos kleurstofje in zit).

Als er een paar mensen zeggen dat je er slecht uitziet, terwijl je je in eerste instantie helemaal niet ziek voelt, ga je je toch steeds beroerder voelen.

Het drankje dat je tijdens je vakantie zo lekker vond, is thuis een stuk minder smakelijk omdat je weer in je oude ritme zit en de exotische zon of die leuke muziek erbij mist.

Als je zegt dat je die taken niet aankunt, want het lukt je nooit, je kan het niet, het is te moeilijke (noem maar op) dan grote kans dat het je ook echt niet gaat lukken.

 

Dus als het brein dit ook allemaal voor elkaar krijgt, kan het ook de andere kant, de positieve richting uit werken. Als ik maar blijf herhalen dat ik een leven zonder alcohol aan kan, gaat me dat lukken.

Ik ben niet altijd zo positief, hoor. Maar al denk ik in eerste instantie er wel eens anders over, dan probeer ik mezelf er toch weer van te overtuigen dat het allemaal goed komt.

 

Dus...tot op heden lukt me dat nog.

 

Ik ga er weer tegenaan. Vanavond djembe-les. Heb er zin in.

 

Ree

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Ree, zware periode hoeft niet hoor. En wat noem je een zware periode. Je hebt de kerst al gehad :) ...

Wat ik zelf soms lastig vind is dat ik mijn humeur niet meer kunstmatig met drank kan opleuken.

En ik moet dan soms door mijn sjacherijnigheid heen.

Wat over het algemeen best meevalt volgens man en kinderen .

Maar dat vind ik dan zelf.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hi Ree,

 

Mij verloopt het tot nu toe ook behoorlijk soepeltjes. Daar word ik soms bang van. Dan denk ik: dat kán niet, dat het mij zo makkelijk afgaat. Waarom zou het mij, Yo, eens een keer goed gaan? Waaraan zou ik dat hebben verdiend? Waarom zou ik dat waard zijn? Er moet wel een moeilijker periode aanbreken, dat kan niet anders! Dus, perfectionistje dat ik ben, pak ik alles maar vast aan wat ik op mijn pad vind. Onlangs een gesprek met een verslavingspsycholoog gevoerd. Die stelde mij een vrij logische vraag: Wat is het probleem? Uh… er is geen probleem, ik ben alleen maar bang dat er een probleem zal komen en dat ik het niet aan zal kunnen. Ah, zei hij, dus je angstige gedachten zijn je probleem? En je hardnekkige overtuiging dat je niet goed genoeg bent? Oh ja. 

 

Kijk, alles kan natuurlijk gebeuren. Het leven heeft ups en downs. Misschien wordt het wel lastiger, misschien ook niet. Tot nu toe heb ik gezien hoe krachtig ik ben van mezelf. Hoe goed het me kan vergaan. Ik ben een mooie basis aan het creëren waar ik straks mogelijke moeilijke momenten mee kan doorstaan. Dat is voldoende voor nu. En wat er straks komt, zie ik dan wel. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Zes weken, wat een mijlpaal- gefeliciteerd!! Je bent natuurlijk weleens langer gestopt, maar daar ga je dit keer overheen.

Zoals yogajuf mooi zegt, hoeft het niet zo te zijn dat je een zware periode krijgt. Volgens mij ligt het ook aan de situatie waarin je in zit als je stopt, wat ik denk maar misschien niet klopt is dat jou situatie 'stabiel' is thuis. Met man en kindertjes gaat het goed en je bent van naturen een positief persoon met zelf reflectie. Daardoor kan het best zijn dat een ontzettend zware tijd niet komt. Ik hoop het voor je. Dat het moeilijk is begrijp ik goed, het is een destructieve verslaving waar moeilijk van af te komen is.

Veel plezier met sporten vanavond!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik lees weer veel herkenbare dingen. Bang om te geloven dat ik het echt kan. En ik ben ook iedere dag bezig met mezelf te beloven deze dag niet te drinken. Soms heb ik het gevoel in een emotionele achtbaan te zitten. Jantje lacht, Jantje huilt. Maar kan ook met de leeftijd te maken hebben ;).

Thuis is het wel stabiel, we kunnen goed buurten met elkaar. Scheelt wel een hoop.

Het sporten gaat me steeds beter af. Van niet meer zo snel om met evenwichtsoefeningen :D. Om de djembeles bij te houden, viel even niet mee, een paar maanden eruit gelegen, maar ik had er wel plezier in. Extra oefenen en dan komt dat wel.

Dank jullie wel voor jullie reacties.

 

Ree

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goed hoor Ree, lekker sporten! Fijn een stabiele omgeving. Had ik absoluut niet toen ik stopte en dat maakte het verschrikkelijk moeilijk. Nu alles op orde en kan ik het veel beter handelen.

Heerlijk hé dat je gestopt bent! Ik wil dit vaak uitschreeuwen maar weet nooit tegen wie, dus bij deze YEAHHH wij zijn gestopt!!!  :lol:  :lol:  :lol:  :)  :lips:  :lips:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

We roepen het gewoon naar elkaar. WE DRINKEN GEEN ALCOHOL MEER. WE ZIJN ERMEE GESTOPT!

Ja, het scheelt een hoop als je in ieder geval een thuishaven hebt waar je gesteund wordt.

Het gaat goed, nog steeds. En we gaan het volhouden.

 

Ree

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Zo, heb mijn dagboekje niet meer zo goed bijgehouden. Langzaamaan vind ik mijn draai en ritme. Werken, sporten, hobby's uitoefenen......

Nog steeds erg vastberaden om geen alcohol meer te drinken. Het bevalt me heel goed.

Heb er nu 7 weken op zitten en ik ga er van uit dat er nog vele dagen, weken en maanden gaan volgen zonder alcohol.

Merk nu dat ik er ook wat minder mee bezig ben, maar wel alert blijf.

Zowel zakelijk als prive wordt het leuker. Heb ook meer zin om dingen te gaan ondernemen. Zelfs het doseren van het aantal activiteiten lijkt beter te gaan (of ik kan gewoon een stuk meer aan nu ;)).

Een drukke week achter de rug en nu een wat rustiger weekend voor de boeg. Lekker.

 

Ree

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dat gaat goed zo, Ree!

Voelt het nu anders dan de vorige keer, toen je een jaar niet hebt gedronken?

Lekker zo, denk ik. Geen stomme ruzie meer.

Heb je nog lompe opmerkingen vanuit je omgeving, of valt dat ook mee?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ha Gerrit,

 

Ik voel me nu beter dan toen ik dat ene jaar stopte. Ik kijk niet zover vooruit, maar wel ver genoeg om iets te verzinnen voor als het zwaar wordt. Maar tot op heden valt dat heel erg mee.

Nog lang niet iedereen in de omgeving is op de hoogte van mijn niet drinken. Dat lijkt het voor mij makkelijker te maken.

De vorige keer telde veel mensen met mij mee af. Er werd toen veel nadruk op het wel of niet drinken van alcohol gelegd. Nu dus niet. Geeft me rust.

 

En hoe gaat het nu met jou? Heb je al wat meer duidelijkheid over jezelf gekregen of je meer richting codependency of couterdependency zit? En kun je er vervolgens iets mee? Misschien heb je het al op je draadje geschreven. Ik loop wat achter met lezen :blush:.

 

Ik merk wel dat in de maatschappij een glas wijn onlosmakelijk verbonden lijkt te zijn met gezelligheid, genieten van het leven. Nu ik er meer op let, wordt het vaak gezegd en geschreven in bladen 'je leeft maar 1x'. Ja, en daarom kies ik nu net voor een leven zonder alcohol. Mensen die nog wel drinken in mijn omgeving zien het als een straf als ze niet meer mogen drinken. Ik vind het ook niet altijd leuk, maar heb er wel veel plezier van als ik 's morgens weer fit uit bed stap.

 

Hier op het forum wordt je gewoon geaccepteerd hoe je bent. Hier moet je niet dit of dat...hier wordt gesteund waar mogelijk is.

 

Ik wens jou en de rest natuurlijk ook een heel fijn weekend.

 

Ree

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Ree,

 

Ik vind je erg sterk en weloverwogen klinken, zoals je hier schrijft. Volgens mij zit je op een voor jou heel goed pad zo.

Wat drinken en gezelligheid horen bij elkaar, is het algemene beeld. Volgens mij is het ook wel zo, alleen voor mijzelf niet meer. Omdat ik niet met drank kan omgaan, zijn er voor mij dergelijke voordelen niet meer; alleen maar nadelen. Ik mis het eigenlijk ook niet meer zo langzamerhand. En inderdaad, hier op het forum vind ik in dat opzicht erg veel herkenning; in mijn zelfhulpgroep trouwens ook.

 

Codependency. Een aantal jaren geleden liep in in mijn werk vast en ben ik, op basis van twee gesprekken met een bedrijfsmaatschappelijk werker, eens gaan graven. Ik heb de oorzaak van het in de problemen komen kunnen achterhalen. Dat gaat nu al jaren goed. Nu weet ik, dat dat met codependency te maken heeft.

Ik ben nu dus kalm aan deze (zelf) analyse aan het herhalen op niet-werkgerelateerde zaken. Ik denk dat ik er wel uit ga komen en ben al een stuk rustiger, dan een week geleden.

 

Ga goed!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ha Gerrit,

Heel fijn om te horen. Er komt ooit heel wat los tijdens het niet drinken.

En gelukkig voelt het alcoholvrije leven niet slecht.

Je had dat echt mooi verwoord met dat schilderij verhaal. Stof tot nadenken

Ree

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 4 weeks later...

11 weken al weer achter de rug zonder alcohol. De tijd gaat snel. Ben er nog steeds blij mee dat ik die knoop heb doorgehakt en heb doorgezet.

Ik weet dat ik het niet bij eentje kan laten, dus ga ik dat ook niet uitproberen. Het is goed zo.

Voorheen vond ik de weekenden een stuk saaier als ik niet dronk. Nu doe ik andere dingen die ik leuk vind. En als ik nog even ergens naartoe wil, kan ik zonder schaamte gaan. Ik hoef niet bang te zijn dat het aan me te zien, horen, ruiken is dat ik heb gedronken.

 

Maar het is niet alleen maar gezelligheid, ook ik heb zo mijn mindere dagen. Maar die had ik voorheen ook, alleen weet ik nu dat het niet aan de alcohol ligt en dat het ook overgaat. Alleen gaat het nu wat sneller over.

 

Ik zit de laatste tijd heel weinig tot niet op het forum, maar wil dat niet helemaal afsluiten. Ben nu met andere dingen bezig. Later weer meer lezen van anderen, nu even niet.

En het afvallen? Staat ook even op een laag pitje. Dat pik ik later wel weer op. Zijn nu aan het verbouwen en dan is een minder gezonde hap sneller gepakt dan anders. Voor nu wens ik iedereen vast een heel goed weekend en tot een volgende keer.

 

 

Ree

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi allemaal,

 

Dank jullie wel voor jullie lieve reacties. Gisteren naar een Carnavalsavond geweest en het was weer gezellig geweest. Ik had een goed vergelijk. 2 jaar geleden nuchter meegemaakt (zat toen in mijn 1 jaar niet drinken periode) en toen vond ik die meezingavond al leuk, vorig jaar met de rest alcohol mee gedronken en dit jaar weer nuchter. Als ik deze 3 keren vergelijk, kan ik met zekerheid zeggen dat drank echt niks toevoegt. Ook nuchter heb ik heel veel lol gehad.

 

Groetjes en een fijn weekend gewenst,

 

Ree

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Mooi...

 

Ik heb drank nooit nodig gehad om lol te hebben.

Soms denk ik dat dat wel simpeler was geweest...

Een borrel om je wat vrijer te voelen...

Ik kan zonder drank prima 'uit mijn dak gaan'.

Dansen, 'gek doen', lol maken, veel leuker zonder drank.

 

Juist drank gebruiken om gevoelens te verdoven, weg te drukken....da's veel gevaarlijker.

De mensen die nu met carnaval zich eens een paar dagen laten gaan? En daarna weer nuchter verder gaan?

Die hebben geen probleem. En daar heb ik ook niet zo'n probleem mee...

 

Fijn dat je een leuke avond hebt gehad...en ga zo door Ree!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...