Spring naar bijdragen

Binge!


Appeltje

Aanbevolen berichten

Appeltje, jouw ontwikkeling heeft wel degelijk stil gestaan gedurende de periode van actief gebruik. Dat geldt voor iedere verslaving. Je kunt ondertussen carrière maken of diploma's halen, maar je persoonlijke ontwikkeling staat stil. Daar zijn genoeg studie's en onderzoeken naar gedaan.

Die rotbaan doet jou geen goed lees ik. Als je het nog even gaat aankijken, zoals hier geopperd is, dan moet daar wel een deadline in je hoofd zitten. Want hoe kun je goed voor jezelf zorgen als je in een baan zit waarin je niet goed voor jezelf kunt zorgen?

Huh?

Ja.

Heel veel sterkte de komende tijd en GEWELDIG dat je clean bent gebleven!!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ha Monster,

Ja precies, maar zo zie ik het ook, qua ontwikkeling. Ik heb dus wat in te halen en ik ben vastbesloten dat ook te doen.

En van die baan, ik geef het 2 of 3 maanden, dan kan ik er pas iets over zeggen, denk ik. En als het prut blijft dan kap ik er mee.

Dank je wel. Jij ook sterkte (heb je dat eigenlijk nodig?) en jij doet het ook GEWELDIG!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ha MG,

Ik heb mijn hart gelucht tegen mijn manager en HR. Ze erkennen dat het werk minstens 1,5 fte is en dat de andere manager niet goed snik is ;-)

Maar er verandert voorlopig niks, dat snap ik ook wel. Heb aangegeven dat ik niet voor 1,5 ga werken iig. Ik probeer het rustig aan te doen en kalm te blijven, ik zet de schouders eronder en we zien wel waar het schip strandt.

Ik moet zelf ook reuze wennen, heb een jaar een beetje thuis gewerkt, in de pyama, bakkie, poes op schoot, dus ft op kantoor is even doorbijten nu voor me.

Ik ben zelf ook niet de makkelijkste en ik heb nu wat moeite mijn plek te vinden (dat had ik vroeger veel minder), ik ben gewoon stukken minder flexibel geworden.

En die moeilijke manager, laten we dat een spirituele uitdaging noemen :-)

Ik hoop dat het goed met je gaat. Heb wat gelezen over de 5 maanden dip. Ik doe nog te kort mee, maar kan me er alles bij voorstellen. Doe het rustig aan!

Liefs

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 3 weeks later...

Hallo daar, even een update.

Ik ga nog steeds goed, al heb ik een 3 maanden-dip.

Misschien omdat sommige adviezen zijn, dat je het na 3 maanden weer mag gaan proberen met sociaal drinken (ben ik niet van plan even voor de duidelijkheid!).

Van de week had mijn verslaafde hoofd nog bedacht dat het wel heel fijn zou zijn als ik een terminale ziekte zou krijgen, want dan zou ik natuurlijk weer gaan drinken. Ik had het nog niet gedacht of ik las exact dát voorbeeld in 'De verslaving voorbij' van Jan Geurtz. Dat dat een bewijs is van verslaafd zijn. Dat is het natuurlijk ook. Ik heb dat boek al 5 jaar in de kast staan en had het al minstens 5 keer gelezen, maar als je gestopt bent, haalt je hoofd weer andere trucs uit, en dit was echt een moment van ja: dat dus: verslaafd: bewijs. Wow. Helder moment.

Ik worstel nu even met het gevoel: ik heb het nu wel lang genoeg volgehouden, maar daar zet ik me wel overheen! Ik ga voor de lange termijn.

Ga goed mede-frummers.

Ps 2 Ook nuchter stoot ik dingen om en gooi ik glazen stuk, blijk ik toch gewoon heel onhandig te zijn, al die jaren de drank de schuld gegeven ;-)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Haha ja. Op het moment schaam ik me natuurlijk dood tegenover de gastvrouw/heer, er is is geen servies veilig, theekopjes beginnen zenuwachtig te rinkelen in hun schoteltjes als ik eraan kom, maar het is ook wel geestig. Laatst kreeg ik als commentaar: nou ik zie wel waarom jij niet drinkt. Daar moest ik zelf ook vreselijk om lachen :-) :-).

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goed zo appeltje...wordt maar geen Calvados!

 

Na de euforische beginmaanden komen er toch wat obstakels op het pad...Goed dat je ze ziet, herkent, erkent...

Niet is dan toch makkelijker dan minder?! Laat je niet verleiden!

 

Lekker doorgaan op de ingeslagen weg! Het ga je goed!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Op het werk gaat het goed! Ik zit er wat meer in, en omdat het nu eindelijk rustig is qua zomer heb ik ook de tijd om de zaken kalmpjes uit te zoeken. Ook wordt er nog iemand aangenomen, dus de vooruitzichten worden beter. Ik ben meer ontspannen en meer gewend. Dus al met al helemaal niet gek!

Preventief onderhoud, ja hoor, door hier weer mee te lezen, en vaak maar weer dezelfde boeken te lezen waarvan ik al vond dat er verstandige dingen in stonden. Of nieuwe boeken. Herkennen dat het hoofd soms met je aan de haal gaat. En dat dan maar weer even uitzitten.

Verslaafd hoofd:

Als ik dood ga, maakt het toch niet meer uit, mag ik weer drinken

Als ik stokoud ben, maakt het toch niet meer uit, dan ga ik weer drinken

Ik voldoe (bijna) aan alle eisen voor het opnieuw sociaal kunnen drinken, dus wie weet

Wat kan het me ook eigenlijk schelen, waarom ben ik zo streng voor mezelf, ik mag toch ook wel.

Nou ja. Dat dus.

De tevreden ex-drinker:

Ik hoéf niet meer te drinken

Ik wil nooit meer dronken worden, ik vind nuchter prettig en dat ene of die 2 glaasjes, die hoef ik eigenlijk dan ook niet meer

Ik leer mezelf op een andere manier kennen, het is een groot avontuur

Geen katers, geen sombere aan drank-gerelateerde gevoelens meer

Trots op mezelf en zelf-respect

Wat er ook gebeurt, ik kan het me in ieder geval herinneren

Niet-drinken is wie ik ben nu en wie ik wil zijn ook. En dat verslaafde hoofd, ach, dat kan ik wel aan.

:-)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...