Spring naar bijdragen

hoe staat het er voor?


lidia

Aanbevolen berichten

Die kracht en die energie mis ik toch wel in de strijd tegen mijn verslavingen intern. In de strijd tegen mezelf zeg maar. De strijd tegen mezelf geef ik rap op.

Was het gewoon weer even zat om zo voor mezelf te vechten. En dat is zo raar om te beseffen. Want als er een aanval van buitenaf komt, iemand of iets wat me onderuit wil halen, dan heb ik altijd de langste adem. En heb ik een winners mentaliteit.

 

Dit is precies waarom bij mij stoppen met roken altijd mislukte. De innerlijke strijd is een strijd tussen twee ikken. Ik en ik. Per definitie zijn ze allebei ook nog even sterk. Maar belangrijker is dat ik nooit van ik kan winnen, omdat dan ik van ik moet verliezen. En is dan ik een winnaar of een verliezer? Het zou eigenlijk beide moeten zijn, maar dat kan alleen in de quantum mechanica.

 

Ik denk dat daarom het stoppen met roken niet lukt. In het begin is er sprake van een innerlijke strijd. Dus twee ikken. Dat vinden de hersenen niet leuk, dus ze proberen na verloop van tijd van die twee ikken 1 ik te maken. En aangezien de hersenen mentaal nog niet hersteld zijn van de rookverslaving, betekent dat dus een ik die weer rookt.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ja, ja, hier ben ik al. Ik loop nu eenmaal niet met een tablet of zo in de rondte, maar moet naar boven en uitgebreid voor mijn pc gaan zitten. Meestal het laatste wat ik op een dag doe en dan heb ik vaak geen puf meer om zelf een bijdrage te leveren.

Op zich gaat het goed, gisteren betrapte ik mezelf erop dat ik eigenlijk nauwelijks met de strijd bezig was geweest, net of mijn hersens weer n de niet-roken modus stonden. Maar te vroeg gejuicht, vandaag was het best moeilijk, maar toen ik met een buurman op straat stond en de SRV kar langskwam zonder dat ik peuken (of wijn) ging kopen, dacht ik : die dag heb ik weer binnen.

En dat was ook zo.

Gelukkig is mijn kostganger deze week er maar 2 nachten en vlg. week 1 en de week daarna 0, want hem zo genoeglijk aan z'n sigaartje te zien lurken, maakt het niet makkelijker.

Eerlijk gezegd  droeg dat ook bij tot weer beginnen, asbakken in zicht en meer geld.

Ik heb de moed gehad om hem te vragen de 2e keer niet meer bij mij in de kamer te roken. Dat was niet alleen vanwege de stank, maar ook vanwege het verstoren van mijn late avondrust. Hij bemoeit zich altijd met wat er op TV is en soms wind ik me dan behoorlijk op en kan er niet van slapen.

Hij dacht dat het vanwege de stank was en rookt nu het laatste stukje buiten op. Ik heb hem maar in die waan gelaten.

8 Dec. heb ik een afspraak bij de tandarts en mondhyg., die vorige x zo enthousiast waren over mijn doorzetten :blush: met niet roken en de rustige staat van mijn tandvlees. Dit is dus een extra stok achter de deur.

 

Ik had gehoopt dat de nieuwelingen die ook wilden stoppen, zich hier zouden melden, dit was eigenlijk de reden dat ik dat zelf heb gedaan. Want eigenlijk hoef ik alleen deze draad maar een jaar terug te lezen en dat zal dan wel genoeg zijn om vol te houden.

 

De tijd dat ik genoeg aan 1 pakje per jaar had, ligt al lang achter me, toen kon ik wel 1 of 2 roken en het dan gewoon weer vergeten.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

 

 

Tuurlijk zijn er twee 'ikken'  als je stopt met roken. 

Die twee 'ikken'  zijn er bij elke verslaving waar je van af wilt. 

Mooie verhaal, behoorlijk wat omhaal van woorden, maar niets meer en niets minder dan de zoveelste smoes. 

Gewoon stoppen. 

En das behoorlijk Kwalitatief  Uiterst Teleurstellend in het begin, maar het is de enige manier. 

 

Lidia, fijn dat je het nog steeds volhoudt . 

Doorzetten hoor. 

En ook die ene, die ene die eigenlijk niet telt, níet opsteken...... 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi hoi hoi!

Ga hier ook maar eens meevolgen, het zit er echt aan te komen, ik moet er van af!

Wil het dolgraag, bedoeling is om morgen rookvrij op te staan. Vanavond nog lekker doorgaan, de laatste peuken moeten er door zijn (psychologisch voor mij).

Het probleem zit m in veel te veel nadenken...ken Allen Carr ook van buiten, De Opluchting, Eric Eraly,....

Pleisters ooit gebruikt, zuigtabletten, waar ik (al rijdende op autosnelweg...) plots een allergische reactie op kreeg (dikke tong, vlug afslag genomen...)

Een speciale tactiek heb ik nog niet onmiddellijk in m'n hoofd, heb deze draad diagonaal gelezen...

Misschien kom ik vanavond nog wel even langs hier!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hé kipje, ik ga hier echt niet ook nog meedoen aan de dagdraad hoor! Dat is een beetje teveel gevraagd maar wel een tof idee van je!

Hoe staat het ervoor bij mij?

Nou ja, dat het bedoeld was om vandaag weer te stoppen met roken. Ik de hele nacht mijn best gedaan heb om de overtollige shag weg te smoren.

Ik vandaag een toffe afspraak had met een ook weer begonnen vriendin. Dat ik dacht.... laat maar zitten Spud. Beetje minder doelstellingen mag nu ongeveer ook wel.

Ik wil er niet over blijven en zeuren en zagen, maar voor dit jaar en een klein deel van het komende. Ga ik over een paar weken op reis, iets wat ik niet voor mogelijk had geacht in mijn uppie en wat ik heel streng uiteindelijk toch maar voor mezelf geregeld heb. En die stap door te zetten heeft al genoeg druk, discipline en stress gegeven dat ik daar wel even genoeg van heb.

Ben er wel aan toe om gewoon te genieten van mijn besluit en gewoon te gaan.

Gewoon lekker op vakantie zijn en je aanpassen aan de situatie, veel niet rook gedeeltes, gezin wat niet rookt, geeft me nu meer vertrouwen in een goede stoppoging dan mezelf steeds weer zo streng aan te pakken.

Ik heb dus weer een shagbuil gekocht.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Spud,

Je moet doen waar je je goed bij voelt.

Ik wil er echt vanaf, vind het vooral tijdverlies.

Neem de laptop wel mee naar de haard in de veranda, is enige plek waar ik min of meer binnen rook, wil gezinsleden niet belasten, en als haard brandt (hm constant nu) kan ik roken, dan trekt t er door, geen geur, geen rook binnen.

Maar wil zo graag vrij zijn, vrij van verslaving, mezelf herontdekken...

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Het gaat gelukkig beter, dwz, ik denk minder vaak : had ik maar een peuk!!!  Dus ik hoop terug te komen in de "mode"  waar ik in zat voor ik weer begon.

Maar het gevaar is nog lang niet geweken, ik ken mezelf wat dat betreft een beetje beter nu.

Wel tegen kostganger gezegd dat ik liever niet heb dat hij 2x sigaartje komt roken, nu denkt hij dat het om de stank is, maar het gaat mij er meer om dat ik 's avonds laat niet nog eens gestoord wil worden met kans op discussies.

Hij  is er alleen vannacht en dan pas weer op 1 dec., dus dat maakt het makkelijker.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Yvonne, dank voor de support, heeft toch wel effect, merk ik.

 

Kipje,

als je nu eens niets belangrijks te doen hebt, lees dan toch eens wat aandachtiger deze draad, het zal je zeker kunnen helpen.

 

Akelei

Eigenlijk had ik jou hier min of meer verwacht, maar dat komt mss nog?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Humhum

Ik ga nog maar rustig even aan de Jan Geurtz literatuur, en verder wat opsnorren en forum lezen.

Vandaag wel stukken minder gerookt!

Misschien is dat ook wel een weg?

Geen alcohol, dat is misschien wel het belangrijkste nu...

Ik blijf hier volgen, zou zo misschien maar eens toch de sigaretten aan de kant willen schuiven!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ja, Akelei, opzoeken is leuk, maar meedoen is beter.

Ook ik heb het er soms nog best (weer) moeilijk mee, maar het lukt tot nu toe wel.

Vooral 's morgens bij het wakker worden is de stimulans van opstaan want dan lekker thee met een peuk, is moeilijk.

Verder in de dag zijn het vooral momenten en daar is mee te leven. Gelukkig is dit dorp wat betreft winkels redelijk moeilijk, dat houdt me dan weer op het rechte pad.

Ik weet dat ik het kan, want heb het eerder ook voor elkaar gekregen. En nog veel meerdere keren niet.

Daar hoort deze niet bij, als het aan mij ligt en dat doet het, want ik ben mijn eigen baas. Hoor, hoor !   

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Gaat dus goed Lidia , hartstikke mooi. 

En ja, tis eigenlijk gewoon een kwestie van ..... stoppen. 

Tis niet mooier dan dat te maken. 

Aak.... hoe lang wacht je nog meis? 

Je kunt het , dat weet je... nu nog doen hoor. 

En Kipje... alle mooie literatuur ten spijt... het blijft een kwestie van stoppen, gewoon stoppen. 

En minderen.... is mij nooit gelukt, ongemerkt op zeker moment een smoes om nu tóch even wat meer te mogen.... 

 

Succes lui... ik denk aan jullie... 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Yvonne, dat klopt inderdaad! Stoppen is gewoon de eerstvolgende niet (en nooit) meer opsteken.

En het minderen, dat is ook een hoofdstuk in het befaamde Smoezenboek, dat zelfs geen literatuur is, maar gewoon in mijn (en met mij in nog vele anderens) hoofd steekt.

Soort parate kennis, maar dan van het soort niet te onthouden, maar toepassen.

Wat Lidia zegt, is bij mij ook van toepassing, de ochtendsigaretten zijn het moeilijkst. Zo ingebakken dat het bij het "op gang komen" hoort.

Echt dom van mij, want als ik niet meer zou roken kan ik een half uur langer slapen, om die eerste reeks sigaretten, meestal drie (schaam schaam) na elkaar, niet te hoeven roken.

Want 's avonds, hoe gek ook, als ik tv kijk, wat zelden gebeurt, ga ik zelfs niet tijdens de pauze van een film roken buiten. Op de gezellige bank is dan ook hoegenaamd geen rook-associatie.

Die bruggetjes tussen situatie-plaats-omstandigheden en nicotine, dat is wat het moeilijk maakt, maar dat is uiteindelijk met drinken ook. De triggers zijn het moeilijkst om mee om te gaan.

Ah ja, en de allergrootste smoes, eigenlijk hoofdstuk 1 uit het Smoezenboek is in mijn geval, ik word chagrijnig, dat kan ik mijn gezin en omgeving toch niet aandoen? (Alsof ik het hen wel kan aandoen om jaren te vroeg te overlijden aan een of andere enge ziekte...).

Ben maar gewoon wat van me aan het afschrijven, forum steunt, geeft inzicht,...

Nu maar even verder werken!

Laters

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Zoals Yvonne zei, dat lijkt me prachtig, gewoon verstand op nul en de eerste niet nemen.

Ik zou soms echt willen dat het bij mij zo in elkaar zat, helaas...

Hoe het met het drinken staat, kan je op mijn draadje lezen.

Het roken...ik lees echt graag veel, heb dan het gevoel voorbereid te zijn, zit waarschijnlijk tussen mijn oren!

Behalve Jan Geurtz en Allen Carr, lees ik ook graag op WhyQuit.com.

Beetje rommelige site vond ik, ook wel volledig Engelstalig, maar veel nuttige tips.

Zij promoten ook wel cold turkey, volledige stop zonder vervanging...

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Die eerste sigaretten van de dag .... heerlijk. 

Met een beker koffie en een peuk in de achtertuin, want binnen rookte ik de laatste jaren al niet meer. 

Als het regende dus ook nog de plu in de hand erbij. 

Dat waren inderdaad de lekkerste... 

Vervolgens rondje hond met een sigaret.... 

En dan in de auto op weg naar het werk... dat werden er wel drie voor ik daar aankwam. 

Peuk nog op de 300 meter tussen parkeerterrein en werk... 

Wat heb ik me moedeloos gevoeld 's morgens die eerste weken. 

En het autoritje waar ik normaal zo van genoot, even heerlijk alleen met mezelf rustig aan, vond ik ook niets meer aan. 

Maar het ging allemaal over. 

Voor het grootste gedeelte tenminste. 

 

Want soms, soms bekruipt me het gevoel dat ik toch best zo af en toe een sigaretje kan roken. 

Een paar per week maar. 

Misschien een paar per dag. 

Kan niet zoveel kwaad, is heel iets anders dan ruim een pakje per dag. 

En het antwoord is NEE. 

Ik kan niet gecontroleerd roken. 

Dat is iets wat ik een leven lang heb geprobeerd en dat is me niet gelukt. 

En als ik dan in mijn omgeving iemand hoor hoesten op de manier waarop ik hoestte de laatste tijd.... (ja hoor, ik was gewoon een beetje verkouden... ) dan weet ik weer waarom ik gestopt ben :D . 

bewerkt door Yvonne
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Kipje...als jij wil stoppen heb je sl zoveel leesvoer op dit draadje.

Balen dat je stopcursus niet doorgaat...

Kan me de teleurstelling voorstellen

Kan me ook voorstellen dat je er blij van word

Uitstellen geeft weer rust

Zo werkte mijn verslaafde mind wel

Uitstel van executie want het kwam toch niet goed uit

De feestdagen in vooruitzicht

Het hele senario komt voorbij...ik zonder peuk

Nee dan toch nog maarr extra genieten van dat stopcursus niet dorgaat.

Het idee alleen al maakt me blij..en tis nog niet mijn fout ook :)

Kipje....kijk eens wat er gebeurd als je een dag stopt

Want dat is opzich al spannend zat

Ben benieuwd...

bewerkt door huttula
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Yvonne, 

Gecontroleerd roken is voor mij ook niet weggelegd...

Weet ook dat er een immense aanpassing zal volgen de eerste uren/dagen, aangezien ik mijn lichaam zo vaak per dag dat nicotine-shot geef.

Kan daar maar beter op voorbereid zijn, ben er ook eigenlijk niet zo bang van, zal goed doen voor mijn longen.

 

Huttula,

Om een of andere reden ben ik echt teleurgesteld dat de cursus niet zou doorgaan.

En, heel gek, op een andere manier ben ik blij, maar dan niet voor het uitstel van executie, maar om vlugger te kunnen stoppen...

 

Blijkt dat mijn motivatie dan toch wel een stukje hoger ligt dan ik had gedacht.

Zo zal ik nooooit zonder voorraad sigaretten zitten, altijd reserve.

En gisteren dacht ik, goh, ik kom nog toe toe zondagavond (vanavond dus), normaal zou een reflex geweest zijn naar de winkel te rennen, en (heel gek :blink: ) ben er geen gaan bijhalen.

 

Dit wil zeggen dat in de loop van de dag de peuken gaan aftellen.

Wil ik er, kan ik natuurlijk nog de deur uit, maar liever nog wil ik mijn besluit nemen.

 

Ik ga misschien wel even dit draadje stalken, maar dan lezen jullie d'r maar gewoon effe over :D .

 

Fijne zondag nog :rose:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...