Spring naar bijdragen

Woensdag 25 oktober


BamBam

Aanbevolen berichten

  • Antwoorden 77
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Hallo allemaal,

Ik hoop dat het met iedereen goed gaat...

Het is mij opgevallen dat er over en weer adviezen worden gegeven aan elkaar en daar is niks mis mee...dat is een keuze die iedereen voor zichzelf maakt...
Mijn eigen voorkeur is om bij een probleem/vraag van iemand alleen mijn ervaring te vertellen als ik zo'n probleem ook bij de hand heb gehad... op die manier kan ik niemand beschadigen want het is mijn ervaring en de persoon kan eruithalen wat hij/zij wil of niet wil...ik vind zelf niet dat ik kan zeggen wat een ander moet doen of niet moet doen...en als ik geen ervaring heb met wat iemand vertelt dan is voor mij beter om te zwijgen en/of door te verwijzen naar iemand die dat wel heeft en de juiste hulp kan bieden..Jarenlang heb ik niet geweten wat goed voor mij was en vaak weet ik dat nog steeds niet en als ik niet weet wat goed voor mij is dan weet ik ook niet wat goed voor iemand anders is..

De meesten van ons hebben relatieproblemen en dat zijn gevoelige kwesties...mijn eigen ervaring is dat ik toen ik net nuchter werd ik een totaal verwrongen kijk had op mijn relatie..jaren heb ik alleen maar gekeken naar wat zij moest veranderen terwijl ik zelf de weg kwijt was...ik heb me weinig bezig gehouden met wat ik moest veranderen om er een leuke relatie van te maken (ik had het te druk met drinken en drugs gebruiken)...mijn partner is ook door een hel gegaan toen ik nog dronk en gebruikte....en zij heeft tijd en ruimte nodig om te herstellen van de schade die ik heb aangericht...op dit forum lees ik vaak stukjes over relaties die maar van een kant komen , die van de alcoholist , dus tegen die mensen zou ik willen zeggen..take it easy...kijk ook eens naar je partner/familie..en wat die doorgemaakt hebben...het heeft mij enorm geholpen om rustig aan te doen en goed naar mijn eigen aandeel in de ellende te kijken..en daar wat aan te doen...

Groetjes,

Ziza

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Lieve Lola,

Begrijp ik het nu goed? Is je vriend weer terug? Neen toch? Als hij nu alweer je katje over het balkon wil gooien. Zit je weer diep in de shit. Meisje, kom toch voor jezelf op. Jij bent de baas over het katje. Het is jouw huis en jouw leven.

Heel veel sterkte en vooral heeeeeeeel veeeeeeeel wijsheid.

Liefs en een stevige knuffel.

Ferry.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Gut Joanneke,

nog meer droevig nieuws. Sterkte ermee, en je jongens ook. Was het al een oude hond? Niet dat dat het minder erg zou maken, maar dan kun je zo iets misschien al een beetje aan zien komen.
Slaap straks maar lekker bij en dan mag je van mij bij hoge uitzondering morgen op de bank....
Ik weet alleen niet of ik je dit mag toestaan of dat ik alleen m'n eigen ervaring van op de bank mag meedelen...

Liefs, Kohtje.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ziza, je hebt wel gelijk met je opmerking over adviezen geven. Ik ben zelf ook een van die mensen die snel advies wil geven aan iemand met een probleem. Dat zit in mijn aard. Een probleem moet bij mij opgelost worden, en daar wil ik eventueel wel bij helpen. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat mijn advies voor die persoon het juiste is. Maar ik zeg er ook altijd wel bij dat het slechts om mijn mening gaat. En als ik een advies aandraag, is dat meestal ook wel gebaseerd op mijn eigen ervaring. Een soortgelijke ervaring, waarin een bepaalde aanpak mij geholpen heeft, of juist niet. Of iemand er dan iets mee doet is aan die persoon. Wat voor mij werkt, hoeft voor een ander nog lang niet te werken.

Ik weet niet of je opmerking over relatieproblemen tegen iemand in het bijzonder gericht was? Ik denk dat de meeste mensen hier er zich terdege van bewust zijn dat zij met hun drankgebruik hun naasten veel schade berokkend hebben.
Het omgekeerde geldt echter ook; er zijn mensen die drinken/dronken uit onmacht en verdriet om een voor hen zelf slechte en destructieve relatie. Onmacht, omdat ze zich om wat voor reden ook (nog) niet uit die relatie los kunnen maken. Uiteraard helpt drank daar niet bij. Maar dat ontdek je pas als je ermee stopt.

Anna

Link naar opmerking
Deel via andere websites

O jeetje, ik loop weer overal achter aan te hollen.

Ferry en Sneeuwwitje, ik heb een poosje geleden een paar rare pb-tjes van wimmes gekregen en dat toen hier op het forum gemeld. Katrina adviseerde mij de moderator in te schakelen. Dat heb ik niet gedaan, maar de moderator had mijn mededeling hier wel gelezen, en houdt de boel dus in de gaten. Nu heb ik geen pb-tje gehad. Maar ik ben wel benieuwd wie wimmes is.

En ja, de vriend waar Lola het over had is dezelfde, tot mijn grote verdriet.

Katrina, ik snap het weer niet, oostindisch doof en ziende blind. Omdat je bezorgd bent?

Ik ga zo ook in de slaapstand, moet wel, want ik moet morgen weer vroeg op.

Anna

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Marieke, goed idee van die soep. Veel sterkte de komende dagen, en zorg maar goed voor je zus. En huilen en lachen hoort bij het rouwproces. Niet tegen vechten, maar gewoon beleven.

Ferry, ik voel me hetzelfde. Best een goed idee eigenlijk, die melk.

Welterusten, Anna

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden

×
×
  • Nieuwe aanmaken...