Spring naar bijdragen

zaterdag 23 december


anjo

Aanbevolen berichten

  • Antwoorden 106
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Lieve allemaal,

Ik ben vanavond een avondje uit eten met de zelfhulpgroep. Gaan met een cluppie van 9 man op bezoek op een lokatie in een andere stad waar ook zo'n zelfhulpgroep zetelt. Vorig jaar waren die mensen hier bij ons in de stad te gast. Was reuze gezellig en ik hoop dat het dat dit jaar weer wordt. Alleen die immitatiewijn waar ik eerder al wat over gezegd had mogen ze van mij achterwege laten. En zo niet, nou ja, dan ben ik nog niet verplicht dat spul te nemen. Lekker fris is ook niet vies...

Ik wens jullie hier ook een fijne avond. Maak er wat van deze donkere lange avond. Kaarsjes, kerstboom, een of andere melige kerstfilm voor mijn part en dein mee op de mooie op liefde en vrede gerichte gedachten die deze dagen zo alomtegenwoordig zijn.

Tot later...

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goedenmiddag allemaal. De kerstdrukte overleefd, en we hoeven de komende dagen niet van honger om te komen. Nog een geluk dat ik niet voor vier dagen wijn hoefde in te slaan, anders was ik wel heel veel geld kwijt geweest. Het lijkt wel alsof alles stiekem ook nog duurder is met deze dagen. Dus als het huis ook nog een beetje opgeruimd is (het is nu nog een grote puinhoop, nog niets aan gedaan) kunnen we eindelijk gaan relaxen. Wie heeft dit eigenlijk bedacht, die hectiek? En waarom slaat iedereen voor 2 extra dagen vrij aan het kopen alsof zijn leven ervan afhangt?

Houtje, wat vervelend dat je nog steeds migraine hebt. Probeer een beetje te ontspannen.

Sally, fijn dat je het zo goed hebt in de kliniek, en heerlijk dat je al 9 dagen droog bent. Fijne dagen daar.

Anjo, jammer van je vakantie, maar ik denk dat je bij jou in de buurt ook heel leuke dingen kunt doen van dat geld.

Allemaal een fijne avond.

Anna

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Een fijne avond Kohtje. Knuffie, zoek afleiding. Veel water en frisdrank drinken is altijd goed, en desnoods zet je de kookwekker, heeft mij ook vaak door moeilijke momenten heen gesleept.

Ik ga hier even puin ruimen, met tegenzin, want ik ben moe van al dat gesjouw.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Knuffie, ook ik heb het nu moeilijk, volgens therapie mag ik in het weekeinde nog drinken, maar voormezelf het besluit genomen helemaal te stoppen. Een zeer verleidelijke optie hangt op het moment boven mijn hoofd.
Heb boven op zolder de babyuitzet gehaald, al die jaren bewaart. Mijn kinderen zijn 26 en 28, kun je nagaan. Ik kon er nooit afstand van doen, dacht kan altijd van pas komen.
Nu kreeg ik vanmiddag een mail dat iemand graag babykleertjes en lakentjes enzo wilde hebben.
In no time lag de huiskamer vol met al dat babyspul, heb toch veel weg moeten gooien. Elastiek van de majootjes was vergaan. Zeiltjes verpulvert. Geeft niets, zat over, twee grote tassen gevuld met kleinste maatjes. Geeft me toch een goed gevoel dat het allemaal goed terecht komt, en wat ze niet kan gebruiken kan ze altijd weggooien.
Alleen de kleuren van de lakentjes zijn niet erg in, wij hadden in die tijd, donker bruin, oranje geblokt enz.
Nou ja, toch nog iemand iets kunnen geven voor de kerst, heeft ze vanavond ook een paar uurtjes plezier mee.
Wat doe jij tegen de trek?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi anna,
Mijn afleiding zoek ik altijd hier op het forum!! Is al een paar keer heel doeltreffend gebleken!! (dankzij jullie!);)

Hoi Stien
Met mij is het net hetzelfde!! Ik was hier ook gestart met de bedoeling te minderen maar intussen ben ik al een tijd verder zonder alco!! (mits een paar minieme uitglijders!) Laar die verleidelijke optie maar, er staat je dan een andere verleidelijke optie voor ogen, nl: morgen fris uit de veren!!! Dat is toch heel wat beter, hé!!!


Ik heb gisteren een 'begeleidster' toegewezen gekregen en moet al heel wat huiswerk maken, was dat ook zo bij jullie?

knuffie

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goed van je Stien, om toch voor niets te gaan. Het is wel heel verleidelijk hè, als het eigenlijk nog 'mag'. Als het ergens voor helpt, ook hier waren de gremlins rond momenteel. Mezelf een beetje te moe gemaakt hè, dat doet het hem altijd. Ik zal proberen ze niet jullie kant op te jagen.

Knuffie, iedereen krijgt een begeleider en huiswerk bij de internetbehandeling. Dat maakte voor mij de behandeling zo persoonlijk.

Ik ga nog maar eens een gróót glas Spa Clear pakken en naar mijn eten kijken.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Anjo, ja van de schrik bekomen. Ze hebben het netjes afgehandeld, kreeg dezelfde dag nog mail van mijn werk. Patient is overgeplaatst naar een ander ziekenhuis. Iedereen is nu tevreden, maar of de patient dat is??? Misschien heeft hij ook wat geleerd.

Anna, ja hou die gremlins alsjeblieft uit mijn buurt, en moe, ja ik denk dat iedereen dat is na deze hectische dag voor kerst. Hoewel, zoveel heb ik niet eens gedaan. Ik kan de laatste tijd gewoon moe van mezelf worden.

Knuffie, ja huiswerk hoort erbij. En ja, je moet er wat tijd in steken, vooral denkwerk. Dat is een proces dat heel langzaam gaat en soms erg confronterend kan werken. Maar als je graag aan jezelf wil werken heb je dat er voor over. In princiepe kun je zo klaar zijn, maar doe je er dan ook wat mee?
Je moet eerlijk zijn tegenover jezelf en als je daadwerkelijk er ook mee aan de gang gaat kost dat tijd.
Ik heb nu even 14 dagen vakantie, want de juf is ook met vakantie, maar dat neemt niet weg dat het proces gewoon doorgaat.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Marieke

Blij je te horen!!!

Ja, ik heb heb even moeilijk, ik bijt door en ga met mini-stapjes vooruit!!!
Mijn man heeft alle boodschappen gedaan want ik vertrouw mezelf niet vandaag, begrijp je?:$

Jullie hebben in nederland blijkbaar heel wat meer soorten fris dan hier in België!! Spa met multivruchten: nooit van gehoord, dubbel fris: nooit van gehoord... enz...!!

Groetjes van knuffie!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi stien

Je hebt gelijk het is veel denkwerk!!! En ook héél confronterend, die voor- en nadelen!!! Misschien komt het door al dat denkwerk dat de gremlins hier komen kot houden!!! Ze voelen blijkbaar aan wanneer je wat zwak bent!!!

Hoi marieke

Ons bericht heeft elkaar gekruist!! Terwijl ik zat te roepen was jij aan het antwoorden, sorry!!!
En by the way, wie is in godsnaam Brigitte Kaandorp??????

Knuf van ikke

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Marieke, ja keus genoeg in de frisdrank, ik heel veel verschillend spul gehaald. Ik drink normaal alleen water of spa. (buiten de thee en koffie) Maar wordt dit nu wel erg zat. Ben bang dat er in al die sapjes zoveel calorieen zitten en moet dringend iets aan mijn zwembanden doen. Maar met deze dagen moet het kunnen. Dat wordt een gezellige avond, lachen. :) Ik mag ook graag naar haar luisteren, maar weet niet of ik vanavond de keus heb op t.v. Dat gaat hier altijd in overleg. En aangezien ik onderwijl regelmatig naar de pc grijp, staat ook in de kamer hoor,denken ze altijd dat ik nergens naar kijk.
Zal wel zien wat het wordt.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik weet niet hoe laat jij eet Knuffie, maar ik zat daarnet dus te eten. Dat huiswerk vond ik eigenlijk wel meevallen, maar ik weet niet of dat voor iedereen verschillend is. De stukjes om door te lezen waren soms wel heel confronterend inderdaad, en voor het alcoholschrift moest ik ook altijd echt wel even tijd uittrekken. Ik vulde het altijd de volgende dag in voor de dag ervoor. Maar dat betekende dat ik op de trekmomenten op een velletje (had ik in een kast liggen) even moest invullen hoe laat het was, en wat ik dacht en deed en zo, anders was ik het de volgende dag vergeten.
In het begin deed ik dat niet zo nauwkeurig, toen deed ik er vaak maar een slag naar, maar toen dronk ik ook nog. Naderhand ben ik dat steeds zorgvuldiger gaan doen, omdat ik merkte dat ik wel veel leerde van het goed noteren van die trekmomenten en waar ik op dat moment mee bezig was. Je leert zo je valkuilen herkennen.

Hebben jullie de gremlins weggejaagd Knuffie en Stien?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi stien

Is dat die mollige vrouw die een hoog knuffelgehalte heeft en grappig is??

Hoi Marieke

Kan je me een doos dubbelfris opsturen, het water loopt me in de mond, haha!!!!
Ik vul ook steeds mijn alco-schrift in!! En nu mijn huiswerk!! Braaf meisje, hé!!:D
Ik vind het ook wel wat moeilijk, hoor! Waarom denk je dat je opdracht niet goed overgekomen is??

Knuffie

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Anna, de laatste dagen is dat niet meer een uurtje of twee, het begint 's middags en knaagt de hele avond door tot ik naar bed ga. Eerst knabbelde ik op heerlijke kaasstengels om het knagen te stoppen maar dat helpt niet, alleen maar loze calorieen. Het is hopeloos, ga dan maar vroeg naar bed. Ik heb alleen geen last als is 's avonds moet werken, je zou er bijna naar verlangen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden

×
×
  • Nieuwe aanmaken...