Spring naar bijdragen

Donderdag, 26 juli 2007


Gem

Aanbevolen berichten

Goedemorgen,
Altijd moeilijk om een duscussie titel te bedenken! dus nu ook weer niets origineels, maar van harte toegewenst aan iedereen1 Laat die eerste staan, dan komen we er wel!
Gisteren begon mijn dag fout. Band lek, bus gemist en laat op mijn werk.
Iedereen sjaggerijnig en dat duurde maar...blij dat ik naar huis kon.
Vandaag ben ik van plan er weer een mooie dag van te maken. Ik wens iedereen een mooie (vakantie) dag toe!

Stien,
volgens mij ga jij op vakantie vandaag! Geniet ervan en heel vee plezier!

Safi,
zo'n verwendagje bij een vriendin als jij gisteren hebt gehad lijkt me heerlijk. Maak er wat van vandaag!

Soothe,
Stay alive and kicking!

Luciene,
succes met die @#$*&@& boekhouding! Rotklus, maar wat voel je je fijn als die af is!

Blacky,
weer opgekanpt? Niet te rot gedroomd?

Charlie,
hoop dat je lekker hebt geslapen...hopelijk gaat het goed met je!

Delta,
vandaag bericht van je begeleider? Dan weer opnieuw huiswerk...haal alles uit de behandeling wat er in zit!

Sandra,
je bent er weer en hoe! Je schept nu voorwaarden om het vol te houden! Blijf schrijven in je dagboek!

Anjo,
Sterkte.

Anna,
de eerste werkweek zit er bijna op! Is er nog wat over van het vakantie gevoel?

Corinne,
een dochter die harp speelt1 Daar wordt je lekker ontspannen van van die muziek, tenminste als ze een aardig riedeltje kan spelen..

Jongens, ik moet gaan. voor degenen die ik niet heb genoemd, ik denk aan jullie, maar de tijd ontbreekt. Over een halfuur moet ik al op de fiets zitten! Heb gisteren ook al een bericht afgebroken toen ik niet iedereen kon noemen. Vandaag stop ik maar halverwege.

Succes en sterkte!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • Antwoorden 166
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Goedemorgen,

Gem, ik had al geen vakantiegevoel omdat ik meer een klusvakantie had dan een rustvakantie. Weer vol ertegen aan valt een beetje tegen, maar is ook wel weer lekker omdat het een vast weekritme geeft. Ik ben van mezelf niet zo'n structuurmens. Wel heb ik nog moeite op tijd naar bed te gaan, omdat mijn kinderen vakantie hebben en er veel later in liggen dan ik. Ik zit dus nu met een beetje kleine oogjes. Te laat in bed, om de anderhalf à twee uur wakker, dat schiet niet op.

Niettemin, we gaan er weer voor. Het is fantastisch dat ik er in ieder geval geen kater bij heb!

Maak er een mooie dag van allemaal, en neem vooral de eerste niet. Dan komt het allemaal goed.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goedemorgen allemaal,

Het is al donderdag dus weer mijn vierde dag ADB. Gelukkig zijn de lichamelijke klachten weer voorbij. B1 pillen, voor de hersenen en daarmee komt het dan ook weer goed. Het ergste is gelukkig voorbij. Vandaag wordt weer een moeilijke dag op het werk. Er heerst namelijk veel spanningen en komt hoofdzakelijk door een collega die een specialist is in het roddelen over iedereen. Heb besloten vooral mijn kalmte te bewaren en me niet te laten uitlokken.

Gem, ook jij doet het fantastisch.

Delta, fijn dat het zo goed met je gaat.

Anna, ik kn niet leven zonder structuur.

In elk geval iedereen een heel fijne dag, bewaar vooral je kalmte en laat je niet meeslepen door emoties.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

morgen iedereen ,
ja ik heb goed geslapen min de nodige plas stoppen .
geen nare dromen gehad of ik herinner ze mij niet
vandaag weer dagje werken mogelijk 6 uurtjes in een tuin als het weer het toelaat , lekker die verscheiddene taken in mijn werk :-))
ik doe er weer een adb dagje
hasta leugo

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Iedereen een goede morgen.

Mensen die wat te ADB vieren hebben vandaag: GEFELICITEERD en ga zo door.

Maak van deze somber inzettende dag een festijn.


@Gem,
Probeer er vandaag weer wat van te maken op je werk.
Ja, mijn dochter is een muzikaal talentje. Zij is eerstejaars harpleerling, maar speelt op het niveau van ruim 2,5 jaar (technisch bleek ze zelfs heel goed).

@Delta,
De eerste sessies van de behandeling noden je tot het in de puntjes beantwoorden van vele diepgaande vragen, maar je zult al merken bij de reactie van je hulpverleenster dat er ook wat mee gedaan wordt. Je zult ook merken dat ze voor het meest negatieve een postitieve insteek voor je kunnen aangeven, dit alles werkt alleen maar ten goede en je leert er zelf veel positiever, m.n. over jezelf, door te denken. Het stimuleert je zeer in het ADB worden/zijn/blijven. En dat is toch wat je met de behandeling wenst te bereiken. Succes ermee.

@Anna,
Een klusvakantie i.p.v. een uitrustvakantie. Klus maar lekker door, dan blijven er wellicht nog rustdagen over. Je kinderen slapen wel uit vermoed ik.

@Sandra,
Niets zo vervelend als negatieve roddel. Iedereen roddelt weleens, vooral op het werk en over collega's, maar zolang dat niet negatief is er ook niet echt veel aan de knikker. Mensen vergeten wel eens hoe groot de impact van roddelen kan zijn.
Toch wens ik je een fijne dag toe.

@Water,
Wat voor een baas heb jij, dat je na de klusvakantie kunt gaan uitrusten op je werk?
Het is geloof weer geen weer voor een motorritje. Helaas, maar ach, je hebt nog zoveel werk te verzetten. Maak je nieuwe huis tot een prettig toeven nestje.

@Blacky,
He, mijn plasstop zat nu een kwartier voor de wekker. Geen omdraaien aan dus en de moeite niet om terug onder het dek te kruipen.
Jij werkt graag in de tuin en dat staat zo lezen op het programma voor je bij je cliënt. Geniet ervan en ik hoop voor je dat het droogblijft tot je ermee klaar bent.
Geniet van de dag.

@Liane,
De Refusal zorgt er niet voor dat je niet drinkt, dat doe je echt ZELF. Ook de dagen dat je geen Refusal slikt, werkt de Refusal. Als je ermee stopt na langdurig gebruik, is het zelfs zo dat het nog werkt tot 2 weken na de laatste inname. Lees de bijsluiter er maar eens op na.


Ik ga me zo eens wassen en aankleden, een boterhammetje eten en dan naar mijn afspraak bij het UWV.
Ik ben altijd haar eerste cliënt, zal wel zijn omdat ik altijd mooi op tijd ben.

Voor ik weg ga, kom ik nog even piepen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goedenmorgen

Ik voel me heerlijk uitgerust na mijn dagje in de bossen.
Wat is dat toch heerlijk als je aan de rand van het bos leeft...en we zagen gelijk al een hert toen we aan de wandel gingen.
Mijn whippet stond helemaal stijf...pootje omhoog....en ik moest haar echt een hartig woordje toespreken............
----"als je gaat jagen moet je aan de riem...weet je nog wel..en dat vind je niet leuk...vooral niet in zo'n mooi groot bos...en ik vind dat ook niet leuk...kijk liever hoe je heerlijk vrij rondhuppeld, snuffeld en met stokken sleept en dingetjes begraaft en met Scooby speelt en rent".......

Ze keek me met haar reebruine ogen strak aan....keek nog een keertje naar waar het hert verdwenen was en toen werd haar blik weer iets zachter en meegaander en is ze de hele 2.5 uur wandeling een lief , braaf hondje geweest.

Ik moet vandaag mijn huis wat opruimen maar ik ben heel goed bezig geweest deze ADB dagen en heb het elke dag een beetje bijgehouden.
Maar morgen komt mijn moeder en mijn oudste zus die in Berlijn woont met zoon en kleindochter op de lunch.

Dus fruit halen voor een groot fruithapje, lekkere broodjes en kaasjes, eitjes en kikkererwtenpate en nog wat lekkere gerookte zalm.
Hopen dat het mooi weer wordt zodat we ook nog even lekker hier in mijn natuurgebied aan de wandel kunnen.
Normaal zou ik de alcohol on de kast verstoppen om gelijk te benuttigen als ze de deur uit zijn maar daar heb ik nu helemaal geen behoefte aan.
ik voel me sterk en wens jullie dit ook toe.
Fijne dag!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Safi, die felle jachthondenblik he.. haha.. gisteren ging ik hardlopen met hond... hij moet stukken aan de lijn, hij mag op een paar stukken los met de lijn achter zich aanslepend, en hij mag stukken gewoon echt los (als er maar geen ontsnappingsmogelijkheden zijn. Alleen ergens tijdens het stukje los vond meneer een dode meerkoet, of zoiets, het had zwarte vleugels hihi.. tja en toen kon ik dus een kwartiertje op de plaats gaan hupsen.. bij mijn hond zie ik het aan de staart, dan gaat ie in de zwerfstand, zijn fiere krulstaart hangt dan laag en hij sluipt als een geslagen hond rond, allemaal show, en zolang die staart zo staat is ie niet bereid om te luisteren en ook niet te pakken.. dus maar wachten tot de staart weer in de normale hondenstand staat en dan luistert ie weer.. jij hebt het met jouw hond met ogen, ik met de staart hihi...

ik hoop voor hem dat hij vandaag geen veren hoeft te poepen, lijkt me knap pijnlijk ;)

nou, nog even snel mijn ontbijtje wegwerken, naar mijn werk en dan op naar de 5e droge donderdag en dat gaat wel lukken. Het verbaast me eigenlijk hoe makkelijk het dit keer gaat... Ik weet niet meer hoelang ik bij mijn vorige minderpoging niet gedronken heb maar toen was het veel moeilijker omdat ik er zelf niet genoeg achter stond. Nu weet ik ook niet of het voor eeuwig zal zijn maar in ieder geval drink ik vandaag niet!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

In het noorden en noordwesten soms wat regen, later ook elders.

De bewolking overheerst en in het noorden en noordwesten valt er af en toe lichte regen. De temperatuur ligt rond 16 graden bij een zwakke tot matige, aan zee een (vrij) krachtige, wind uit zuid tot zuidwest. In de loop van de middag trekt de neerslag langzaam oostwaarts, maar het kan wel tot ver in de avond duren voordat deze ook Limburg bereikt. Bovendien neemt de activiteit wat toe en is ook onweer niet uitgesloten. De middagtemperatuur loopt uiteen van 20 graden vlak aan zee tot 23 graden in het zuidoosten en oosten van het land. De zuidwestenwind is matig, langs de kust en op het IJsselmeer krachtig, later hard. In de nacht van donderdag op vrijdag trekt het regengebied naar Duitsland weg en krijgen we te maken met enkele opklaringen maar ook nog een bui. De wind blijft in de zuidwesthoek zitten en verandert weinig van kracht. Het minimum ligt rond 15 graden. Vrijdag overdag wisselen wolken en zon elkaar af en kan er een enkele bui vallen. De middagtemperatuur ligt dan tussen 18 en 22 graden. Er staat een matige, aan zee een (vrij) krachtige wind uit zuidwestelijke richtingen.
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goedemorgen allen,

Ben vandaag vrij.... nou ja vrij... mijn zoontje wordt straks opgehaald en gaat met zijn vriendje naar het dolfinarium...echter het vriendinnetje van mijn dochter wordt hier straks ook afgezet dus zit ik met twee zeer eigenwijze meisjes van 4 jaar hahaha.... mijn dochter en haar vriendinnetje hebben dezelfde naam en ze spreken elkaar aan met hun voornaam plus achternaam...echt lachen...ben benieuwd wat die twee willen gaan doen vandaag...en wat ik moet doen dus hahahaha.....

Zelf doe ik altijd de betalingen op de laatste donderdag van de maand en dat is zo een beetje het enige wat ik moet doen voor mijzelf...

Ik wens een ieder een hele fijne dag en dat al jullie wensen mogen uitkomen....

Wat mij helpt is om te focussen op de positieve/mooie dingen van het leven... i.p.v. te klagen over wat er niet goed aan is of anders zou moeten... dat is namelijk wat ik altijd deed toen ik nog dronk en gebruikte...

Acceptatie is het antwoord op al mijn problemen. Als ik verstoord ben dan is dat omdat ik een persoon , plaats , een situatie-hoe mijn leven is- niet accepteer en ik kan ook geen rust vinden voordat ik die persoon , plaats , en situatie in mijn leven accepteer precies zoals het is en dat het ook zo behoort te zijn op dat moment. Helemaal niets gebeurt bij toeval... alles heeft een reden...

De wereld beoordeelt mij op mijn akties en wat ik doe...ik dacht altijd dat mijn intenties genoeg waren...

En jaren van alcoholmisbruik binnen een gezin laat diepe en pijnlijke sporen na bij ieder gezinslid...dat kost echt heel veel tijd om te helen....wees geduldig met je man/vrouw...en je kinderen... alcoholisme is een familie-ziekte... zodra een persoon los gaat gaan de anderen er in mee... ze gaan hun gedrag aanpassen aan de alcoholist binnen het gezin... er zijn een aantal fasen... eerst werd ik gevraagd of ik wat minder wilde gebruiken en drinken...toen werd er geeist dat ik minderde in gebruik en drinken...en de sfeer werd grimmiger...natuurlijk gaf ik alles en iedereen de schuld dat ik mij rot voelde en dat was het EXCUUS om te gebruiken en te drinken....heel veel ruzies volgden...en al mijn beloften om te stoppen kwam ik nooit na..ik ging stiekem en nog stiekemer gebruiken...het vertrouwen in mij was gedaald tot het dieptepunt... en op een gegeven moment was er alleen nog maar stilte... geen ruzies meer maar ik kon de afschuw en walging van het gezicht van mijn partner lezen...en weer een perfekt EXCUUS om door te gaan met gebruiken want ja thuis is het ongezellig..gek he?... zij ging haar eigen weg maar bleef wel met de kids in het huis...mijn dochter is bijna de eerste 3 jaren van haar leven bang voor mij geweest...ze had mij dan ook nauwelijks gezien en ik gaf de meeste aandacht als ik er al eens was aan mijn zoontje... ook dat heeft pijn veroorzaakt....
Dat onze partners geen ruzie meer zoeken naar verloop van tijd is omdat ze het punt hebben bereikt dat ze er genoeg van hebben en ze weten dat ze toch geen indruk maken wat ze ook zeggen... de boosheid maakt dan plaats voor walging...ze zijn radeloos en verdrietig...voor hen is er geen plaats meer in het leven van de alcoholist... en om dat vertrouwen te herstellen kan alleen maar door aktie en niet door praatjes...ik heb mijn hele relatie lang genoeg gepraat en beloofd...en dat zegt helemaal niets...
Mijn partner vertelde mij later dat ze had gewenst dat ik zou omkomen in een auto-ongeluk of een overdosis zou nemen want ze dacht dat dat de enige uitweg voor haar was...

Vandaag woon ik thuis met mijn gezin en is alles totaal veranderd...het is af en toe werkelijk ongelofelijk als ik vergelijk hoe het was en hoe het nu is....
Alleen had ik dat nooit gekund... ik heb hulp/ervaring nodig van andere alcoholisten die mij zijn voorgegaan...
En ik heb een programma nodig dat mij dit soort dingen leert....
Vandaag ben ik dankbaar om clean en nuchter te zijn en dat ik een programma heb gevonden dat werkt in alle opzichten...

Love and peace

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goedemorgen!

Sandra, roddelen, ach wat armoeiig als iemand dat nodig heeft. Degene die roddelt krijgt de gevolgen vanzelf terug. Je hoeft er helemaal niets mee, gewoon niet op reageren of zeggen dat het je niet interesseert of dat hij of zij wel een wandelend roddelblad lijkt.

Ziza hahaha ik zie het al helemaal voor me, jij met 2 van die eigenwijze dametjes. Daar kun je natuurlijk nooit tegenop!

Saffi, veel plezier morgen met je familie.

Vandaag ga ik mijn koffer pakken en daarna ben ik ruim een week weg. Ik zal aan jullie denken!

Gisteren kreeg ik goed nieuws over de uitslag van een onderzoek van een familielid.
En toen ik met mijn mannie in een eetcafe zat zei hij ineens dat hij drastisch wil minderen met bierdrinken. Zijn conditie is de laatste tijd slechter en daar baalt hij enorm van want hij sport erg veel.
Dus we dronken lekker samen spa.

Zomaar 2 geschenken die me in de schoot werden geworpen.

Fijne dag allemaal!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Tapas....Mooi verhaal .....toch wel handig dat je dat met zijn staart stand ontdekt hebt. Sta je tenminste niet als een gek te schreeuwen: KOM HIER...want als ze in de jacht mood zijn is het echt moeilijk ze te stoppen.
We hebben mazzel dat we ons hondje al als puppie hebben gekregen en gelijk vanaf het begin los heb laten lopen alleen als ze stout was moest ze die dag aan de riem....
Konijnen jagen...paar dagen aan de riem.....
Konijn doden..hele week aan de riem.....
Ze is nu 8 jaar en heeft misschien 6 wilde konijnen gedood...wat ik wel erg vind...maar dan denk ik altijd maar weer dat de kraaien of andere roofvogels ook weer een lekker hapje hebben.

Iemand vroeg me laatst of ik ook Indiaase kaas maakte.
Ik heb net een heel lekker kookboek uit de bibliotheek gehaald ( schrijfster Madhur Jaffrey's vegetarische gerechtenen) daar staat een simpel in recept

2 L volle melk
3-4- eetlepels witte azijn.

* Doe de melk in een grote, zware pan en zet op middelhoge warmtebron
* Zet een vergiet klaar in de gootsteen en bkleed deze met een schone theedoek of 3-4 stukken vierkante kaasdoeken van minstens 60 centimeter
* Laat melk aan de kookkomen en zet warmtebron laag. Voeg snel 3 eetlepels witte azijn toe en roer.
Het mengsel gaat nu schiften,waarbij dunne, groenige wei zich afscheidt van de donzige witte wrongel. Gebeurt dit niet dan nog 1 theelepel witte azijn toevogen en roeren.
* Giet het geschifte mengsel door het beklede vergiet. Het grootste gedeelte van de wei loopt weg
* Na 6-10 minuten uitlekken kun je de verse kaas nu eten.

Voor panneer een hardere indiaase kaas die je wilt bakken moet je de uiteinden van de kaasdoek vastpakken, de doek opdraaien en er zoveel mogelijk water uitdrukken. Je krijgt dan een rond bundeltje met een stuk opgedraaide doek erboven. Knoop een touw om de doek. Leg het in de gootsteen op een plank leg er nog een plank boven op en een gewicht van 2.25 kg gedurende 3-4 minuten.
De kaas in nu klaar om te bakken. Je kunt de kaas 24 uur in de koelkast bewaren maar gelijk eten lekkerder.

Kruiden van de kaas doe je gelijk na het uitlekken bv met 1/2 theelepel gedroogde rozemarijn, tijm en oregano
of met 1 theelepel komijn zaad ...komijn zaad eerst licht roosteren in zware koekepanen grof maalen.

Zo nu moet ik eerst boodschappen doen...zo heerlijk zonder al die zware flessen drank.

Laaaaaater!!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Kate

Dat is zijn de mooiste geschenken van het leven:heart:

En ga je nog ergens naar een ver oord? In ieder geval een hele fijn vakantie!

Ziza
Met kleine meisjes ga ik altijd taart of koekjes bakken dat vinden ze echt fantastisch...'kweet het is niet erg feministisch...maar so what...zij vinden het echt heel stoer!!
Veel plezier...en je kan ze nu heel wat beter aan dan met die kater van vroeger:D

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goedemorgen Allemaal,

Gisteren niet op het forum geweest, even een stukje doorgenomen.

Kohtje, de naam Fauve is inderdaad van een Fauve de bretagne.
Wilde graag een Fauve, maar het is er niet van gekomen.
Ik heb sinds 3 jaar een eigenwijze en ontzetend lieve York, hij is nu 13 1/2 jaar. Meegenomen van een vriendin die zwaar aan de drank was. Hij zou een week blijven, nu dus 3 jaar.
Is gelukkig in goed overleg gegaan met mijn vriendin, zij is blij dat er goed voor hem gezorgd wordt.

Corrine,

Ik solliciteer me ook gek, maar helaas.
In september loopt mijn WW af.

Verder wil ik nog even melden dat het gisteren niet goed is gegaan, heb een fles wijn opgedronken.
Voel me nu schuldig en triest.

Groetjes

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Tolie
Ben je er nog ergens? Hoe was het met je spa rood?
Net zoals jij ben ik hier zeer nieuw, een echt groentje!
Het valt mij moeilijk al het getater hier bij te houden , 1 door tijd en 2 dat ik vermoed dat de meeste vaste forumers al de eerste moeilijke periode achter de rug hebben (? sorry folks, als ik me vergis)
Ik ben ook heel hard aan het vechten om de eerste dagen door te komen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Fauve dat is niet zo'n goed bericht, begrijp dat je baalt. Maar vallen en opstaan, toch? Elke dag weer een kans.
Ik vond jouw naam zo leuk omdat ik dan altijd dacht aan een verfransing van "foof". "Ze foof (fuifde), maar nu niet meer". Nou, een enkel keertje dan nog....
Maar een Fauve is inderdaad mooi.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ja Helena, ik zat vanmorgen ook te denken waar Tolie is gebleven.
Ik ben trouwens ook nog maar een groentje op het forum hoor. En soms weet ik van de oudgedienden ook niet waar het allemaal over gaat. Tja, je haakt gewoon in op een gesprek dat jou aanspreekt. Het is net een receptie maar dan zonder de wijn en het bier. Je loopt van groepje naar groepje en waar je een interessant gesprek hebt, blijf je even praten. Soms serieus, soms hilarisch, soms zomaar gewoon dingen van de dag. Zo zie ik het.
En hoe gaat het met jou?
Safi, dankjewel voor het kaasrecept, ga ik doen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Benthe

Ja die vergelijking met een receptie is misschien nog de beste. Alhoewel ik daar een hekel aan heb, vooral als je er niemand kent. Ik voel me dan enorm onwenning, alhoewel ik normaal een grote mond heb. Zo voel ik me hier ook wel wat.
Ik ben mezelf aan het volpompen met positieve gedachten en blijf bij mijn besluit: het doel wordt niks meer drinken. Het is momenteel vallen en opstaan. Precies of het "monstertje" doorheeft dat ik hem wil vermoorden, aargghh.....

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Fauve, dat is altijd een heel goed idee, jezelf eens lekker laten verwennen, je voelt je daarna vast beter. Dat ben je waard!
Helena ik hou ook absoluut niet van live-recepties, meestal nogal aangeschoten gebral en oh jongens wat zijn we toch lollig. Maar hier kun je tenminste even nadenken over je woorden en hoef je niet ontzettend orgineel te zijn.
En je kent hier nu ondertussen toch al een aantal mensen?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden

×
×
  • Nieuwe aanmaken...