Spring naar bijdragen

woensdag 3 oktober 2007


blacky

Aanbevolen berichten

want ze dwingen me om mezelf te onderzoeken en moedigen mij aan te groeien . cher
goeden morgen adb'ers ,
was beetje lang als openings draadje ;)
een kort maar wel ik voel mij weer lekkerder in mijn vel nachtje .
ik wens iedereen die iets doormaakt veel sterkte toe .
aan iedereen die iets te vieren heeft :present:
mij is het deze morgen al gelukt om de fotos doot te mailen aan mijn eigen hi hi is al iets ;)
vandaag zijn ying en yang 5 maanden en morgen hebben we wereld dierendag
zo nu eerst kattenbakken verversen ja ja ochtendstond heeft goud in de mond

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • Antwoorden 319
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Goedemorgen blacky, Delta,

Het is woensdag dus we zitten al in het midden van de week. Blacky een mooi slogan om de dag te beginnen.
Ik ga aan mijn koffie en geniet eerst van het eerste uur van de ochtend en vervolgens stort ik mij in het hectisch leven van een werkende.
Voor idereen een mooie dag en neem zeker de tijd voor jezelf.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Aan alle saaie, opwindende, lieve, sterke, fijne en andere forumleden een goede morgen.

Blacky als je begint met de kattenbakken schoonmaken, zou ik zeggen dat de morgenstond wel wat anders in de mond heeft.

Ik zit me heel onverstandig te ergeren. Normaal gesproken, als er een pakket bij je bezorgd wordt, kun je 's morgens bellen hoe laat ze ongeveer komen. Zo niet bij TPG-post. Zit ik hier misschien de ganselijke dag aan hus gekluisterd.
En of ik nou plannen had om van alles te gaan doen? Welnee, ik moet nog van allerlei werk afmaken aan de pc, dus waar maak ik me nu druk over?
Mensen zijn soms rare beestjes.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goedemorgen allemaal!

Ja, Benthe, dat is mega-ergerlijk, dat gewacht op iets dat bezorgd of gerepareerd moet worden!

(Het is toch, hoop ik, niet een pakket dat je aan jezelf heb toegestuurd... Ik las namelijk dit:

quote:


Originally posted by:
blacky


mij is het deze morgen al gelukt om de fotos doot te mailen aan mijn eigen hi hi is al iets
;)




en vroeg me toen af, wat daar het nut van zou kunnen zijn...)

Fijne dag gewenst, iedereen!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goeiemorgen, ben ik toch blij dat mijn kat buiten zijn behoeftes doet, heb zo'n hekel aan kattenbakken verschonen, maar blacky, de jouwe is weer schoon! lekker!
ik mag ook weer met frisse tegenzin gaan werken, niet het werk zelf hoor.. meer de sfeer en de veranderingen na de verhuizing in juli.
ik denk dat ik gewoon ook aan een vakantie toe ben, even wat anders, heb dit jaar nog maar 1 week vrij genomen, is niet zoveel geloof ik ...

voor Marieke, hebben jullie bij het wijkteam geen buurtregisseur? oftewel een agent die speciaal is aangenomen om conflicten in de buurt aan te pakken? Hier namelijk wel en ik ken verschillende mensen met overlast die er toch wel wat aan gehad hebben.. dan gaat zo'n agent voor jou, of samen met jou, het gesprek aan met de buren en krijgen ze een waarschuwing.
wat lijkt me dat een hel als je buren je bewust gaan lopen treiteren. Ik woon ook in een volksbuurtje maar dit straatje is aardig import, dus veel van buiten de buurt en mensen gaan gelukkig sociaal met elkaar om. Ik weet dat het een paar straten verder wel anders is.

Ik ken dat Benthe, hoewel ik niet vaak een pakje verwacht, maar met reparateurs enzo.. komen tussen 8 en 12 en staan dan kwart over 12 op je stoep.. grmpfffffff en jij zit vanaf 8 uur al gedouched en al te wachten...

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goedemorgen zonder zorgen.

Redelijk geslapen vannacht , wel een paar keer wakker geworden terwijl ik normaal gesproken in 1 ruk doorslaap.Net bloed laten prikken , ben weer 4 buisjes bloed armer.Ik ga eerst maar eens eten want ik verrek van de honger en dan weer terug naar het baasie.

Prettige dag allemaal verder.

Grtzzzz

Sjakkie

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Beste forum leden: GOEDE SMORREGENS!!! He Sjakkie, net een heel bericht naar je geschreven bij 'wie is wie', fijn je hier te lezen.

Ben al heeeel lang bezig met het schrijven voor mijn internet therapie. En mensen, ik vind die therapie echt GE WEL DIG. Ik leer anders denken en doen! Nog nooit zo'n goede behandeling gehad.
Ik kan nu rustig achter m'n pctje nadenken en antwoorden wanneer ik daar tijd voor heb. Dagen dat ik het kan toepassen en doelen voor mezelf stellen.

Het goed GOED!!! met jullie ook hoop ik, want nu nog alles lezen gaat me echt niet lukken, vandaag ben ik er wat meer.


p.s. water: niks saai!! juist zeer indrukwekkend, heerlijk helder WATER, puur natuur, helemaal zichzelf, THATS YOU!! Kanjer

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Toch nog ff naar het draadje van gisteren gekeken.

Pippi.........................Ga om 11.00 eens iets heel anders doen, iets wat echt leuk is!!!
11.00was voor mij (vroeger) ook zo'n tijdstip. Stap 1 is in ieder geval om in je hoofd te prenten dat het ZEER ABNORMAAL is om op dit tijdstip te beginnen. Misschien helpt dit?

Erica, ik weet niet veel van je maar in die paar zinnen lees ik wel dat het wel heel knap is hoe je dat allemaal voor elkaar hebt gekregen.

He Tollie, je gaat lekker he????!!!!!!!!!!! WE GAAN ERVOOR! :present:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Bij mij is het ook fraai gewoontjes allemaal. Het enige is dat ik gisterenavond in mijn voorsteldraadje iets van een aanpak voor mezelf gemaakt heb en ik wat verder vooruit wil kijken. Tot en met zondag ga ik niet drinken en dan pas ik mijn plan weer aan.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Benthe,
Was weer weg en ook weer terug. Nee hoor deze planoloog is niet zo planmatig voor zichzelf, ik ben zelfs een echte chaot. En ja mijn scriptie, vorige week was ik wel erg bezig met het niet drinken, gestressed voelen, slecht slapen....kortom ontwenning. Dat koken voor 100 mensen dat vraagt ook vrij veel. Heb dus veel in te halen. Krijg op dit moment de kriebels van de berg vooruitgeschoven werk, zoveel ideeen in mijn hoofd en schetsen op papier maar nog lang geen tekst. Het gaat matig met mijn scriptie maar ik denk wel veel helderder dan voor het stoppen. Het is een goede investering nu het oogsten nog.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Eigenlijk, ja Erik jouw antwoord doet me daar aan denken, wat weten we toch vaak heel goed, wat goed is voor een ander en wat gaan we zelf vaak precies de andere kant op.
Hoe zou dat nou komen?

Trouwens aan allen die herkenden hoe ergerlijk het is om de hele dag op een pakket te gaan zitten wachten: dank. Kijk, dat zijn van die reakties die mijn gremlins de deur uit houden, dan kan ik er ook weer om lachen.

Delta, ga jij met je rotorbladen mijn ballontouwtjes doorzagen als ik op 300 meter hoogte zit? Bedenk dan wel dat ik nog ergens een ouwe F16 heb staan... wrooaaarrrrrrhhhh!!!!
De beeldspraak vind ik wel erg leuk. In een vliegtuig ga je maar door, in een helicopter heb je ook overzicht, maar kun je even blijven hangen om bepaalde dingen wat nader te bekijken.

RJB, als je nog leest vandaag, jij krijgt van mij een extra grote :present: omdat ik vind dat je je zo sterk ontwikkelt.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Benthe, ja je eigen therapeut, zo heb ik het nog nooit eerder ervaren. Heb nu voor het eerst het gevoel ECHT iets aan mijn drank(mis)bruik te doen. Zit er ook niet meer zo bovenop, maar ben wel actief bezig om mezelf te veranderen in het denken. Ik heb ontdekt dat ik zeeer veel niet helpende gedachten had. Oftewel veel negatieve gedachten m.b.t. drank.
Dat helicopter gedoe spreekt me ook wel aan. Even ergens boven blijven hangen, goed kijken, nadenken, en dan pas weer verder wroeoeoeoemmmmmmmmmmm..............!!!!!!!!!!!!!!!!!

(ellendig he zolang wachten op je pakje, maarja des te groter als je het eindelijk hebt :musicnote:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ha Pippi, kleine rampen kunnen ook vermoeiend zijn he?! Zet 'm op vandaag Pippi, jij bepaalt zelf wat je wilt en wat je tempo is, ik leef gewoon met je mee want ik kan me je dubbele gevoelens best goed voorstellen. Maar geloof me, het leven ziet er totaal anders uit als je die ZOOI de baas wordt!!!!
Rustig aan hoor Pippi, fijn dat je nog schreef.:heart:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Pippi, wat ontzettend herkenbaar! Dagen die kruipen, dat ken ik dus niet meer. Maar wat roept dit veel bij me op. Dit komt dus echt door de alcohol. Ik kan het niet precies uitleggen, maar ik denk dat ik alleen maar met de drank bezig was, want alleen met drank voelde ik me nog echt goed. Maar dit is wel al weer lang geleden. Er ging een wereld voor me open toen ik anders ging leven. En ik zou nooit meer terug willen, nu vliegen de dagen en dat vind ik nu jammer.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hallo allemaal,

Even het draadje gelezen,
Zoveel verschillende dingen, dat ik even niet weet hoe te reageren.

Het verschonen van kattenbakken, of juist niet, het wachten op postpakketjes, het ondernemen van ballonvaarten en erdoorheenvliegen met een F 16, het prikken van bloed(toch niets ernstigs Sjakkie?) en het ozo moeilijk hebben zoals Pippi.

Pippi mijn eerste week zonder alcohol (vorige week)kwam ook geen eind aan, het leek wel een maand of zelfs langer. De week sleepte zich voort.
Deze week (week 2 zonder alcohol) gaat al aanmerkelijk vlugger.
Misschien dat het geen alcohol drinken of zeer weinig je ook wel de tijd teruggeeft.
tijd om van alles te doen en te ondernemen.
Lees dit draadje maar eens; van scripties schrijven tot werken tot ballonvaarten maken.
Is ook allemaal de moeite waard joh.

Heb zelf de afgelopen 2 dagen weer op mijn VMBO school gewerkt.
De dinsdag als het weer voor even voorbij is was altijd een reden om weer te drinken.
gisteravond dat dus niet gedaan.
Ik merk dat alles anders wordt nu, ik functioneer beter en kan beter tegen die drukke kinderen.
Vroeger voelde ik me er nogal eens persoonlijk aangevallen, nu gaat dat veel beter.
Ik heb veel meer geduld en humor.

VANDAAG DRINK IK NIET

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Pippi Dat valt reuze mee,
Ik heb echter hypoglykemie, (lage bloedsuiker spiegel).
Daar is drank erg slecht voor.
ik dronk dus de laatste 15 jaar zo'n 3tot 4 glazen per dag, maar als je vreselijk moe bent en regelmatig pillen slikt om beter te slapen tellen die glazen wel dubbel.
Joh het forum wij allemaal is er voor je hoor, geloof me maar

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Lieve Pippi,
de dag kruipt om omdat je wacht op het moment dat je mag drinken, ik had dat ook. Toen ik eenmaal de beslissing had genomen VANDAAG niet te drinken, had ik tijd tekort.
Ik heb ook zó geworsteld om het met één, twee drankjes per dag te doen, en dat biechtte ik hier dan weer op. En toen, 's nachts om een uur og 4 dacht ik: ik moet geen afspraak maken met het forum, of met Tactus, of mijn huisarts, nee, IK MOET EEN AFSPRAAK MAKEN MET MEZELF!!!!
En dat was voor mij de doorbraak. Ik dacht: morgen, overmorgen, na hetweekend?
Nee, als ik het dan toch voor mezelf doe, vandaag, nu! En toen uur per uur, dag na dag.
Ik heb er wel ondersteuning bij van de Refusal, dat geeft een stuk rust: ik kán vandaag ook niet drinken.

Maar de belangrijkste motivatie komt uit mezelf, voor mezelf!
En het gaat! Het gaat zelfs goed!!
En daar had ik mezelf niet toe in staat gedacht!
Probeer het, ontdek dat de hunkering naar alcohol verdwijnt na een half uur, of na iets te eten, of te drinken! Dat alleen al ondervinden helpt je zo goed!
Ga ervoor!
liefs, Tolie

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden

×
×
  • Nieuwe aanmaken...