Spring naar bijdragen

dinsdag 9 oktober 2007


water

Aanbevolen berichten

Hier nog even speciaal voor Pippi:

Als ik mezelf dingen teveel aantrek, dan zeg ik dit tegen mezelf:

"Laat de dingen maar los.. Laat de dingen maar gewoon zijn, zoals ze zijn. Heb er geen oordeel over. Bekijk de dingen met een milde Boeddha glimlach. Je hoeft je er niets van aan te trekken, je kan er gewoon naar kijken: ze drijven voorbij als stukken hout op een rivier"..

Mij helpt dat, altijd, enorm!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • Antwoorden 202
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

quote:


Originally posted by:
RJB

Hier nog even speciaal voor Pippi:




Als ik mezelf dingen teveel aantrek, dan zeg ik dit tegen mezelf:




"Laat de dingen maar los.. Laat de dingen maar gewoon zijn, zoals ze zijn. Heb er geen oordeel over. Bekijk de dingen met een milde Boeddha glimlach. Je hoeft je er niets van aan te trekken, je kan er gewoon naar kijken: ze drijven voorbij als stukken hout op een rivier"..




Mij helpt dat, altijd, enorm!



Yep, een hele wijze en het werkt, geen oordeel hebben over iets dat buiten jezelf is.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@RJB
Het is wel goed dat ook ik hier aan herinnerd word, ik had het ooit geleerd in een therapie gericht op ontspannen van spieren en leren slapen. Niet het actief doen alsof problemen niet bestaan (mezelf iets wijsmaken) en ook niet midden in de nacht het zoeken naar oplossingen die er op dat tijdstip niet zijn maar gewoon bekijken zoals ze zijn, ja ik ben vaak zo in slaap gevallen "kijkend naar stukken hout in de rivier" Ook overdag is de tip voor mij wel nuttig, dan leer ik wellicht eens mijn oordeel niet zo op straat te gooien :) Het niet uiten van een oordeel is stap 1, stap 2 is het niet hebben van een oordeel. Dat is een lastige voor mij.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Soothe, ik vond jouw pleidooi gisteren over het rationeel denken zeer sterk en op zijn plaats.

Verder leer je jezelf hier heel goed kennen en dan heeft het soms niet eens met alcohol te maken, maar met zelfkennis. Ik kan mijn sterke em zwakke punten eruit halen. Ik trek me de dingen van een ander niet meer zo snel aan als vroeger, ik vind het moeilijk om iemand lik op stuk geven, met emoties om te gaan enz. enz.
Ik lees dingen die mij aan het nadenken zetten, dingen waar ik zelf niet zo snel achter zo zijn gekomen.
Het forum is leerzaam, warm, en soms heftig en pijnlijk, maar dat is het gewone leven ook.

Ik hoef me hier niet te verschuilen, ik kan mezelf zijn. Ook dat heb ik moeten leren.
Dat ik na een stevige val, de moed heb of de kracht om weer op te staan en door te lopen op die eindeloze weg naar een alcoholvrij leven, heb ik ook aan het forum te danken.

Ik heb maatjes leren kennen, die het net als ik moeilijk hebben met het stoppen van alcohol en mij begrijpen in mijn strijd en gevecht.

Ik ben er nu ook achter dat NIETS, maar ook NIETS het waard is om te gaan drinken, maar ik ben er ook achter gekomen dat de verslaving erger en groter is dan de grootste wilskracht.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Sorry Tapas, Pippi en Blacky, ik vind het jammer dat ik (mede)debet ben aan de sfeer nu. Was niet zo bedoeld en bovendien is het nu wel klaar zo. Niet net een regenjas aan trekken of je kop in het zand steken als net de zon weer schijnt. Ik had niet helemaal door wat voor een impact het allemaal had, ik begrijp het ook niet maar dat doet er niet echt toe. Het is zo opgevat door menig een. Voor mij is het weer allemaal helder. Voor mij is de sfeer nu veel beter als voor de discussie. Ga vooral niet dit forum mijden om mij of wat ik aanwakkerde.


Voor mij is het nu wel goed even afstand van dit forum te nemen. Niet omdat ik boos ben of omdat ik mijn problemen weg druk maar gewoon omdat een gezonde afstand werkt voor mij om dingen in perspectief te zien. Ik laat jullie lekker een paar dagen alleen. Vrijdagavond kom ik denk ik even buurten, dan is het ook tijd om nieuwe afspraken met mezelf te maken. Die schrijf ik hier gewoon wel op. Laat het voor jullie bamboe in de wind zijn. Als ik iets beschrijf en ik benoem het evt. glaasje niet als een probleem dan ervaar ik het niet als een probleem. Indien wel dan roep ik wel om hulp, oke?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Erik, jij bent er geen schuld aan, en Safi evenmin, er speelt genoeg door mijn eigen koppie vandaag. Dit is inderdaad een discussie die vaak voorbij komt en die zo oeverloos is. Wat ik al eerder schreef, drinken of stoppen is gewoon duidelijk. voor veel van ons is het zuipen of stoppen, het hele grijsgebied daartussen, minderen, af en toe drinken, hoeveel glazen, uitglijer of niet.. is gewoon een heel ingewikkeld gebied en voor iedereen anders en dat mag ook.

Voor de een is deze discussie heel zinvol en mag ook gevoerd worden, voor mij momenteel even niet want ik kan er gewoon niks mee en ik zit ook in mijn maag met Joann, sorry, wil haar graag loslaten, het is haar leven en ze moet doen wat zij wil.. maar soms heb ik gewoon moeite met afscheid nemen en zeker op deze manier en dan nog het gekissebis over hoe bepaalde woorden wel of niet bedoeld zijn erbij maakt met mijn eigen onrust vandaag dat ik er even niet zo goed tegen kan.

Voor mij zelf gaat dit forum veel meer om de randvoorwaarden die het drinken betreffen, dus omgaan met emoties, spanningen, triggers die je normaal doen drinken, ander gedrag aanleren ipv drinken, hoe ga je daar mee om. Het gaat mij niet om definities als wat is droogstaan en wat is minderen en wat is alcoholisme en wat is alcoholmisbruik, het gaat me om de mensen en het gevecht dat ze leveren, vaak winnen en soms ook verliezen, maar dan toch weer overwinnen.. en de ozo boeiende processen die daarbij horen.

Jammer Karinneke, nu weer op zoek naar de volgende job.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

quote:


Originally posted by:
delta2

quote:


Originally posted by:
erik


Voor mij is de sfeer nu veel beter als voor de discussie.





Voor jou misschien wel, Erik, anderen denken daar heel anders over!



Dat merk ik ja, daarom heb ik toch ook al sorry gezegd. Ik snap niet precies wat er aan de hand is nu en waarin ik mezelf aangesproken zou moeten voelen, tussen Safi en ik is de lucht geklaard heb ik het gevoel en verder is er een hoop gediscussieerd en heb ik ook zelf wat geleerd.

Maar, wat wil je zeggen met je opmerking delta2, waarom vertel je me dit op deze manier en wat verwacht je van me dat ik er mee doe? Ik vraag het maar want ik heb geen idee namelijk.

@Tapas, ja dat is rot denk ik met geregelde nieuwe instroom van mensen. Voor mij was het de eerste keer, ik kon niet weten dat het al zo vaak eerder geweest was. Ben blij dat ik me van jou niet schuldig hoef te voelen.
@Karinneke, jammer joh van die baan. Volgende ronde nieuwe kansen. Niet gedronken ook met een tegenslag is sterk van je.
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Tapasje, :heart:

Karinneke, jammer, maar wel goed dat je nu niet naar de fles grijpt.


Ik dacht dus ook dat ik me alles niet meer zo aantrok, maar ik heb weer wat geleerd. Ik ben gewoon nog met Joann bezig en vind het jammer, dat ze ons op deze manier gaat verlaten.
Joann je hebt zo gevochten en de laatste 3 maanden stond je helemaal droog.
Er moet wel iets ergs gebeurd zijn, dat je nu de strijd opgeeft. Hopelijk zien we je toch nog terug. Ik wens je in ieder geval heel veel sterkte met alles. Dikke knuffel :sun:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Marion,

Denk nu eerst aan jezelf, met Joann bezig zijn is niet goed voor je. We kennen Joann langer dan vandaag. Laat haar maar uitrazen, dit is in het verleden vaker met haar gebeurd.
Over een paar dagen is ze er weer. En heb jij je energie weggegooid. DENK AAN JEZELF.

liefs Ferry.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Cal, helemaal duidelijk je uitleg en ik denk tevens enorm verstandig!!! Inderdaad als je zo veel hebt meegemaakt in je jeugd en dan al die jaren het eigenlijk niet onder ogen kon komen, en dan ineens alles, dat is te veel.

Wil ik wel nog even zeggen dat ik je harstikke knap vind!!! :camera:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Nok nok nok
Het klopje van Houtje.

RJB bedankt voor je reaktie. Ik vond het zelf ook een verhaal dat me zelf aansprak. Een mooi wam web dat zo dicht wordt als een quilt.

Kaia, ook bedankt.

Tapas,
Rustig aan dan breekt het lijntje niet.

Ik kom maar even kijken, heb mijn programma voor overdag bijna erop zitten en ga nu doorschakelen naar de avond, kijken of ik nog een mooie zijden sterke draad kan oppikken voor mijn web of quilt.

Vanavond moet ik weer weg, zeer vervelend, ik heb er een hekel aan om 's avonds weg te gaan, maar binnenkort zal ik ook op één avond in de week weer gaan werken, dus het is niet anders. Vroeger zag ik er nooit tegenop (het roekeloze van de alco vrees ik).

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Zo, middagje met diepe gesprekken hier. Ik bedoel hier aan deze kant van de pc. En ja hier op het forum ook.
Ik hou ook niet van ruzie, maar toch vind ik het helemaal niet erg als men eens verfrissend van leer trekt. Als we het op het forum de hele tijd gloeiend met elkaar eens zaten te zijn zou het op den duur toch wel als mierzoete koek gaan smaken. En je hebt ook wel eens trek in iets pittigs tussendoor.
En gelukkig komt het altijd weer goed.
Maar wat mijn gesprekken betreft, ik kleef hier maar even gauw aan, want ik heb er een grrrr-gevoel van gekregen. Dat lees en schrijf ik dan maar weer weg.
Karinneke, ik wens jou de baan die bij je past en laten we hopen dat het spoedig is.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Oh trouwens hier van het andere lichtgebakje, ik kwam er vanmorgen inderdaad fitter vandaan, fietste de brug over alsof ik een 18-jarige deerne was en ging meteen welgemoed aan het werk.
Alleen mijn gesprekken vanmiddag hebben me een beetje wattig hoofd gegeven, omdat er blijkbaar finaal langs elkaar heen werd gepraat, en dat kost handenvol energie.
Enfin, zonder de lichtbak had ik dan nu waarschijnlijk uitgeput op de bank gehangen, bij voorkeur met een fles, natuurlijk.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Fijn om te horen Benthe dat je al wat voelt...morgen race je die brug over:heart:

Voor iedereen die ook kampt met het niet weten wat voor beroep goed bij hun zou kunnen passen ik heb een hele goeie persoonlijkheids test ontdekt van Jung
Dus wie belang heeft laat het me weten dan stuur ik de link via een PBtje ik heb karinneke ook al een linkje gestuurd

Houtje ik denk dat mijn link hierboven wel een zijden draadje aan je Quilt zal geven

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden

×
×
  • Nieuwe aanmaken...