Spring naar bijdragen

Zondag 30 december! Het is bijna 2008!


Leeuw

Aanbevolen berichten

Lieve mensen van de ADB!

Ten eerste bedankt voor jullie lieve steun, inleving en ervaringen. Daar kan ik wat mee! :D

Gem? Je kwam met melatonine aanzetten, ik zal eens bij een homeopaat nagaan als 2nd opinion en mijn huisarts. Is toch nodig om daar snel eens langs te gaan.

BamBam bedankt voor de titel Nuchter leven, klinkt als: zeer nuttig! ;)

Blacky, thanks! Geweldige woorden en ook Ziza; heerlijke inleving.

Heb niet alle tijd om uitgebreid te reageren. Vandaag een vriendin verteld dat ik vanaf 1 maart wel een gaatje had voor een afspraak... ze ontplofte zowat van: WAT? Hahahah, mijn tentamens, werk, vakatie en dergelijke hakt er in. Heerlijk!

Alleen kan ik mijn leven niet in evenwicht brengen met mijn slaap aangezien ik niet wil drinken om juist meer energie te krijgen, mezelf te voelen, emotie en verantwoordelijker met mijn leven om te gaan. Het is heel apart om te realiseren dat ik dat nu even niet heb en ik accepteer het zoals ik accepteer dat mijn lichaam nu juist moet afkicken van geen alcohol.

Vandaag overigens de kroeg in gegaan en ik zag me toch een partij dronken mensen, vervelende mensen, rare vrouwen en mezelf. Nu, ik heb besloten om te gaan salsadansen omdat ze in die scene niet zoveel drinken (past er niet echt bij) en mijn sociale uren in de bioscoop en thuis een spelletje te gaan doorbrengen. Het is raar om mezelf nieuwe gewoonten aan te leren!

Zo, en jullie kunnen ook allemaal nieuwe gewoonte leren als je er maar bewust de juiste keuze's voor maakt om je leven in te delen naar jouw doel, dat wat je bewust nastreeft... het is alleen jammer dat je hersenen voor 90% handelen van uit het onderbewustzijn, routine en dergelijke... en die 10% zo moeilijk is te gebruiken die bewust van jouw is ;)

Maar goed... daarom zitten we gezellig hier want elk moment van dwaling denk ik aan jullie en de doelstelling die ik heb... vandaag heb ik belooft dat ik niet drink en ik ga mijn eigen woord niet breken! :D En zo gaan we heerlijk dag 11 in... Nu eerst eens kijken of ik in slaap kan komen hahaha

Voor iedereen die wakker word

*WRAW!* Geniet van een krachtige en mooie koude zondag, de laatste van het jaar. En realiseer je dat wij het eigenlijk best wel goed hebben in onze warme huizen met internet :D

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • Antwoorden 343
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Tjee Leeuw, wat een power, wat een kracht, en vooral wat heerlijk om te lezen. Dit is nog eens een 'shot' op de vroege morgen. Kan ik goed gebruiken. Jij gaat nu alweer dag 11 in, geweldig. De moeilijke ontwenning heb je achter de rug, de energie komt terug. Dat van die 90 procent, daar geloof ik zeker in. We zijn van die 'gewoontedieren' he? Dat is voor mij het moeilijkste aan niet drinken. De gewoonte kan er weer zo snel in hobbelen. Daar donder ik uiteindelijk dan weer in.
Vandaag is voor mij dag 2 en ik voel nu de energie alweer. Was zwaar gisteren, niet lichamelijk maar vooral emotioneel. Weer opnieuw beginnen. Maar toch is dat niet zo. Elke dag dat je niet drinkt leer je iets van het nieuwe leven. We kunnen het!!!! En we gaan door! Leeuw zet 'm op, het is super geweldig.
VANDAAG DRINK IK NIET, VANDAAG HOEF IK NIET EN VANDAAG WIL IK NIET

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goedemorgen,
weer even een berichtje tussen 2 slaapjes in.

An,
fijn dat je die eerste dag weer hebt gehad!:present:
Geweldig dat je nu alweer de energie voelt!

Leeuw,
hoe dat gevoel vast he? En reken dat je motivatie nog op de proef wordt gesteld!
Geniet echter van dat overwinningsgevoel, dat je die drank al zoveel dagen kunt laten staan!

Ferry,
ook een goedemorgen!

Ik drink vandaag ook niet, hoewel ik het gisteravond even moeilijk had. Luisteren naar de top 2000, zoveel herinneringen en een melancholiek gevoel. Manlief met een glas wijn voor zich... Ik heb even op het punt gestaan, van wat kan mij het schelen, ik LEEF nu! Maar het zou mijn leven wel weer bemoeilijken, want vandaag zou ik dan weer trek hebben in een glas. Wie zegt mij dan dat ik zo sterk ben om het te laten staan? Twijfelgeval, met aan zekerheid grenzend dat ik nog een smoes voor mezelf had weten te bedenken om vandaag te drinken. Daarna met open ogen de valkuil in en in het gunstigste geval weer opnieuw beginnen!
Nu ben ik alweer blij dat ik het niet heb gedaan. Wat had het bijgedragen? Niets! Maar de eerlijkheid gebied mij te zeggen dat ik daar vannacht niet zo over dacht!!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Karinneke,
piekeren maakt dat je slechter slaapt.
Anna heeft een tijdje terug een hele mooie methode geschreven, die zij hanteert bij piekermomenten.
Moet je met de zoekfunctie even terugzoeken, misschien heb je daar wat aan.

Roken? Ik merkte dat ik vannacht daar dus compensatie in zocht. Moet daar ook nodig wat aan doen :angry: Eerst deze dagen maar even door, en dan zie ik wel.

An,
juist door wat mensen schreven op het forum als ze eens een glas dronken (of erger) maakte dat ik dat eerste drankje niet heb genomen! Voor mij zijn jullie heel waardevol!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goede morgen allemaal,

Ik ben al een poosje ingelogd, maar was bezig om gisteren, nog eens helemaal de ruvue te laten passeren. En weet af en toe niet meer, wat nu juist is of overtrokken, kortom wat is nu nog normaal?
Maar ik denk dat de tijd dat zal gaan leren en dat ik me er maar niet meer druk over moet maken.
Één ding weet ik zeker, ik wil niet meer drinken en laat dus die eerste staan.
Doen jullie daar aan mee?

groet Ferry.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goedemorgen.
Yep, ik laat vandaag ook de eerste staan. Goed plan.
Ik vind het toch wel wat hebben, dat aftellen naar een nieuw jaar. Idioot natuurlijk, het slaat nergens op, alleen maar omdat een paar eeuwen geleden ene paus Gregorius bepaald heeft dat op 1 januari een nieuw jaar begint. En toch heeft het iets.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

buenos dias adb'ers ,
gisteren had ik enorme gremlins of hoe jullie hunker naar drank ook noemen , men kruip dan in zijn bedje en denkt na over de reden , uiteindelijk is het een bericht hier op het forum geweest dat mij antwoord gaf , alleen is alleen , en gisteren dacht ik eventjes ik wou dat ik alleen woonde , maar ik besef waar men met tweeen is het al eens flink waait , maar dat alleen wonen ook niet altijd dat is al doet men dan vermoedelijk meer haar goesting ??
benthe mijn poezen zijn momenteel zot van brekkies , ying heeft zelf geprobeert de zak stuk te bijten , indien ik niet zou weten wat liefde is dat weet ik het wel als ik naar ying en yang kijk en hun vastpak , dan loopt mijn hart over van warmte , mogelijk omdat ik weet dat dat dieren mij niet kwetsen ??
mijn rood katerke is niet vergeten zoals niet een van mijn dieren vergeten zijn .
ik wens jullie allemaal een fijne adb dag toe.
albertina welkom
ach ja ik laat vandaag den eerste staan

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Mogge Blacky,
Ik zou me geen leven zonder poezen kunnen voorstellen. Met de hond maak ik veel pret en hij heeft me al voor heel veel terugvallen behoed, maar die speciale liefde die je van katten krijgt, nee, dat is onvervangbaar.
Blacky voor mij is dat dilemma van wel of niet alleen ook de reden geweest waarom ik zo lang heb geaarzeld om te gaan trouwen. Het is dat mijn vriend ook het grootste deel van de dag zijn eigen dingen heeft te doen en altijd wel met iets bezig is en me niet claimt. Maar ik heb in die ruim drie jaar dat ik nu alleen woon, nooit het idee gehad dat er iets ontbrak of dat ik liever samen wilde zijn.
En je goesting doen, ik heb nog nooit zo achterlijk veel gedronken als toen ik in een onplezierige relatie zat. Juist toen ik alleen ging wonen, ben ik pas na gaan denken over mijn drankgebruik en is het me gelukt om er tenslotte helemaal vanaf te blijven. (Tot nu toe hè, laten we niet opscheppen.)
Maar zo zie je, dat is dus voor iedereen anders.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Mathilde,
jij een een zo goed mogelijke jaarwisseling!
Veel sterkte!

Houtje,
veel plezier vandaag met je "oude" forumgenoten!

Benthe,
ik geniet enorm ja. Radio weer aan.
Vannacht lekker hard muziek gedraaid (ouderwetse term eigenlijk), want de buren waren niet thuis.
Geweldig!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Nou zo te zien is het nu gelukt en kom ik deze 1e dag een beetje door de dag is net begonnen en ik ben nu al gestressed!!!!!!!!!!
Ik kan me dat natuurlijk wel goed herinneren van mijn vorige afkick periode maar het voelt zo leeg je hebt niets om in weg te vluchten en dat voelt zo alleen!!!!!!!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden

×
×
  • Nieuwe aanmaken...