Spring naar bijdragen

zaterdag 17 mei


stien

Aanbevolen berichten

Een hele goede morgen,

Geen enkel recept om te veranderen zal enig goed doen zonder
de moed de uitdaging aan te nemen. Je leven in eigen hand te nemen,
je eigen weg te vinden, je eigen lied te zingen en beslissen wat je wilt
worden tijdens je groeiproces.

Fijne "droge" zaterdag!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • Antwoorden 326
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Goedemorgen Stien,

Het gaat goed met me. Af en toe gevallen, maaaarrr... weer overeind gekrabbeld. Dat kennen de meesten van ons wel. Ik heb net een werkstuk af. Pfffffffff... zweet van m'n voorhoofd. Was benieuwd of ik nog bekenden tegen zou komen. Veel nieuwe namen, maar toch ook nog aardig wat oudgedienden. Heb het nog steeds ontzettend druk. Mantelzorg is een fraai woord om te verbloemen dat ons zorgstelsel op alle fronten tekortschiet.

Ik wens jullie allemaal heel veel warmte en inzicht.

Knuffel,
Zilverlijntje

Link naar opmerking
Deel via andere websites

goeden morgen ,
ivm kinderen en kleindkinderen kan ik niet helpen , ik weet wal da ze veel zorgen geven maar ik weet ook dat ze veel liefde geven , dus geniet van wat er op dat ogenblik is .
vergelijkbaar zijn de zorgen om een dier , als er weer iets mis is met hen dan ga ik door een hel , maar de mooie momenten dat die beestjes mij geven maakt al het andere weer goed .
houtje "honger of niet eten "kan aanleiding geven om weer aan de jww te gaan dus op tijd eten .
charlie soms zijn er in de dag weinig reacties jullie nederlanders worden blijkbaar maar snachts wakker ;)
maar ik wens jou veel sterkte toe ivm je beide kleinkinderen , als het niet beter gaat zou ik weggen ga naar spoed , een kind droogt rap uit .
taps je eigen gevoel volgen wat de begrafenis betreft , niet omdat jij denk dat hjet moet maar evt gaan omdat je hart dat zegt .
lieverds ik ga douchen en vertrek naar genk
maak er allemaal een fijne dag van , kinderen en dieren we zouden ze soms achter het behang plakken maar dat doen we niet want ze geven ons alles bij alles veel liefde
ik blijf nuchter vandaag en jullie ??
ps hi hi niemand heeft gezien dat ik 1300 km schreef inplaats van 130;)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goedemorgen allemaal,

Tjonge ik werd wakker van de regen tegen de ramen.
Nou ik ga niet meer terug, ik heb gister al bijna mijn hele dag verslapen.
Wil ik net een bakje senseo nemen met een sigaretje, zijn ze op:o, (de sigaretten)volgens mij is de AH hier al om 8 uur open dus ga ik er zo maar even opuit.
Hoezo verslaafd?
;)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Nou op welk draadje moet ik nu verder gaan?
Ben terug van de zéér vroege boodschappen is er opeens weer en nieuw draadje:o
Het is de 17e dus ga ik hier maar verder.
Toen ik net bij de AH kwam, die zit hier op een overdekt centrum, zag ik daar een man, totaal verwaarloosd op een bankje zitten en hij zat al aan het bier.
Enfin toen ik naar buiten kwam van de boodschappen zat hij er natuurlijk nog, ik wilde wel naar hem toe gaan, maar erg laf, ik durfde niet.
Tjonge ik ben er toch wel van onder de indruk, maar voel me zóóóó gelukkig want tja zo kan het met een ieder aflopen, dat besef ik mij maar al te goed.
Dan neem ik de pijntjes en ongemakken de soms moeilijke momenten maar voor lief, en dan ben ik toch vreselijk blij dat ik het niet ben.
Zo nu neem ik toch een sigaretje, want daarvoor ging ik zo vroeg de deur uit.
Pffff toch confronterend.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Houtje, het spijt me geweldig want jij hebt het er maar moeilijk mee, maar ik schoot in de lach bij dat verhaal over de stroop in het kruidenlaatje. Ik was namelijk ooit eens getrouwd met een puber (van over de veertig) die constant dat soort dingen deed. Got wat kon ik laaiend worden als hij weer de klep van de vriezer open had laten staan (kon je de helft weggooien, want dat eet je nooit in twee dagen op), zijn zwarte kleren bij mijn witte was had gegooid (grrr!), 's avonds wel de ramen in de kamer had opengezet om te luchten, maar vergeten had de verwarming uit te zetten (zit je voor de hele wereld te stoken) enzovoort enzovoort. En als ik dan ontplofte keek hij me zo verbaasd aan van, wat heeft die nou ineens? Ook pikte hij altijd mijn spijkerbroeken en t-shirts, zodat ik me rot zocht en bleek dat hij er mee naar zijn werk was gegaan. Maar in ieder geval sterkte, ik leef met je mee.

Charlie heel veel sterkte met je kleinkinderen.

Carolien, goed idee van je om elke dag wat moois te bedenken.
Voor mij vanmorgen: het kleine eendje denkt nu echt dat hij een kippenkuiken is.
De twee vruchtboompjes die J. heeft geplant vorig jaar en die onze namen dragen, beginnen mooie bloesems te krijgen.

Verder wens ik een ieder natuurlijk een mooie en welbestede dag toe.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goedemorgen lieve mensen
Ik heb voor het eerst deze week heerlijk geslapen
Ik ben echt blij dat ik gisteravond droog heb doorgebracht
Mijn vrouw was weg dus ik had geen controle
Maar ik heb het er goed af gebracht
Ik wens jullie vandaag , ondanks het weer ,een super dag en blijf adb

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Waar ik trouwens ook gek van werd als ik ontplofte, was de stompzinnige opmrking: je moet zeker ongesteld worden? waardoor je totaal normale woede gereduceerd wordt tot vrouwelijke hysterie.

Albi, wat had je dan tegen die bierman op het bankje willen zeggen? Snap wel dat je iets wilde doen en ik vind het helemaal niet laf van je dat je het niet hebt gedaan.
Je hebt gelijk, de meesten van ons zijn er helemaal niet zo slecht aan toe. Maar ook een miljonair kan kopzorgen, ellende en depressies hebben. Misschien is die man op dat bankje wel compleet tevreden met zijn leven.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ach Vie, ik weet niet wat ik had willen zeggen, ik heb hem wel eerder gezien toen lag hij in zijn eigen vuil op straat.
Omstanders hebben toen de politie gebeld, maar die deden er niets meer aan het was al te vaak gebeurd.
En Tja het is gewoon weer confronterend, da's eigenlijk alles wat ik ermee wil zeggen.
Op mijn werk zie ik snachts ook genoeg ellende, de alcoholisten en verslaafden worden gedoogd, ze hebben geen plek om naar toe te gaan.
Wat mij dan wel weer raakt is dat er veel mensen zijn die naar ze kijken alsof het ongedierte is.
Nou ja dan denk ik wel eens, je weet nooit wat je zelf nog eens kan overkomen in het leven.
Dus kortom oordeel niet te hard over een ander.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Vind mijzelf geen leuk mens meer.

Wilde vroeger als kind op een greenpeace boot varen. Dat was mijn streven. Mijn (stief)vader zei altijd:"wat hebben ze dan aan jou?"

Is ook niet de issue. Toen dochter 2 was had ik nog vertrouwen in een gezin krijgen. Ik heb toen iemand leren kennen die ik in mijn huis liet wonen. Hij heeft me gewurgd. Om te zorgen dat ik beter ging luisteren of zoiets.

De politie deed niets: "je hebt hem zelf de sleutel gegeven". Ja, leuk zo'n reaktie!!

Ik weet het, jullie kunnen er niets mee en ik ook niet. Ik was ooit een hele lieve en vriendelijke meid.

Misschien moet ik daar een stukje om rouwen ......

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goedemorgen allemaal,

Was nogal druk en wilde eerst alles lezen. En Charlie viel me op gister, ze schreef:

Charlie: kleinzoon zit al maanden niet lekker in zn velletje, krijgt overal blauwe plekken, is witjes, slaapt heel veel, heeft heel veel koorts, diaree, eet en drinkt slecht, is moe, enz enz. Hij staat nu op het punt van uitdrogen, dus moet elk kwartier wat drinken, met ondersteuning van ORS, maar wil niet drinken....lastig dus..Bovendien kreeg de kleine mied vanmiddag ook hoge koorts...........

Je bent volgens mij heel verdrietig en ongerust en wilt het graag delen. Maar er werd weinig op gereageerd gister. Het klinkt niet goed en misschien wil je ons vandaag nog laten weten hoe het verder gaat? Want een kindje wat ziek is is vreselijk. Ikzelf ben 'loco oma' en een kleintje is ook heel de tijd ziek. Het is zo'n mager scharminkeltje dat niet wilt eten en zo lusteloos is. Ik zeg: ga toch naar een specialist. Al verschillende bezocht, maar ik heb het idee dat er niet goed naar gekeken wordt. Ik kan me daar dan zo'n zorgen over maken. Charlie ik leef met je mee en sla een arm om je heen en bidt en hoop dat het goed komt met de kleine.

Wat betreft pubers: daar moeten we niet te krampachtig mee omgaan. Als je het jezelf toelaat kan je heel de dag overspannen rondlopen, want ze zijn maar met EEN ding bezig en dat is ZICH zelf. Dat hoort bij deze leeftijd. Mijn regel is: ik reageer alleen ERNSTIG en BOOS als er iets ernstigs aan de hand is, dan nemen ze me tenminste nog serieus. Als je altijd boos bent op ze, zullen ze ook niet snel naar je toe komen als er echt iets aan de hand is. Altijd in gesprek blijven.

Het regent hier als een gek, nou ja, is ook wel eens prettig, lekker binnen blijven.

De JWW is nog steeds aan het trekken en weet nog steeds niet wat ik precies wil. Wel ben ik heel streng met mezelf, maar zit op een heel gevaarlijk punt.

Floor: sterkte meid, zullen we het vandaag nog eens proberen?? Alleen vandaag?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maar Floortje, dat is afschuwelijk! Lieve meid toch, kon je hem geen trap in zijn kruis geven, die ellendeling? Zorgen dat je beter ging luisteren ofzo. Ik krijg er de tranen van in mijn ogen. Wat is dat nou weer voor een stupide opmerking van de politie, dat je hem zelf de sleutel had gegeven. Ja, je had hem de sleutel gegeven omdat je verschrikkelijk veel zin had om nou eens fijn gewurgd te worden.
Vreselijk wat mensen elkaar kunnen aandoen. Ik geef je een :present: en ik hoop dat je er wel een beetje overheen bent.

Ja Albi, ik begrijp wat je bedoelt. Af en toe ben ik wel eens blij dat ik in zo'n landelijke uithoek ben gaan wonen waar je zulke dingen nooit ziet. Maar het feit dat je ze niet ziet wil dus niet zeggen dat ze niet bestaan. En toen ik nog in Rotterdam woonde vond ik dronken zwervers heel confronterend. It's just a drink too far, just a step away. En toch zeg ik, wij hier op het forum, sommigen houden het vol, een ander valt weer eens omver en staat weer op, maar we zijn toch nog voldoende onszelf om er iets aan te willen doen. En dat idee geeft toch ook weer moed, vind je niet? Dat we die kracht en die liefde voor onszelf nog in ons hebben, ondanks alles.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Je hoeft je niet te verontschuldigen Floor, weet alleen niet zo goed wat te zeggen.
Het klinkt heftig, ook ik ben 13 jaar samen geweest met iemand die de handen af en toe te los had zitten.
Zelf nu heb ik er af en toe nog last van , droom erover.
Sommige dingen uit je leven zullen je altijd bij blijven, je kan er ook van leren.
Je kan ervan leren dat je dat nooit maar dan ook nooit meer wil.
Een dooddoener misschien?
Ach ik weet het niet, ik wil zoiets in elk geval niet nog eens meemaken.
Sterkte meis!
:heart:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Floor: mishandeling geeft je eigen waarde zo'n gigantische deuk, dat het heel lang kan duren voordat je jezelf weer hebt gevonden. Werk aan de winkel... Floor is Floor en Floor mag er helemaal zijn.

Vie: ik las over je bijbelstudie en dat God een man zou zijn. We zijn geschapen naar zijn evenbeeld, jij bent toch een vrouw? Dus misschien is Hij iets van alles. Vader en moeder tegelijk, zo stel ik me dat voor.


Carolien: vond het direct een leuk idee dat draadje, maar inderdaad onpraktisch. Misschien op het draad vaker melden waar we dankbaar voor kunnen zijn.
Ik ben dankbaar dat ik vandaag vrij ben, dat het lekker regent en ik nog fris in m'n bedje zit, zonder kater :D

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Tina en Vie en An ............. en de rest .................

Het heeft gelukkig geen 13 jaar geduurd. Hij was niet eens de vader. Ik kreeg juist de kracht om hem op straat te zetten toen ik dochter rustiger moest gaan houden. Toen durfde ik voor hem te gaan staan en te zeggen: "met twee maanden ben je weg!"

Daarna is vriend in mijn leven gekomen. Ik had eigenlijk niet meer verwacht dat dat gebeuren zou. Hij is juist heel erg lief en heel erg rustig. Hij drinkt niks. Dochter is dol op hem. Hij heeft er ook voor gezorgd dat ik naar tennisles ging.

Jemig!! 'S-avonds als het donker is BESTAAT ER NOG EEN HELE WERELD!! Dat bedenk je niet als je thuis blijft bij dochter. Het is donker, de wereld houd op bij het raam ...

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Vie, ik geloof dat ik niet zo heeeeel erg meegaand ben ...........

Heb lekker mijn eigen mening :D

Niet alle mannen kunnen daar mee omgaan. Vriend wel, die heeft het misschien zelfs wel nodig .........

En ik klagen?!?!?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

goh grappig, als het donker is dan houdt de wereld op bij het raam. ik sta elke nacht bij het raam en inderdaad de wereld houdt op. Dan bedenk ik bij mijzelf vandaag een uurtje later misschien wordt het licht. ondertussen doe ik dit 24 keer per etmaal. Helaas de zonsopgang mis ik altijd!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goh, jullie maken wat mee met de kinders en kleinkinders...kan geen advies geven alleen maar KMW wensen. Je kunt flinke katers oplopen van dat wispelturig pubergedrag, wil ik best geloven...
Is er geen forum waar je de opvoedkundige perikelen met pubers kunt delen met andere wanhopige ouders? Lijkt me een gat in de markt! Wil jullie niet wegjagen hoor, maar elk probleem heeft zijn uitlaatklep nodig en met relativeren alleen red je het niet. Emoties spelen een grote rol, lijkt me extra moeilijk als onthouding je al zo bezig houdt...dubbelop.
Maar jullie lijken me toch echt ervaringsdeskundigen dus een Dr. Philachtig advies kan maar beter achterwege blijven....de tijd zal het leren, weet wel dat ik ook niet makkelijk ben geweest in mijn pubertijd, daarna trouwens ook niet en daarna trouwens ook niet en daarna.....blabla.
Goh, wat verheffend wat ik schrijf :angry: volgens mij ben ik in mijn pubertijd blijven hangen. Tis maar goed dat ik ze niet op heb hoeven voeden :D want ben ik zelf überhaupt wel ooit volwassen geworden?

Tsja een kwinkslag dus maar, je hebt er niets aan als lezer net zo min als aan die ruzietjes die elke keer weer in een gezin plaatstvinden wanneer puberaal gedrag de oorzaak is. Mooi, toch een overeenkomst gevonden...beiden gaan weer voorbij :P

Ook goeiemorgen trouwens, was ik bijna vergeten te zeggen...een spiksplinternieuwe dag is weer aangebroken! Wat zal ik vandaag eens voor kattekwaad uit gaan halen...hum.. B)

Blabla Har

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Floor, ik heb nu voor het eerst van mijn leven een man die tegen mijn scherpe opmerkingen kan. Hij lacht er om en zegt, ik weet toch hoe je bent! Dat is een opluchting, om mijn scherpe tong niet meer te hoeven inslikken. Van de weeromstuit heb ik eigenlijk niet meer zo de behoefte om scherp en verdedigend te zijn. Langzamerhand, door het loslaten van drank, door het forum, door deze man, zie ik mezelf weer terugkomen zoals ik eigenlijk bedoeld was. Eigenlijk zo verkeerd nog niet.
Maar je zei dat je jezelf niet zo fijn vindt op dit moment?

An, dank je voor je opmerking over God al of niet een man of vrouw. De cursus is eigenlijk niet zozeer een cursus, maar een zelfonderzoek over hoe je een hogere macht ziet en wat dat voor je kan betekenen. Voorlopig heb ik er niets dan positieve en warme gevoelens bij.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden

×
×
  • Nieuwe aanmaken...