Spring naar bijdragen

dinsdag 2 december 2008


blacky

Aanbevolen berichten

Zo, bijgelezen. Wil toch nog effe terugkomen op wat ik vanmorgen geschreven heb. Nee, ik ben zeker geen groepsmens en zal dat ook nooit worden maar ik schoot voorheen meteen in een stuip als ik me in groepen begaf en dat is nu anders...soms kom je daar dus pas achter als je ermee geconfronteerd wordt off-guard, zonder de bescherming van je 'oude' gedrag. Dat is wat mij overkomen is en dat ik me als een vis in het water voel bij db, komt omdat het een veilige omgeving is. Dat geeft me wel moed en meer geduld om in andere situaties meer open te zijn.
En Water, natuurlijk kan ik het voor jou niet weten en moet je die virtuele aansporing :D met een knipoog nemen. Ik weet maar al te goed dat als het werkelijk niet gaat het ook niet gaat en de tijd er niet voor rijp is...ik heb afzondering wel degelijk nodig gehad, maar wanneer het moment is aangebroken dat het niet meer hoeft, is moeilijk te bepalen zonder oefening :)
Ben dus volop aan het oefenen..

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • Antwoorden 200
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Chips, moet ik weer een boel bijlezen...zucht, ben ook zo traag als een slak. Gni...gni, zucht... werd dan ook helemaal hoteldebotel toen ik een tijdje aan de chatroom van Adb heb meegedaan; ik werd er zelfs opstandig van! :angry::huh::clock::devil::angry:

Laat mij maar de ochtendeditie schrijven...lekker rustig :D

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ontploffen kan soms goed zijn om wel jezelf te worden, maar zoek daar wel hulp bij en misschien valt de ontploffing dan eigenlijk ook wel weer mee.
Mijn vorige berichtje was wat raar, ik was een verhaal aan het bedenken en had al op de enter knop gedrukt voor ik het wist, zie nu pas dat het bericht ook geplaatst is ;)

Marjo toen ik jou hier voor het eerst tegenkwam was het kommer en kwel, dat zien mensen niet die nu pas hier schrijven. Jij bent echt heel erg gegroeid dit afgelopen jaar!
Pip trouwens ook en wat ik nog over je bericht van vanmorgen wil zeggen, een eigen mening hebben is okee, het is de manier waarop je die brengt die er voor zorgt hoe dat overkomt en vanmorgen hield je het bij jezelf en dat vond ik mooi om te lezen

Vie, het eerste wat ik eigenlijk ook dacht was, heeft schoonmoeder zelf niet een drankprobleem en zo te lezen gaat het er steeds meer op lijken. Dat verklaart inderdaad waarom ze drank meeneemt... voor zichzelf!

Hier is het nog steeds niet top maar ik leg me er maar bij neer, verzetten helpt niet, hard doorrennen helpt al helemaal niet, ik wil te snel en hoe sneller ik wil hoe langzamer het gaat. Het belangrijkste op dit moment is dat ik mijn voeten weer op de grond krijg en me dan maar klote ga voelen, maar zonder dat ga ik zo over mijn grenzen. Dus gewoon maar balen en me rot voelen en dan waait het ook wel weer over... vermoed dat de hormonen er ook de hand in hebben... zou toch handig zijn als ik dat eens bij ging houden ;)

als het niet gaat zoals het moet dan moet het maar zoals het gaat.. grmpffff.. ja, leg je daar maar eens bij neer!!

Spud, hahaha, die daglichtlamp, ja, dat heb ik vorig jaar een week gedaan en toen liep ik helemaal een meter in de lucht, alsof ik 6 potten koffie op had en ik drink niet voor niks cafeïnevrije koffie, dus dan snap je wel hoe dat werkte... niet dus... mag ik nog wel mee oppassen want tegenwoordig op mijn werk hebben we ook daglichtlampen en ik vind het niks, net of ik in een zonnebank zit. Toch snak ik naar een dagje zon, liefst zonder wind zodat ik weer eens even de balkondeuren open kan zetten en de zon kan voelen.

Water ik vind het wel erg knap hoe jij bij jezelf kan blijven, kan ik nog van leren, ik ben ook iemand die altijd zichzelf een schop onder den reet geeft om in actie te komen maar daar ook te ver in ga en dan mezelf onderweg verlies en het dan weer terug moet draaien.. zoals dus die fotoclub :(

ik ga maar eens opslomen!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Har, mooi dat je nog effe langskomt man... ;)
Ik zei eerder al dat het allemaal niet zo bleef hangen bij mij vanavond, en het is alweer bedtijd dus nu is ook geen goed moment.
Maar ik zal het wel nog een keer echt doorlezen en er later nog op terugkomen, dat had ik me al voorgenomen.
Ik weet al wel waar het vandaan komt hoor, die neiging tot afzondering die ik heb.
Heeft te maken met gebroken vertrouwen, en als er niemand dichtbij kan komen dan heb je daar ook geen last meer van.
Wordt vervolgd.
:lips:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Tnx Pip, ik moet alleen niet te veel stil staan bij het feit dat ik geen idee heb waar die weg heenleidt (waahaarheeeeen...) en of ik onderweg nog potten goud tegenkom om m'n hypotheek mee te betalen :D Ach, eigenlijk hebben we allemaal maar 1 zekerheid, en dat is dat we doodgaan. Een reden des te meer om het leven te Leven! (Nu een grote mond, maar je moet me morgen op m'n werk eens zien... afijn wordt vervolgd, bij voorkeur ergens tussendoor waar Water het begrijpt ;) weltrust allemaal XXX :lips:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Marjo,
Als zelfs al de ene bevalling met de andere niet valt te vergelijken en anders voelt, hoe moeten dan vrouwen die nooit gebaard hebben (om wat voor reden dan ook) en mannen tegen die pijn aankijken?
Wat nou voor vrouwen als ik die vrijwel pijnloze en snelle bevallingen hebben gehad? Elke maandstonde had ik veel langer en veel veel veel meer pijn dat bij mijn twee bevallingen.
Ik kan trouwens zelf niet eens een vergelijking maken tussen pijn bij mijn bevallingen en de pijn bij mijn minder&stoppoging en de pijn bij mijn echte stoppen met drinken.
Een vergelijking gaat wel op: ze luidden een verandering in mijn leven in en nogwel een positieve.
Oh, toch nog een punt van vergelijking: het was niet de makkelijkste weg, wel de mooiste.

En nog even ter verduidelijking: ik ben niet zwaar depressief geworden door het stoppen. De depressie is er al mijn hele leven. En het is mogelijk dat ik onbewust meer ben gaan drinken omwille van de tempering van slecht-in-mijn-vel-gevoelens. Maar feit is dat ik meer ben gaan drinken en dat het heel snel naar zeer overmatig drinken ging. Vanaf 2003 dronk ik niet meer voor de lol, maar omdat ik verslaafd was en niet zonder kon en om dat maar niet te hoeven toegeven, bedonderde ik mezelf en mijn omgeving, tot ik in 2005 erkende een probleem te hebben met alcohol en er ook wat aan ben gaan doen. 2 rotjaren bezig geweest met stoppen. Ik wil ze niet opnieuw beleven of doorleven. Dus laat ik die eerste maar staan.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

zo ik kuikel dadelijk mijn bed in , morgen vroeg dag .
tsja kaia/water ik heb dat ook lang gezegt , never again maar men ziet dat het niet altijd zo is :devil:
heb ik spijt van het gebeurde JA , blijf ik er in hangen NEEN , want dat zo mij nog meer naar de drank leiden/lijden .
ik bekijk het momenteel als iets positiefs want ik heb er de laatse weken veel van geleerd , en dat is dat drinken niets maar dan ook niets oplost , tenzij mijn levensvreugde .
ik heb een explosie gehd vorig jaar in november voor wie het nog weet , die expolsie is nodig geweest om te komen waar ik vandaag ben , door die explosie zit ik inderdaad aan de AD , maar dat eene pilleke per dag brengt mij wel het goede
het is niet altijd makkelijk alles op zijn eentje op te lossen , soms is er een medicijn voor nodig , heb geleerd dat er in mijn huis geen slaapillen mogen zijn , want dat ik daar dan mogelijk de roes in ga zoeken als ik in mijn geestelijke hel zit , en dan juist die pillen aanleiding kunnen zijn om het weer op het zuipen te zetten , dus blacky heeft veel geleerd
soothy ben blij dat je weer gewoon bent bedoel je icoontje he :-))
water hier een meiske dat het meeste geniet als ze maar met haar wagentje kan rondtoeren , ja ook smorgens naar mijn werk , heerlijk qmusic aan en aan niets denken gewoon weg zalig
kaia sterkte ivm de moeilijke werkweg :present:
tapas ik dacht al , tapas zit zonder internet , en ja ook ik wil zon :rose:
zal maar niet aan daglicht therapie doen als ik jullie lees of ik wordt zeker een cujo , laat mij maar bij mijn ding en dat is lekker heerlijk knutselen en puzzelen aan werkjes hier in huis
mensen ik teken nu al weer een kontractje voor de volgende 24 nuchtere uurtjes
slaapwel en hartelijk dank dat jullie er allemaal zijn :present:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

quote:


Originally posted by:
Kaia

Hoi, even tussendoor, mijn terugkeer naar het werk verloopt @$%&*#@ maar uit pure recalcitrantie ga ik NIET drinken, duh
:P

Willen vluchten, verdoving willen? JA! Maar dat gaat mooi niet door. Ik ga niet dood van de frustraties en de tranen. 1 x wil ik weten hoe mijn leven verder liep zonder de drank.


Ik realiseer me dat ik écht veranderd ben, ik kan niet meer terug naar hoe het was, de aanpassing kan ik niet meer maken, en gek genoeg ben ik daar blij mee, al brengt het nog zoveel angst en onzekerheid. So be it. Het zijn opbouwende angsten en onzekerheden dit keer, ze horen in het proces wat rondom dat uienpiefje nog mag gaan rijzen. Rise and shine. I'll be fine.
B)




Had ik dat tegen jou gezegd dat ik juist door mijn koppigheid te gebruiken heb kunnen stoppen.
Kaia, koppig niet drinken is picco bello! Houden zo! En over de slechtlopende weg terug naar werken moet je maar met de begeleider spreken. Zeggen wat je wilt, wat je verwacht, namelijk als een gerespecteerde collega met respect behandeld worden en dat er geen idioot hoge eisen aan je gesteld kunnen worden.


Wingchun,
Ik duidde ook op die lange periode van niet drinken. Dat was toen, nu is anders. De angst die je nu ondervindt, is de angst voor de angst. Ik gun het je zo dat je die knop zou kunnen omzetten. :heart:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Poeh, Kaia, dat is zwaar, het komt er dus eigenlijk op neer dat je werk zoals het nu gaat niet meer bij je past en dat je eigenlijk wat anders wilt. Dan is het lastig om de motivatie op te brengen om je werk weer op te bouwen. Ik heb zo ook ooit nog een jaar aangemodderd in dezelfde situatie alleen was ik toen nog lang niet zo ver als ik nu was en dacht ik dat het aan mij lag dat het niet meer lukte en dat het mis ging.. stond er niet bij stil dat het kwam omdat ik het niet meer leuk vond en er geen voldoening meer uit kon halen. Uiteindelijk heb ik toen van de ene dag op de andere mijn ontslag genomen en ben gaan werken ergens anders en natuurlijk ging dat ook mis omdat ik mezelf al tijden kwijt was geraakt. In die baan heb ik 3 dagen overleefd en de 4e dag ben ik huilend naar huis gegaan....

zover laat ik het nu nooit meer komen, dus toch een hele boel geleerd in die 20 jaren die tussen die baan en nu zitten.. ach, een laatbloeier he!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hallo allen,
Ben vandaag het winkelcentrum af gaan stropen naar een baantje en misschien met succes.
Er was 1 winkel die nog iemand zoekt voor 2 dagen en heb een sollicitatieformulier ingevuld.
Het zijn niet zoveel uren maar tenminste weer iets te doen en dan verder kijken.

Ik hoor het deze week. Word dan gebeld dus spannend weer.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Zo eeh...spitsuur hier. Ga het morgen bij Novadic ook over de wenselijkheid van AD hebben Blacky.
Lijkt me verstandig om dat goed te evalueren; eerst maar eens wat gesprekken met 'mijn' psychotherapeut...ja, mijn psychotherapeut! Goed hé? 1 op 1..dat is ook precies wat ik wil.
Géén groepstherapieën meer voor mij...voor de duidelijkheid, zó wil ik niet meer deel uitmaken van een groep...pfff...groepsprocessen :angry: Duh....B)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

en ik ga afsluiten, bedtijd! en teken het contract mee Blacky, op naar de volgende droge 24 uur!

nog even een slaapliedje en dan mijn voorverwarmde nestje in:

tandjes poetsen, pyjamaatjes aan
Hoogste tijd om naar bed toe te gaan
Kijk eens even op de klok
alle kippetjes zijn al op stok!!

trusten!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Blacky,
Jij groeit en groeit en groeit en dat vind ik mooi om te zien. Slaap lekker.

En ik doe mee met de komende 24 uur de eerste te laten staan.

Tapas en Marjo,
Ook welterusten. Ik moet ook maar eens aktie ondernemen in die richting.

En nog maar eens terugkomen op het gebruik van pillen. Ik slik antidepressivum (AD) en antipsychoticum (AP). Beide voorgeschreven door de psychiater (mijn huisarts schrijft dat soort medicatie niet voor, maar verwijst steevast in geval van psychische problematiek). Geen van beide middelen is verslavend. Net als bij diabetes mis je bij een depressie een bepaald stofje. Bij diabetes is dat insuline en bij mijn depressie gaat het om serotonine. Die wordt dus aangevuld door mijn AD. Het AP heb ik om 's avonds mijn geest rustig te laten worden (het malen te stoppen), je wordt er ook suffig van en dat maakt dat ik in slaap kan komen. Het is dus geen slaapmiddel en geen kalmeringsmiddel, want dat zijn middelen waaraan je zeer zeker verslaafd kunt raken.

Mieke,
Niet geschoten is altijd mis. En geef de moed niet op. Bij mij heeft het ook heel lang geduurd, maar de aanhouder vindt/wint.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Gooshe Frabba Marjo. Mij helpt het om dagelijks de ogen zittend op de bank, voetjes op de grond dicht te doen. 2x 3minuutjes, 's ochtends en 's avonds voor het slapen gaan. Doe het nu al weken en het helpt!
Slaap ze allemaal...ik ga ook onder zeil :lips:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden

×
×
  • Nieuwe aanmaken...