Spring naar bijdragen

woensdag 2 december


druppeltje

Aanbevolen berichten

hoi willie

Hoe lang zit je op niets nu? ik kan het niet goed bijhouden op dit forum, te weinig tijd om in te loggen en als ik 's avonds niet wil drinken, kwam ik erachter moet ik juist niet op dit forum zitten, krijg er trek van.
Zelf is het afwisselen, een avond niets, een avond 2, maar dan ook weer een uitschieter 10.
Ben op weg.
mariam

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • Antwoorden 280
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Ik had vanncacht ook nog even gekeken naar de herhalingen van Ramses Shaffy.
Moet zeggen dat ik me behoorlijk getriggerd voelde. Ik zag em een glas inklokken met de wetenschap dat de fles leeg gaat. Dat gevoel is bij mij nog sterk aanwezig. Moest echt gister tegen mezelf zeggen dat een kater heel erg rot is en nee nee nee we doen het niet meer. Ja maar, nee afgelopen.
De verdere redenen wist ik niet meer, die waren ineens foetsie verdwenen maar wel dat die er zijn en dat ze heftig genoeg zijn om deze beslissing te handvaven.
Pfoeh...

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Willie, zo bont als jij zou ik het niet willen maken maar ons nuchtere volkje blijkt wat minder nuchter als het over BN-ers gaat.

Maar ik ben het met Vie eens. Ik was zelf helemaal van de kaart toen Ayrton Senna overleed, kende heel de goede man niet maar het kwam toch aan. F1 is nooit meer helemaal hetzelfde voor mij gebleven.

Druppie, wat blijft dat lichaam van jou je toch pesten. Hopelijk is je racemobiel snel gemaakt.

De post is net geweest, niets van mijn kroost. Had gehoopt op een verjaardagskaart.
Gek, hoe je blijft hopen. Traantje gelaten en nu gaat het weer. Toelaten, erkennen en laten gaan.
Het lijkt wel zucht;)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik heb me aangemeld voor therapie bij psyq en word morgen voor een eerste consult teruggebeld. Ben nogal nerveus, gek hè?
En dan zijn er onder ons die opgenomen zijn geweest (Anjo :heart;) en ik ben hier al nerveus over.
Het gaat niet over drank, maar wel over allerlei dingen waar ik geen weg mee weet.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Wil al 10 jaar een tattoo-tje maar durf niet, de held op sokken. Al jarenlang die onderzoeken maar van een mooi klein vlindertje op mijn bovenarm val ik flauw of liever gezegt heb de moed niet hahaha.

Intrigreert wel hoor want mijn man wilde geen hondje en nu heb ik er al 3 1/5 jaar een. Hij vond een tattoo lelijk en ik wil hem nog steeds. Huh, last van je hormoontjes drup?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Sjonge Vie en ik maar denken dat je samen met Soothe de sterkste van ons allemaal bent. Zal zeker ook zo zijn maar er spelen andere dingen waar je vaak als medestrijder niet bij stil staat. Je spreekt vaak in het heden maar het verleden neem je wel mee wat nog lang en diep kan doorwerken. Wens je sterkte en zeker veel succes want je kan het omdat je zo sterk bent.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Vie en Anjo
Marvin Gay is vermoord en Ayrton Senna is door een race ongeluk omgekomen.
Dat is heel iets anders.

Ramses leed aan het syndroom Korsakoven is op respectabele leeftijd overleden. Dat is heel is anders.
Ik zei iets over dat overdreven gedoe. Een eer betoon aan hem is natuurlijk goed maar wel in proporties.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Drupje, een vlindertje op je heup ziet niemand hoor.
Heb ik ook :)
Was 1 van mn eersten
Moet je wel eentje nemen met dichte vleugels, niet opengeklapt want dat zijn dode vlinders. Met dichte vleugels is een vlinder die heel blij vliegt
Ik heb er nu een paar 'uit het zicht'
Deze wordt de eerste in het zicht, weet nog niet precies waar maar heb nog even de tijd om er over na te denken.
Laatst zag ik ook bij iemand een witte tattoo op haar hand
Die zag je bijna niet maar toch wel
Heel appart

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Wing: Momentum, Gejerimeneer. Maar vlgs mij schrijf ik het niet goed! Maar vind het zo'n leuk woord.

((((((((((ANJO)))))))))) Happy Birthday to U:moon::present::musicnote::heart::light::sun::rose::present:
Wens je een fijne dag.

Hannah, mooi stukje vanochtend, ik wens je KM&W.

Grappig toch al die verschillende reactie over ramses. Hij was een alcoholist, dat is een feit. Sommigen zeggen dat tie niemand kwaad heeft gedaan, maar hoe weet die sommigen dat? Ik kan me haast niet voorstellen dat een alkie mensen, en zichzelf, geen kwaad heeft gedaan. Maar over hem kan ik niets zeggen want ik kende hem niet. Vind z'n muziek mooi en als mens ken ik hem niet.

Blijft over de vraag waarom mensen zichzelf hun leven lang willen verdoven? Waarom wilde ik mezelf zo lang verdoven met drank. Het lijkt misschien alsof hij een fantastisch leven heeft geleid, toch stel ik me daar vragen bij. Ik meen me te herinneren dat Liesbeth List hem enige jaren gelden weer onder de arm heeft genomen en ervoor gezorgd heeft dat hij ergens een kamer kreeg in een verzorgingstehuis. Nix mis mee hoor, fijn dat ze dat gedaan heeft.

Maar waar is de romatiek in een leven vol drank, drugs, naar ik aanneem maar weet dat niet zeker, en sigaretten. Ja, hij is er 76 meegeworden, prima. Toch vraag ik me ook hier weer af of het angst is geweest wat hem tegenhield een nuchter leven te leiden.
Vaak schrijven mensen hier dat ze bang zijn dat ze veranderen door niet meer te drinken. Minder creatief, minder uitbundig of noem maar op. En wellicht kan dat zo zijn, dat zal voor iedereen misschien verschillend zijn.

Ik kan voor mezelf zeggen dat ik idd op feestjes niet meer altijd vooraan sta. Ik zal niet snel meer op de tafel springen om te dansen. Maar was ik mezelf dan toen ik dronk? Of ben ik nu bezig mezelf te worden nu ik drie jaar niet meer drink en bezig ben nuchter te worden? En ook nu kan ik soms uitbundig zijn. Ik voel alleen mn grenzen nu veel eerder. Als ik moe ben ga ik naar huis. Toen ik dronk wilde ik nooit naar huis. In alcohol zit erg veel suiker en ik overschreed mn eigen grenzen grenzeloos!

Ik vond een leven met drank stoer. Ik kon menige vent onder de tafel zuipen, stoer. Vond ik echt kicken. Maar zegt dat niet alles over mij? Leuk onderwerp.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Las ook nog over veel op het forum schrijven en lezen. Alkol schreef dat hij sjaggie kon worden als hij moest afsluiten als hij bv moest eten.
Ik herken dat heel goed. In het eerste half jaar dat ik schreef was het forum mijn nieuwe obsessie. Voor een tijdje is dat ok. Ik ondervond er veel steun aan en die had ik soms echt heel hard nodig. Andere alkies schreven mijn verhaal, ik ondervond zoveel herkenning, ik was eindelijk niet meer zo alleen.
Wat ik niet goed deed was hier veel meer delen dan met het thuisfront. En dat liep dan ook mis op een gegeven moment. Ik investeerde niet meer in mn relatie en liet dingen op hun beloop. Dat was niet zo slim van mij.
Tevens moet ik vaak nog denken aan wat iemand hier es schreef:'een verslaving aanpakken kan niet alleen maar vanachter je beeldscherm''. Het forum, de internet-therapie kan een prima hulpmiddel zijn, absoluut. Maar veranderingen doorvoeren, oefenen met nieuw gedrag, angsten onder ogen zien zal ik toch echt in real life dienen te realiseren. Ach ja, alles met mate he?!
Behalve drank dan he, want dat werkt voor mij echt niet. Been there, done that, got the t-shirt:wacko::$:devil: Ik laat die eerset staan, dat werkt goped voor mij.

Jane, jij schreef over bovenstaande onderwerp ook gister. Onderzoek je gevoel, je motieven, je weet diep in je hart wel of je teveel hier bent of niet. En als je hier wel deelt en thuis niet meer en het zit je niet lekker: Actie meid. Ga goed en take care.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Haaaaaalo allemaal

Welkom nieuwelingen!

Ik heb gewoon twee weken zonder computer gezeten, vre se lijk!!
Maar hij doet het weer sinds vandaag en dat wilde ik jullie even laten weten, ik kom weer vaker langs om mee te kleppen!
Dan merk je toch wel dat dat ding niet meer weg te denken is uit je leven!
Ik heb zelfs een paar x in de bieb gezeten om mijn mail te checken en dat voelt dan ineens heel ouderwets.
Na ja ik heb niks gelezen nog en heb daar ook geen tijd voor meer vandaag, hoop dat het jullie goed gaat allemaal en dat je het droog hebt gehouden.
Ik kan met gepaste trots zeggen dat ik van dag tot dag ga en braaf mijn refusal inneem en ik voel me goed, echt ik kan het iedereen aanraden, neem die eerste niet!

Liefs

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hihi woman maar wil er eentje op mijn bovenarm maar durf niet. Proest, de engste onderzoeken al gehad maar bibber van die naaldjes. Zei ik al held op sokken hahaha. Als ik die kist in moet voor een MRI gaat het goed maar moet ik een plasje inleveren wordt het wazig voor mijn ogen. Geen wonder dat ze iets in mijn hoofd hebben gevonden, zal wel een steekje los zijn hahaha.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ja Drupje, ik ben ook geen held met naalden. Sinds ik 4 schroeven in mn schedel kreeg krijg je mij niet in de tandartsstoel
Toch is dit anders. Omdat het iets toevoegt. je krijgt een kunstwerk. Het is iets extra's ipv een noodzakelijke prik. Snap je wat ik bedoel ?
Maar ik zit echt peentjes te zweten hoor als de tattoo gezet wordt. Mn lichaam reageert meteen met klamme handjes als ik eraan denk....

quote:


Originally posted by:
druppeltje

Hihi woman maar wil er eentje op mijn bovenarm maar durf niet. Proest, de engste onderzoeken al gehad maar bibber van die naaldjes. Zei ik al held op sokken hahaha. Als ik die kist in moet voor een MRI gaat het goed maar moet ik een plasje inleveren wordt het wazig voor mijn ogen. Geen wonder dat ze iets in mijn hoofd hebben gevonden, zal wel een steekje los zijn hahaha.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden

×
×
  • Nieuwe aanmaken...