Spring naar bijdragen

Woensdag 4 mei 2011


Aanbevolen berichten

  • Antwoorden 284
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

ook goeiemorgen Rae, gaat goed dus met je...
Mooi nummer , inderdaad wel droef .

Bor dan maar niet meer 'vergeten' he dat spul.

Hondje hier vindt die piepspeeltjes doodeng.
heeft er 1 keer in gebeten en gaat er sindsdien gewoon voor op de loop... doe haar haar knoop maar, dan is ze gelukkig..

Link naar opmerking
Deel via andere websites

quote:


Originally posted by:
borretje

Own ja, bij mij waren er 2 verschillende reactie"s:


1. Niets van gemerkt meid! Wel drastiche maatregel zo"n opname. Is dat niet wat overdreven? M.a.w, Het valt toch wel mee?

2. Eindelijk dat je er wat mee gaat doen, vond ook al dat je veel en vaak dronk.


Die laatste is de ergste, vind ik. Kan er nog steeds boos van worden.



Grappig Bor .. bij mij net omgekeerd. De zogenaamde ontkenningsfase heb ik gelijk nooit meegemaakt. De omgeving daarentegen heeft mijn probleem jarenlang ontkend terwijl ik al een eerste opname achter de rug had. Dát maakte me boos.

"Iedereen drinkt toch graag es een pintje"?
"Overdrijf je nu wat niet"?
"Een alcoholprobleem? Maar afin Rae, zie je dan roze olifantjes en zo..?"
"Rae, als je vindt dat je teveel drinkt drink je toch gewoon wat minder...?"

Enkel mijn vriendin zag de realiteit: het dagelijks drinken thuis na het werk tot ze me naar de slaapkamer mocht dragen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goede morgen allen.
Dag 40 alcohol vrij in aantocht. Het voelt telkens beter.

Gisteren rond gekomen met nieuwe werkgever. Ik wordt verkoopleider van een grote onderneming in techniek.
Veel zin in en op mijn leeftijd vermoedelijk mijn laatste werkgever.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

vroeger had ik ook een hond die zo'n piepding had, maar uiteindelijk werd ik er gek van! was blij toen ie het piepje stuk had gebeten :) (was wel hele harde piep)

Jaap, omdat ik nu al ruim 4 jaar niet meer drink in gezelschap, is iedereen er wel aan gewend, alhoewel ik gister bij mijn ouders was, en die zaten aan de rose, en het eerste wat ze uit de koelkast pakken voor me is een biertje, dat doen ze nog steeds, dus ik ; " nee dank je, zag ik daar niet van die lekkere aanmaaklimonade staan, ben ik gek op tegenwoordig, doe me er daar maar eentje van''', werd verder niets van gezegd, maar voor mezelf had ik wel even, van mmm 1 ( :wacko: ) biertje?

in het begin ging ik nog steeds met mijn drinkebroeders om, dus toen ik hun ging vertellen dat ik nooit meer mocht drinken waren de reacties, in schock, zo van dan zul je dus NOOIT meer ergens van kunnen genieten enzo, tot wat erg voor je , en een vriendin; ''maar dat kan helemaal niet, want het is binnenkort daar of daar feest'' ,maar ik herinner me ook nog , dat er weleens mensen uit ons groepje (in de kroeg) wegbleven, en dan hoorde je ''dat ze genoeg gezopen hadden voor de rest van hun leven'' en dat soort dingen, weet nog dat we dat altijd zo erg vonden voor ze, en mensen gingen drie weken de detox in om vervolgens weer de kroeg in te wandelen, normaalste zaak van de wereld voor ons.

als ik daar nu op terug kijk, :$ nu begn ik pas een beetje te begrijpen hoe erg het was

maar mijn toenmalige buurman zei; ''dat is denk wel beter voor je Gaby, je drinkt wel heel erg veel" en dat zei ie zo lief, ben ik nooit vergeten, maar gek he dat je je er zo druk over kan maken, maar is bij mij overgegaan, nu geen enkele moeite, en drinkebroeders zie ik niet meer, dus mensen weten niet beter dan dat ik niet drink, krijg ik ook nooit opmerkingen over, ja vroeger wel bij de drinkers ''een cola?????'' HOEZOOOOOOOOOOOO???????????

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik wist vroeg dat ik veel te veel dronk, maar het heeft erg lang geduurd eer ik WIST dat ik verslaafd was. Stel je voor hoe lang het voor de omgeving zou duren, die nog geen tiende van het werkelijke verhaal zag.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Het is bijna altijd zinloos om het er over te hebben als je nog drinkt. Met mijn vriendin kwam het natuurlijk wel ter sprake. Eerst was het, ik heb er geen problemen van dus hoef ik er niets aan te doen. En ik doe er niemand kwaad mee toch?

Later, had zij er wel problemen mee. Dan beloofde ik dat ik het wat rustiger aan ging doen. En dat was ook echt oprecht gedacht. Ik had dat best gewild.

Toen ik erachter kwam dat dat dus niet ging werd het voor mezelf ook wel vervelend. Toch duurde het nog even. Blijven ontkennen he. Verslaafd? Ik niet. Ik functioneer toch nog.

Pas toen dat functioneren een probleem werd en ik ging erkennen dat ik een probleem had was het ook zinnig er over te praten. Stond ik er open voor.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

quote:


Originally posted by:
borretje

Getuigt het juist niet van liefde/ respect als je wel wat zegt?



Inderdaad.

Maar het getuigt ook van liefde en respect om dat niet te doen. Dat is de verwrongen en gefrustreerde situatie van hoe de omgeving toekijkt en niet weet hoe te reageren. De meningen zijn verdeeld (jouw 2 situaties) en in beide gevallen zitten mensen dan nog met communicatiebeperkingen, de een al wat radder van tong dan de ander, de ander al wat genuanceerder en voorzichtiger dan.

En misschien .. heel misschien heb je ook heel wat minder expliciete signalen gewoon niet opgemerkt in een vroeger stadium. Er gaat heel wat gaande in de hoofden van de omgeving vooraleer ze zo drastisch zullen zijn het werkelijk uit te spreken. Dat laatste zal ik ook op mezelf betrekken.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

mijn oudste zoon heeft een periode gehad dat die heel veel veel blowde
en ik daar heel verdrietig en ongerust om was
toen het een keer tot een uitbarsting kwam en ik hem zei dat het een vieze blower was
zei hij en jij dan..kijk naar je naar je zelf me je drank..ik dacht altijd dat ik het goed verborgen had gehouden..hij stond daar te huilen als een klein kind en had net zoveel verdriet om mijn als ik om hem
hij is toen ook naar mijn moeder gegaan en gezegd dat ik zoveel dronk...maar heb toen gezegd ach joh dat val wel mee 2 wijntjes maar
gelukkig is het met hem goed gekomen en gestopt met blowen ...maar ik ben toen die tijd gewoon door gegaan
hij weet nog niet dat ik ook al zolang droog sta op de een of andere manier kom het er maar niet van om het te zeggen..toch een soort schaamte om toe te geven dat hij gelijk had

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Blondie, de ontkennende verslaafde zal misschien blijven ontkennen maar als hij/zij zelf het probleem onderkent begint hij/zij tenminste toch al een probleem te hebben met de omgeving, en voor veel mensen is dat het begin van erkenning, al kan dat nog lang duren.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden

×
×
  • Nieuwe aanmaken...