Spring naar bijdragen

donderdag 18 augustus


albertina

Aanbevolen berichten

om te beginnen hier al meelezen, Janneke...
en aandacht er bij houden....niet leven op de euforie dat alles vanzelf gaat...
en dat je het zelf kunt....of er vanuit gaan dat het weer kan...
als ik weer denk aan al die ellende wat ik met drank heb meegemaakt,
hoop ik nooit meer te hoeven drinken....ik heb al te vaak bewezen dat ik het niet kan....

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • Antwoorden 268
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Goeiedag namiddagvogels,

Dag 17 dus vandaag. Maar helaas geen verbetering in de strijd. Gisterenmorgen had ik het even overwonnen en was ik opgelucht, maar in de namiddag was ik al weer in drink-modus. Enige dat me tegenhield was geldtekort voor de volle dosis. Vandaag ben ik wel veilig. Morgen .. half en half. Zaterdag veilig. Zondag risicodag.

Zucht!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@joris: ja is gewoon de automatische piloot, want ben dan nog nuchter. lijkt net of 'iemand anders' het dan van me overneemt. soms sta ik dan bij de toonbank en denk ik echt zelf weer 'zet nou terug die fles..' als ik sta te wachten totdat er iemand komt om af te rekenen. maar tot nu toe is dat nog nooit gelukt.
Heb alleen zelfs ook wel eens gehad dat toen ik al redelijk aangeschoten was ik nog meer was gaan halen en toen had ik wel echt een black-out. De dag erna zag ik dan een onaangebroken fles drank liggen. die heb ik trouwens wel weer teruggebracht naar de winkel. ik wist niet eens meer dat ik hem gehaald had:$

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@Kyra: we zitten idd in hetzelfde schuitje.. mijn man is er nu ook helemaal klaar mee, en gelijk heeft hij. Ik schaam me ook diep, ben nu elke dag in een soort dagboekje aan het schrijven om het van me af te schrijven. Vaak denk ik echt dat het allemaal geen zin heeft zoveel fouten heb ik gemaakt, maar ik moet mezelf herpakken, idd voor mijn gezinnetje. de kids gaan boven alles!!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goh Joris, das spannend zeg, zeker als je voor nuchter gaat. Maar het wordt dan wel een eerlijke ontmoeting. Eentje waarvan je de dag daarna je nog alles kan herinneren, en zeker zonder schaamte of schuldgevoel zit.
Maar ik kan me voorstellen dat het inderdaad best spannend zal zijn.
Ben erg benieuwd hoe je het gaat ervaren.:)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

quote:


Originally posted by:
jannekeW

Niwi, heb je nog tips hoe je er bewust mee bezig kunt blijven? want inderdaad, het sluipt er bij mij meestal ineens weer in als ik een paar dagen nuchter ben geweest en er dan ineens helemaal niet meer bij stilsta dat ik geen alcohol mag of kan drinken. voordat ik er dan bij stilsta sta ik in de slijterij met een fles drank in mijn handen...



Maar hier snap ik dus helemaal niets van Janneke. :huh: Ik geloof je echt op je woord hoor, maar je hebt zoveel ellende met de drank mee gemaakt, hoe kun je dat vergeten dan, en bij de slijterij met een fles drank in je handen staan. Druk je dan al die rot ervaringen weg of zo???????

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ja Niwi ik ken het gevoel dat alles moet wijken voor de drank. Zou me kapot gevochten hebben als ze eraan zouden komen. En vroeger interesseerde het me niet dat ik dronk. Maar als je er bewust mee mezig bent te stoppen, kun je dat dan toch niet op dat moment vergeten? Maar goed het maakt niet uit dat ik dat niet snap hoor. Als we er maar mee bezig blijven. Ons bewust blijven wat drank voor 'n schade aanricht.:)

Heer Soothe ?????? Voor jou een stevige :sun: Misschien knap je daar van op. Of juist niet, kan ook hé:wacko:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

JannekeW, ik begrijp je heel goed, gebeurde mij ook altijd. Als ik boodschappen ging doen, ging ik al heen met de gedachte van "ik koop het niet", maar dan liep ik langs de slijterij en dacht "doorlopen" , dus niet. Stond ik buiten met een fles en dacht ik bijmezelf "waarom nou toch" ? dit noemen ze nou verslaving.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

he joris, veel plezier met de date.... misschien is she the one...!
nou ik lig nog behoorlijk in de vernieling van trainen, maar kan mijn gedachten verzetten met de begonnen cursus en is zoals ik dacht, pittig, toineneman denkt altijd oh dat doe ik wel even, maar dat zal toch bikkelen worden.
de ramen zijn binnen en buiten als nieuw, je zou er zo doorheen lopen, zo schoon.
kost wat tijd en kracht maar dan heb je ook wat...
vanavond is house twee keer op tv de serie, erg goed!
mosselen inmiddels gehaald en die gaan over een uurtje of twee in de brand.
laatste tijd vaak gedacht, ga weer een biertje drinken, gewoon rustig, maar eerlijk gezegt, heb ik er geen trek in, de kracht niet meer voor, tis gewoon uit mijn denken mijn systeem.....
iemand ook al mosselen gegeten??, zijn wel wat klein vind ik.., maar het smaakt erniet minder om

zat te denken, misschien is het een keer leuk om een boswandeling te organiseren, bv hier in het panbos in Zeist/ Bosch en Duin, zomaar een idee, lekkel vrij in de natuur enzo en je leert elkander kennen
hoor het wel toineneman gaat een paar druppels vangen ( douchen)B)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden

×
×
  • Nieuwe aanmaken...