Spring naar bijdragen

Donderdag 22 november 2012


Aicha

Aanbevolen berichten

Originally posted by: Lytse


@ Diesel: ik ken het gevoel uit eigen ervaring. Het wordt toch minder scherp op den duur, weemoediger.
Hoe is het trouwens met je gezonbdheid? Ik hoor je er de laatste dagen niet meer over en ik vrees dat je helemaal niet naar de huisarts bent geweest. Klopt dat?



Lytse.quote>


Thnx all, ja tuurlijk herinneren, maar juist ook doorgaan hoor, hij had niet anders gewild of gedaan. Het was eigenlijk meer omdat over het verleden gesproken werd. Van leren en net als in het nu voorbereiden voor de toekomst, wat dan als die komt het beter kan maken. Soort oogsten en van het deel wat niet te eten is composteren en voor de toekomst goede voedzame aarde voor nieuwe oogst. De cirkel kan perfect zijn, zoniet onderbreken en nieuwe creeren met opgedane kennis. Juist diegene die heengingen hebben je misschien iets willen of kunnen leren, dat kan omdat je soms meer stilstaat bij hen , zoals ik vandaag en gisteren anderen hier.

Ach Lytse , jahoor wel geweest, weet wanneer het TE is, dus AB kuur en nu maar hopen dat het toch beter gaat komen. Maar lief dat je zo bezorgd was hoor :present:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • Antwoorden 241
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Ja Drakie en zal ik je eens wat vertellen? M'n toetsenbord is denk ik toch naar de knoppen. Ik heb dat ding als zo vaak uit elkaar gehaald. Maar ik had er nog eentje liggen en daar doe ik het dan maar mee.

Alles goed met jou en met je hele gezinnetje?:heart:

Pfffttt Wijfie wat moet je er toch een hoop voor doen en laten om die rotdrank de baas te kunnen hé?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Originally posted by: Aicha
People often obsess themselves with the past and the future. But life is happening right now. You can’t learn something or remember something that’s happening now if your mind is stuck in another time.

It takes about eight seconds of intense focus to process a new piece of information into your long-term memory. So don’t let your life and your mind slip away. Instead of dwelling on the past or worrying about the future, practice being and living in the present moment. Remember, right now is the only moment guaranteed to you. Right now is life. Don’t miss it.

Aichaquote>


Natuurlijk is dit het ideaal maar als er iets speelt uit het verleden waar je last van blijft hebben, los dat dan op of verwerk het! Als je gedachten naar het verleden gaan, kan het ook een kwestie zijn dat het verleden jou niet los wil laten. Als het verleden je blijft afleiden los het dan op/verwerk het (deel het bijvoorbeeld) Ik ervaar het op dit moment als een enorme opluchting iets nu naast me neer te kunnen leggen. Dat ging niet door het dwangmatig weg te stoppen want dan blijft het je beïnvloeden.


En voor de mindere dagen

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Poehee,

Wat een dagen achter de rug hier.

Als klap op de vuurpijl na mijn afwijzing op mijn sollicitatie nu ook gezakt voor mn scholing.

Bah... :(

Gelukkig nog wel herkansing, maar doet mij toch wel realiseren dat ik mijzelf wat voorbij aan het lopen ben, en weet dat dat een "gevaar" is.

Balans weer terug zien te vinden en snel ook.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik val even binnen. Ik voel me niet zo goed. Ronduit waardeloos. Ik ben boos, verdrietig, onzeker en heb nu alles over voor een heel krat bier. Of ik nu drink of niet, dit leven, mijn leven veranderd toch niet ten goede. Het blijft altijd zoals het was. Ik ben overal goed voor, nergens goed in. Blegh.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Zo voel ik me eigenlijk al vanaf het moment dat ik gestopt ben. Maar ik dacht daar als ik gewoon doorzet dat het gevoel vanzelf zou verdwijnen. Maar ik blijf me hetzelfde voelen. Met of zonder drank; geen verschil. Geen beter leven, omdat ik ervoor heb gekozen niet te drinken. Gewoon hetzelfde leven en niets positiefs.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Madeleine, er zijn toch veel positieve dingen als je niet drinkt:

helderheid,je krijgt meer energie, je gezondheid wordt beter eten smaakt beter, je gaat er beter uitzien, geen angst meer op rare dingen te doen met drank op.

Dat gaat niet van vandaag op morgen maar langzaam.

Dus schouders eronder en doorzetten kom op.

Kun je niet iemand bellen of naar iemand toe gaan.

Ga in ieder geval iets doen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Madeleine,

Wat rot voor je dat je je zo voelt.

Zo lijkt het stoppen met drinken voor niets te zijn.

Het werd net ook al geopperd.;

Maar idd. is yoga niets voor jou.

Ben er zelf heel erg door opgeknapt, toen ik een aantal maanden na het stoppen op yoga ging.

Je wordt zoveel rustiger, kan makkelijker relativeren, en leert op een heel andere manier naar je zelf te kijken.

Ga eens ergens een proeflesje doen

Je moet er natuurlijk wel open voor staan, en een goed adres zoeken.

Baat het niet, dan schaadt het niet moet je maar denken.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Soms sta ik van mezelf te kijken, ik schiet net verbaal enorm uit m'n slof tegen mijn zoon die ernstig aan het klieren is vandaag. Hij voelt natuurlijk haarfijn aan dat er iets met z'n pa aan de hand is, en is te jong om de link naar drank te leggen.... Dat ga ik maar niet meer doen, wordt er niet gezelliger van in huis..

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Madeleine, ik geloof er eigenlijk niet in dat het leven zomaar vanzelf beter wordt als je niet meer drinkt.

Wel heb ik vroeger ondervonden dat je zonder drank meer ruimte krijgt voor andere, gezondere, bezigheden. Maar dan moet je ook iets ondernemen. En daar ben ik zelf op dit moment geen held in, moet ik toegeven.

Alleszins, had je die sollicitatie deze week kunnen volbrengen als je aan de drank was geweest?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Huilen associeer ik met zelfmedelijden. Terwijl ik gewoon verdriet heb. Intens verdriet met of zonder drank. Het verdriet blijft altijd hetzelfde en om hetzelfde. Ik voelme niet gewaardeerd in dit leven. Alles moet altijd zoals een ander het heeft ingepland. Ik ben welkom op de koffie bij mijn vader, maar niet te lang en zeker niet wanneer ik er behoefte aan heb. Idem met vrienden. Als ik iets wil dan is het op god à gratuite dat het eens in mijn tijd kan. En als ik geluk heb, dan mag ik ook iets vertellen.

Ja, drankloos heeft me gebracht tot iemand die zonder kater opstaat, maar levendig, energiek of al het andere dat ik eerder weleens heb gevoeld, voel ik nu niet. Met idd zonder drank voelt een afwijzing, in welke vorm dan ook, even rot, maar met drank ben ik het in ieder geval snel vergeten.

Ik zit mezelf in de weg momenteel. Nergens zijn in of aan.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik bewonder alle mensen hier die thuis op hun eentje stoppen enorm. Zelf ben ik twee keer gestopt in een ziekenhuiscontext, en dat is toch veel gemakkelijker. De therapieën vond ik persoonlijk niet geweldig, maar je werd wel "bezig gehouden". Tijdens de tweede stop moest ik bovendien een paar maanden blijven. Op den duur wilde ik zo graag avondverlof dat ik vanzelf dingen begon te zoeken om te ondernemen haha. Zo ben ik een fotografie- en een yogacursus gaan volgen. Yoga kan je overigens echt alleen doen als je niet drinkt, net zoals mindfulness. ('k Heb ooit gemediteerd met één pintje op, en dat ging al niet goed).

Wat ik maar wil zeggen, naar Madeleine toe: ik denk dat het héél belangrijk is om nieuwe bezigheden te zoeken. Zomaar wachten totdat het leven leuk wordt, werkt mijns inziens niet. En echt: zonder drank, heb je zoveel meer potentieel. Ik volg nu bijvoorbeeld af en toe een filosofische lezing 's avonds. Met drank op had ik daar absoluut de concentratie niet voor.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Madeleine,

Leer eerst eens van jezelf te houden.

Dan wordt de sterke behoefte om gewaardeerd te willen vanzelf minder.

Begrijp heel goed, dat dat makkelijker is gezegd dan gedaan.

Maar daar zijn eventueel trainingen voor.

Echt, probeer eerst eens aan je zelf te werken.

En besef goed;

Je bent nog maar net gestopt met drinken.

Dat maakt ook veel emoties los

Huilen is goed voor je.

Het moet eruit!

Sterkte meis:present:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden

×
×
  • Nieuwe aanmaken...