Spring naar bijdragen

Pact...


Aanbevolen berichten

Lieve Dees,
Ben net thuis en heb vluchtig op de d. draad gelezen. Ja ondanks je het nu moeilijk hebt, vind ik je zo'n kei.
Maar nu komt alles zo hard binnen, en is het zo moeilijk om alle gevoelens een plaatsje te geven. Ikzelf ervoer dat als een grote warboel, waarin ikzelf orde moest scheppen.Dat heeft veel tijd nodig. Ook het gevoel jezelf te mogen zijn, dat gaat niet van vandaag op morgen. Ook dat heeft tijd nodig, maar gun jezelf ook die tijd. En vluchten kan nu niet meer, daarvoor voel je nu teveel. Maar we zijn er voor je, iedereen, omdat je zo goed bezig bent. Je verandert en groeipijn kan veel pijn doen, zeker als je daar later in je leven mee begint.
Blijf schrijven op het forum zodat je deelt. Dat is zo belangrijk, ikzelf heb dat vorige week nog gemerkt. Delen is helen het is goed en lucht ontzettend op. We begrijpen denk ik allemaal waar je nu door moet.:heart:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • Antwoorden 1,8k
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Goedemorgen kanjers,

Dag 48.

Alf, dank je voor je compliment.
Merk zelf ook dat ik rustiger ben geworden in mijn reacties en krijg dat ook regelmatig te horen uit mijn omgeving...
Ben bovendien mijn depressie aardig te boven, al durf ik nog niet te hard te juigen...
Zit nog steeds aan mijn AD, maar hoop dat binnenkort af te bouwen, al moet ik natuurlijk niet overmoedig worden nu... Alert blijven !!!:D

Dees : Heb je mijn tip nog gelezen op de D&D ?
Misschien een idee om het 12 stappenprogramma voor te stellen bij de GGZ...
De therapie wordt gegeven door ex-verslaafden, die goed begrijpen waar jij mee struggelt en het plan van aanpak wordt samen met jou opgesteld !!!
Ik volg het programma ook en ik ben er erg content mee... Wie weet ook iets voor jou ?

Zo weer naar de therapie... Heb wel even iets te bespreken...
Gisteren toch tegen trek aangelopen doordat ik nogal boos en verdrietig was om mijn partner...
Goed kunnen weerstaan door mijn agressie en verdriet om 2 uur 's nachts op mijn strijk los te laten en te mediteren, maar dit gaat wel ten koste van mijn nachtrust...
Een punt om aan te werken, loslaten !!!

Fijne dag allemaal en tot vanavond
Ik neem de eerste vandaag niet !!! ;)

:sun:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Moghu Blondie. Ik denk dat dat heel erg moeilijk is om los te laten. Merk zelf dat, sinds ik wat meer afstand genomen heb van Jos, het los laten ook ietsje makkelijker gaat.
Hij staat minder dicht bij me waardoor ik me ook wat minder aan trek van zijn nukken.
Maar het blijft erg moeilijk, men kan je zo diep raken. Hoe dichter een persoon bij je staat, des te harden je gekwetst kan worden.
Heel veel sterkte meis. Ik ben benieuwd wat voor 'n advies je krijgt.:present:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goedemorgen,

Ik ben vanmorgen heel erg van mijn stuk. Ik heb gisteren weer een fout gemaakt en ik kan nu alleen nog maar kwaad op mezelf zijn. Ik voel me zo verward.
De hulpverlening laat me in de steek zo voel ik dat. k denk er toch hard over om me alleen nog met de AA te gaan bezighouden. Daar voel ik me wel goed bij. Volgende week pas een gesprek met contactpersoon GGZ. Dat maakt me zo nerveus iedere keer weer. Dat is toch ook niet goed of wel?
Ik ben op het moment eigenlijk radeloos en dat doet me geen goed voel ik. Het maakt me zwak.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Lieve Dees, Ja dat gevoel ken ik van dat de hulpverlener me in de steek laat, maar ook het gevoel dat ik het zelf moet doen. Ik steunde vroeger ook erg op hulpverleners, en als ik erg gespannen was, slikte ik heel veel medicatie om van die spanning af te komen.
Tot dat Jos zei, "de enigste manier om van spanningen af te komen, is er doorheen te gaan". Sinds die tijd voel ik me over het algemeen minder gespannen. En weet ook als ik spanningen heb, waar ze vandaan komen. Dat daar naar gaan kijken duurt een tijd hoor dat gaat niet zo snel.
Dees ik heb het al vaker gezegd, zolang je zo steunt op de hulpverleners leg je jouw problemen bij hun neer, je geeft als het ware een doos weg, waar van alles in zit, zonder zelf te weten wat er in zit, en kom je niet bij je gevoel. Het eigenlijke gevoel waardoor die spanningen ontstaan.
Toen ik echt wezenlijk merkte dat ikzelf verantwoordelijk was voor mijn eigen gevoel, kon ik veranderen. Ik leerde op de eerste plaats, om het gevoel te accepteren en er niet meer voor weg te vluchten maar er naar te kijken.
Ik hoop dat jou dat ook gaat lukken.
Maar wil wel ff zeggen dat ik het ontzettend rot voor je vind dat het gisteren weer mis is gegaan.
Hoewel ik me nog steeds afvraag hoe het mogelijk is om te drinken en Antabus te slikken.
Wat doe jij je lichaam veel geweld aan meis.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ja Tortilla. Ik voel me op het moment ook heel erg opstandig. Dat wil ik niet maar dat gevoel is er heel sterk. Dit maakt me ook weer zwak. Ik zou zo graag de hulpverleners (Zeker niet de AA) los willen laten en laten zien dat ik het zelf kan. Wel met gebruik van Antabus die zij voorschrijven. Maar dat kan ik ook via de huisarts. De GGZ veroorzaakt gewoon heel veel stress bij mij. Ik voel het alsof zij mij zo boven op mijn nek zitten envanalles willen waar ik niet achter kan staan. Ik zou graag de rust terugvinden en vandaaruit met de Twaalf Stappen verder gaan. Eerst accepteren dat ik nooit meer mag drinken.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Precies Tort. Het was ook de enigste manier voor mijzelf om te groeien. Ik wist ook niet wat er in dat pakketje zat, wel dat ik door de drank het pakje veel te zwaar was geworden omdat ik het in al die jaren niet geleegd had.
Toen heb ik, samen met de hulpverleners het pakketje open gemaakt en één voor één de problemen eruit gehaald. Ik bestefte toen ook, dat ik de gevoelens zelf moest voelen, dat kon die ander niet voor mij.
Ja en nu inmiddels een heel stuk ouder, weet ik hoe ik met bepaalde gevoelens om moet gaan en met andere gevoelens nog steeds veel moeite heb. Het heeft lang geduurd maar ik besef nu, nu ik een hoop verwerkt heb, en nog steeds bezig ben te groeien, dat ik mezelf gelukkig mag prijzen. Ik durf er nu voor te gaan. Wat de toekomst zal brengen weet ik niet, maar het nu, wel. Ik word sterker.:present:
Goed lieve mensen ik ben er weer van tussen. Doei doei.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden

×
×
  • Nieuwe aanmaken...