Spring naar bijdragen

Voorstellen


Anitawest

Aanbevolen berichten

@cheetah5,

hele fijne vakantie Meis, geniet ervan. Mijn dochter is hier 3 dagen geweest met haar babies. Hun huis was het veel te heet airco kapot. De jongste is nog geen 4 maanden maar te vroeg geboren en zo kwetsbaar. Heel moe, en mijn dochter drinkt ook makkelijk weg…. Met 2 kleintjes… kan ik daar wat van zeggen….. enfin, was er om jou een fijne tijd te wensen

liefs

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dank je, lief van je @Dune!

Ik begrijp heel goed dat je daar iets van zou kunnen zeggen. Een van de redenen dat ik niet veel wil drinken is ook omdat ik weet dat mijn dochter graag een kind zou krijgen. Ik wil  met alle plezier dan met regelmaat oppassen, maar NIET  met drank op. Daar ben ik heel stellig in, dus dan maar nu vast het een halt toeroepen.

Sterkte met je dochter en kleinkids,  ik weet dat ik dan ook een soort van leeuwin word... 

Warme knuffel!!

 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@cheetah5 ondanks mijn probleem,,, ik heb 6 kleinkinderen en pas regelmatig op, drank zal nooit en te nimmer is het spel zijn als ik (de Grote!) verantwoordelijkheid heb voor kwetsbare kleine kindjes. Dat is totaal niet moeilijk want dat kan écht niet. Hoe diep ik ook zat die rem is er bij mij altijd geweest. Gelukkig

bewerkt door Dune
Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 1 year later...
Op 5-6-2023 om 08:53 zei Maarten82:

Goedemorgen Anita,

Voor mij was het ook een lange weg voordat ik de knop om kon draaien. Jarenlang steeds meer drinken en keer op keer halfslachtige pogingen om te minderen of te stoppen. Dat mislukte uiteraard grandioos, zonder uitzondering.

Ik besefte op een gegeven moment dat minderen, of een tijdje stoppen, wellicht mogelijk was, maar de ervaring leerde dat ik altijd weer terugviel in mijn oude patroon: dagelijks weer teveel drinken. Ik had daarom twee keuzes: 1) ofwel doorgaan op die manier en de rest van mijn leven worstelen met drinken, stoppen, minderen, weer teveel drinken, schuldig voelen, geld uitgeven, kotsmisselijk voelen, stiekem gedrag vertonen, walgen van mezelf, et cetera. Of 2) helemaal stoppen. Maar dat laatste vond ik bijzonder definitief. De gedachte dat ik nooit meer iets zou drinken. Zou het leven nog wel interessant blijven? Zou ik zonder die roes kunnen?

Nou dat kan. Maar ik ga geen hiep hiep hoera verhaal oplepelen. Ik miste de roes wel. Ik miste het vooruitzicht van een lekker glas wijn in de avond, of beter gezegd, een lekkere fles of meer. Ik kan er van af blijven, relatief makkelijk, maar de belofte van een roes miste ik met name in het begin wel.

Ik heb constant een lijst met voordelen van niet drinken paraat in mijn achterhoofd. Er zijn er zoveel, die ga ik niet allemaal opnoemen (mocht je geïnteresseerd zijn, lees mijn draadje). Die lijst zet ik in wanneer aan het begin van de avond die aloude behoefte aan drank voorzichtig om de hoek komt kijken, en voor mij werkte dat erg effectief, met name de eerste maanden.

Zo langzamerhand begint de alcohol te verdwijnen uit mijn gedachte. Ik ben er trots op dat ik eind 2022 pertinent ben gestopt en sindsdien geen druppel meer heb aangeraakt. Het gevoel daarbij is met geen pen te beschrijven, al probeer ik het zo nu en dan wel.  

Ik heb het al eerder gezegd tegen wie het maar wil horen: de beslissing om nooit meer te drinken gaf mij zoveel rust, zoveel duidelijkheid. Mijn zelfbeeld is gigantisch verbeterd. Dat gun ik iedereen. Het enige wat je hoeft op te geven is om nooit meer die rotzooi naar binnen te werken. En daar krijg je alleen maar mooie, gezonde en fijne dingen voor terug.

Succes, groet Maarten

Alweer een jaar verder. Weet nog dat ik erg onder de indruk was van je reactie/verhaal  @Maarten82. Hoe gaat het met je?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Marian,

Nee, was maar 1,5 weekje. Inmiddels weer een nieuwe baan verder en telkens regels maken.. dan wel drinken dan niet, dan maar 2 glaasjes werkt echt niet voor mij. Vandaag besloten rigoreus niet meer te drinken. Ben er zoooo klaar mee BASTA!!!!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik zag je berichtje op de dagdraad, ik snap je heel goed ook en je mag je ook zo voelen. Niemand zegt dat het gemakkelijk is, het is gewoon heel zwaar. Het wordt wel gemakkelijker, dat kon ik nooit geloven, maar is echt zo. Wat gebruik je aan hulpmiddelen? Ik had heel veel aan podcasts en apps waarin ik bijhield hoe lang ik zonder drank deed. Daar ben ik pas na een jaar mee gestopt, ik deed dat dagelijks. Ik had daardoor het gevoel dat ik niet alleen was en werd alleen maar trotser op mijzelf. Ook zijn er verschillende fases, dat hielp mij ook. Dus kortom, ja het is zwaar en je mag je kak voelen, maar kijk hoe je jezelf kunt helpen zodat je het ook meer zelf in de hand hebt. Kop op, je begint aan een nieuwe baan, nieuwe tijd, alcoholvrij.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...