Spring naar bijdragen

pactdraadje voor baclofen, Refusal en Antabusgebruikers


bolletje

Aanbevolen berichten

Suki wat doe je het goed meid, wat zal jij trots zijn op jezelf.

Ik weet niet of refu slapeloze nachten geeft, wat ik wel ooit gehoord heb is dat men er juist wat duf van wordt. Misschien toch eerder ontwenning, omdat je vaak door de alc. juist in een soort slaap valt.

Maar doorzetten hé?;)

Hier heb ik ook weer refu geslikt.:)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Vandaag laatste keer drie refu. Na morgen over op eentje per dag. Wilde per se één slokje wijn proberen bij een vriend. Één slokje, en ik werd binnen vijf minuten heel erg naar. Alsof mijn hoofd opgeblazen werd. Warm, koud.. Etc. Ik wilde per se eigenwijs zijn. Pff dat doe ik dus niet meer.... Misschien vinden jullie het dom, maar ik moést een soort bewijs hebben. Project geslaagd, bah

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ja Suki je ziet gelijk wat refu kan doen als je toch drinkt. Gelukkig heb je het bij één slokje kunnen houden. Als je probeert om er doorheen te drinken, doe je jezelf zoveel geweld aan.

En nee het is niet dom vind ik, juist heel goed dat je het toch probeert, want daardoor raak je nog meer gemotiveerd om niet te drinken als je refu geslikt hebt.

Daarom begrijp ik niet dat er mensen zijn die zeggen dat, als je maar langzaam genoeg drinkt, je er doorheen kan drinken.

Ik slikte één tabletje en na 10 dagen probeerde ik dan te gaan drinken. En nog had ik er heel veel last van.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hallo allemaal! Ik heb rode plekken op mijn wangen. Het is zeg maar net of ik rouge op mijn wangen heb gedaan. Kan dit een bijwerking zijn van de Refusal? Ik ben van 3/4 ochtenden in de week van 7 avonden in de week gegaan op aanraden van het Novadic. Het gaat overigens al wel stukken beter en ik voel me ook steeds frisser worden. Ik lijk er 's ochtends wel last van te hebben als ik op sta. Best wel veel moeite mee.

Groeten,

JB

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Suki,

Goed om te lezen dat je zo goed bezig bent. Ik ben ook blij dat jij het hebt uitgeprobeerd en ik niet want ik durf dat toch niet aan om er bij te drinken maar nu weet ik in ieder geval dat het werkt. Ik zou er toch wel heel erg mee uitkijken want het schijnt echt heel gevaarlijk te zijn om er bij te drinken. Zeker veel en net nadat je hebt Refusal hebt geslikt. Ik ga het niet proberen. Hopelijk blijf je het nu volhouden!

Groeten,

JB

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi JB! Ik heb inderdaad maar één klein slokje genomen. Never again! Dan krijg je pas echt een rood hoofd. Ik heb trouwens ook rode wangen en heb lichte hoofdpijn. Ik denk beide door refusal. Nu acht dagen en bijwerkingen worden wel minder nu! Ik wens je veel sterkte en succes! Groetjes, suki

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi allemaal, mijn naam is dankzij de moderator veranderd van JordiBase naar JB. Even dat jullie dat weten.

Verder: Refusal gaat beter, slik het iedere avond 7 dagen in de week nu en dat gaat best goed. Pijn aan mijn lever wordt minder.

Mijn vraag aan jullie: Hoe lang kan je Refusal blijven slikken en hoe lang slikken jullie het al?

Dat vraag ik omdat ik namelijk na mijn half jaar gestopt te zijn weer ben begonnen, daar nu nog steeds van baal dus eigenlijk als doel heb gesteld om zeker een jaar Refusal te slikken. 7 dagen per week. Best wel heftig ook als ik er zelf over nadenken maar het lijkt me geen slechte beslissing, zo lang als mijn lever dat volhoud en de bijwerking uit blijven.

JB

overigens gestopt sinds 23 maart alweer met drugs en alcohol! :)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ja hoor Suki, maar het is nu heel belangrijk om toch door te zetten.

De nare ervaringen die je met de alc. gehad hebt, zijn een beetje op de achtergrond gekomen, ze wegen niet meer zo zwaar dan een paar weken geleden.

Dan kunnen er hele rare gedachte opkomen, zoals, "Ach het was toch niet zo erg. of ééntje kan toch geen kwaad".

Dat zijn heel gevaarlijke gedachte, en probeer daar niet aan toe te geven meis, je gaat nu zo goed.

Je hebt geen drank nodig om je gelukkig te voelen. Dat is schijngeluk.;)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Jane en bolletje, dank jullie wel, had ik even nodig! Ik voel me zoveel beter zonder alc, dat blijft toch belangrijker dan er aan toegeven. Ik weet hoe dat schuldgevoel voelt, en dat wil ik niet meer. Straks naar hypnotherapeut, ben wel benieuwd. Oude patronen doorbreken, dingen loslaten. Ik kom steeds dichter bij mezelf, en dat is heerlijk met een helder hoofd. Pak ook veel meer dingen aan met de energie die er ineens stroomt! Voorheen was mijn dag om 5 uur zo'n beetje afgelopen.... Liefs, suki

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Wow 25 jaar! Hoe zit dat met de bijwerkingen dan, heb je daar nooit last van gehad? En voor de rest van je lichaam, gaat dat wel goed met je lever om zo lang Refusal te slikken? En kan je bij de dokter gewoon om een Refusal recept blijven vragen? Mijn doosje begint al leger te raken dus binnenkort weer eens voor bellen. Hoe ben je begonnen dan, met ook 7 dagen in de week? Ik hou het hier voorlopig wel bij want ik heb er nog heel erg veel moeite mee. Twee keer per week een kwart lijkt me erg weinig, ik vind het knap dat je het vol houd. Hoe krijg je het voor elkaar dat je aan zo weinig genoeg hebt? Ik kan me ergens ook voorstellen dat als je er 1 keertje eentje vergeet je dan gewoon weer kan drinken. Niet dat je dat wil en zeker niet dat je dat moet doen, maar toch. Of pak je het op risico momenten ofzo? Hoe dan ook goed bezig :)

JB

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi JB.

Ik heb met mijn 30e 9 proefdronken gehad. Dat waren 9 heel nare ervaringen kan ik je zeggen.

Daarna begon ik met refu te slikken. Ik slikte 1 refu in de 10 dagen, dronk dan een dag en baalde daarna weer zo erg van mezelf dat ik gauw weer een refu slikte. Voor mijn 30e dronk ik bijna iedere dag.

Ik weet dat ik niet veel refu hoef te slikken om toch te stoppen met drinken, maar dat is voor iedereen verschillend. Sommigen kunnen door één dag niet te slikken de volgende dag weer drinken. Ik niet bij mij duurt het zo'n 10 dagen, en dan nog voel ik het. Ik slik refu op maandag en donderdag, en daar houd ik me aan.

Maar je zou eens met je huisarts kunnen bepraten of 2 x per week ook voldoende is. Maar van de andere kant, waarom zou je? Als dit je helpt om niet meer te drinken, gewoon blijven doen. En ik denk dat je lever meer te lijden heeft van veel drinken dan van Refu.;)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Thanks, ja weetje ik denk dat je gelijk hebt. Ik heb er nog erg veel moeite mee merk ik. Ik vond het stoppen met alcohol erg moeilijk en de zucht neemt duidelijk weer toe. Zonnetje schijnt en ik ben weer actief bezig. Ik beloonde me eerst echt met drank dus na een lange dag school/werk heb ik het zwaar. Daarom blijf ik nu gewoon dagelijks Refusal slikken. Ik ben namelijk bang dat als ik 1 keer alcohol drink het hek van de dam is. Zo ging dat de vorige keer ook.

JB

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...