Spring naar bijdragen

baclofen


Gast

Aanbevolen berichten

Ik heb even gekeken bij die online hulp van Alcoholdebaas. Raar, heeft dezelfde naam als dit forum.

Maar ik heb twijfels als ik lees dat de behandeling erop gericht kan zijn om het drinken te verminderen, en om uit te zoeken waarom je drinkt. Dat is typisch de benadering van hulpverleners, die niet weten wat de ziekte alcoholisme inhoudt.

Ik weet (zoals alle alcoholisten), dat minderen niet werkt. En ook, dat er geen 'Waarom' vraag is. Wij drinken, omdat wij alcoholist zijn. Omdat wij nu eenmaal gevoelig zijn voor drank, vaak is het zelfs erfelijk. Er zijn altijd wel redenen om te drinken. Dan weer stress, dan weer problemen,dan weer blijdschap, dan weer ... enz. enz.

Ik zou meer behoefte hebben aan praktische begeleiding, over hoe ik structuur in mijn dagelijks leven kan krijgen en hoe ik beter om kan gaan met stress en impulsief handelen enz. Want dit zijn wel triggers.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Monika,

Je hebt zeker gelijk hoor..dat de reguliere hulp niet kijkt naar de ziekte. Ik heb afgelopen 20 jaar ook zeker vaker hulp gezocht en er weinig aan gehad..weet waar je wantouwen vandaan komt..

Misschien heb ik mazzel met mijn begeleidster ..ik heb haar gelijk ook aangegeven dat ik niet geloof in de standaart praatjes..

we kijken nu naar wat er voor mij mogenlijk is..krijg nog antwoord over een behandel richting volgende week..

heb de eerste maand twee x per week met haar gesprekjes gehad.

Ik ben dus ook opzoek naar praktische hulp..geen belerend vingertje..of wijsheden want die kunnen we zelf ook bedenken toch.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

trijsje en monica

ik denk dat er meerdere soorten zijn

van alcoholist zijn of afhankelijk van drank.

jullie sluiten uit dat het iets anders is dan een ziekte,

maar ikzelf heb andere ervaringen, en zie dat ook bij anderen.

nog afgezien van een oorzaak/gevold ook jullie slikken die bacolofen zelf

en nemen daarmee verantwoording voor het niet willen drinken.

dat doe je helemaal zelf en niet voor niets, je was het drinken beu of

je lijf gaf aan dat dit zo niet langer kan.

dat was bij mij ook. ik heb erg veel gehad aan therapie, zelfinzicht, mindfulness,

leren anders met zucht om te gaan en vooral ook door van mijn jeugd/leven te leren

te accepteren en leukere dingen opzoeken en doen ipv drinken en me slachtoffer van

mijn leven blijven voelen.

De training van hier, idd dezelfde home als het forum, (geen toeval natuurlijk) was voor mij precies

op het goede moment en de juiste manier om mijn leven weer op de rit te krijgen.

er zijn dus meer wegen die naar Rome leiden; als je er maar komt, toch? succes!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hallo Jane, ik heb in het verleden ook veel geleerd van de therapiën. Zelfinzicht, mijn verleden en heden analyseren... Maar: al die inzichten hebben nooit geleid tot het stoppen met drinken. Ik ben jarenlang bij vele AA groepen geweest, en ook daar hadden mensen dezelfde ervaringen met therapie.. Dus eigenlijk ken ik verder geen mensen die door therapie van hun verslaving zijn afgekomen. Jij bent de eerste van wie ik dit hoor.

Wel goed om te horen trouwens.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi hoi

Hoop dat t iedereen goed gaat!

Morgen begin ik weer met werken na vier maandjes op de bank te hebben gezeten.

De baclofen begint te werken merk ik.toch moet zelf wel er bij blijven.

Wens iedereen goede avond!

Ps monika hoe gaat t met jou? Mag ik je anders pb sturen?

Groetjes

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goedemiddag iedereen :)

He he even tussen de drukte door hoor.

Trijsje ik vroeg dat omdat jij en Monika nog zo snel een biertje pakken, vandaar mij vraag.

Maar alles gaat goed en volgens schema te werk (gelukkig pfff B))

Verder lees ik alleen goede berichten van jullie twee, goed zo meiden het is een kwestie van

volhouden nu en je zal zien het gaat alleen maar beter.

Echt je moet het een kans geven, het pilletje doet zijn werk wel, en nu jullie de rest nog ;)

Probeer niet te drinken (alcohol) als je geen "trek" hebt, ook niet uit gewoonte, niet doen.

eerder gestelde vraag;

*Alcohol versterkt de Baclofen (meer bijwerkingen en minder kans van slagen)

*Baclofen versterkt de alcohol (eerder dronken, kans op een échte kater, sneller stoppen dan

men gewent is met de kans dat men doordrinkt tot een psychose erop volgt)

Niet leuk he :(

Baclofen gaat niet samen met alcohol !

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Gefeliciteerd Miranda en hoe heet de baby ? :D (grapje)

hartstikke goed tijgertje WROAWWWW

9 maanden droog zeg, wat gaat die tijd snel :)

een slinger kan er niet af, weet niet hoe dat moet maar een bloem wel :present:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hallo allemaal,

Ha 70, Welkom!

Miranda, Proficiat!

Even een update over mijn situatie.

Ik heb inmiddels het boek van Ameisen gelezen en ook het E-book van Philippe Thomas waar trijsje de link voor hier op het forum heeft gezet.

Zo belangrijk dat ik het nogmaals een keer doe

http://www.baclofen4alcoholism.com/index.html

Het kost 10 euro. Zelf vind ik dat dik zijn geld waard.

Voor mij persoonlijk zonder meer belangrijke informatie. Trijsje, mijn hartelijke dank!

Ik zit nog steeds op 75 mg pd. Ik wilde eerst meer informatie voor ik wat veranderde. Wat ik al die tijd heb vermoed dat baclofen een goede oplossing zou kunnen zijn voor mijn persoonlijke situatie is aardig bevestigd. Ook omdat therapieën bij mij niet aansloegen.

Wat ik essentieel vind is dat ik van niemand lees of hoor dat de oorzaak van waarom alcoholisten zijn gaan drinken en waarom (reguliere) therapieën geen resultaat geven praktisch onbesproken blijven. Hier een stukje citaat uit het einde van mijn verslaving, blz. 211 De overstelpende prevalentie van eerder bestaande angst- en stemmingsstoornissen bij verslaafde patiënten, die de noodzaak aantonen van een medicijn dat eveneens uitwerking heeft op de onderliggende dysforie bij verslaving, zoals baclofen; en de mogelijkheid dat een van de redenen van de werkzaamheid van baclofen als medicijn tegen verslaving is dat het een gebrek aan GHB compenseert, een natuurlijke stof in het lichaam die op veel plaatsen werkzaam is.

Zowel Ameisen als Philippe Thomas hebben het nadrukkelijk over de oorzaak , te weten angst- en stemmingstoornissen , depressiegevoelig, stressgevoelig, faalangst etc. essentieel belangrijk te vinden. We praten hier eigenlijk alleen maar over wanneer de trek/hunkering naar alcohol weg is, de oorzaak is echter even belangrijk en daarin speelt baclofen dus een net zo betekenisvolle rol.

Dat heeft hier echt evenveel aandacht nodig!

Verder staat in het E-book van Philippe Thomas een uitgebreid stuk over verschillende manieren van doseren. Wanneer de bijwerkingen nogal stevig zijn helpt het wanneer de dagelijkse dosis in kleinere hoeveelheden over de dag worden ingenomen, dus in plaats van 3 keer 20 naar 4 keer 15, als dat nog teveel bijwerking geeft gaan naar 6 keer 10. Dus de innamepieken in de baclofenspiegel verminderen.

Ha BB, hoe is?:)

BB, waar heb je gelezen dat baclofen samen met alcohol gevaarlijk is en zelfs tot een psychose kan leiden? IK heb veel gelezen over baclofen maar wat jij zegt over meer bijwerkingen en kans op een psychose ben ik niet tegengekomen. Ik ben wel tegengekomen dat mensen een risico lopen met stoppen met baclofen en daarna weer beginnen omdat ze later dan toch willen stoppen, het kan dan niet zo goed hoeven werken als de eerste keer. Dus de eerste keer het half serieus nemen en lekker door blijven drinken en dan toch maar stoppen met baclofen en later weer willen beginnen om te stoppen met alcohol, dat kan een prijs hebben al hoeft dat ook weer niet zo te zijn.

Persoonlijk denk ik ook dat alcohol samen met baclofen minder kans op slagen geeft daarom heb ik met mate alcohol gecombineerd met baclofen voor ik op de maximale dosis kwam waarop ik geen trek meer voelde. Maar dat is wat ik denk, in de bijsluiter staat ook dat je het niet mag combineren en Philippe Thomas zegt ook dat het beter is om niet te combineren. Tegelijk constateer ik echter dat veel mensen door zijn blijven drinken en de baclofen hebben verhoogd tot de trek weg was voordat ze stopten. Ameisen ging door met drinken en en stopte pas met drank en verhogen bij 270 mg per dag. Philippe Thomas zijn hoogste dosis was 180 mg pd. Ik weet niet of hij erbij dronk.

Nog wat doseringinfo van Philippe Thomas. De ene persoon kan misschien goed slapen met een gelijke dosis als de andere dosissen van de dag. Weer een ander persoon slaapt misschien beter met een lage dosis en weer een ander kan misschien juist heel goed slapen van een hoge dosis. Dat kan allemaal individueel verschillend zijn en het is aan de persoonlijke situatie om de laatste dosis wat hoger, wat lager of gelijk aan de andere dosissen van de dag te nemen.

Verder doen we allemaal erg voorzichtig met baclofen als ik zo de informatie lees. Bij pijnlijke spierspanningen zijn/ waren (dat laat ik even in het midden) dosissen tot 300 mg pd geen uitzondering, ze gaan echter niet hoger dan 300 mg pd. Met alcohol doen de artsen soms al moeilijk met een dosis van 60 mg pd en dat dan off label. Er is 1 geval bekend van iemand die een zelfmoordpoging deed met baclofen, ze nam 2000 mg in 1 keer. Ze ging er niet dood aan en heeft er achteraf geen blijvende schade aan overgehouden. Verder bestaat baclofen al heel lang, 60 jr heb ik ergens gelezen. Dat zonder zeer ernstige bijwerking of schade op langere termijn. Dat was anders beslist bekend geworden. Waar wel serieus rekening mee moet worden gehouden is de combinatie met andere medicijnen. Dat is de mening van Philippe Thomas.

Nu even verder over mij, ik ga morgen tactisch verhogen naar 80 mg pd en dan ga ik eerst naar 4 keer 20 en als ik dan nog bijwerkingen heb ga ik naar 8 keer 10. Bijwerkingen op dit moment zijn nog licht slapende handen en voeten, verder heb ik last van stemmingswisselingen.

Pindarotsje: Je kan verhogen en maak je niet druk. De baclofen begint zijn werk al een beetje te doen gezien je al flink bent geminderd met alcohol. Je hebt een hogere dosis nodig voor de trek helemaal weg is. Heb je geen begeleiding?

Monika: wat ik heb gelezen is sufheid ongeveer de meest voorkomende bijwerking. Hierboven heb ik iets geschreven over een andere manier van doseren om de bijwerkingen tegen te gaan.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Bedankt voor je uitgebreide onderzoek. Dat zou betekenen dat ik naar 6 x 5 mg zou kunnen gaan, i.p.v. 3 x 10 mg. Is het proberen waard.

Wat betreft die oorzaken van verslaving (angst- en stemmingstoornissen , depressiegevoelig, stressgevoelig, faalangst etc. ), zou best kunnen kloppen. Maar lang niet iedereen met deze stoornissen wordt alcoholist. Dus betekent dat voor mij,dat alcohol op zich aangepakt moet worden. Mocht er dan nog een stoornis overblijven, kun je daaraan gaan werken. Maar niet andersom, zoals de hulpverlening vaak doet: eerst de stoornis aanpakken en dan denken dat de drankzucht vanzelf verdwijnt. Want zo werkt het niet.

Dat boek van Thomas is in het Engels, begreep ik? Zou het graag willen lezen, maar mijn Engels is niet denderend.

En Pindarotsje: als je terugleest op dit draadje, zie je dat ook ik en nog enkele anderen ook nog steeds drinken, en net als jij, wel veel minder. En er zijn hier niet veel Baclofengebruikers op het forum, er zijn er ook maar enkelen die niets meer drinken.

Groetjes

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ha Monika,

Goed plan om je dosering aan te passen, dat zou best eens goed voor je kunnen werken.

Voor wat betreft het boek van Philippe Thomas als je Engels niet goed is. Dat geldt ook voor mij. Mijn lief leest het nu en zij vertaalt alle belangrijke stukken voor me die ze leest. Dat zijn er aardig wat. Je leest hier ook al wat nu via mij. Wie weet gaan anderen ook wat belangrijke dingen van Thomas hier plaatsen. Maar dan blijf je afhankelijk van anderen, zelf hou ik daar dus niet van. Je kan ook het boek van Ameisen gaan lezen. Daar staat ook belangrijke informatie in al is dat allesbehalve een handleiding om baclofen te gaan gebruiken.

Het fantastische van baclofen is dat het ook het gebrek aan de natuurlijke GHB in het lichaam corrigeert. Daarom is baclofen zo effectief. Het onderdrukt de trek/hunkering en het corrigeert de chemische huishouding in het brein waardoor mensen zich weer goed gaan voelen. Dat is ook dezelfde reden waarom therapieën zo vaak niet aanslaan bij alcoholisten of andere verslaafden. Ze voelen zich niet rot omdat er een of andere gebeurtenis of periode in hun leven niet goed is verwerkt, nee, ze voelen zich niet goed omdat de chemische huishouding van hun brein niet helemaal ok werkt.

Dus als het goed is werkt baclofen voor jou ook op beide fronten en hoef je straks helemaal niet aan je problemen te werken. Die heb je dan namelijk niet meer. Volgens Philippe Thomas keren de mentale klachten echter wel terug bij het volledig stoppen met baclofen. Dus je zal een onderhoudsdosis moeten blijven nemen om je goed te blijven voelen.

Het hele punt in deze voor mij is echter dat ik niet heel veel heb gedronken omdat ik snel last van ellendige katers kreeg. Dat kan dan inhouden dat mijn alcoholgebruik eerder gewenning was dan verslaving. Dat kan dan weer inhouden dat ik voor de alcohol een lagere dosis nodig had om te stoppen. Tegelijk zou dat kunnen inhouden dat ik voor het op orde krijgen van de chemische huishouding van mijn brein een hogere dosis nodig heb dan voor de alcohol. Dat zou een reden kunnen zijn waarom bij niet gelijk met het stoppen van de alcohol ik me tegelijk mentaal ook prima voel. Maar goed, dit is natuurlijk een theorie. Tegelijk vind ik de symptomen van dysforie zoals beschreven door Ameisen en Thomas erg op mijn klachten lijken. Vandaar dat ik toch in deze richting denk.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dan je, voor je uitgebreide onderzoek. Ik ga morgen over op 6 x daags 5 mg. Is het proberen waard!

Ik heb ook het boek van Ameisen gelezen. Viel me op, dat hij stelt, dat je best af en toe kunt drinken. Omdat zijn ervaring is, dat je niet doorgaat met zuipen. Maar hij koos ervoor, om dat niet meer te doen,omdat alcohol zoveel had verwoest in zijn leven.

Pindarotsje: er bezoeken eigenlijk niet veel mensen die draadje. Enkelen (waaronder ik) drinken nog, enkelen ook niet.

Omdat ik nu veel minder drink, ben ik op zich toch al tevreden over het resultaat. Ik ben nu 2 weken bezig en slik 30 mg per dag.

Ik ga rustig door met Baclofen,zodra het kan, ophogen. Ik hoop uiteindelijk helemaal geen trek meer te hebben.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Hoi allemaal..

Helaas door nieuw baantje kan ik overdag niet gelijk terug reageren.

Dredre goed te lezen jou verhaal zeg..wordt veel van duidelijk.

Ja monika ik ga denk ik ook voor de optie ga om gespreid te verhogen..goed naar je lich luisteren.

@ pindarotsje welkom en ben benieuwd naar jou ervaringen...ik drink (helaas) ook nog af en toe wel minder gelukkig...

groetjes en fijne avond..

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hallo Dre,

tja wat zal ik zeggen, goed omschreven dat boek van Phillipe Thomas, ik ken het niet maar zo te horen lijkt het me interessant. Ik zelf ben niet zo'n boekenwurm, ben meer iemand van de praktijk oftewel ervaring :)

Ik ben het dan ook in grote delen met hem eens en lijkt hij op mij maar qua doseren toch weer

anders, houden dat maar op individueel, de hoogte welteverstaan.

Trouwens dat in 6x verdelen lijkt mij een onmogelijke opgave, zelf al met 3x daags hebben ze

al moeite :) nou doe je best hahaha

In 3e kan best is even wennen, zeker qua bijwerkingen maar wat mij opvalt dat als je er niet bij drinkt je ook geen bijwerkingen hebt, althans veel minder hé >> :light:

Om even op jouw vraag terug te komen, waar ik die informatie vandaan haal dat alcohol niet

samen gaat met Baclofen, nou dat is vrij simpel he :) van het zelfde forum waar jij Bonno van

kent. De man (niet Bonno) schrijft niet meer omdat hij met Baclofen gestopt is naar aanleiding van. Hij was op een studentenfeest en liet zich verleiden tot 1 glas alcohol en dat werden er heleboel meer tot hij inelkaar storte. Hij kwam pas een dag later bij en bleek toen een psychose te hebben. In eerste instantie kreeg de Baclofen de schuld terwijl hij wist dat je er niet bij mocht drinken, ja 1 of 2 glazen maar niet je eigen lam zuipen wat hij deed (stond ruim 1 jaar droog).

Verder is het gewoon bekent, je gebruikt Baclofen niet voor niets toch...;)

Even terugkomend op je schrijven, ik vind het goed verwoord Dre, je mag blijven ;) (grapje)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dat is niet raar Monika, overal kun je doorheen zuipen.

Zelfs door refusal zoals je beweerd.

Ook jij zal die biertjes moeten leren te laten staan, uit gewoonte drinken noemt men dat,

is funest voor de werking van Baclofen en het verpest de rest van voordelen die

anders op je liggen te wachten.

Heb je geen "trek of zucht" drink dan niet, des te sneller verdwijnen je bijwerkingen ;)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Gast
Deze discussie is nu afgesloten voor verdere antwoorden.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...