Spring naar bijdragen

baclofen


Gast

Aanbevolen berichten

voor mij klinkt dit als de kip en het ei verhaal Monica

ik ben niet vanuit problemen met drinken gestart ooit

maar het drinken werd wel steeds meer naarmate er meer problemen kwamen.

ik ben er vast van overtuigd dat als ik met mate had kunnen

blijven drinken ik in veel minder problemen en relatietoestanden was

verzeild. drank versterkt gewoon wat er al is. maar het feit dat ik er niet mee

om kan gaan heeft drank er tot een extra zwaar probleem bij gemaakt.

dus voor mij werd het idd ook puinruimen, maar wel degelijk mijn verleden

een grote schoonmaakbeurt geven en schoon mijn toekomst in. en daar heb ik geen spijt van.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi hoi ..

Kan Monica wel begrijpen..ik drink/dronk ook niet om mijn problemen te verbloemen..Een alcohol list kan elke dag een feetje verzinnen heb ik wel eens gehoord..nou daar ben ik een kei in..Het mooie weer..een leuk telefoontje..lekker gewerkt..etc etc..verzin het maar..

Maar door de drank kan je wel problemen creƫren..en die komen er ook..

Dus idd beetje het kip ei verhaal van Jane ;)

Monica geloof dat de baclofen bij jou ook begint te weken toch?!! Bij mij wel..althans dat hoop ik..meer dan een week niet gedronken..Heb op mijn werk wel vaker een wegtrek momentje zeg..dus zit wat extra aan de koffie..

Fijne avond alle maal

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Kippen en eieren, gouden discussie. Onoplosbaar.

Alles snijdt wel hout van wat hierboven staat.

Baclofen maakt het inderdaad mogelijk om je eindelijk bezig te houden met onder-, boven-, naast- en tussenliggende problemen om het simpele feit dat die allesverlammende craving verdwijnt, zodat het voor veel mensen mogelijk is om een tijd alcoholvrij te zijn waardoor alles (Baclofen, therapie, maar ook ***dingen uit verleden of toekomst) beter binnenkomt.

[Oef.....veeltelangezin.]

Monika, bij veel van wat ik van je lees bekruipt me het gevoel: Je verwacht te veel, te snel van welke methode dan ook.

"Van de drank af en psychisch gezond" na een paar weken Baclofen? Of AA? Of een therapie? Of wat dan ook? Tegelijkertijd laat je je snel terugwerpen door een teleurstellling/moeilijkheid. Het lijkt er dan op dat de methode meteen helemaal niets goed meer kan doen.

Gisteren ging het slecht (dus maakte alles je down), vandaag gaat het goed (dus maken therapie en Baclofen je blij), morgen gaat het nog veel beter! Of weer wat minder.

I guess....wat ik probeer te vragen....was dat altijd zo in de afgelopen 54 jaar, dat hele snelle reageren overal op?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goh Dennis, Je slaat de spijker op zijn kop. Kijk, hier heb ik wat aan.

Ik reageer inderdaad heel primair en impulsief, op allerlei dingen. Dat is het grootste kenmerk in de ADHD test die ik heb gedaan. Daar gaat dus aan gewerkt worden. Maar goed dat je me er zo op wijst, ik zal er meer bij stilstaan. Dus: bedankt!

Sinds 2 dagen heb ik het moeilijk. Heel druk in mijn hoofd, manisch? Ik draaf maar door en kan nauwelijks ontspannen. Vannacht een heel realistische droom gehad, die echt door mn ziel sneed. Heb ik een paar uur door wakker gezeten.

Vandaag een katerachtig gevoel, net of ik gisteren teveel gezopen heb (slaaptekort?) Brengt ook trek met zich mee, was ik zo gewend bij een kater, weer drinken. Maar goed, ik zoek afleiding. Lukt tot nu toe aardig. Maar moet er echt wel moeite voor doen vandaag.

Trijsje jij schrijft over extra koffie. Ik drink de laatste tijd ook zeer veel koffie, zeker 15 per dag. Heb daarom gezonde granenkoffie gekocht, smaakt best naar koffie. Dus vandaag nog maar 2 bakkies echte koffie gehad.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Nou ik heb dat nooit gehad en slik ook geen slaaptabletten (zou ik niet eens krijgen van mijn HA). Wel heb ik de dosis even verminderd naar 3 x 10. Zag hierover het volgende in de handleiding van de Franse artsen, die Pindarotsje hier op heeft gezet:

"Manische of hypomanische stemmingsverandering: Zonder twijfel weinig

voorkomend, maar desondanks klinisch "verontrustend". Het resulteert in een vermindering

van duur van de slaap, nachtelijke rusteloosheid, tachypsychie, gedragsontremming,

langdradigheid (verbale diarree) en soms verwarde ideeƫn. Deze nieuwe symptomen kunnen

voorkomen bij personen die geen bipolaire stoornis hebben. Het is dan noodzakelijk de

dosering te verlagen of te stoppen met de behandeling. Het voorschrijven van een

kalmerend middel of beter, een stemmingsstabilisator (valproĆÆnezuur bijvoorbeeld) kan nodig

zijn totdat de symptomen verdwijnen".

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik heb het even opgezocht. Rivotril is een tranquilizer en behoort tot de groep benzodiazepines. Die zijn wel verslavend. Maar Pindarotsje: ik slaap normaal gesproken wel goed hoor. Alleen afgelopen week even niet, toen ik zo abnormaal hyper was. Het gaat nu weer goed, nu ik Baclofen heb geminderd.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Nou ik heb weer bijwerkingen (???) Ben sinds een paar dagen verlaagd van 45 naar 30 mg. Van die 45 werd ik echt helemaal hyper. Dus maar weer terug naar 30. Tenslotte had ik vĆ³Ć³r ik naar 45 ging, al een week lang geen bijwerkingen meer bij 30 mg.

Gisteren ook niet, eergisteren ook niet. Ineens vandaag wel bw! Duizelig, drukkend gevoel in mijn hoofd, niet erg lekker enz. Hoe kan zoiets nou.

Al eerder schreef ik hier dat de bw per dag kunnen verschillen. Hebben meer mensen dit?

Maar over drank: toch al een paar weken niets meer aangeraakt!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Bobby, een benzodiazepineverslaving wens je niemand toe. Net zo heftig als alcoholverslaving. Maar niet op iedere straathoek te verkrijgen. Daarom past de huidige verslavingszorg er goed voor op dat men de ene verslaving niet inruilt voor een andere ( ze doen niet ALLES fout....). Benzo's zijn uitstekend als overbruggingsmiddel. Ook bij afkicken is het helpend, en soms noodzakelijk om veilig te kunnen ontwennen (hallo Librium!).

Kleine hoeveelheden Clonazepam ( heet dat zo?) worden toch wel langduriger voorgeschreven, maar dan niet als slaaphulpje maar als angstremmer. Ik weet nog niet precies hoe dat zit.

Feit is WEL dat ook benzo's, net als dus spasme-, MS- en epilepsiemedicatie, net als antidepressiva, net als alcohol (maar dan niet erg subtiel) te maken hebben met de beinvloeding van de hersenen via het zenuwstelsel....via de huishouding van hormonen en neurotransmitters. Ik blijf dat een onwijs interessant onderzoeksterrein vinden maar ik snap er tegelijkertijd geen drol van. Heftige spierverslappers lossen zeer ernstige klachten op van spierzieken, en doen in veel grotere(!) hoeveelheden iets met angst/spanning/verslaving bij gezonde mensen. En dan niet of nauwelijks iets met de spieren. Schiet mij maar lek.

Ik las ook een interessant Frans artikel van een arts die het debiel vond wat wij deden. Gewoon maar ophogen totdat het werkt en daarna eventueel iets verlagen tot een onderhoudsdosis. Hij vergeleek dat met benzo's. Stel dat je spanningsklachten probeert op te lossen door simpelweg steeds grotere hoeveelheden benzo's te slikken. Uiteindelijk zullen die heus wel verdwijnen. Je bent dan WEL een zombie geworden. En verslaafd.

Het zwakke punt in zijn betoog, waarop de reacties eronder hem ook wezen, is dat Baclofen geen benzo is. Niet verslavend. Niet sederend. Je wordt ern niet stoned van. Het wordt al 50 jaar tot tevredenheid voorgeschreven aan spierzieken en is in die tijd niet als verslavend of gewennend bekend komen te staan.

En daarom denk ik dat wij iets bijzonders, mogelijk wereldschokkends, op het spoor gekomen zijn.

Ik vond het voornamelijk leuk om eindelijk iets inhoudelijks TEGEN Baclofen te lezen. Iets dat verder gaat dan:" het is niet natuurlijk", "je wil voor een dubbeltje op de eerste rang zitten" of "een pil kan het nooit doen", of dergelijke flauwekul. Valt het andere "onderzoekers" ook op dat er zo weinig negatiefs over Baclofen ivm met verslaving wordt geschreven?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Monika, ik kom het niet vaak tegen in de inmiddels 1000'en ervaringsverhalen die ik doorgeworsteld heb. Niet bij dat soort lage doses. Het enige dat ik er van kan zeggen is dat er inderdaad niets over te zeggen valt.:)

Ik heb al eerder gezegd dat het niet vanzelfsprekend is dat een hogere dosis meer bijwerkingen geeft. Misschien is die "30" wel een rottige hoeveelheid voor jou om op te zitten. De verleiding lijkt me groot om gewoon nog hoger te gaan zitten. Maar doe maar niet. Volgens mij ben jij nogal beinvloedbaar.:)

Meerdere mensen hebben erop gehint, maar misschien is er iets anders met je aan de hand. Iets dat niks te maken heeft met Baclofen of alcohol. Of ben je allergisch, alhoewel ik dat nog nooit gehoord heb. Misschien voor een van de bestandsdelen? Al eens een ander merk geprobeerd? Lioresal, Pacifen.....

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ja Dennis het is fascinerend. Ik heb een filmpje op youtube gezien hoe de gebieden die de zucht veroorzaken als het ware uitdoven door inname van Baclofen. (http://www.youtube.com/watch?v=HIiEqrj7LQs) Geldt dus ook voor cocaĆÆne. Het is een spierontspanner maar persoonlijk merk ik absoluut geen nadeel bij spierinspanning bij mijn fietstochten. Het enige wat ik wel gemerkt heb toen ik af en toe alcohol gebruikte naast mijn indicatie (mede als test) dat het concentratievermogen snel afneemt. Ik vind dat zelf niet echt prettig. Voordeel hiervan is dat dit mij een stimulus geeft om juist niet te drinken. Thee, koffie en zelfs water zijn aangenamer. Het roken krijg ik er echter nog niet uit.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goedemorgen,

Zo ben weer lekker vroeg op ;) iemand schreef eerder dat je maar een uurtje of zeven slaapt met de baclofen (sorry weet niet meer wie t was )..nou das voor mij zeker waar. Ben dan ook helemaal uitgerust. Heerlijk.

Hay Bobby, goed filmpje zeg! Duidelijk..zo zie je dus hoe t werkt cool.

Iedereen een hele fijne zondag.

Groetjes

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ook hier ga ik me weer bij aansluiten. Behalve grote verschillen zijn er ook duidelijke overeenkomsten tussen gebruikers.

Hoewel ik in het algemeen slaperiger ben, en 's avonds gewoon "wegzak", slaap ik niet langer, eerder korter. Ik word 's nachts een paar keer wakker.....rook dan een sigaret.....en slaap makkelijk weer in.

"s Ochtends vroeg word ik dan wakker zonder enig spoor van slaap. Als een brandweerman spring ik dan mijn bed uit.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Blijf lekker op mn 30 zitten... niet gedronken, wel een vlaag van veel trek hebben vanmiddag. Naar de winkel gefietst en toen was de trek alweer weg... Wat fijn om dan langs het bierschap te lopen, zonder in mijn mandje te doen... ben hier echt dankbaar voor, nu ik erover nadenk.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Gast
Deze discussie is nu afgesloten voor verdere antwoorden.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...