Spring naar bijdragen

Afbouw diazepam


PAUNITA

Aanbevolen berichten

Moest eigenlijk tot en met zondag drie x daags 5 mg diazepam innemen. Ben gisteren zelf al terug gegaan naar ,,4 mg wat mijninziens nog teveel is. Ben constant stoned in mijn hoofd en kan alleen maar op de bank zitten. Nu is mijn tweede gift van vier mg aan de beurt en voel me nog steeds slecht. Heeft iemand een idee wat ik moet doen behalve de huisartsenpost bellen. Ondertussen heb ik besloten om maar 3 mg diazepam in te nemen en te kijken hoe dat gaat tot acht uur vanavond. Het lijkt mij dan ook onlogisch om pillen te slikken die je op dat moment niet nodig hebt omdat je niet gespannen of angstig bent. Of sla ik de plank nu helemaal mis?'

Zou héél graag een reactie krijgen van iemand.

 

Met vriendelijke groet, Paunita

bewerkt door PAUNITA
Aanpassing tekst
Link naar opmerking
Deel via andere websites

@PAUNITA, ik vind het lastig om je te adviseren. Als 4 mg Diazepam te veel is kun je wellicht inderdaad proberen of het met 3 mg beter gaat.
Wat ik weet van Diazepam is, dat het een zeer lange werkingsduur heeft. Als je 3 x 5 mg neemt per dag stapelt het als het ware, terwijl ook de dosering van de dag(en) daarvoor nog niet uit je lichaam zijn. Dat kan wellicht de door jou genoemde klachten veroorzaken. De huisarts moet je er meer over kunnen vertellen.

Sterkte! 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dank je wel voor je reactie. Heb inderdaad om drie en om acht uur vanavond naar 3 mg genomen. Vanaf morgen ga ik ook maar drie x 3 mg diazepam gebruiken. Voel me nog steeds ziek en zie wazig. Maandag om elf uur heb ik een consult met een psychiater en ga hem dit voorleggen. Hij zal niet blij zijn dat ik zijn advies van zeven dagen van 3 x 5 mg in de wind heb geslagen. Moet ook nog om tien uur een halve lorazepam nemen omdat ik anders niet slaap dus je begrijpt dat ik het nogal veel vind. Met vriendelijke groet, Paunita

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Laat je ook niet gek maken Paunita. 3x 5 mg is voor sommige gevoelige mensen alsof je een paard wil platleggen. Dat is nu eenmaal zo. Als een psychiater beter bereik was had je het direct kunnen vragen, maar dat is nu eenmaal niet zo. En de hele dag die shit slikken is me sowieso een raadsel waarom iemand dat zou voorschrijven.... Maar jij weet zelf wat je nodig hebt en waarom. Maar ook of iets te veel is of niet. Dat kan een psychiater niet zien, dat heb ik wel geleerd. Iedereen zijn lichaam werkt anders en metaboliseert het ook anders.

Bij mij bleek dat ik op 'niet therapeutische dosis' als verbetering merkte... dat kon natuurlijk echt niet. Maar na dna onderzoek, blijkt dat ik weinig van een bepaald enzym heb die de lever maakt, en daardoor het medicijn helemaal niet goed verwerk en daardoor met hele lage dosis al effect heb. zorgde er ook voor dat ik bijna dood ging van ellende toen ik het middel eerst nam. In plaats van dat ze daar naar keken, gaven ze me hogere dosis Lorazepam. ('neem maar, geeft niks') Ben nu al een half jaar bezig om de er vanaf te komen met dank aan alle hulpverleners die zeiden dat het echt geen kwaad kon.

Als je weg kan blijven van de benzo's is het het allerbest. De korter je het gebruikt de beter. Laat je lichaam niet afhankelijk worden, want de afkickverschijnselen kunnen verschrikkelijk pittig zijn, en lijken soms erger dan de kwaal geweest is.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dank voor je toelichting. Ook ik slik iedere dag een halve lorazepam van 1,25 mg omdat ik niet meer sliep en door bijna veertien dagen niet slapen tezamen met een longontsteking ben ik nog niet zo lang geleden voor drieënhalve week in een psychiatrische kliniek terecht gekomen. Heb nu nog negen halfjes lorazepam en hoop dat de psychiater met een alternatief komt want niet kunnen slapen is moordend. Dank voor je luisterend  oor. Word erg gewaardeerd. 

bewerkt door PAUNITA
Aanpassing
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Beste Paunita,

Heel goed dat je informeert welke dosis juist voor je is in verband met het effect dat de medicatie op jou heeft. Hopelijk krijg je morgen tijdens het consult bij je psychiater hierover meer duidelijkheid. 

Mocht je de situatie niet vertrouwen dan kun je overleggen met de huisartsenpost.

Met vriendelijke groet,

De moderator

 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi, nee moet deze verder gaan afbouwen met drie x drie mg diazepam en in de avond een halve lorazepam.. ik moet laten weten wat ik nog in huis heb en krijg dan een recept voor wat ik nog nodig heb voor de rest van week. Daarna opnieuw beleid bepalen. Hij denkt dat ik er zes weken voor nodig heb tot 0. Hij was overigens Niet blij dat ik van zijn schema van afgelopen week was afgeweken. Ik moet nu eerst stabiliseren. Lukt het mij zelf niet dan word ik opgenomen

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Het maakt niet uit op welke dosis je zit, iedere dokter gaat uit van 6 weken. Zelfs het LUMC doet dat als ze mensen opnemen. Ik zie alleen dat dat voor de meeste mensen een grote vergissing is en veel lijden met zich meebrengt.  Ik zou als ik jou was peilen in hoeverre deze arts geloofd in ontwenningssyndroom van benzo's. Als hij dat niet geloofd dan ben je in zekere zin niet in veilige handen bij hem. Zodra jij klachten hebt zullen ze:

  • of denken dat je niet zonder de medicatie kan en je er op houden.
  • je Medicatie aanpassen en je  mogelijk op een potentere benzo zetten (sterkere werking per mg)
  • Je naar een specialist sturen voor een specifieke klacht die je ontwikkeld zoals een cardioloog of KNO etc. een medisch specialist.
  • Medicatie toevoegen ( pijnstillers, antidepressiva of antipsychoticum, betablokkers, gabaverhogeres etc.)
  • Of ze ontnemen je gewoon beetje bij beetje de medicatie en je zal thuis moeten dealen met de gevolgen van een bijna cold turkey, want wat ze ook zullen onderzoeken, ze zullen niks vinden waar ze echt iets aan kunnen doen.

Stabiliseren is ook iets wat bij veel mensen niet gebeurd. Ik ben wel stabiel, maar nooit klachtenvrij. Ik word niet gek, maar daar is alles mee gezegd. Ik ben de afgelopen dagen behoorlijk emotioneel en onzeker en angstig geweest, heb gisteren niet verlaagd in de hoop dat het wat zal minderen. Maar lichamelijke klachten ben ik nog nooit kwijtgeraakt, ook niet toen ik 6-8 weken niet verlaagde. Informeer je zelf zo goed mogelijk lieve Paunita, want weet ik uit ervaring dat ik veel meer weet van deze zaken dan dokters en psychiaters. Mijn psychiater geeft dat gelukkig toe en laat mij op mijn manier afbouwen. Ik zou direct de deur achter me dicht doen en nooit meer terugkomen als ze me op een andere manier zou willen forceren om af te bouwen op haar tempo in plaats van het mijne. "Afbouwen moet in je eigen tempo en op eigen motivatie" is de belangrijkste tip denk ik van Professor Ashton. Houd dit als leidraad lieverd. Your way or the highway! Dit zal je leven redden. Laat je niet gek maken door een dominante dokter. Vraag je man zoveel mogelijk te lezen als het jezelf niet lukt, of vraag je dochter dit te doen. Je hebt hun steun mogeljk keihard nodig om de juiste weg voor jezelf te vinden. Maar uiteindelijk kan je dit wel overwinnen, als je maar je eigen pad kan bepalen.

Ik ben nu vanaf mei 2 mg Lorazepam aan het afbouwen. Ik ben overgestapt op Diazepam, want dat is de enige echte werkbare manier ( al lukt het niet iedereen de overstap te maken van een kort werkende naar een lang werkende benzo). Ik ben nu op 0,6 mg Diazepam en heb 4 maanden over 4 mg gedaan. Dan heb je een idee wat mijn lichaam doet en aankan. Ik werk niet en doe hoegenaamd niets overdag, ik kleur en puzzel en kijk wat op mijn laptop. Meestal doe ik weinig. Ik lig 12 uur per dag in bed. Maar ik houd het vol en ga door en weet dat mijn lichaam hierna echt kan genezen.  Jij moet voor jezelf gaan ontdekken wat je aankan en hoe je kan afbouwen, zonder dat je vergaat van de pijn of gek word van angst of niet meer slaapt etc.

Ik wens je heel veel sterkte en als je wilt kan je altijd vragen stellen. Ik kan je een hoop uitleggen als je dat fijn zou vinden. En een persoonlijk berichtje mag altijd.

Maar dat geld voor iedereen. Ik denk graag met jullie mee, want zolang deze pillen bestaan en mogen worden verstrekt denk ik dat er altijd nieuwe slachtoffers zullen zijn en dat raakt me. Ik wil graag helpen.

bewerkt door Kannietmeer
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...