Spring naar bijdragen

Pedro

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    49
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Alles door Pedro geplaatst

  1. Pedro

    Pedro

    Ik heb me hier voorgesteld en vind en dan ook netjes om ook af te melden. Ik merk dat het forum voor mij niet echt werkt. Dat ligt dan weer niet aan alle vriendelijke en hulpzame deelnemers hier. Het heeft meer te maken met de vorm van communiceren wat inherent is aan een internetforum. Het is niet iets waar ik comfortabel bij voel in relatie tot mijn alcoholprobleem. Ik wens iedereen hier om alcohol de baas te blijven of te worden.
  2. Pedro

    Vrijdag 28 mei 2021

    Goedemorgen. Dagpact: Nun Pedro
  3. Pedro

    Pedro

    Die docu kan ik mij nog herinneren, was heftig. Een nieuw ritueel is een goede tip, moet wat verzinnen...Drink nu meer koffie en heel veel rooibos thee. Zal vast beter gaan met het verstrijken van tijd.
  4. Pedro

    Pedro

    Het gaat met pieken en dalen, de motivatie en stemming fluctueert. ‘s Morgens gaat het goed, opstaan zonder kater en dus direct profijt van het niet drinken. s’ Avonds lastiger want dan moet de fles dicht blijven en moet ik m’n motivatie oppeppen. Gisteravond heeft het dagpact me ook geholpen, in de ochtend beloofd om de niet te drinken, dan ook niet te slap zijn om deze belofde in de avond te breken en ik voel de frummers hier mee kijken..haha. Vandaag hier één van de zeldzame regendagen en een goed excuus om lekker lui te zijn en wat te lezen. Ik ben begonnen in De verslaving voorbij van Jan Geurtz, het lezen van boeken mbt alcoholverslaving helpt ook om de motivatie op te krikken. De spreekwoordelijk knop die om moet is bij meer een schuifregelaar, langzaam naar nul, niet mbt gebruik, dat is al gestopt maar meer van het besef van ‘nooit meer’. Op weg naar een mooie fade out hopelijk.
  5. Goedemorgen. DAGPACT:zbbReacherYvonneJannigje ikkanhet Pedro
  6. Pedro

    Woensdag 26 Mei

    Goedemorgen. dagpact: zbb Pedro
  7. Pedro

    Pedro

    @Reacherlief dat je dat vraagt. Ja, gaat beter, voel al wat meer rust inzakken. Vanavond de wekelijkse oefensessie van m’n bandje gehad, alcoholvrii en nu thuis nog aan de koffie waar ik voorheen bier of wijn zou drinken. Ben wel moe en slaap veel.
  8. Klopt, zijn geen lieverdjes, dat weten mijn honden ook uit ervaring.
  9. Wilde zwijnen zijn hier een plaag. Er zijn er te veel en veroorzaken veel schade in de boomgaard en maken ‘ s nachts de honden gek. Mijn moestuin is afgeschermd, daar kunnen ze niet bij. Verder leuke beesten hoor.
  10. Goedemorgen. Dagpact Reacher Pedro
  11. Pedro

    Pedro

    Ja, je hebt gelijk @knakker. Ik moet het accepteren zoals het is en weer vooruit kijken. Emotie en redenatie lopen niet altijd gelijk op hè. Ik heb al weer een hobbel genomen geloof ik. Dank @Angelheartscherp en mooi gezegd.
  12. Pedro

    maandag 24 mei 2021

    Klinkt positief @Quinn
  13. Pedro

    maandag 24 mei 2021

    Wij zijn hier altijd blij met regen. Gisteren de hele dag, heerlijk en goed voor het land. Volgens de voorspelling donderdagmiddag nog wat en daarna zal het wel over zijn tot in september.
  14. Pedro

    Pedro

    Dat is waar Quinn. Stap voor stap weer.
  15. Pedro

    maandag 24 mei 2021

    Goedemorgen. Ik ga jullie niet jaloers maken en het over het weer hebben hier in Spanje. Dagpact: Pedro
  16. Pedro

    Pedro

    Ik heb er de pest in, ben boos, boos op mezelf. Ik was lang gestopt totdat ik dacht dat wel weer kon, af en toe. Dat ging ook heel lang goed. De laatste tijd merkte ik dat het de foute kant op ging. Ik zocht redenen om boodschappen te doen zodat ik weer een voorraad wijn kon kopen. Als ik in de spiegel keek zag ik weer de kop van een drinker. Nu ik een week niet drink merk ik pas hoe ver ik al weer was weggezakt. Ik dacht even pauze te kunnen nemen maar de ernst van de sitatie dringt nu toch goed door. Ik heb het flink verpest en moet dus weer helemaal opnieuw beginnen en het voelt zwaarder dan ik me herinner van de vorige keer. De video van Els Noorlander was goed om te zien, weet ik tenminste waarom ik me voel zoals ik me voel. Wat een @€&## ben ik. Wat me goed doet is om hier de berichten van de andere te lezen. Reageren lukt me nog niet echt, te veel met mezelf bezig nu.
  17. Pedro

    Draad voor dagpact?

    Haha, dank voor je advies adri02, natuurijk ga ik geen dagdraad starten als dat geen support heeft hier. Mijn idee was dat je jezelf snel op het pact kan zetten zonder in huiskamer tussen het gechat laatste dagpacter moet vinden. Verder no big deal natuurlijk. Goede argumenten hier aangegeven om het niet te doen.
  18. Pedro

    Draad voor dagpact?

    Ik lees goede argumenten om het niet te doen. Geen goed idee dus.
  19. Pedro

    Draad voor dagpact?

    Niet zo belangrijk hoor. Ik peil even de meningen. Een dagpactdraad lijkt mij wat duidelijker, vandaar.
  20. Dagpact Reacher Quinn Pedro
  21. Is het een idee om het dagpact uit de huiskamer te halen in een eigen draad? Nieuwe dag dan steeds onderaan?
  22. Pedro

    Pedro

    Ja, heel nuttig en verklaart veel.
  23. Pedro

    Pedro

    Bueno, ik heb de video van Els Noorlander zitten kijken, heftig, zeer nuttig en behoorlijk confronterend. <slik>
  24. Pedro

    Pedro

    Dag zes vandaag voor mij. Het viel niet mee afgelopen week. Vooral het lichamelijk detoxen was pittig. Was dus al weer verder in mijn alcohol afhankelijkheid dan ik had gedacht. Gaat nu al beter maar moet mentaal scherp blijven. De gedachte van zal ik een bier nemen schiet er zo in. Ik had niet verteld aan mijn vrouw over dit nieuwe avontuur maar gisteravond zei ze dat ze wel erg blij was dat ik bijna geen wijn meer dronk. Dat bijna is dus niks. Deed me veel goed juist op een moment dat ik het lastig had. Waar ik woon zijn de temperaturen al zomers en schijnt de zon volop. Ik ben veel buiten aan het werk, lekker fysiek bezig zijn, ‘s middags siesta met m n kop in de zon wat slapen en vooral niet te veel nadenken. Stap voor stap, poco a poco zeggen ze hier. Komt goed.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...