Spring naar bijdragen

Y1410

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    12
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

Y1410's Achievements

Nieuw hier

Nieuw hier (1/4)

  1. Dank voor alle tips en reacties. Ik heb nog niks genomen, maar ik bedoel meer een paar dagen om weer mentaal op de rit te komen. Ik heb nooit benzo's misbruikt of alcohol in de zin van misbruik.
  2. Dank voor het antwoord. Heb nog niets genomen. Maar m'n depressieve gedachten zijn erger dan ooit
  3. Hi all, Dit jaar succesvol (denk ik) afgebouwd van de afhankelijkheid van diazepam na doktersadvies. 6 weken geleden de laatste dosis en nu een flinke terugval. Het ging echt fantastisch. Nu weer in de rats en ik denk aan kleine dosering diazepam, maar dit klinkt als een slecht idee. Iemand ervaring met eventuele kindling effect. Ik merk dat ik nu naar de alcohol grijp om de dag door te komen. Enkel gisteren en vandaag dus nog relatief nieuw. Heb een verleden met alcohol gebruik en of benzo (heb nooit meer of recreatief benzo gebruikt dan voorgeschreven) Zit omhoog!
  4. Y1410

    Lorazepam afbouwen

    Nou dat zijn al een aantal stappen de juiste richting in denk ik! Goed gedaan! Hou je symptomen goed in de gaten, ik hoop voor je dat ze snel minder worden. Zelf heb ik geen ervaring met lorazepam anders dan een enkel gebruik bij slapeloosheid. Het belangrijkste is dat je een goed gevoel hebt bij de psych en de medicatie dat is de helft van het werk. Het kan wel zo zijn dat een oude dosis antidepressiva niet meer of onvoldoende werkt. In ieder kan dit zo werken met benzos. Het zogenoemde kindling effect. Bij antidepressiva heet het geloof ik "poop out effect", maar ik dacht dat dat pas kwam na jaren gebruik achtereen. Zal wel even afwachten dan, misschien kun je oh even kijken hoe het gaat op 15 zonder te verhogen om te kijken hoe het gaat zonder de lora. Om nu weer iets toe te voegen lijkt me miss niet handig Maar die vooral wat goed voelt in overleg met je arts. En oh ja 's ochtends zijn de klachten 99% van de gevallen erger. Heeft te maken met het verloop van de cortisol spiegel. Weleens interessant om over te leven. Ik merk het letterlijk in m'n lichaam rond 14 uur (nu dus) dat het omslagpunt komt van cortisol verlaging maar melatonine verhoging. Gr
  5. Y1410

    Lorazepam afbouwen

    Hi TS, Heel herkenbaar verhaal. Ik kan alleen maar uit eigen ervaring spreken dus laat je niet ontmoedigen door het verhaal. Ook ik heb citalopram tegen angst en paniek gekregen. Tot 10 mg ging het redelijk goed, maar vanaf 20 ben ik volledig de weg kwijt geraakt. Zelfs tot aan een opname aan toe. Dat wil niet zeggen dat het voor jou niet kan werken, maar ik herken wel een hoop in je verhaal. Ben inmiddels weer afgebouwd naar 0.25 mg p dag alvorens te stoppen. Bespreek het goed met je arts. Hoelang slik je het al? Wat betreft de benzos. Kijk daar inderdaad mee uit. Ik ben op 30/40 mg diazepam per dag gezet vanwege de psychotische gedachtes door de citalopram en dat ben ik nu ook aan het afbouwen en dat is echt heel pittig. Ook al heb ik alles bij elkaar maar 10 weken geslikt. Nogmaals, laat je niet ontmoedigen maar eer voor gij begint ofzo is de uitspraak geloof ik. Ik denk wel dat het kan werken voor sommige mensen, maar voor mij was het de verkeerde afslag. Wat voor angsten en paniek heb je als ik vragen mag? In ieder geval succes en onthou er is altijd een weg terug of vooruit. Is maar hoe je het ziet. Gr Kleine aanvulling. Als je veel last krijgt van ontwenningsverschijnselen zou ik het om laten zetten in diazepam en dan afbouwen met stappen tussen de 10-25% al naar gelang je kan handelen. Jij bent in control. In principe per 1-2 weken, wederom wat jij kan handelen. Het is niet erg even een pauze in te lassen om bij te komen. Verder kun je het best de laatste 5-10 mg met 1 mg per periode doen (1-2 weken) tot je weer gestabiliseerd bent. Het is een lange weg, maar op die manier wel draaglijker. Ik merk het direct als ik te snel ga. Na ,4 dagen merk ik de verlaging en voel ik 6/7 dagen heel beroerd. Alvorens weer opnieuw te verlagen dus het is een constante battle. Maar er is licht aan het einde van de tunnel. Artsen hebben geen idee wat ze voorschrijven. Vooral huisartsen niet. Dus boosheid is terecht maar je hebt al je energie nodig voor je herstel. Succes!
  6. Y1410

    Afbouw oxazepam en diazepam

    Op zich heb ik tot nu toe wel het gevoel dat ik steeds stabiliseer na een paar dagen op een nieuwe dosis. Zit er wel over te denken om de laatste 10mg wat langzamer te doen. Tot nu toe gaat het redelijk goed, althans het is hanteerbaar. Geen gekke verschijnselen die zouden kunnen vallen onder extreme afkickverschijnselen als ik het zo lees. Het is wel pittig maar wel haalbaar tot nu toe. Of ben ik nou naïef?
  7. Hello all, Wat is het ten eerste goed om te zien dat hier zoveel informatie en tips met elkaar gedeeld worden. Daar kan de "reguliere" "zorg" nog een puntje aan zuigen in mijn ogen. Korte historie. Ik heb een af en aan beleid gehad met oxazepam vanwege terugkerende onrust, angst en paniek. Ik schat zo in eens in de 2/3 maanden een week tot 10 dagen variërend van 5-30 mg oxazepam per dag. Afgelopen februari tweemaal in crisis terecht gekomen door gebruik/ophoging van antidepressiva citalopram (was niet zo goed voor mijn hersenpan blijkbaar) Kortom, in crisis tweemaal een week op 30 mg diazepam per dag gezet. In de tussenperiode (2 weken) weer 5-30 mg oxazepam per dag. In twee weken ben ik nu gezakt van 30mg diazepam per dag naar 12.5, dat ging redelijk. Echter, deze stap van 15 naar 12.5 bezorgt me weer meer klachten. Ik slaap de hele dag en ben veel misselijk. Angst en paniek valt opzich nog mee, maar ik ben nu wel bang voor wat nog moet komen. Vorige cut van 30 naar 15 stabiliseerde ik na ongeveer een week. Het idee is om elke week met 2.5 mg te gaan minderen. Wat is jullie visie erop. Ik sta onder begeleiding van een psychiater. Voor de geïnteresseerden zal ik hieronder m'n "slik geschiedenis" kopiëren. Maar dit is wel een beetje de essentie. Ohja, van de citalopram ben ik van 10 naar 20 gegaan (crisis!) Terug naar 10 en nu op 5 mg per dag de afgelopen 2 weken. --------------------- 19 november: 10 dagen oxazepam tot 30 Mill per dag 3 weken niks 10dagen: 9 December: 10 dagen oxazepam tot 30 Mill per dag Januari geen oxazepam 5 weken niks 7 dagen: 7 februari: 7 dagen oxazepam tot 30 Mill per dag Toen een week geen oxazepam Vanaf 14 februari +/- 4 weken 5-30 mg oxazepam p dag 27 februari 4x lorazepam plus oxazepam 2x 10 voor 5 dagen Daarna opname crisis 3x10 mg diazepam voor een week Daarna 3x10 mg oxazepam per dag voor anderhalve week Daarna opnieuw crisis opname 3x10 diazepam p week Nu afbouw een week 15 mg P dag diazepam 6 april 4 dagen op 12.5 mg P dag diazepam.
  8. Y1410

    Nieuw bij Lorazepam

    Dank voor jullie berichten. Het gaat gelukkig soms ook goed. Heb een week (6 dagen 10 mg gehad) en daarna 10 dagen (10-30 mg) per dag gehad en zonder probleem direct gestopt. Nu twee weken zonder al met geen problemen.
  9. Y1410

    huiskamer 4 aug

    Dank voor jullie berichtjes. Afgelopen twee weken ging het ook goed na een cyclus van 6 dagen (5-10-15-20-10-5). Echter, toen was ik er een stuk slechter aan toe dan nu. De Lorazepam raak ik sowieso niet meer aan en heb besloten om die 5htp melatonine te nemen nu voor het slapen. En dan kijken hoe het morgen is, vandaag dus een 10 mg dosis gehad waar ik gisteren op ongeveer 25 zat (10 mg oxa en 1mg Lorazepam). Ben de dag vrij goed doorgekomen dus hopelijk is het ook morgen niet meer nodig. Sowieso zit er nu Al niks meer in mijn bloed (0700 en 1500 genomen, het werkt bij mij snel uit). Bedankt ook voor de adviezen, zoals jullie kunnen zien ben ik heel voorzichtig en ga ik eigenlijk altijd tegen de adviezen van de dokter (in de zin van ik zit altijd een stuk lager dan wat voorgeschreven is). Beter voorzichtig dan spijt achteraf
  10. Y1410

    huiskamer 4 aug

    Hi Allen, Op advies van een medeforummer hier geplaatst dit is een bericht van gisteren. Nieuw hier, ik heb zo af en toe oxazepam voor angst en spanningsklachten. Twee weken geleden 6 dagen ingenomen variërend van 5-20 mg per dag. Daarna 9 dagen niet genomen. Zonder klachten. Nu na gisteren en vandaag weer genomen (2x10mg p dag) Nu reageer ik vaak slecht op oxazepam, niet of averechts. Nu heb ik Lorazepam gekregen 1 mg pilletjes maar ik ben een beetje huiverig ervoor. De arts heeft er 4 meegegeven en ik ben van plan me hier ook aan te houden (uiterlijk 1 per dag). Is er reden om me zorgen te maken? Heb in het verleden/heden moeite gehad met alcohol (niet dagelijks maar in korte periodes). Hetzelfde geld voor roken. Update van vandaag: Lorazepam deed het voor mijn gevoel niet helemaal. Duurde juist heel lang voordat ik in slaap kwam en enigzins onrustig (hoge hartslag en draaien). Die ga ik dus niet meer nemen. Vanmorgen 5 mg oxa genomen en vanmiddag ook. Spanning is op zich goed te doen, wel nog op een irritant niveau. Nu mijn vraag: ik heb in het verleden goede resultaten gehad met 5HTP, vanmorgen de dokter gebeld of dit samen kon met oxazepam. Dit kon volgens haar ( ook als gaat op het doosje van niet (die van de 5HTP). Dus vanmiddag een tablet (50mg) genomen. Op zich geen negatief resultaat maar niet wereldschokkende verbetering. Wat zal ik doen vnv, mijn voorgeschreven dosis is 30 mg oxa per dag en ik zit nu op 10mg oxa. Zal ik nog een oxa nemen voor het slapen gaan of beter nog een 5htp nemen (aanbevolen dosering is 100mg p dag). Alle tips zijn welkom. Oh en meestal is dit voor mij een episode waarin ik max 5/6 dagen iets nodig heb (dit is dag 3) dus het is sowieso kortstondig. Nog een vraag daarover. Als ik het twee weken geleden heb gebruikt en daarna 8 dagen niet is je tolerantie dan weer "gereset" met andere woorden hoef ik me geen zorgen te maken over eventuele verslaving, in dit stadium? Dank voor jullie hulp.
  11. Y1410

    Nieuw bij Lorazepam

    Dank voor jouw bericht. Ik heb gisteren die 1mg genomen voor het slapen en het deed eigenlijk niet heel veel dus ik ga die anderen ook niet meer innemen. Heb vanmorgen 5 mg oxazepam genomen en ga even kijken hoe lang ik het daar op vol hou. Misschien voor het slapen gaan nog 5 en dan langzaam weer terug naar 0 is het plan.
  12. Y1410

    Nieuw bij Lorazepam

    Hi Allen, Nieuw hier, ik heb zo af en toe oxazepam voor angst en spanningsklachten. Twee weken geleden 6 dagen ingenomen variërend van 5-20 mg per dag. Daarna 9 dagen niet genomen. Zonder klachten. Nu na gisteren en vandaag weer genomen (2x10mg p dag) Nu reageer ik vaak slecht op oxazepam, niet of averechts. Nu heb ik Lorazepam gekregen 1 mg pilletjes maar ik ben een beetje huiverig ervoor. De arts heeft er 4 meegegeven en ik ben van plan me hier ook aan te houden (uiterlijk 1 per dag). Is er reden om me zorgen te maken? Heb in het verleden/heden moeite gehad met alcohol (niet dagelijks maar in korte periodes). Hetzelfde geld voor roken. Dank voor jullie hulp.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...