Spring naar bijdragen

mijnleven

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    14
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Alles door mijnleven geplaatst

  1. ik heb net de verslavingsarts gesproken en de verslaving zit hem voor een groot deel in de gedachten van de afhankelijkheid. Voorstel van haar is het afbouwen van 3 keer 1/2 oxazepam naar 2 keer een 1/2 oxazepam. Temazepam nog even blijven gebruiken. Ze vindt de dosering te laag om langzaam af te bouwen? De zenuwen gieren door mijn lijf met het idee van deze snelle afbouw.
  2. goede morgen allemaal, ik slaap redelijk op de temazepam die ik nog gebruik. In de ochtend vaak heel angstig en zenuwachtig. Vanmiddag spreek ik de verslavingsarts voor afbouw. Ik maak mij veel zorgen over mijn toekomst, toekomstige woonplek etc. Ik slaap nu bij een vriendin. Ik vindt het moeilijk om niet te gaan piekeren over de toekomst en in het moment te blijven. Om nu mij focus te houden op de afbouw. Door de medicatie merk ik dat ik heel afhankelijk ben geworden van anderen en de overtuiging heb dat ik het niet alleen kan. Hebben jullie ook de afhankelijkheid gemerkt?
  3. ik ben echt geschrokken van de verhalen op dit forum. Het geeft mij ook veel angst. Wat een wanhopige dag had ik vandaag. Ik weet soms niet meer waar ik het zoeken moet. Een vriend van mij heeft mijn ex laten weten dat ik niet meer voor onze dochter kan zorgen. Zoveel schaamte en zorgen over de toekomst.
  4. Jeetje wat een heftigheid bij iedereen. Ik dacht de oxazepam wel snel te kunnen afbouwen. Ik gebruikte meestal 1-2 oxazepam 10 mg. Afhankelijk van mijn stress niveau. Bij het afbouwen dacht ik het zo ook wel te kunnen doen. De helft minderen, alleen als ik het echt nodig heb maar zo werkt het blijkbaar niet. Vandaag een beroerde dag ..... na een beroerde nacht met 1 temazepam. Ik moet mij wasrschijnlijk toch meer aan een schema houden???
  5. ik ben net aan het afbouwen. In de nacht nog de temazepam 10 mg maar overdag probeer ik nu 2 keer 1/2 oxazepam ipv 2 hele oxazepam 10 mg. Mijn huisarts heeft niet echt een afbouw schema maar ik heb nu een verslavingsarts en met haar heb ik afgesproken om de oxazepam te halveren. De temazepam nog te blijven gebruiken. Ik lees bij jullie over het zenuwstelsel. Ik had gisteren een redelijke dag. Dit merk ik al bij het opstaan. Ik heb gisteren overdag dus maar 1 keer een 1/2 oxazepam genomen omdat mij huisarts ook had gezegd dat ik de oxazepam mag gebruiken indien nodig. Of is het beter om consequent te zijn en ook op betere dagen 2 keer een 1/2 oxazepam te slikken? vanochtend werd ik om 5.00 uur wakker met hartkloppingen en veel gejaagdheid. Wat mij iets verlichting geeft is te gaan zwemmen in buitenwater. Door de kou en het water kan ik mijn lichaam weer wat voelen. Of is dit juist belastend voor mijn zenuwstelsel. Hebben jullie hier een mening over. Hebben jullie ervaring met yoga. Vroeger heb ik veel aan yoga gedaan maar na veel nare gebeurtenissen in mijn leven de afgelopen drie jaar kan ik niet de energie opbrengen om weer yoga te doen. heeft iemand ervaring met het doen van yoga, ook al roept mijn hele lichaam dat het niet wil.
  6. Ik ben aan het afbouwen van de oxazepam. In de ochtend veel paniek maar later op de dag veel last van benauwdheid en veel spanning op mijn middenrif. Is dit bij anderen herkenbaar?
  7. mijnleven

    mijnleven

    dank je wel. Ik heb met de verslavingsarts afgesproken dat ik de komende dagen de oxazepam ga halveren. Dus van 2 keer 10 naar 2 keer 5 mg. De temazepam nog even zo laten voor de nacht. Ik heb veel last van spanningsklachten waaronder benauwdheid. In de ochtend veel paniek en hartkloppingen maar in de middag ervaar ik meer spanning rondom mijn middenrif en kan ik niet goed ademen.
  8. ik zoek ook een stopmaatje. Liefst in de buurt van Amsterdam. ik wil vanaf volgende week gaan stoppen. Ik gebruik 20mg oxazepam en 10 mg temazepam
  9. mijnleven

    mijnleven

    Dag dappere mensen op dit forum, Ik ben sinds 4 maanden aan de oxazepam. Ik kreeg de oxazepam 10 mg heel makkelijk voorgeschreven door mijn huisarts door de stress situatie waarin ik zat en nog zit. We hebben het niet gehad over de dosering dus de ene dag gebruikte ik 1 oxazepam en de volgende dag weer twee etc. Na een verhuizing vorige maand heb ik er slaapmedicatie bijgekregen. Ook dit ging weer heel makkelijk. De oxazepam gebruik ik nu 1-2 per dag 10 mg en de temazepam iedere nacht. Ik ervaar dat is steeds 'zwakker' wordt en de temazepam werkt vaak maar 2 uur en dan ben ik weer wakker. Ik wil er heel graag vanaf en daarom heb ik mij aangemeld bij een verslavingskliniek die nu in deze tijd online werkt met het 12 stappen plan. Morgen heb ik hier een intake door een psycholoog en verslavingsangst want ik wil er zo graag vanaf. Hebben jullie ervaring met het in 1 keer stoppen van de oxazepam en eventueel temazepam? Ik heb een dochter van 15 jaar en ik voel mij erg schuldig naar haar. Op het moment heb ik geen werk dus ook weinig afleiding en dat maakt het wel lastig omdat ik (te)veel met mijzelf bezig ben.
  10. mijnleven

    mijnleven

    ik wil gaan stoppen met oxazepam en temazepam. Ik heb mij hiervoor aangemeld bij een verslavingskliniek met het 12 stappen plan. Heeft iemand hier ervaring mee? Ik lees veel over dat je niet in 1 keer moet stoppen. Heeft iemand ervaring met cold turkey onder begeleiding?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...