Spring naar bijdragen
Forum Verslavingdebaas

mijnleven

Forumdeelnemers
 • Aantal bijdragen

  14
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

mijnleven's Achievements

Nieuw hier

Nieuw hier (1/4)

 1. vandaag de eerste dag zonder oxazepam en vannacht een paar uur geslapen zonder temazepam. Best trots op mijzelf. Het is nog even afwachten maar vandaag echt minder afkick klachten. Geen bonzend hart, geen paniek, geen overprikkelde gedachtes. Geen gevoel van afhankelijkheid en dat ik iemand nodig heb om iets te gaan doen. Nog wel benauwdheid, spanning op de maag en moeite met doorademen alsof mijn middenrif spier strak aangespannen staat. Ik durf nog niet te juichen maar ik ben wel blij met het besluit om de Benzo's te stoppen.
 2. ik heb net de verslavingsarts gesproken en de verslaving zit hem voor een groot deel in de gedachten van de afhankelijkheid. Voorstel van haar is het afbouwen van 3 keer 1/2 oxazepam naar 2 keer een 1/2 oxazepam. Temazepam nog even blijven gebruiken. Ze vindt de dosering te laag om langzaam af te bouwen? De zenuwen gieren door mijn lijf met het idee van deze snelle afbouw.
 3. goede morgen allemaal, ik slaap redelijk op de temazepam die ik nog gebruik. In de ochtend vaak heel angstig en zenuwachtig. Vanmiddag spreek ik de verslavingsarts voor afbouw. Ik maak mij veel zorgen over mijn toekomst, toekomstige woonplek etc. Ik slaap nu bij een vriendin. Ik vindt het moeilijk om niet te gaan piekeren over de toekomst en in het moment te blijven. Om nu mij focus te houden op de afbouw. Door de medicatie merk ik dat ik heel afhankelijk ben geworden van anderen en de overtuiging heb dat ik het niet alleen kan. Hebben jullie ook de afhankelijkheid gemerkt?
 4. ik heb geen idee Bellie. Ik spreek dinsdag een verslavingsarts en ik ga het met haar overleggen. Heb je ook benauwdheidsklachten? Ik wil heel graag weer yoga gaan doen maar ben zo bang om te beginnen en te gaan voelen wat het doet in mijn lichaam
 5. ik ga dinsdag met mijn verslavingsarts bespreken hoe af te bouwen want zelf lukt het mij niet. Ik heb heel veel last van benauwdheidsklachten. Het enige wat mij helpt is zwemmen om wat verlichting te krijgen. Ik heb het idee dat de temazepam en oxazepam mijn ademhalingsspieren lamlegt. Mijn middenrif is juist weer heel gespannen. Lukt het jullie op te sporten of aan yoga te doen. Of ervaring met meditatie. Ik wordt gek van mijn piekeren over de toekomst.
 6. ik ben echt geschrokken van de verhalen op dit forum. Het geeft mij ook veel angst. Wat een wanhopige dag had ik vandaag. Ik weet soms niet meer waar ik het zoeken moet. Een vriend van mij heeft mijn ex laten weten dat ik niet meer voor onze dochter kan zorgen. Zoveel schaamte en zorgen over de toekomst.
 7. Jeetje wat een heftigheid bij iedereen. Ik dacht de oxazepam wel snel te kunnen afbouwen. Ik gebruikte meestal 1-2 oxazepam 10 mg. Afhankelijk van mijn stress niveau. Bij het afbouwen dacht ik het zo ook wel te kunnen doen. De helft minderen, alleen als ik het echt nodig heb maar zo werkt het blijkbaar niet. Vandaag een beroerde dag ..... na een beroerde nacht met 1 temazepam. Ik moet mij wasrschijnlijk toch meer aan een schema houden???
 8. ik ben net aan het afbouwen. In de nacht nog de temazepam 10 mg maar overdag probeer ik nu 2 keer 1/2 oxazepam ipv 2 hele oxazepam 10 mg. Mijn huisarts heeft niet echt een afbouw schema maar ik heb nu een verslavingsarts en met haar heb ik afgesproken om de oxazepam te halveren. De temazepam nog te blijven gebruiken. Ik lees bij jullie over het zenuwstelsel. Ik had gisteren een redelijke dag. Dit merk ik al bij het opstaan. Ik heb gisteren overdag dus maar 1 keer een 1/2 oxazepam genomen omdat mij huisarts ook had gezegd dat ik de oxazepam mag gebruiken indien nodig. Of is het beter om consequent te zijn en ook op betere dagen 2 keer een 1/2 oxazepam te slikken? vanochtend werd ik om 5.00 uur wakker met hartkloppingen en veel gejaagdheid. Wat mij iets verlichting geeft is te gaan zwemmen in buitenwater. Door de kou en het water kan ik mijn lichaam weer wat voelen. Of is dit juist belastend voor mijn zenuwstelsel. Hebben jullie hier een mening over. Hebben jullie ervaring met yoga. Vroeger heb ik veel aan yoga gedaan maar na veel nare gebeurtenissen in mijn leven de afgelopen drie jaar kan ik niet de energie opbrengen om weer yoga te doen. heeft iemand ervaring met het doen van yoga, ook al roept mijn hele lichaam dat het niet wil.
 9. Ik ben aan het afbouwen van de oxazepam. In de ochtend veel paniek maar later op de dag veel last van benauwdheid en veel spanning op mijn middenrif. Is dit bij anderen herkenbaar?
 10. mijnleven

  mijnleven

  dank je wel. Ik heb met de verslavingsarts afgesproken dat ik de komende dagen de oxazepam ga halveren. Dus van 2 keer 10 naar 2 keer 5 mg. De temazepam nog even zo laten voor de nacht. Ik heb veel last van spanningsklachten waaronder benauwdheid. In de ochtend veel paniek en hartkloppingen maar in de middag ervaar ik meer spanning rondom mijn middenrif en kan ik niet goed ademen.
 11. ik zoek ook een stopmaatje. Liefst in de buurt van Amsterdam. ik wil vanaf volgende week gaan stoppen. Ik gebruik 20mg oxazepam en 10 mg temazepam
 12. mijnleven

  mijnleven

  Dag dappere mensen op dit forum, Ik ben sinds 4 maanden aan de oxazepam. Ik kreeg de oxazepam 10 mg heel makkelijk voorgeschreven door mijn huisarts door de stress situatie waarin ik zat en nog zit. We hebben het niet gehad over de dosering dus de ene dag gebruikte ik 1 oxazepam en de volgende dag weer twee etc. Na een verhuizing vorige maand heb ik er slaapmedicatie bijgekregen. Ook dit ging weer heel makkelijk. De oxazepam gebruik ik nu 1-2 per dag 10 mg en de temazepam iedere nacht. Ik ervaar dat is steeds 'zwakker' wordt en de temazepam werkt vaak maar 2 uur en dan ben ik weer wakker. Ik wil er heel graag vanaf en daarom heb ik mij aangemeld bij een verslavingskliniek die nu in deze tijd online werkt met het 12 stappen plan. Morgen heb ik hier een intake door een psycholoog en verslavingsangst want ik wil er zo graag vanaf. Hebben jullie ervaring met het in 1 keer stoppen van de oxazepam en eventueel temazepam? Ik heb een dochter van 15 jaar en ik voel mij erg schuldig naar haar. Op het moment heb ik geen werk dus ook weinig afleiding en dat maakt het wel lastig omdat ik (te)veel met mijzelf bezig ben.
 13. mijnleven

  mijnleven

  ik wil gaan stoppen met oxazepam en temazepam. Ik heb mij hiervoor aangemeld bij een verslavingskliniek met het 12 stappen plan. Heeft iemand hier ervaring mee? Ik lees veel over dat je niet in 1 keer moet stoppen. Heeft iemand ervaring met cold turkey onder begeleiding?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...